Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Meghajtás (lánc, fogaskoszorú, hajtómű, monoblokk)

* * * * * 3 votes

• Please log in to reply
18262 replies to this topic

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5,592 posts
Én eddig matt színûvel nem találkoztam... De szerintem a nagy S valami políros meg ultramindenes csapágygolyókat használ.

'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'

ELADÓ! http://forum.bikemag.../hirdetes-12960

retizotyo

retizotyo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,760 posts
Ma vettem SKF csapágygolyókat az elsõagyba.
Elég matt színe van, ezt már otthon vettem észre, amikor kibontottam a zacskót.
Elképzelhetõ hogy átb*sztak (15FT/db) vagy létezik selyemfényû csapágygolyó?:wtf:

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,688 posts
O.k ! Ajánlom, maradja a "S" betûs cégeknél. Sram v. Shimano. Olcsón jót más nem nagyon csinál.
Marci

slukeee

slukeee

újonc

• fórumtag
  • 6 posts

Slukeee !
Kérdezném, hogy XT-XTR lánc árán miért KMC láncot veszel ? Meggyõzött a boltos ?

Az ebike-tól rendeltem bringát, xt lánccal az xt racsnihoz, de a lánc kimaradt a csomagból. Pénteken érkezett meg a csomag, de nekem vasárnapra kellett már a bicó és itt a helyi kisboltban :) csak ilyen kmc volt. Kénytelen voltam ezt venni átmenetileg. Azóta már xt-vel használom, csak kíváncsiságból érdekelne, hogy milyen kmc ez és hogy mennyire vettem drágán.

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9,274 posts
Igen, ha méretben van olyan Octalink/ISIS/HT2, stb...

Sandor75

Sandor75

vendég

• fórumtag
  • 102 posts
Lenne egy láma kérdésem: ha egy vázban most 4szögtengelyes blokk van, és a tulaja szeretne olyan hajtomüvet ami octalinkes,vagy isi-s, akkor az méretekben ,és egyebekben müködhet?Tehát beépithetõ?
Köszönet.

Justin

Justin

vendég

• fórumtag
  • 234 posts
A kmc láncról sok jót irnak elvben ! föleg az X-9 esröl ! aki használt ilyet vagy tud rola valamit az ossza meg lécci !
egyébként 1 xtr lánc helyett inkább vegyél 1 sram 991 et könnyebb tartósabb és szebb
nekem 2 maratonon 2 xtr szakadt el (ennyit a shimano láncokrol)azóta pc 991 hollowpinnel megyek és sose volt vele semmi bajom ! :)

Ne felejtsd! "Csak a táv és a lendület változik, az élmény marad."

www.szksc.hu

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,688 posts
Slukeee !
Kérdezném, hogy XT-XTR lánc árán miért KMC láncot veszel ? Meggyõzött a boltos ?
Marci

slukeee

slukeee

újonc

• fórumtag
  • 6 posts
Sziasztok!

Lánckérdésben szeretnék segítséget kérni. Olyan gondom van, hogy van egy KMC láncom, nemrég vettem, de nem tudom milyen a típusa. Nem vált be, lecseréltem azóta Shimano-ra. Az lenne a kérdésem, hogy milyen típus lehet? A láncszembe KMC Z-7A van beleütve. Gugli nem talált semmit. Azért érdekelne, mert sztem igen drágán rakta rám a boltos (négyezerpárszáz) és kíváncsi lennék a normál árára.
Bocsi az összevisszaságért. :zawstydzo

Üdv

hé én

hé én

vendég

• fórumtag
  • 201 posts
http://www.e13compon...roduct_srs.html
http://www.e13compon...roduct_sts.html
http://www.e13compon..._32special.html
http://www.e13compon...roduct_sst.html

a fenti 4link közül melyik lenne a hirdetésben szereplõ láncvezetõ?

http://piacter.bikem...t=120719&cat=17

zokogva borulnék a motorjára, remegve érinteném meg alumínium bõrét, és emlékének szûzlányt áldoznék, akit méregdrága motorolajjal lobbantanék lángra - Rolls Royce Phantom ____>>____Wroom…__>__[FONT="]B&O[/FONT]

viktor22

viktor22

vendég

• fórumtag
  • 40 posts
kösz a segitséget! majd megoldom valahogy.

Endroo

Endroo

bentlakó

• fórumtag
  • 7,030 posts
e13-ból
Feltöltött kép

mrp:
Feltöltött kép

Endroo

Endroo

bentlakó

• fórumtag
  • 7,030 posts
két tányérral ilyesmi kombóval tudod használni (tán mrp-bõl van még ilyen)
Feltöltött képFeltöltött képFeltöltött kép

a lényeg, hogy a monónak legyen pereme hogy tudd rögzíteni a feszítõt, illetve a nagytányér helyére kell egy rockring

viktor22

viktor22

vendég

• fórumtag
  • 40 posts
nem csak dirtre használom és hamarosan 2 tányéros lesz csakidegesitö a láncugrálás

Endroo

Endroo

bentlakó

• fórumtag
  • 7,030 posts
vagy ha peremes a monó csészéje és a terelõ is kompatibilis akkor oda. + dörtre minek váltó? :)

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9,274 posts
Dirt-höz minek 3 lánctányér? Egyébként meg vagy a középcsapágy alá vagy lehet venni ISCG konzolt, ami szintén a csapágy alá megy, és arra lehet rakni.

viktor22

viktor22

vendég

• fórumtag
  • 40 posts
hát most megfogtál. shimano hajtomüvem van és elkezdtem dirtölni és a lánc mindig leugrál. nem iscg-s vázam van. de hova kell 1általán rögziteni azt a cuccot?

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9,274 posts
Lehetni lehet, de csak egy vagy két lánctányért fogsz tudni használni, ha egyáltalán fel lehet rakni.

viktor22

viktor22

vendég

• fórumtag
  • 40 posts
Az lenne a kérdésem hogy három tányéros hajtómüre lehet-e láncfeszitöt rakni?

Xabi

Xabi

törzsvendég

• fórumtag
  • 751 posts

méregettem és elhanyagolható a különbség a 7es és 8as távtartó között.
Átalakított 8as esetében viszont az alsó 2 fokozat volt nekem gázos és ott ugye egyben van a lánckerék a távtartóval, ami nem 7es, hanem 8as.
Létezik, hogy ebben a kategóriában ez váltás pontatlanságához vezet?

Nem lehet lánc-sor inkompatibilitás? (nekem régi sram pg-990es csinált a fölsõ lánckerekeknél hasonlót a 971es lánccal...)

X.

Merida Speeder__________________________Magellan Serpens --> Merida XC-Mission
Járt utat járdáért el ne hagyj!