Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Meghajtás (lánc, fogaskoszorú, hajtómű, monoblokk)

* * * * * 3 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
18262 hozzászólás a témában

Pro Bike Gear

Pro Bike Gear

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.662 hozzászólás
most úgy néz ki, lesz egy új 11-34-es XT fogaskeréksor... így a deore után(megkönnyebbülés lesz:D), meg egy új xtr lánc... a kérdésem az lenne, hogy egy kb. 1500-1600km-t futott új(2008-as) XT lánckerekekkel hogy fog ez viselkedni? persze nem most raknám föl az új cuccokat, hanem jövõre, addig koptatom a deore-t, szerintem, akkor már lesz, egy 4000km a lánckerekekben(remélem;):D), szóval akkor várhatóan hogy fog viselkedni?

elõre is kössz a választ!

Kbkoko

Kbkoko

újonc

• fórumtag
  • 3 hozzászólás

nem lesz jó, mert a 68 és a 73 az angol menet, a 70-es meg olasz.

a 68 ill. 73 alatt a monoblokk szélességét értettem, a kecskémen pedig 70mm széles a középrész(igy hivják egyáltalán?)
De egyébiránt közben betértem egy boltba(Monty), és aszonták, hogy jó az.
Még amugyirántabb pedig beletekeredett,vettem müszert hozzá, szal a menet stimmel(1,37*24).
Kösz a segitséget!

Nagy_Dani02

Nagy_Dani02

vendég

• fórumtag
  • 175 hozzászólás
Milyen menet van pontosan a vázakba, az angol érdekel? Ez nem metrikus menet?
FanatiX

h0o2a7j6

h0o2a7j6

törzsvendég

• fórumtag
  • 279 hozzászólás
FC-M750-bõl van négyszöges és octalinkes verzió is?

Elvileg megvan:
750: négyszög
751: octa
752: octa

Remélem nem írtam hülyeséget.

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás

Sima shimano négyszögtengelyes, ellenben pont akkorát nem nagyon találtam a neten, 3-mal nagyobbat(73), ill. 2-vel kisebbet(68)(ami most is van).
meg 1-2 mm hijján nem esik egybe a monoblokk közepe a váz közepével.
Ez vajh mennyire para?

nem lesz jó, mert a 68 és a 73 az angol menet, a 70-es meg olasz.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

sylverdevil

sylverdevil

vendég

• fórumtag
  • 91 hozzászólás

köszi, meglesem.

meglestem, egy törött láncszem volt a ludas (Sram PC-951 amúgy), sugárirányban volt berepedve, a csaptól a külsõ körív felé.
asszem nem lesz több 951-es láncom, korábban volt már eggyel gondom, akkor az egyik szem egyszerûen szétnyílt.

Spoti

Spoti

vendég

• fórumtag
  • 201 hozzászólás

Sima shimano négyszögtengelyes, ellenben pont akkorát nem nagyon találtam a neten, 3-mal nagyobbat(73), ill. 2-vel kisebbet(68)(ami most is van).
Ez vajh mennyire para?

Na ennyire nem vágom. Sztem kérdezd meg egy boltban. Ez a legjobb.
Sajna ennyire én sem vagyok képben.

sylverdevil

sylverdevil

vendég

• fórumtag
  • 91 hozzászólás

;765510']Nézd meg a fogakat a fogaskeréksoron és a tányérokon. Ha hegyes a végük, akkor akár már ugorhat is a lánc.

köszi, meglesem.

Kbkoko

Kbkoko

újonc

• fórumtag
  • 3 hozzászólás

Ha integrált tengelyes hajtókarhoz való monoblokk akkor adnak hézagolókat és akkor jó. A másik fajtánál nem tom mi a helyzet. (ovtalink,ISIS) sztem ott pontos méretût kell venni.

Ez vajh mennyire para?

[levi]

[levi]

törzsvendég

• fórumtag
  • 434 hozzászólás

Sziasztok,

nagyjából 3200 km-óta hajtok egy 9 sebességes országúti Sram fogaskoszorút egy szintén Sram lánccal (pontos kódot nem tudok) és nemrég azt tapasztaltam, hogy némelyik fokozatban hátul ugrik a lánc, legyen akár kis-, akár nagytányéron elöl.
Eltömõdve nincs a koszorú, fog sem tört ki(vagy nagyon elkerülte a figyelmem).
Lehetséges, hogy egyszerûen elhasználódott volna?

