Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Meghajtás (lánc, fogaskoszorú, hajtómű, monoblokk)

* * * * * 3 votes

• Please log in to reply
18262 replies to this topic

Paul Vitti

Paul Vitti

fróumfggüõ

• fórumtag
  • 2,025 posts
UN73, de nemtom van e még ilyen.

A többi amirõl tudok az országútis, szal a tömítéssel lehetnek gondok (Miche, TA)
Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó.

h0o2a7j6

h0o2a7j6

törzsvendég

• fórumtag
  • 279 posts
BB-UN54 után mi a következõ(jobb) kapható 4szöges mono?
'Azé nem Phil és társaira gondoltam.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
ha nem jol all a valto, es ket fokozat kozott probalja tartani a lancot, akkor a racsni ugyanugy feltekeri a lancot. persze nem ugyanannyira mintha be lenne allva az agy, de igy latatlanba nem tudhattam :)
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

vagy nincs beallitva a valto...

Ha nem racsnizik és húzza a lánc a váltót, akkor szinte mindig nem a váltóval van gond, mert a racsni hajtja a láncot, ami húzza a váltót. Talán abban az esetben nem a szabadonfutóval van a baj amikor a fogsor felkapja a láncot és ezt okozhatja a rossz váltóbeállítás, de inkább a sártól szokta ezt csinálni (vagy a kopott sortól/lánctól).

A sebesség mindent megold.

Bike.Positive

Bike.Positive

újonc

• fórumtag
  • 7 posts

Ez az egyetlen kivétel, a 8as sram láncok keskenyebbek. Egyébként szinte minden kompatibilis mindennel a láncoknál.

Köszi szépen a választ, akkor kifogtam az egyetlen kivételt, ha a Sram lánc ami 8-as racsnihoz való, kicsit keskenyebb mint a többi. Azért lehetne egyforma a kompatibilitás miatt.

pali kj

pali kj

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,505 posts
nem hiszem hogy azért ugrana a gari mert kivetted a kereket... és ha defekted van akkor csak a garanciális szervízben csinálhatják meg? szerintem ez már csak szõrszálhasogatás a részükrõl, persze ha problémáznak rajta

:chin: Két kéz, és csak egy száj... ez a probléma az ivással!

http://tiszatavitekerok.hu/:bell:

MaTT

MaTT

bentlakó

• fórumtag
  • 8,649 posts
boltban azért ne reklámozd, hogy kivetted a kereket. nehogy ebbe kössenek bele.

kombiker

kombiker

vendég

• fórumtag
  • 12 posts

mindenesetre az igaz, hogy ha uj a bringa akkor tokeletesen kell mukodnie, ugyhogy vidd vissza, es majd javitjak/cserelik amit kell.

Ja, sajna hibás.. kivettem a kereket és még kézzel is szinte lehetetlen tekerni a racsnit. Majd csak lesz bicóm..

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts

mindenesetre az igaz, hogy ha uj a bringa akkor tokeletesen kell mukodnie, ugyhogy vidd vissza, es majd javitjak/cserelik amit kell.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

kombiker

kombiker

vendég

• fórumtag
  • 12 posts

A racsninak (szabadonfutónak) van baja. Ha nem racsnizik a kerék mindig azzal van baj (kivéve ha örökhajtós :) ). Vidd vissza oda, ahol vetted.

Ok! Köszi!

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

HELP!

Szerintetek a váltó nincs beállítva ha a kerék nem racsnizik illetve csak nehezen úgy hogy teljesen visszarántja a váltót és akkor is akadozik?? A keró az vadiúj, mi lehet a baj???

A racsninak (szabadonfutónak) van baja. Ha nem racsnizik a kerék mindig azzal van baj (kivéve ha örökhajtós :) ). Vidd vissza oda, ahol vetted.

kombiker

kombiker

vendég

• fórumtag
  • 12 posts
HELP!

Szerintetek a váltó nincs beállítva ha a kerék nem racsnizik illetve csak nehezen úgy hogy teljesen visszarántja a váltót és akkor is akadozik?? A keró az vadiúj, mi lehet a baj???

