Jelentkezz be Regisztrálj

Meghajtás (lánc, fogaskoszorú, hajtómű, monoblokk)
Posted 2009. March 24. - 14:06

A többi amirõl tudok az országútis, szal a tömítéssel lehetnek gondok (Miche, TA)
Posted 2009. March 24. - 12:20

'Azé nem Phil és társaira gondoltam.
Posted 2009. March 24. - 03:15

RAUH-Welt
B E G R I F F
Posted 2009. March 24. - 01:25

vagy nincs beallitva a valto...
Ha nem racsnizik és húzza a lánc a váltót, akkor szinte mindig nem a váltóval van gond, mert a racsni hajtja a láncot, ami húzza a váltót. Talán abban az esetben nem a szabadonfutóval van a baj amikor a fogsor felkapja a láncot és ezt okozhatja a rossz váltóbeállítás, de inkább a sártól szokta ezt csinálni (vagy a kopott sortól/lánctól).
A sebesség mindent megold.
Posted 2009. March 23. - 21:41

Köszi szépen a választ, akkor kifogtam az egyetlen kivételt, ha a Sram lánc ami 8-as racsnihoz való, kicsit keskenyebb mint a többi. Azért lehetne egyforma a kompatibilitás miatt.Ez az egyetlen kivétel, a 8as sram láncok keskenyebbek. Egyébként szinte minden kompatibilis mindennel a láncoknál.
Posted 2009. March 23. - 21:37

Posted 2009. March 23. - 21:02

Posted 2009. March 23. - 19:08

vagy nincs beallitva a valto...
mindenesetre az igaz, hogy ha uj a bringa akkor tokeletesen kell mukodnie, ugyhogy vidd vissza, es majd javitjak/cserelik amit kell.
Ja, sajna hibás.. kivettem a kereket és még kézzel is szinte lehetetlen tekerni a racsnit. Majd csak lesz bicóm..
Posted 2009. March 23. - 18:55

mindenesetre az igaz, hogy ha uj a bringa akkor tokeletesen kell mukodnie, ugyhogy vidd vissza, es majd javitjak/cserelik amit kell.
RAUH-Welt
B E G R I F F
Posted 2009. March 23. - 17:15

A racsninak (szabadonfutónak) van baja. Ha nem racsnizik a kerék mindig azzal van baj (kivéve ha örökhajtós
). Vidd vissza oda, ahol vetted.
Ok! Köszi!
Posted 2009. March 23. - 16:38

HELP!
Szerintetek a váltó nincs beállítva ha a kerék nem racsnizik illetve csak nehezen úgy hogy teljesen visszarántja a váltót és akkor is akadozik?? A keró az vadiúj, mi lehet a baj???
A racsninak (szabadonfutónak) van baja. Ha nem racsnizik a kerék mindig azzal van baj (kivéve ha örökhajtós

Posted 2009. March 23. - 15:42

Szerintetek a váltó nincs beállítva ha a kerék nem racsnizik illetve csak nehezen úgy hogy teljesen visszarántja a váltót és akkor is akadozik?? A keró az vadiúj, mi lehet a baj???
Posted 2009. March 23. - 12:24

Sziasztok!
Patentszemmel kapcsolatosan tudakozódnék. Van egy Sram PoweLink típusú patentszemem 8 sebességes lánchoz. Eddig még nem használtam, igy gondoltam kezdõdik a szezon felteszem egyik bringám láncára. Amikor össze akartam illeszteni, nem sikerült behúznom a helyére. Megtisztítottam jól elõtte a lapok felületét ahová felfekszik a két fél darab. Volt régi leszedett láncom, azon kísérleteztem tovább. Látszott az hogy jobban össze kellene mennie a két fél darabnak hogy egymásba tudjam húzni. Addig csiszolgattam sima felületen dörzspapírral a lapokat amíg végül sikerült összeraknom, jól is mûködött.
Egy másik patentszemnél ami KMC típusú annál nem kell csiszolgatni, alapban jó KMC és Shimano láncokhoz is(HG50, HG70). Megmértem a laptávolságokat: eredetileg 4,5 mm az új Shimano HG50-es láncnál és a KMC-nél is. Amit lecsiszoltam az 4,3 mm volt tehát 0,2 mm-el keskenyebb. Mivel nincsen Sram láncom, az a kérdés hogy a Sram lánc pl. PC 48-as annyival keskenyebb eredetileg hogy csak a saját patentszemével jó?
Persze a patentszemnél nincsen feltüntetve sem a webshopban sem az üzletben nekem nem mondták azt hogy csak a Sram láncokhoz lesz jó.
Elvileg egy szabvány nem?
Próbálta már valaki ill. járt ugy mint én?
Üdv, Benõ
Ez az egyetlen kivétel, a 8as sram láncok keskenyebbek. Egyébként szinte minden kompatibilis mindennel a láncoknál.
Posted 2009. March 23. - 12:17

nekem a 10-es lancon is szorul a patentszem, pedig az sram.
az nemtom miert meglepo hogy mas markaval nem kompatibilis
RAUH-Welt
B E G R I F F
Posted 2009. March 23. - 11:28

Patentszemmel kapcsolatosan tudakozódnék. Van egy Sram PoweLink típusú patentszemem 8 sebességes lánchoz. Eddig még nem használtam, igy gondoltam kezdõdik a szezon felteszem egyik bringám láncára. Amikor össze akartam illeszteni, nem sikerült behúznom a helyére. Megtisztítottam jól elõtte a lapok felületét ahová felfekszik a két fél darab. Volt régi leszedett láncom, azon kísérleteztem tovább. Látszott az hogy jobban össze kellene mennie a két fél darabnak hogy egymásba tudjam húzni. Addig csiszolgattam sima felületen dörzspapírral a lapokat amíg végül sikerült összeraknom, jól is mûködött.
Egy másik patentszemnél ami KMC típusú annál nem kell csiszolgatni, alapban jó KMC és Shimano láncokhoz is(HG50, HG70). Megmértem a laptávolságokat: eredetileg 4,5 mm az új Shimano HG50-es láncnál és a KMC-nél is. Amit lecsiszoltam az 4,3 mm volt tehát 0,2 mm-el keskenyebb. Mivel nincsen Sram láncom, az a kérdés hogy a Sram lánc pl. PC 48-as annyival keskenyebb eredetileg hogy csak a saját patentszemével jó?
Persze a patentszemnél nincsen feltüntetve sem a webshopban sem az üzletben nekem nem mondták azt hogy csak a Sram láncokhoz lesz jó.
Elvileg egy szabvány nem?
Próbálta már valaki ill. járt ugy mint én?
Üdv, Benõ
Posted 2009. March 19. - 12:59

Jó lesz az...csak nem kell kimosni belõle a kenõanyagot következetesen...
Ez csak természetes. Még azért egy kis plusz motorex olajat is kapott. Eddig jó. :_D
Posted 2009. March 19. - 12:51

Posted 2009. March 19. - 12:39

Nem ártana tudnod, hogy figyelembe kell venni, milyen vázba rakod, mert a láncvonal is befolyásolja a választható méretet.
Posted 2009. March 19. - 12:14

Posted 2009. March 19. - 10:18