Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Meghajtás (lánc, fogaskoszorú, hajtómű, monoblokk)

* * * * * 3 votes

• Please log in to reply
18262 replies to this topic

Sphere

Sphere

vendég

• fórumtag
  • 85 posts
Hát a lánckérdésemre választ nem kaptam így megvettem a Sram Pc870-esét. Majd írok ha elszakad. :_D

SWirl

SWirl

vendég

• fórumtag
  • 126 posts
Sziasztok!

MEgvan valakinek az a Bikemag (valamelyik tavaly õszi szám), amiben az a nagy alkatrész teszt van? Van egy csomó lánc is benne. Sajnos az enyém költözés során elkallódott. Meg tudná valaki mondani mit is írtak a KMC arany láncról? Nagyon köszi.

A KMC x9sl arany és a Sram 991 (hollow pin) között hezitálok. Kicsit visszaolvasva látom, hogy mindkettõnek van támogatója és ellenzõje is. Szívesen olvasnék még további tapasztalatokat errõl a kettõrõl, ha van valakinek. Még nagyobb köszi.

Sphere

Sphere

vendég

• fórumtag
  • 85 posts
Üdv!

Ez a lánc kérdés engem is érdekelne. Nekem most még nem felszerelve van egy teljes sram x7-es szettem (5.0-ás kazettával). Amit ehez kinéztem a sram pc870-es lánca.
Súlyom van azért és szeretném sokat is használni idén anélkül, hogy elpatanna.
Mik a vélemények errõl vagy kb hasonló árban van e jobb sram kompatibilis lánc? (a 870-es most cca. 4000 HUF)

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
en siman hasznalnam igy
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

Papszi

Papszi

vendég

• fórumtag
  • 203 posts
Épp az a baj, hogy hézag van, a régi HT1-es hajtókaromra reszelnem kellett az új HT2-es hajtómûhöz való tányérból, de most épp ellenkezõ a helyzet. A fogaskerék nem fekszik fel a hajtómû erre kiképzett vállán, mint ahogy látható a rajzon, a két kis piros nyíl közöt rés van (~1.5-2mm). http://img410.images...image=hajtm.jpg

koca

koca

bentlakó

• fórumtag
  • 5,107 posts
mennyi a difi? egy kis reszeléssel nem oldható meg?
ha a lyukkör (4*104 mm) megegyezik akkor sztem össze lehet õket hozni

Papszi

Papszi

vendég

• fórumtag
  • 203 posts
Sziasztok!

Az volna a kérdésem, hogy a HT1-es Xt hajtómû középsõ tányérját lehet használni a HT2-es hajtómûvön, mert a tányér alja a mellékelt ábra alapján nem fekszik fel?
http://img410.images...image=hajtm.jpg

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár
Köszönöm mindenkinek.
Connex kihúzva. Várok a kmc x9 ezüstre.

A sebesség mindent megold.

joshua

joshua

vendég

• fórumtag
  • 225 posts
Nekem mióta bringázok csak sram láncom volt soha de soha nem szakadt el csak felsõkategóriást használok pc991 illetve 991holow pin.Igaz odafigyelek és cserélgetem most felraktam egy kmc gold sl láncot,én eddig nem tapasztaltam semmit a váltásteljesitménynél, tökéletesen vált.

Rémhörcsög

Rémhörcsög

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,108 posts
KMC nek a valtasteljesitmenye sem az igazi. Connex az egy kalap ....
Sram meg szakadt eddig az osszes.
XTR a legjobb akarhonnan is nezzuk. Alatta levo SH lancok sem jok.
High5 ->A világ leggyorsabb sportitala

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
szerintem a nyikorgas nem akkor hatrany mint az ido elotti elkopas vagy a szakadozas. nekem a sramok kozul csak az olcso szakadt el, es az is szet volt kopva mint allat

meg a PC951bol volt egy rossz szeria ami nagyon kaki anyagbol volt. a yetire en speciel KMC-t tettem, a specire meg BBB-t [ami sram csak olcsobb]
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7,199 posts
Connex törik. Nekem jobban bejött az XTR az elcsavarodásával, ami még visszahajlítható, mint a Connex, amivel meg szívtam órákat a sárban. KMC nyikorog, szóval mindegyiknek van hátránya.
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár
Van egy olyan problémám, hogy nem tudom, hogy milyen láncot használjak idén. A shimano ára rendesen elszállt és nem voltam teljesen elégedett az xtr-rel (3ból 2 megcsavarodott), a srammal sincsenek túl jó tapasztalataim (gyors kopás és sok szakadás), kmc x9 ezüstöt akartam, de jelenleg nem elérhetõ. Ezenkívül mi van még, connex, kmc z9200 esetleg sunrace (bár eléggé a sramra emlékeztet)?

