Jelentkezz be Regisztrálj

Meghajtás (lánc, fogaskoszorú, hajtómű, monoblokk)
Posted 2008. May 18. - 15:04

Posted 2008. May 18. - 15:03

Posted 2008. May 18. - 14:56

jo ez a video. 90% gurulas, meg van benne 3 drop. ehhez nem kell portugalnak lenni, a jhegyen minden 15eves altalad lefikazott polarixes RST villas kissrac ugyanezt megcsinalja. csak nekik nincs penzuk nicolaira meg digikamerara. lol.
Mondjuk az se semmi, összehasonlítani a János-hegyet egy 1500m magasan lévõ pályával...kemény.
Ezt egyik 15 éves kissrác sem csinálná meg. Sajnos ez egy verseny pálya és jellemzõen könyebb, bár szûk és csúszik, többirõl nem találtam anyagot.
Amikor tavaly októberbe itt volt Bernat Guardia és David Vasquez (Európa bajnokok) és elvitték õket pár technikásabb freeride pályára, utána ennyit bírtak szólni: Ide visszajövünk, ilyen technikás pálya csak itt van.
Hmm..ezen úgy lehet elgondolkoznék:chin:
De nyilván õk senkik és TE tamaska nagyobb rider vagy:clap:
Mod: Ja és az a 3 drop amit az elõbb igy nagy kegyesen lefikáztál, a legkisebb is 3 méter, ráadásul nem lehet megállni. Az utolsó pedig 8 méter. De nyilvánvalóan az összes általad leírt 15eves polarixes RST villas kissrac leugraná...megint csak gratulálni tudok.
Posted 2008. May 18. - 14:38

ettol meg az XT dolgok akkoris igenis jok. Arra amire ki vannak talalva. attol hogy te habzo szajjal osztod az eszt rola [azert mert Madeira! jaj ossze ne f.ssam magam] igenis mukodik.
ha meg annyira HC vagy, akkor meg a megfelelo alkatreszt kellett volna valasztani [saint pl] es nem lenne ilyen gond. Az nem az xt valto hibaja, hogy felraktad a bringadra. Azt pedig ha odavered a pedalt a sziklahoz azt semmi nem fogja szeretni.
RAUH-Welt
B E G R I F F
Posted 2008. May 18. - 14:19

Látom itt egyesek nagyon ugytesznek mintha értenének a dolgokhoz, talán kisebb alázattal bölcsebbnek tünnének.
Ízelítõképp itt egy videó, az anno még nem törött M3-ról, namost midneki döntse el hogy tud-e a srác bicózni vagy sem:chin:
Azért azt halkan megjegyzem h nem volt olyan verseny amit ne nyert volna meg a korosztályába az elmúlt 1,5 évben, illetve van egy jópár lisaboni és egyéb portugál díjja is.
Nostehát, íme a video: http://www.pinkbike.com/video/216/
Posted 2008. May 18. - 14:08

vegyünk pl dirt-öt, ott is eltörnek a dolgok ha valaki ellefalba meg síkra ugrál nem ívbe....
meg kell tanulni biciklizni, nem a bringán múlik, hogy ki mennyire bringázik jól...
aki szar az a drága/minõségi dolgokat is megroppantja
Posted 2008. May 18. - 14:03

ezt az egészet láttuk már, mikor egy egy ember hozzájut egy jó vázhoz.
hamar elmúlik szerencsére.
Váztörés: itthon is van, csak itt a kezdõk olcsó vázakkal játszák el ezt.
miután lesz stílus, semmi sem törik.
kint ezt úgylátszik m3-al, és bullittal csinálják a bénák (a.k.a.: lúzerek)
RF kar arány ha már számoljuk: 100%?

