Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Meghajtás (lánc, fogaskoszorú, hajtómű, monoblokk)

* * * * * 3 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
18262 hozzászólás a témában

Pupak_321

Pupak_321

újonc

• fórumtag
  • 1 hozzászólás
Sziasztok!

Nem rég vettem egy Truvativ hajtást monoblokkal, mindennel használtan, és az a probléma vele, hogy tekerek kb 1 kilómétert és leesik a bal hajtókar. Visszarakom, meghúzom a csavart és kb 1 kilóméter után megint teljesen kilazul a csavar. Mi lehet a probléma? Olyan, mintha a hajtókar kihajtaná a csavart.. Remélem tudtok valami megoldást, mert nagyon idegesítõ. :cry:

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
nem, en nem rakok oda fem csavart es tepem meg izombol, mert nem vagyok idiota. :mybad:
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

koca

koca

bentlakó

• fórumtag
  • 5.107 hozzászólás
jól van most ezen ne kekeckedjetek.
én is akartam elõször mondani, hogy olyan nincs hogy "csapágyszorosság állító csavar", mert ha amit Jani mondd húznál össze bikára akkor is csak a tengelyt szorítanád rá a csapágyra :D
a lényeget úgyis értitek hogy mi volt a user gondja....

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

meg mindig nem ertem hogy ez melyik csavar. shimano-nal sem lehet a csapagy szorossagat allitani csak azert.

A shimano-nál beraksz a mûanyag csavar helyére egy fém csavart, jól meghúzod és nem akar majd forogni a hajtómû. Valami szorosabb lesz.

A sebesség mindent megold.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
hajlamos? mert volt 1 [!] darab ami nem jo?

ha tudnank tobbrol azt mondanam oke. honnan tudod hogy nem csak kifogtal egy hibas peldanyt, es ezer masik ember meg boldogan hasznalja gond nelkul?

en csak remeltem,hogy azzal a csavarral lehet allitani egy picit
kb ugy mint a shimano-nal ennyi

meg mindig nem ertem hogy ez melyik csavar. shimano-nal sem lehet a csapagy szorossagat allitani csak azert.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

ridelife

ridelife

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.636 hozzászólás
ezaz jol megmondtad

azt is elarulod, hogy egy darab negativ tapasztalatbol mit szurjunk le?

nem sokan használnak ilyen hajtást aki ilyenben gondolkodik az itt láthatja mire hajlamos a kar. nekem ez történt vele ami az elötte lévõ truvativ howitzernél tökéletesen megoldott volt.csalódást okozott

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5.592 hozzászólás
Vedd ki belõle a görgõket, aztán úgy szvsz.

'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'

ELADÓ! http://forum.bikemag.../hirdetes-12960

repasibalint

repasibalint

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.627 hozzászólás
egy kisebb baleset után elgörbült a nagy valószínûséggel elgörbült a váltóm.hogy lehet visszahajlítani?ha jól néztem a dolgokat,akkor mintha csak a kanál lenne meggörbülve.

xc rider

xc rider

vendég

• fórumtag
  • 34 hozzászólás
koszi a magyarazatot koca...epp az iment szedtem szet hat...csapagy csere lessz..:D amugy tamaska: en csak remeltem,hogy azzal a csavarral lehet allitani egy picit
kb ugy mint a shimano-nal ennyi :)

koca

koca

bentlakó

• fórumtag
  • 5.107 hozzászólás
tete007: ha teheted akkor vegyél Race Face vagy Gephardt középtányért. keress. 6-7e-bõl azért már lehet tisztességes 32 es tányért venni ;)

xc rider: elõször is azt pontosítsuk hogy pontosan mi kotyog és merre.
ha netán radiális irányban kotyogna a tengely a csapágyazáson akkor vagy a csapágyak koptak már el, vagy a tengely (de erre kicsi a valószínûség!)

ha axiális azaz tengelyirányba kotyog a hajtókar, akkor pedig a bal oldali kart kell jobban felszorítani a tengelyre. elõtte persze meg kell bizonyosodni arról h a jobb azaz hajtásoldalon fel lett tolva ütközésig a kar tengelyestül. (szereléskor ajánlatos gumikalapaccsal 1-2 kicsit rásózni)

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
ezaz jol megmondtad

azt is elarulod, hogy egy darab negativ tapasztalatbol mit szurjunk le?

hali! van egy truvativ stylo-m es hat lotyog picit 1-2 mm,na most azt szeretnem kerdezni hogy lehet e rajta allitani es ha igen hogyan is mukodik az a csapagyszorossag allito csavar a bal karban...

milyen csavar? honnan veszed hogy azzal a csapagy szorossagat lehet allitani?

RAUH-Welt
B E G R I F F

ridelife

ridelife

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.636 hozzászólás
hy csak anyit mondanéh hogy funn hooka dh én streeten használtam és a pedál perselye elkezdett lötyögni pedig zsír új volt.kitekerni a pedált már nem is lehet.vonjátok le a tanulságot.

xc rider

xc rider

vendég

• fórumtag
  • 34 hozzászólás
hali! van egy truvativ stylo-m es hat lotyog picit 1-2 mm,na most azt szeretnem kerdezni hogy lehet e rajta allitani es ha igen hogyan is mukodik az a csapagyszorossag allito csavar a bal karban...

tete007

tete007

vendég

• fórumtag
  • 144 hozzászólás
Hy

olyan problémám lenne hogy már kisebb erõltetéssel is ugrik a lánc az elsõ tányéron és ott is csak a középsõ tényérón. Így egy cserén gondolkodok mivel arra gyanakszom.
Ha a lánc lenne akkor minden áttételnél ugrana gondolom.
milyet tudtok ajánlani? XT a rendszer és 4 karos a felfogatás 104mm átmérõvel aszem 32-35 fogasban gondolkodok és hát a fájdalom küszöböm olyan 6-7000Ft felet lenne.
kérem aki tud segítsen a probléma orvosolásában mert nagyon idegesítõ. ha kell még képet is tudok csinálni a tányéról hátha segít

köszi elõre

LonGleY

LonGleY

vendég

• felfüggesztett
  • 92 hozzászólás

Az integrált deore karról amúgy mi a véleményetek?

Nem tudom, hogy az utóbbi két év szériája milyen, de arra érdemes odafigyelni, hogy cserélhetõk legyenek a fogasok. 2 évvel ezelõtt az akkori sajátomat azért kellett gariztatni, mert meglazult rajta a nagytányér, mivel nem csavaros volt a rögzítése, hogy meg lehessen húzni. Gondolom azóta ez már csak a legalacsonyabb kategóriás hajtókarok jellemzõje, de ki tudja...

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.355 hozzászólás
viszont az 542-es meg 2 alu egy acél.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
igen, az acel sokkal tovabb birja. de nehezebb is.

RAUH-Welt
B E G R I F F

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.932 hozzászólás
Egyébként van tartósságbeli különbség az acél és alu lánctányérok között?

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
szerintem deore szinten mar max 2 acel tanyert raknak ra.
honlapon is az van hogy a nagytanyer alu

RAUH-Welt
B E G R I F F

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.854 hozzászólás

a deore karnak egy hibája van, az a súlya, 990gram középcsapággyal, de mindent nem lehet. legalább olcsó és erõs. nekem sincs vele gondom. ja meg nem valami tartós a színe sajnos, eddig kb 10x használtam, hajtásoldalon az élénél már lekopott a festék. de hát használni van, nem vitrinbe.

Milyen tányérokkal mértél 990g-ot? Nagy alu és a többi acél, vagy mind acél?