Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Meghajtás (lánc, fogaskoszorú, hajtómű, monoblokk)

* * * * * 3 votes

• Please log in to reply
18262 replies to this topic

fasyrt

fasyrt

vendég

• fórumtag
  • 19 posts
Eddig jó volt, most, hogy levettem a láncot nem stimmel valami. :chin:
...és az elõrejelzés ma estére: sötét lesz.

g'bor

g'bor

vendég

• fórumtag
  • 173 posts
Hello
Nekem is volt hasonló problémám, még a bicóm újkorában. A fogaskeréksor gyári hibás volt. De nekem már az elsõ kilómétereken ugrált.

fasyrt

fasyrt

vendég

• fórumtag
  • 19 posts
Üdv!

A helyzet az, hogy adott egy Magellan Corvus és egy beginner user. Levettem a láncot a bicóról (patentszem) letakarítottam Brigéciollal, és visszatettem, mint aki jól végezte a dolgát, majd beolajoztam. Ellenben a lánccal van valami bibi, nevezetesen az, hogy állandóan ugrik. Meg tudjátok mondani, hogy mitõl lehet? A láncnak számít, hogy hogyan teszem vissza? Vagy mitõl van ez? A bicajban nincs 1000 km se.

Elõre is köszi a válaszokat!
...és az elõrejelzés ma estére: sötét lesz.

rbalint88

rbalint88

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,387 posts
pedálprobléma megoldva. shimano dx lett a befutó. ennél jobban már csak ragasztóval bekenve tapadna

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13,254 posts
  • LocationSvájc
mint mintden ez is ezerszer ki lett vesézve...

miért nem lehet használni a keresõt?

fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->

https://www.veloinfanger.ch/

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,355 posts
68as mono: 3 gyûrû, vagy 2 gyürü + monoblokkalászerelõs láncterelõ/elsõváltó
avagy: :)
73as monó: 1 gyûrû, vagy 0 gyûrû + monoblokkalászerelõs láncterelõ/elsõváltó

hál' Istennek ez nincs agyonbonyolítva, így kompatibilisnek lehet mondani elég sok rendszerrel.

Endroo

Endroo

bentlakó

• fórumtag
  • 7,030 posts
figyelni kell, bár pl a shimano egyfélével letudja a 68/73-at.

zsolesz777

zsolesz777

vendég

• fórumtag
  • 137 posts

Szasztok!

Nyolcas rendszerhez lehet használni kilences rendszerhez javasolt hajtómûvet?u tudom igen.
ilyen lenne:
Shimano deore 2008 mc532 integrált,sram pc 38-as lánc, sram 5.0 8-as fogas. ez így mûködhet?

Ja elfelejtettem:lehet hülye kérdés, de:
Integrált hajtõmûnél is figyelni kell a tengelyhosszra, meg csapágyház-szélességre?vagy ez egy méret?

rbalint88

rbalint88

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,387 posts

egyszer vmikor biztos.

és újra eljutottunk a probléma gyökeréhez...

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,275 posts

az tuti:D ha egy százassal nehezebb, még akkor is baráti

kona wah wah lesz? mert ha igen akkor rásasolnék. elég jól néz ki, meg menne a vázhoz is :D

egyszer vmikor biztos.
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

rbalint88

rbalint88

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,387 posts

nem tudom mert végül eladtam, és csak ma lett megint, és még bent is felejtettem

annak az acornak a súlya garantált hazugság, hacsak nem mûanyagból van...

az tuti:D ha egy százassal nehezebb, még akkor is baráti

kona wah wah lesz? mert ha igen akkor rásasolnék. elég jól néz ki, meg menne a vázhoz is :D

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,275 posts

a da bombot is néztem, meg már kb minden magyar oldalon fellelhetõ pedált, 3 esélyes van, a kona wah wah, a shimano dx, és ez az acor. csak csavaros tüskés jó, mert az a csapos fajta a cipõmhöz nem tapad. ajánlatokat várok...
lapos pedálból csak az jó, aminek nincs, vagy nagyon kicsi a kidudorodása a tengelynél.

