Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Meghajtás (lánc, fogaskoszorú, hajtómű, monoblokk)

* * * * * 3 votes

• Please log in to reply
18262 replies to this topic

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

ATruvativ powersplinost akarom és ez a 2 méret van lényegében
van még 118mm-es is de szerintem az már nagy.

A Biker katalógusban az összes powersplineoshoz 113mm-est ajánlanak.

A sebesség mindent megold.

imee

imee

törzsvendég

• fórumtag
  • 684 posts
szeretném lecserléni a monoblokkom a nyáron,és nem tudom milyet érdemes venni...
isis tengelyes kellene,és olyan, aminek jó szigetelése van,és nem engedi be a port(a mostani elég szépen beengedi)..
felhasználást tekintve hobbitúra,cc. Súlyban ne legyen kõ nehéz,és árba is elfogadható legyen...

milyet tudnátok javasolni?

ppeter

ppeter

vendég

• fórumtag
  • 229 posts

A vázba 68mm-es kell, a tengelyhossz a hajtómûtõl függ. Milyen hajtómû?

ATruvativ powersplinost akarom és ez a 2 méret van lényegében
van még 118mm-es is de szerintem az már nagy.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

Lenne 1 olyan kérdésem , hogy milyen monoblokk kell a magellan 2007-es pyxis vázba? 108mm-es vagy 113mm-es?
Ha valaki tudja írja meg , elõre is köszi

A vázba 68mm-es kell, a tengelyhossz a hajtómûtõl függ. Milyen hajtómû?

ppeter

ppeter

vendég

• fórumtag
  • 229 posts
Lenne 1 olyan kérdésem , hogy milyen monoblokk kell a magellan 2007-es pyxis vázba? 108mm-es vagy 113mm-es?
Ha valaki tudja írja meg , elõre is köszi

h0o2a7j6

h0o2a7j6

törzsvendég

• fórumtag
  • 279 posts
Régebben láttam valahol képeket egy törött xtr hajtókarról (fc-m960).
Nem találkozott valaki véletlenül velük?

SINTESI´93

SINTESI´93

törzsvendég

• fórumtag
  • 349 posts
Na amúgy ezek az integrált rendszerek nekem 1enlõre nem valami szimpatikusak.1 nekem a Q-faktora túl széles,az pl. nagyon nem jön be(biztos meg lehet szokni).A másik,barátomnak Shimano LX hajtõmûvén a csapágy belsõ csészéje belemart a tengelybe és így az új csapágyat is 1 hét alatt tönkretenné.Ez mondjuk az õ hibája mert fél évig használta úgy h. kotyogott a csapágy,de ez az õ hibája.Nekem még bírja a hajtómû maradok az Octalink-nál.
www.sintesibikes.com

-Henger-

-Henger-

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,181 posts

a hajtómû kicsit kolbász ha odalépsz neki, de ez minden négyszögesnél így van. jelenleg 90 kiló vagyok, kiállva csak 2 fokozatnál ér bele az elsõ váltóba.

most már van octás is a négyszög árán, érdemes azt venni inkább mégis merevebb

Nekem a 730-as XT nem kolbászolt, pedig négyszögtengelyes.

Octalink hajtómûvet nem vennék, mivel már 15 körül kapni integrált tengelyest. Az még merevebb, és csapágycsere is olcsóbb. Pár év, és már csak az alsó kategóriában lesz monoblokkos rendszer.
Légy optimista! Ha citrommal kínál meg az élet, kérj hozzá Martinit!
Race, no Rest!

Delma01

Delma01

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,247 posts
biztos volt már, meg láma kérdés, de 8-as sh hajtómû használható 9-es lánccal?

Delma01

Delma01

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,247 posts

Csá! Na hogy mûködik a fenti kombó?Én is hasonlót terveztem, de aztán kilences rendszer lett belõle...
Csak kíváncsi vagyok milyen az alivio hajtómû.

ugyan ez van nálam csak pc48 lánccal, a hajtómû kicsit kolbász ha odalépsz neki, de ez minden négyszögesnél így van. jelenleg 90 kiló vagyok, kiállva csak 2 fokozatnál ér bele az elsõ váltóba.

most már van octás is a négyszög árán, érdemes azt venni inkább mégis merevebb

alivio ajánlás:
betonra tökéletes, terepen is elmegy, de mivel nem lehet kapni hozzá olyan monot ami terepen 500 km-ter nél többet kibír, így megfontolandó annak aki földútra téved

a többi cuccal nincs gondd, a lánccal 3100-at mentem vele eddig, 4 k-nál már tuti cserés, a fogsor még kb 2.5 k-t kibír majd

zsolesz777

zsolesz777

vendég

• fórumtag
  • 137 posts

Lassan én is cserélem hajtást a következõkre:
Alivio hajtómû (FC-M410)
SRAM 5.0 (PG 850) fogaskoszorú
SRAM PC-58 lánc

Láncból vettem kettõt, majd cserélgetem õket. Egy jó darabig bírni fogja remélem!