A sebesség mindent megold.

repasibalint

repasibalint

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,627 posts
shimano ig lánc kompatibilis hg rendszerû fogaskoszorúval?én úgy tudom jónak kéne lennie,de a gyakorlatban valami nagyon nem jó.

koca

koca

bentlakó

• fórumtag
  • 5,107 posts

Üdvözlet mindenkinek!! én uj vagyok itt és info kellene,2006-os xtr hajtomüvemhez keresek nagy tányért 44-est,gephardot? vagy valami hasonló árut,hol lehet ilyet beszerezni,melyik kereskedönél? elöre is köszönöüm a segitséget!

parancsolj: http://www.chainreac...h=XTR chainring
Gephardt az itt pont nincs, de hátha találsz itt vmi mást ami szóba jöhet ...

Rapax

Rapax

vendég

• fórumtag
  • 154 posts
Mivel a Hardy középrésze 73mm-s, nem kell távtartó gyûrû a középrészhez; a szükséges egy darab helyére megy a láncterelõ. A terelõ túl nagy középsõ nyílására nem tudok mit mondani, de azt tudni kell, hogy ilyen probléma más terelõk esetén is felmerülhet, ha alapvetõen ISCG rögzítéshez vannak tervezve. Egy Truva Boxguide talán jobb lenne, fõleg, hogy gyárilag ezzel szerelnek más Hardy gépeket.

w00thax

w00thax

vendég

• fórumtag
  • 10 posts
Sziaszok

Rendeltem -Truvativ Hussefelt-Howitzer Team-Prodigy Profess terelõ- hajtás kombót,megjött minden cukor átvittem a szerelõhöz hogy rakja bele a hardy 3as vázra épülõ bringámba.Következõ nap mentem át érte a szerelõ azt mondta hogy a tengely lötyög,mert a terelõ mind2 része egy távtartógyûrûnek felel meg és az már sok neki.Ugye az egyik a terelõ a másik pedig feszítõgörgõ.A másik problémája az volt hogy a terelõn lévõ lyuk átmérõje túl nagy,max 1-2 mmen fekszik rá a monoblokk házra és fél hogy átszakítja.Kicsi 15 éves fejemmel azt gondolom hogyha mind2 oldalon a monoblokkot rendesen belehajtaná a vázba teljesen jó lenne,mert szabványméret,de mégis csak hozzátok fordulnék,jóval nagyobb tapasztalattal bírtok.

Köszönöm mielõbbi válaszotokat

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts

Hölgyek Urak,

megpörgetem a hátsó kereket és a hátsó sor kacsázik. Elsõre nem látszik de ha jól figyel az ember pici lengése van.
Sok helyrõl hallok sok féléket, de nem tudom mi az igazság. Mitõl alakul ez ki?
2000 Km van a montiba összesen.
Merida TFS 900 D van.

megtisztelõ sportszakmai üdvözlettel elõre is köszönöm a válaszokat ;-)

sem az agy, sem a lánckeréksor nem tökéletes, ezért lehet.
nem kell neki jelentõséget tulajdonitani
.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

peti1022

peti1022

újonc

• fórumtag
  • 2 posts

Elõször is nagyon nehéz megállapítani mi kattog. Ne tudd meg meddig szenvedtem mire valaki az ilyen "monoblokk kattog" elkeseredésemre javasolta hogy vegyem ki a nyeregcsövet és tisztítsam meg, majd megfelelõen rakjam vissza. Aztán a hajtókar csavarjait húznám meg. Ha ez sem segít akkor leszedném a hajtókarokat és kiszedném a monoblokkot megtisztítanám a meneteket és bõséges zsírral viszza szerelném. De az összes csavart a bringán le kéne ellenõrizni. Ha ezek után is kattog akkor lehet gondolkozni a cserén...

Hát úgy néz ki hogy megjavult:D:D Kipucoltam a nyeregcsõ járatot vagy nem tom mit meg a nyeregcsövet megtisztítottam és láss csodát=)
ÖRÖK HÁLÁM ÜLDÖZZÖN:D=)

Mathias

Mathias

törzsvendég

• fórumtag
  • 492 posts

Sziasztok Bringások!!!

Lenne egy nagyon nagy problémám.
A mai edzésen a bringám nagyon fura hangokat adott ki magából.
Pontosabban a középrész/monoblokk kattog terhelésnél.
Tudni kell róla h márkája Shimano Tiagra és kb. 1500 kili van benne.
Teljesen el vagyok keseredve mert sztem cserére szorul de ha nem akkor kérek ötleteket hogy mit lehetne csinálni!!!

Üdv.:Peti

Elõször is nagyon nehéz megállapítani mi kattog. Ne tudd meg meddig szenvedtem mire valaki az ilyen "monoblokk kattog" elkeseredésemre javasolta hogy vegyem ki a nyeregcsövet és tisztítsam meg, majd megfelelõen rakjam vissza. Aztán a hajtókar csavarjait húznám meg. Ha ez sem segít akkor leszedném a hajtókarokat és kiszedném a monoblokkot megtisztítanám a meneteket és bõséges zsírral viszza szerelném. De az összes csavart a bringán le kéne ellenõrizni. Ha ezek után is kattog akkor lehet gondolkozni a cserén...