Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Meghajtás (lánc, fogaskoszorú, hajtómű, monoblokk)

* * * * * 3 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
18262 hozzászólás a témában

H.Zoli

H.Zoli

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.857 hozzászólás

Üdvözlet mindenkinek!! én uj vagyok itt és info kellene,2006-os xtr hajtomüvemhez keresek nagy tányért 44-est,gephardot? vagy valami hasonló árut,hol lehet ilyet beszerezni,melyik kereskedönél? elöre is köszönöüm a segitséget!

Hívd fel a Probike-ot, ott sanszos a dolog vagy beszerzik az XTR kompatibilis Gebhardot. A gyári nagyon drága.

peti1022

peti1022

újonc

• fórumtag
  • 2 hozzászólás
Sziasztok Bringások!!!

Lenne egy nagyon nagy problémám.
A mai edzésen a bringám nagyon fura hangokat adott ki magából.
Pontosabban a középrész/monoblokk kattog terhelésnél.
Tudni kell róla h márkája Shimano Tiagra és kb. 1500 kili van benne.
Teljesen el vagyok keseredve mert sztem cserére szorul de ha nem akkor kérek ötleteket hogy mit lehetne csinálni!!!

Üdv.:Peti

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
az XTR szeret olyat jatszani, hogy nem kompatibilis vele mas fajta lanctanyer. csak a sajatja. ettol fuggetlenul menj be a legkozelebbi boltodba [nem tudom hol laksz] es ok majd rendelnek neked.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

vaspapucsok

vaspapucsok

újonc

• fórumtag
  • 7 hozzászólás
Üdvözlet mindenkinek!! én uj vagyok itt és info kellene,2006-os xtr hajtomüvemhez keresek nagy tányért 44-est,gephardot? vagy valami hasonló árut,hol lehet ilyet beszerezni,melyik kereskedönél? elöre is köszönöüm a segitséget!

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
ez nem utolag alakul ki, minden bringan ilyen. teljesen normalis, aggodalomra semmi ok.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.280 hozzászólás
  • LocationTahitótfalu (ritkán Ózd)
Nem a sor kacsázik valószínûleg, hanem a kazetta. Jelentõsége kb. 0.

X

Thisisjimy

Thisisjimy

vendég

• fórumtag
  • 31 hozzászólás
Hölgyek Urak,

megpörgetem a hátsó kereket és a hátsó sor kacsázik. Elsõre nem látszik de ha jól figyel az ember pici lengése van.
Sok helyrõl hallok sok féléket, de nem tudom mi az igazság. Mitõl alakul ez ki?
2000 Km van a montiba összesen.
Merida TFS 900 D van.

megtisztelõ sportszakmai üdvözlettel elõre is köszönöm a válaszokat ;-)
------------------------------------------------
- akik tudják a választ, nem értik a kérdést -

pali kj

pali kj

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.505 hozzászólás
szerintem ne az olajon spórolj, miközben tízezreket költesz bizonyos alkatrészekre... de ez csak az én véleményem, és ezzel nem szeretnék vitákat elindítani. a lánc a nyúlás miatt elõbb "kopik" el. nekem legalábbis ez a tapasztalatom.
persze ha nincs más akkor az is jó

:chin: Két kéz, és csak egy száj... ez a probléma az ivással!

http://tiszatavitekerok.hu/:bell:

juby

juby

törzsvendég

• fórumtag
  • 540 hozzászólás
Én régebben használtam láncfürész olajat mert nem volt semmi más kéznél:) a tapasztalatom hogy irgalmatlanúl gyüjtötte a port pedig alig tettem a láncra (csak a görgökre csepegtettem) és a fölös olajat alaposan le töröltem de jobb volt mint a semmi
:D ...Nem,nem tündérke a kívánság,az kívánság. Térdelj csak le szépen!:D

laciklon

laciklon

törzsvendég

• fórumtag
  • 969 hozzászólás

nagyapam a korfuresz vezermu lancara meg 25 eves AFOR-os tegelybol kikapart zsirt szokott rakni. pedig az a lanc is ugyanolyan kovetelmenyeknek kell hogy megfeleljen. :mybad:

Én sthil és hozzá hasonló motorfûrészre gondoltam, ami egy olyan gép, hogy kézbe fogva dolgoznak vele.:wallbange És az azon futó láncot kenik..
Szóval mostoha körülmények között dolgozik, mint a bringalánc...
Élj a mának! Nem baj ha a pokolra jutsz, mert ott egy csomó haverral fogsz találkozni......

http://laciklon.fotoalbum.hu/index

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
nagyapam a korfuresz vezermu lancara meg 25 eves AFOR-os tegelybol kikapart zsirt szokott rakni. pedig az a lanc is ugyanolyan kovetelmenyeknek kell hogy megfeleljen. :mybad:

RAUH-Welt
B E G R I F F

laciklon

laciklon

törzsvendég

• fórumtag
  • 969 hozzászólás
Valakinek van tapasztalata láncfûrészhez való olajról? Elméletileg hasonló követelményeknek kell megfelelnie mint a kerékpárlánc olajnak. Az ára viszont töredéke!
Élj a mának! Nem baj ha a pokolra jutsz, mert ott egy csomó haverral fogsz találkozni......

