Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Meghajtás (lánc, fogaskoszorú, hajtómű, monoblokk)

* * * * * 3 votes

• Please log in to reply
18262 replies to this topic

CrazyShadow

CrazyShadow

vendég

• fórumtag
  • 97 posts

ugyan úgy fog mûködni monti vázban mint bmx-ben csak oda másmilyen középrész kell...

Csak annyit tudok róla hogy ISIS-es!A monoblok tengelyének a hosszára kell ügyelnem?Vagy a monoblok átmérõjére?

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13,648 posts

A 7-es és a 9-es rendszer között mekkora lehet kb. az eltérés tartósság szempontjából, futott kilóméterben? Árban mindenképpen olcsóbb azt tudom.

karbantartásfüggõ...függ a minõségtõl is...9-es rendszernél van prémium minõségû cucc, hetesnél csak fapados acél...

lehet h 9-es többet fut egy 7-es de közel sem nyujt olyan teljesítményt

ha a mostani kínálatot nézzük uj alkatrészekbõl

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,854 posts

ugyan úgy fog mûködni monti vázban mint bmx-ben csak oda másmilyen középrész kell...

Ez középcsapágyház függõ, a BMX-emnek monti méretû középcsapágyháza volt, így adapter nélkül belement az ISIS-es monoblokk.

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,932 posts
A 7-es és a 9-es rendszer között mekkora lehet kb. az eltérés tartósság szempontjából, futott kilóméterben? Árban mindenképpen olcsóbb azt tudom.

P.rider

P.rider

vendég

• fórumtag
  • 191 posts

Az fa**a!Én Cannondale Chase vázba szeretném tenni,remélem ugyan úgy fog mûködni mint a BMX-ekben

CrazyShadow

CrazyShadow

vendég

• fórumtag
  • 97 posts

A Speci BMX-emen Luftalarm volt, igaz hogy nem durvultam vele és nehéz sem vagyok (70kg), de ettõl függetlenül brutálisan merev volt a cucc, az alap cromo csõ BMX hajtókarokat szerintem alázza merevségben. A hozzávaló monoblokk volt beépítve, kicsit sem lazult le a kar.

Az fa**a!Én Cannondale Chase vázba szeretném tenni,remélem ugyan úgy fog mûködni mint a BMX-ekben

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,854 posts

Van valakinek tapasztalata a Truvativ Luftalarm-mal?
Azt olvastam csak BMX lánccal kompatibilis,de ez nem gond majd azt kap!Street-re használnám,azt hallottam még hogy elég kitartóak,nem hajlanak a karok rajta mint pl. a Husselfelt-en vagy...többi Truva-n!
Ezért érdekelne személyes tapasztalat

A Speci BMX-emen Luftalarm volt, igaz hogy nem durvultam vele és nehéz sem vagyok (70kg), de ettõl függetlenül brutálisan merev volt a cucc, az alap cromo csõ BMX hajtókarokat szerintem alázza merevségben. A hozzávaló monoblokk volt beépítve, kicsit sem lazult le a kar.

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5,592 posts
Evolve egy Deore szintû hajtókar.

'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'

ELADÓ! http://forum.bikemag.../hirdetes-12960

Spoti

Spoti

vendég

• fórumtag
  • 201 posts

XT könnyebb, mások a lánctányérjai (jobbak). LX kistányér az acél, XT alu, középsõ tányér kompozittal van megspékelve, hirtelen ennyit tudok.
De okosak majd kijavítanak, ha tévedek, mert XT-m még nem volt.

Még1x-r köszi!

CrazyShadow

CrazyShadow

vendég

• fórumtag
  • 97 posts

Személyes tapasztalat nincs csak a haverom nyomja vele,eddig nem panaszkodott,pofásan néz ki,ráadásul jó massziv!
Egyébként meg mellik az a "többi truva" ami hajlik?
Csak azért kérdem mert igaz,hogy most FSA-m van de volt már hussefeltem,holzfellerem,firexem de hajlani egyik sem hajlott (kicsiny mázsám alatt sem) :D

Nekem most Husselfelt van kézzel megfogom mint a állat húzgálom és látszik hogy mozog 5mm-t is!Én sem vagyok nagy 80kg-vel!Mondjuk a másik bicajomon LX HT2 van és az nem rugózik!
A Truva-n kortyog az egyik kar:rocketman

PTamás

PTamás

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,695 posts

Köszi!
XT mennyivel jobb mint az LX?
Erre is tudod a választ?