Béna stílus nélküli bringásokkal nem kell példálózni

a sziklán fennakadt pedál által megnyújtott menetrõl meg nem tudom miért kell 2 oldalt végigírni.
megesik, nem szakszerû felhazsnálás, így járt.
kell venni egy új balkart, és kész.
Posted 2008. May 18. - 13:51

bár ez itt off: de ha neked semmi sem jó akkor csinálj magadnak jobbat.
arra még nem gondoltál hogy ha sokan, nagyon sokan megelégedéssel használják az XT váltókar XT váltás szetett akkor benned van a hiba?
a kulcsó szerintem a rendeltetésszerü használatban rejlik
Annyira jó, h foggalmad sincs h mirõl van szó, de te már elmondod h miben rejlik a hiba. Tehát a hátsó váltóm XT Shadow (RD-M772-GS), karok 2007-es XT.
Egyrészt, a rugó gyenge és az egész váltó csattog, még jó beállításnál is összevisszavált és a kanál nemtudja eléggé feszíteni a láncot.
Nem kell csinálnom jobbat, Sram X-9 rövidkanalas és X-9 váltókar a megoldás.

A rendeltetés szerû használatról meg annyit, h ez itt nem a János-hegy a merev váz+RST duplavállas, fullface bukós, mellvért huligánok paradicsoma (de lehet h csak én voltam régen a hegyen). :chin:
Bár mondjuk a Bullit (2005) és M3 (2006) töréseket hallva meglepõdtem

Posted 2008. May 18. - 10:23

Ja, többet váltotót és váltókart sem veszek a shimanotol, azok is XT-k, de egyik sem mûködik úgy ahogy kéne
bár ez itt off: de ha neked semmi sem jó akkor csinálj magadnak jobbat.
arra még nem gondoltál hogy ha sokan, nagyon sokan megelégedéssel használják az XT váltókar XT váltás szetett akkor benned van a hiba?
a kulcsó szerintem a rendeltetésszerü használatban rejlik

Bármely alkatrészrõl lehet hasonló képeket vadászni a neten. Ha semmi info nincs a történésrõl, mi értelme van linkelni ebbe a társalgásba?
a mihez tartás végett azért nem árt.
meg tudjuk hogy mindent el lehet törni, avagy ami elromolhat az elromlik

ja de ha már itt szóba került az RF kar meghibásodása akkor azzal kinek, és mi is történt vele? :chin:
Posted 2008. May 18. - 07:55

Kíváncsi lennék, hogy azok az alakok tudják e egyáltalán rendesen kezelni, használni a gépet, vagy csak ütik-vágják.:chin:Lehet h csak itt álatok az emberek, de itt kb 100 bringásból már 7en törtek el 2007 es stab supreme-et, 3-man bullitot, 2-en M3-mat! A diabouls egész jó arnyában fogy, abból csak 4 embert tudok aki eltörte.:spoko:
http://i1.pinkbike.c...bpic2012681.jpg
azért ez se szar
szóval hone-ra is van egy biztos szavazat:D
Bármely alkatrészrõl lehet hasonló képeket vadászni a neten. Ha semmi info nincs a történésrõl, mi értelme van linkelni ebbe a társalgásba?
Posted 2008. May 17. - 23:27

Nálam 3 lánc 500km-enkénti cserével fut.
A sebesség mindent megold.
Posted 2008. May 17. - 23:13

gondoltam hátha szorul egy láncszem, de nem. beolajoztam rendesen, próbáltam játszani a váltókarnál a hernyócsavarral, de ugyanúgy ugrál...be is dobta ma 1x magát a küllõkhöz a 2. kerékrõl, dõltem is a bokorba egybõl...
hány kilométerenként érdemes láncot váltani, hogy a sor minél tovább bírja? hány láncot érdemes használni? 2-3?
Posted 2008. May 17. - 22:44

Ja, többet váltotót és váltókart sem veszek a shimanotol, azok is XT-k, de egyik sem mûködik úgy ahogy kéne
Posted 2008. May 17. - 22:13

Posted 2008. May 17. - 22:07

Posted 2008. May 17. - 21:44

RAUH-Welt
B E G R I F F
Posted 2008. May 17. - 21:34

(olyan mint padkára hajtani autóval. lehet szídni a felnit hogy behorpadt, de ha jobban belegondol az ember..)
Posted 2008. May 17. - 21:32

"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."
"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]
Posted 2008. May 17. - 21:28

csak az utóbbi esetben nem található róla autómatikusan fotó, és leírás:)
Posted 2008. May 17. - 21:25

De, és a 601-s Hone is. RF-rõl meg tudnánk jókat mesélni. Az se szentírás.
tényleg?
azért lehet szépeket látni.
Acélpersellyel is
mutimutimuti:D