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

Sziasztok!
Patentszemmel kapcsolatosan tudakozódnék. Van egy Sram PoweLink típusú patentszemem 8 sebességes lánchoz. Eddig még nem használtam, igy gondoltam kezdõdik a szezon felteszem egyik bringám láncára. Amikor össze akartam illeszteni, nem sikerült behúznom a helyére. Megtisztítottam jól elõtte a lapok felületét ahová felfekszik a két fél darab. Volt régi leszedett láncom, azon kísérleteztem tovább. Látszott az hogy jobban össze kellene mennie a két fél darabnak hogy egymásba tudjam húzni. Addig csiszolgattam sima felületen dörzspapírral a lapokat amíg végül sikerült összeraknom, jól is mûködött.
Egy másik patentszemnél ami KMC típusú annál nem kell csiszolgatni, alapban jó KMC és Shimano láncokhoz is(HG50, HG70). Megmértem a laptávolságokat: eredetileg 4,5 mm az új Shimano HG50-es láncnál és a KMC-nél is. Amit lecsiszoltam az 4,3 mm volt tehát 0,2 mm-el keskenyebb. Mivel nincsen Sram láncom, az a kérdés hogy a Sram lánc pl. PC 48-as annyival keskenyebb eredetileg hogy csak a saját patentszemével jó?
Persze a patentszemnél nincsen feltüntetve sem a webshopban sem az üzletben nekem nem mondták azt hogy csak a Sram láncokhoz lesz jó.
Elvileg egy szabvány nem?
Próbálta már valaki ill. járt ugy mint én?
Üdv, Benõ

Ez az egyetlen kivétel, a 8as sram láncok keskenyebbek. Egyébként szinte minden kompatibilis mindennel a láncoknál.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
ugy tunik az annyival keskenyebb

nekem a 10-es lancon is szorul a patentszem, pedig az sram.

az nemtom miert meglepo hogy mas markaval nem kompatibilis

RAUH-Welt
B E G R I F F

Bike.Positive

Bike.Positive

újonc

• fórumtag
  • 7 posts
Sziasztok!
Patentszemmel kapcsolatosan tudakozódnék. Van egy Sram PoweLink típusú patentszemem 8 sebességes lánchoz. Eddig még nem használtam, igy gondoltam kezdõdik a szezon felteszem egyik bringám láncára. Amikor össze akartam illeszteni, nem sikerült behúznom a helyére. Megtisztítottam jól elõtte a lapok felületét ahová felfekszik a két fél darab. Volt régi leszedett láncom, azon kísérleteztem tovább. Látszott az hogy jobban össze kellene mennie a két fél darabnak hogy egymásba tudjam húzni. Addig csiszolgattam sima felületen dörzspapírral a lapokat amíg végül sikerült összeraknom, jól is mûködött.
Egy másik patentszemnél ami KMC típusú annál nem kell csiszolgatni, alapban jó KMC és Shimano láncokhoz is(HG50, HG70). Megmértem a laptávolságokat: eredetileg 4,5 mm az új Shimano HG50-es láncnál és a KMC-nél is. Amit lecsiszoltam az 4,3 mm volt tehát 0,2 mm-el keskenyebb. Mivel nincsen Sram láncom, az a kérdés hogy a Sram lánc pl. PC 48-as annyival keskenyebb eredetileg hogy csak a saját patentszemével jó?
Persze a patentszemnél nincsen feltüntetve sem a webshopban sem az üzletben nekem nem mondták azt hogy csak a Sram láncokhoz lesz jó.
Elvileg egy szabvány nem?
Próbálta már valaki ill. járt ugy mint én?
Üdv, Benõ

Sphere

Sphere

vendég

• fórumtag
  • 85 posts

Jó lesz az...csak nem kell kimosni belõle a kenõanyagot következetesen...

Ez csak természetes. Még azért egy kis plusz motorex olajat is kapott. Eddig jó. :_D

juby

juby

törzsvendég

• fórumtag
  • 540 posts
Köszi a segítséget most már okosabb vagyok
:D ...Nem,nem tündérke a kívánság,az kívánság. Térdelj csak le szépen!:D

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9,274 posts
http://www.sram.com/...specs/specs.pdf

Nem ártana tudnod, hogy figyelembe kell venni, milyen vázba rakod, mert a láncvonal is befolyásolja a választható méretet.

juby

juby

törzsvendég

• fórumtag
  • 540 posts
Hi lehet én vagyok a béna de hiába keresem sehol nem találok infot milyen hosszú mono kell egy isis-es Truva Stylo-hoz.A 113 vajon elég lesz?
:D ...Nem,nem tündérke a kívánság,az kívánság. Térdelj csak le szépen!:D

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,280 posts
  • LocationTahitótfalu (ritkán Ózd)
Jó lesz az...csak nem kell kimosni belõle a kenõanyagot következetesen...