XT könnyebb, mások a lánctányérjai (jobbak). LX kistányér az acél, XT alu, középsõ tányér kompozittal van megspékelve, hirtelen ennyit tudok.
De okosak majd kijavítanak, ha tévedek, mert XT-m még nem volt.
White Horse

Nothing is impossible. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Cipõ!!! :)_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Minden jóban van valami grammánia.

Spoti

Spoti

vendég

• fórumtag
  • 201 posts

LX tuti jó merev, de a tányérok gyorsan kopnak. RF tányérjai jobbak (az Evolve Race pl).

Köszi!
XT mennyivel jobb mint az LX?
Erre is tudod a választ?

PTamás

PTamás

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,695 posts

Melyik a jobb, amelyik kevésbé hajlik és sokáig birja?
FSA Mega EXO vagy Shimano LX vagy Race Face Evolve XC
Remélem még ilyen kérdés nem volt!:)

LX tuti jó merev, de a tányérok gyorsan kopnak. RF tányérjai jobbak (az Evolve Race pl).
White Horse

Nothing is impossible. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Cipõ!!! :)_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Minden jóban van valami grammánia.

Spoti

Spoti

vendég

• fórumtag
  • 201 posts
Melyik a jobb, amelyik kevésbé hajlik és sokáig birja?
FSA Mega EXO vagy Shimano LX vagy Race Face Evolve XC
Remélem még ilyen kérdés nem volt!:)

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13,648 posts
hajlani nem hajlik esetleg rugalmas :)

kotomi007

kotomi007

törzsvendég

• fórumtag
  • 557 posts

Azt olvastam csak BMX lánccal kompatibilis,de ez nem gond majd azt kap!Street-re használnám,azt hallottam még hogy elég kitartóak,nem hajlanak a karok rajta mint pl. a Husselfelt-en vagy...többi Truva-n!

Személyes tapasztalat nincs csak a haverom nyomja vele,eddig nem panaszkodott,pofásan néz ki,ráadásul jó massziv!
Egyébként meg mellik az a "többi truva" ami hajlik?
Csak azért kérdem mert igaz,hogy most FSA-m van de volt már hussefeltem,holzfellerem,firexem de hajlani egyik sem hajlott (kicsiny mázsám alatt sem) :D
"Ne adj igazat.
Neked túl sokba kerül;
nekem meg épp van."

kotomi007

kotomi007

törzsvendég

• fórumtag
  • 557 posts

Igen. De szinte kizártnak tartom, hogy úgy gyártsanak le egy ilyen árú cuccot, hogy azzal ilyen malõr legyen. De mégis. Minden meg van húzva, de mégis van némi kotyogás. Már ahogy áttolom a tengelyt és még nem teszem rá a másik kart akkor is tudom a csapágyházban mozgatni, pedig koppra át van tolva. Ha felteszem a másik kart, kicsit javul a helyzet mert felfekszik a csapágy oldalán levõ kis gumiperselyre, de így is mocorog. Érti ezt valaki?

Sajnos pedig elképzelhetõ,hogy akár milyen drága de gyárilag kaki.Lehet,hogy te pont kifogtad.
Én a 20e Ft-os novatec átütõs aggyal jártam úgy,hogy kotyogott.Visszavittem,kicserélték,jó lett. A lényeg,hogy nem jó ha kotyog!!!
"Ne adj igazat.
Neked túl sokba kerül;
nekem meg épp van."

CrazyShadow

CrazyShadow

vendég

• fórumtag
  • 97 posts

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,272 posts

szerintem õ is ezt mondta :)

"mint a shimano. [asszem 24mm vs 22] az csak az FSA-val es a race face-szel cserekompatibilis. [a nagyok kozul]"

ja, jó akkor rosszul értlmeztem, sry
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17,297 posts
szerintem õ is ezt mondta :)

"mint a shimano. [asszem 24mm vs 22] az csak az FSA-val es a race face-szel cserekompatibilis. [a nagyok kozul]"
Fekete Bárány........ Táltos Csacsi
.......+++Eladó "kacatok"+++...........:openarms: Lokálpatrióta Házigazda