Mostani hajtómûvem szegecselt, így nem tudom cserélni rajta tányérokat. A középsõ a legkopottabb, a kicsi meg a nagy még nem rossz.

Csá! Na hogy mûködik a fenti kombó?Én is hasonlót terveztem, de aztán kilences rendszer lett belõle...
Csak kíváncsi vagyok milyen az alivio hajtómû.

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts
a deore rendszer szerintem is tök jó, ahhoz képest hogy mennyibe kerül, egy korábbi (4-5-6 éves) XT rendszer szintjét simám hozza váltásteljesitményben.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,272 posts

Ügyes! Nekem csak szétnyílt, nem tört le belõle. Ezt kétszer is eljátszotta most 2 héten belül. Cserélni csak egyben akartam a komplett rendszert mert mi van, ha vhol nem passzol, és ugrik?

Fenn van a Deore kar, SRAM 850+48 kombó. Két lánccal fogom használni, kíváncsi vagyok mennyit bír. Remélem idénre letudtam a dolgot.

nem reménykednék benne
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

-Henger-

-Henger-

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,181 posts

Sram PC38.
:-/

Ügyes! Nekem csak szétnyílt, nem tört le belõle. Ezt kétszer is eljátszotta most 2 héten belül. Cserélni csak egyben akartam a komplett rendszert mert mi van, ha vhol nem passzol, és ugrik?

Fenn van a Deore kar, SRAM 850+48 kombó. Két lánccal fogom használni, kíváncsi vagyok mennyit bír. Remélem idénre letudtam a dolgot.
Légy optimista! Ha citrommal kínál meg az élet, kérj hozzá Martinit!
Race, no Rest!

rbalint88

rbalint88

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,387 posts

Sziasztok!

Elolvastam az egész meghajtás-topicot.Rengeteg kérdésemre választ kaptam.Ez király,de!Alkatrész-vásárlás elõtt állok és mire végigértem a topicon kiderült, hogy szinte minden sz*r.Azt azért nehéz elhinni, hogy hobby-használatra, egyéni edzésre -semmi versenyzés - sokak szerint nem jó egy alap deore szett. fura...Én deore fogsort használnék sram pc971 es láncokkal.sztem ez azért elég lesz..meglátjuk:-D

vagy deore fogas deore lánc(sram 951/shimano 53) vagy lx/sram 970 fogas az általad írt lánccal. amúgy meg bõven elég a deore. és két láncot vegyél, felváltva használd õket

Rémhörcsög

Rémhörcsög

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,108 posts
Nem minden az...
Hobby felhasználásra teljesen jó az acera szint is. Deore meg sok is. Csak hát nem szabad tõle sokat várni, ha komolyabban kezdi el használni az ember...
High5 ->A világ leggyorsabb sportitala

zsolesz777

zsolesz777

vendég

• fórumtag
  • 137 posts
Sziasztok!

Elolvastam az egész meghajtás-topicot.Rengeteg kérdésemre választ kaptam.Ez király,de!Alkatrész-vásárlás elõtt állok és mire végigértem a topicon kiderült, hogy szinte minden sz*r.Azt azért nehéz elhinni, hogy hobby-használatra, egyéni edzésre -semmi versenyzés - sokak szerint nem jó egy alap deore szett. fura...Én deore fogsort használnék sram pc971 es láncokkal.sztem ez azért elég lesz..meglátjuk:-D

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár
És sokat kattog, vastag aluminium tengely és nagy golyók vannak benne. Azt nézd meg, hogy amikor megpörgeted a kereket és reteszel akkor milyen szép táncot jár a fogaskoszorú. Nem hiba, csak szokatlan.

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,355 posts
Meglepõdtem.

Befûztem bringához egy XT 2008-as hátsóagyat, és EZERszépen reteszel... Eddig se ezzel volt a "baj", hanem hogy néma volt.

De ez nem az :) Valamit módosíthattak, mert gyönyörûen kattog :)

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5,592 posts
Rágod a körmöd melletti részt? :)
Eddig is tudtam, hogy fos, nekem is volt.
Sram patentszem viszont tényleg nem hülyeség, elnyaltam a menetet a láncbontómban, (átkozott Connex)aztán rájöttem, hogy ilyen is van. :)

'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'

ELADÓ! http://forum.bikemag.../hirdetes-12960