Tigger: milyen az altrix???

nem tudom mert végül eladtam, és csak ma lett megint, és még bent is felejtettem

annak az acornak a súlya garantált hazugság, hacsak nem mûanyagból van...
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

rbalint88

rbalint88

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,387 posts

én drágállom ezt a pedált. kicsit többért ipari csapágyast kapsz. kevesbbért (4-6000Ft) meg ilyen szintû golyóscsapágyasat. de hozzátenném, hogy ezt csak a leírtak alapján mondom. lehet, hogy nem véletlenül kerül többe. mindensetre nekem ez szimpatikusabb:
http://ebike.hu/term...-dh-/-bmx/5289/

igen, az úgy valóban jóval húzósabb lenne. szerintem tökéletesen fog mûködni a felsorolt alkatrészekkel is

a da bombot is néztem, meg már kb minden magyar oldalon fellelhetõ pedált, 3 esélyes van, a kona wah wah, a shimano dx, és ez az acor. csak csavaros tüskés jó, mert az a csapos fajta a cipõmhöz nem tapad. ajánlatokat várok...
lapos pedálból csak az jó, aminek nincs, vagy nagyon kicsi a kidudorodása a tengelynél.

Tigger: milyen az altrix???

Magoo

Magoo

bentlakó

• fórumtag
  • 7,014 posts
én drágállom ezt a pedált. kicsit többért ipari csapágyast kapsz. kevesbbért (4-6000Ft) meg ilyen szintû golyóscsapágyasat. de hozzátenném, hogy ezt csak a leírtak alapján mondom. lehet, hogy nem véletlenül kerül többe. mindensetre nekem ez szimpatikusabb:
http://ebike.hu/term...-dh-/-bmx/5289/

nincsenek még meg. nem akarok kilencest, mert ennyire futja csak most, és akkor kellene váltót, váltókart cserélnem, ami ugye legalább egy tízes plusz...

igen, az úgy valóban jóval húzósabb lenne. szerintem tökéletesen fog mûködni a felsorolt alkatrészekkel is

rbalint88

rbalint88

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,387 posts
http://bike-market.h...g/nagy/1554.jpg

Acor APD 2511 pedál

leírás :
-BMX/Freestyle CNC pedál
-Edzett CR-Mo tengely
-Tömített csapágyak
-Tömeg: 345g/pár

8280 HUF

Errõl mi a vélemény?

zsolesz777

zsolesz777

vendég

• fórumtag
  • 137 posts
nincsenek még meg. nem akarok kilencest, mert ennyire futja csak most, és akkor kellene váltót, váltókart cserélnem, ami ugye legalább egy tízes plusz...

Magoo

Magoo

bentlakó

• fórumtag
  • 7,014 posts
igen.

de miért nem akarsz 9est? már megvannak az alkatrészek?

zsolesz777

zsolesz777

vendég

• fórumtag
  • 137 posts
Szasztok!

Nyolcas rendszerhez lehet használni kilences rendszerhez javasolt hajtómûvet?u tudom igen.
ilyen lenne:
Shimano deore 2008 mc532 integrált,sram pc 38-as lánc, sram 5.0 8-as fogas. ez így mûködhet?

savanyugabi

savanyugabi

bentlakó

• fórumtag
  • 6,707 posts
nekem eddig 1400 körül van benne, szintén hasonló fizikai paraméterekkel
sztem használd amig végleg meg nem döglik, aztán jöhet egy új
asszem, olyan 6 körül láttam e-bike-n az kb 2 lánc ára

ppeter

ppeter

vendég

• fórumtag
  • 229 posts
Sokan a mûszerolajra esküdnek!

Más:
Az álltalam is sztárolt olcsó és jó truvativ powerspline hajtómû eléggé hajlik már alattam:)
Év elején ki volt véve megtisztogatva , szóval a csapágy nem kotyogósodott ki .
Persze már megette a kemnyere javát ment 6000km-t 1 láncal.
Szerény 85 kg-os terhelés alatt pl hegymenetben elég szépen lehet látni , hogy nem valami merev a hajtómû ( egy bal és egy jobb tekerés között simán van 2-3 miliméter mozgása ).
Sõtt a második lánctányér esetén ( hátul kónuszon) elég szépen súrolja a lánc az átbobót , míg harmadik lánctányéron nem.
A kérdés , hogy meddig érdemes gyikolni a hajtómûvet , ha csak edzésre van használva?
Esetleg megtörténhet e az , hogy menet közben eltörik kiszakad vagyis mozgásképtelenné válik?