http://laciklon.fotoalbum.hu/index

Exile

Exile

törzsvendég

• fórumtag
  • 889 hozzászólás

köszike az infót,szerintem is az 51 es lesz az mert a váltó amit leszedtem a bicóról azon is 51 mm van írva [ chain line 51mm ]

Akkor az nagy valószínûséggel tényleg annyi lesz, de az a biztos, ha megméred a (középsõ) lánckereked távolságát a vázcsõ középvonalától. (Ha még fönt van.)
Ha valóban 73mm szélességû a középcsapágyház, akkor a Howitzert úgy kell majd beszerelned, hogy a hozzá kapott három hézagológyûrûbõl csak az egyiket kell betenned, a jobb oldali csésze alá.
Nyekereg a láncom, mint egy részeg kórus, nem segíthet rajta, csak a tribológus!

w00thax

w00thax

vendég

• fórumtag
  • 10 hozzászólás
köszike az infót,szerintem is az 51 es lesz az mert a váltó amit leszedtem a bicóról azon is 51 mm van írva [ chain line 51mm ]

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás

Sziaszok.
Szeretnék venni egy truvativ hussefelt 1.1 hajtómûvet,ugye mindenki tudja hogy ehez howitzer monoblokk kell.Csak az a baj hogy nem értek hozzá,ezért fordulok hozzátok.Na az a gondom hogy nem tudom melyiket kellene vennem,mármint úgy értve hogy hardy 3 vázam van és nem tudom a csapágyház szélességet és a láncvonalat.Kérlek segítsetek hogy melyiket rendeljem meg. köszi

A csapágyház szélessége 73mm - ez megtalálható a gyári honlapon is.
Feladatod már csak annyi, hogy megmérd, a mostani középrész tengelye 113mmm vagy 118mm hosszú, és ennek alapján veszel 51mm vagy 56mm lánvonalú változatot.
Van rá egy fogadásom, hogy az 51mm-s változat kell, ugyanis gyárilag Powerspline középrésszel szerelik, abból pedig nincs 56mm-s láncvonalhoz tervezett változat.

w00thax

w00thax

vendég

• fórumtag
  • 10 hozzászólás
Sziaszok.
Szeretnék venni egy truvativ hussefelt 1.1 hajtómûvet,ugye mindenki tudja hogy ehez howitzer monoblokk kell.Csak az a baj hogy nem értek hozzá,ezért fordulok hozzátok.Na az a gondom hogy nem tudom melyiket kellene vennem,mármint úgy értve hogy hardy 3 vázam van és nem tudom a csapágyház szélességet és a láncvonalat.Kérlek segítsetek hogy melyiket rendeljem meg. köszi

repasibalint

repasibalint

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.627 hozzászólás
köszi a segítségeteket!fogaskoszorú+lánc csere most lesz,azért kérdeztem.hajtókaron is kell ilyenkor cserélni a tányért?láncforgónál lehetnek különbözõek a láncok,vagy egyformának kell lenniük?

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.688 hozzászólás
Ha eddig már van a hajtásláncban (lánc, fogaskoszorú, hajtómû ) sok ezer km lánccserék nélkül, akkor már tárgytalan a dolog.
Új rendszernél csináld azt, hogy veszel 3-4 láncot és 5-600 km-enként lecseréled a láncot. Utána kezdõdik elölrõl a láncok forgatása, tehát az elsõ láncot rakod fel újra. És így tovább. Igy giga sok km-t elmehetsz. Az én rendszeremben 26ezer km volt.(Igaz, 9 lánccal) Láncnyúlást soha nem mértem, mert a lánc kb. 1enletesen kopik.
A középsõ tányér kopik a leggyorsabban. Javaslom, hogy az alsó és felsõ 2, esetleg 3 fogaskeréken ne használd ha középtányéron vagy mert akkor már eléggé keresztben fut rajta a lánc és ez is nagyon koptatja a lánckereket.
A lánc szétszedése nem 1 nagy mutatvány. Veszel 1 szerszámot, kérsz a boltban 1 ócska láncot és gyakorlod egy kicsit. A Sram patentszem tényleg tutti dolog, én is azt használok.
Ha 1szer kétszer rosszul váltasz, attól nem lesz semmi baja a rendszernek. Mindenkivel elõfordul.
Remélem segítettem !
Marci

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Olvastam hogy valaki láncforgóban használja a láncokat.ez pontosabban mit takar?rákerestem,de nem igazán találtam semmit.

(Már sokszor leírtuk, de úgy látszik nehezen találja a keresõ.)
Itt egy link: http://www.bringaban...htalk_lanc.html

A sebesség mindent megold.

repasibalint

repasibalint

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.627 hozzászólás
nem Shimano,de szervizben azt mondták múltkor hogy kónuszos.hiszek nekik:)köszi a választ,megnyugodtam.azt a hangot valahogy meg lehet szüntetni?

Olvastam hogy valaki láncforgóban használja a láncokat.ez pontosabban mit takar?rákerestem,de nem igazán találtam semmit.