Köszi!

Nézd meg a fogakat a fogaskeréksoron és a tányérokon. Ha hegyes a végük, akkor akár már ugorhat is a lánc.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Üdv mindenkinek!

Az a problémám, hogy a meghajtásomba valahogy nyolcas került. A fogastárcsám összevissza mozog jobra-balra ha lánc nélkül megpörgetem.
Ez azért baj mert ledobálja néha a láncot menet közben..
Elõször azt hittem, hogy a fogas tárcsa deformálodott el , de nem , mert ráraktam egy vadi új tárcsát és azzal is csinálja. Azt a tippet kaptam valakitõl, hogy alátétezzem alá a fogas tárcsát tartó csavarokat. Tud valaki valami más megoldást ?

Elhajlott a monoblokk tengelye vagy a hajtómû tengely kapcsolatnak van baja vagy a csillag ferdült el.

A sebesség mindent megold.

ReAm1

ReAm1

újonc

• fórumtag
  • 8 hozzászólás
Üdv mindenkinek!

Az a problémám, hogy a meghajtásomba valahogy nyolcas került. A fogastárcsám összevissza mozog jobra-balra ha lánc nélkül megpörgetem.
Ez azért baj mert ledobálja néha a láncot menet közben..
Elõször azt hittem, hogy a fogas tárcsa deformálodott el , de nem , mert ráraktam egy vadi új tárcsát és azzal is csinálja. Azt a tippet kaptam valakitõl, hogy alátétezzem alá a fogas tárcsát tartó csavarokat. Tud valaki valami más megoldást ?

Spoti

Spoti

vendég

• fórumtag
  • 201 hozzászólás

Heeló!

Az a nagy kérdés, hogy egy 70 mm széles középrészbe jó-e egy 68-as monoblokk, ui. nincs szerszámom, és nem tudtam behajtani?

köszi

Ha integrált tengelyes hajtókarhoz való monoblokk akkor adnak hézagolókat és akkor jó. A másik fajtánál nem tom mi a helyzet. (ovtalink,ISIS) sztem ott pontos méretût kell venni.

Kbkoko

Kbkoko

újonc

• fórumtag
  • 3 hozzászólás
Heeló!

Az a nagy kérdés, hogy egy 70 mm széles középrészbe jó-e egy 68-as monoblokk, ui. nincs szerszámom, és nem tudtam behajtani?

köszi

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
elég valószínû h elkopott

sylverdevil

sylverdevil

vendég

• fórumtag
  • 91 hozzászólás
Sziasztok,

nagyjából 3200 km-óta hajtok egy 9 sebességes országúti Sram fogaskoszorút egy szintén Sram lánccal (pontos kódot nem tudok) és nemrég azt tapasztaltam, hogy némelyik fokozatban hátul ugrik a lánc, legyen akár kis-, akár nagytányéron elöl.
Eltömõdve nincs a koszorú, fog sem tört ki(vagy nagyon elkerülte a figyelmem).
Lehetséges, hogy egyszerûen elhasználódott volna?

Köszi!

Spoti

Spoti

vendég

• fórumtag
  • 201 hozzászólás

ironikus probaltam lenni. azert volt ott a kacsinto szmajli.

tudom nagyon jol hogy mit tud egy isoflow es mit tud egy integralt shimano. van mindketto nekem is. ;)

ja már akkor világos:lol1:

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
ironikus probaltam lenni. azert volt ott a kacsinto szmajli.

tudom nagyon jol hogy mit tud egy isoflow es mit tud egy integralt shimano. van mindketto nekem is. ;)
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

Spoti

Spoti

vendég

• fórumtag
  • 201 hozzászólás

mondj valami ujat ;)

mit nem hallottál róla?
vagy mit hallottál róla?
és mi érdekelne?
sztem iszonyat merev , jól gyorsítható, nagyobb sebességet tudok vele elérni mint az Isoflow-val.:bananadan
eddig még nem volt vele baj.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
mondj valami ujat ;)
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F