Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Meghajtás (lánc, fogaskoszorú, hajtómű, monoblokk)

* * * * * 3 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
18262 hozzászólás a témában

haven

haven

újonc

• fórumtag
  • 4 hozzászólás
Sziasztok,hajtómû csere elõtt állok,de nem tudom,hogy a 2005-ös Magellán Polaris vázamba jó-e a Shimano SLX hajtómûve,integrált csapágyas.Ha valaki tudja legyen kedves írja meg,köszönöm!

koca

koca

bentlakó

• fórumtag
  • 5.107 hozzászólás
igen jó rá

Mtbsrác

Mtbsrác

vendég

• fórumtag
  • 263 hozzászólás
Üdv!

Egy furcsa kérdésem lenne hogy az ilyen tipusu fogsor

http://piacter.bikem...=219215&cat=all

Jó-e a shimano 104mm lyuktávolságu hajtõmûveihez. Konkrétam:
Shimano Deore Octalink -re (Ez is 32fogas)

Helpet Köszi :D

xc rider

xc rider

vendég

• fórumtag
  • 34 hozzászólás

váltó egyenesítésnél hogy fogjak hozzá?kanál egyik fele le,gumikalapáccsal egyenesre.eddig menne,de a másik felét hogy egyenesítsem ki?valahogy le lehet venni?Shimano Deore LX-rõl lenne szó

igen le lehet venni a konyoknel keress egy pici melyesztett imbusz csavart azt csavard ki es ovatosan! feszist szet vigyazz szet ne repuljenek a dolgok:D csak vigyazz mert eleg maceras vissza tenni de nekem gondnelkul ment:)

repasibalint

repasibalint

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.627 hozzászólás
váltó egyenesítésnél hogy fogjak hozzá?kanál egyik fele le,gumikalapáccsal egyenesre.eddig menne,de a másik felét hogy egyenesítsem ki?valahogy le lehet venni?Shimano Deore LX-rõl lenne szó

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
hopp azt nem vettem eszre hogy hasznaltan
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

hop

hop

vendég

• fórumtag
  • 19 hozzászólás

Méhészet?

Nem hiszem, hogy a sima méhviasz megfelelõen ellátja a kenési feladatokat. Bár való igaz, hogy lánc esetében a korrózióvédelmet tartom fontosabbnak.

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11.904 hozzászólás

tam, ott a kulcsoszo hogy használtan :)

hat atbaszas gyanus a dolog

ha még garis, és a mindennel az azt is jelenti, hogy papírokkal, akkor viheti

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
tam, ott a kulcsoszo hogy használtan :)

hat atbaszas gyanus a dolog

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11.904 hozzászólás

Most meg nem találok sehol, pedig létezik!

Méhészet?

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás

Sziasztok!

Nem rég vettem egy Truvativ hajtást monoblokkal, mindennel használtan, és az a probléma vele, hogy tekerek kb 1 kilómétert és leesik a bal hajtókar. Visszarakom, meghúzom a csavart és kb 1 kilóméter után megint teljesen kilazul a csavar. Mi lehet a probléma? Olyan, mintha a hajtókar kihajtaná a csavart.. Remélem tudtok valami megoldást, mert nagyon idegesítõ. :cry:

vidd vissza a boltba, az mar jobb nem lesz, csak rosszabb. szukseged lesz egy uj balos hajtokarra.

truvativ... en mondom...
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

hop

hop

vendég

• fórumtag
  • 19 hozzászólás

Ezt felírtam, nagyszerû felvetés, kb. ilyen lehet a gyári kenés

Igen, csak az igazi hozzá a viasz. Ezzel az ipari faggyúval majdnem olyan, mintha zsíros lenne, gyakorlatilag már akkor is, ha rásüt a nap.
A viaszt meg nem tudom hol lehet beszerezni. Anno még vagy 20 éve kaptam kb. egy kilónyit, ez elég lehetne az örökkévalóságig, a láncon vagy néhány grammnyi maradhat. De az utolsó használat óta 2x költöztem és nyoma veszett :)
Most meg nem találok sehol, pedig létezik!

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11.904 hozzászólás
Ezt felírtam, nagyszerû felvetés, kb. ilyen lehet a gyári kenés

hop

hop

vendég

• fórumtag
  • 19 hozzászólás

:wtf: kifõzni? :wtf: de minek azt "kifõzni" jobb lesz tõle a leves vagy mi a szösz? :D

takarításhoz ott a brigéciol ;)

a kifõzést vedd idézõjelesnek :)

gyakorlatilag úgy mûködik a dolog, hogy a lánc megfelelõ tisztogatása után valamilyen viszonylag szilárd halmazállapotú kenõanyagot - esetünkben viaszt, maximalisták adhatnak hozzá magas molibdén-diszulfid tartalmú anyagokat (pl.: fimol) - felolvasztunk, ebbe beletesszük a láncot, és még melegítjük egy kicsit, hogy a viasz eljuthasson a szükséges helyekre, majd kivéve a fürdõbõl függesztve hagyjuk kihûlni. Ekkor a fölösleges kenõanyag lecsöpög róla.
Ezzel a módszerrel egy viszonylag szilárd filmréteg keletkezik a láncon, mely anélkül látja el feladatait (korróziógátlás, kenés) hogy minden vackot összeszedne, ill. ha esetleg munkába is járunk a bicajjal, akkor nadrágunk szárát összekenné :)
Tapasztalatom szerint ezzel a módszerrel 1 szezonra le lehet tudni a lánc kezelését.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
A kmc láncokra mi a sz@rt kennek gyárilag? Alig tudom lemosni a kezemrõl és mindent összeszed.

A sebesség mindent megold.

koca

koca

bentlakó

• fórumtag
  • 5.107 hozzászólás

Szokott még vki láncot kifõzni, és ha igen, miben?
Régebben tudtam szerezni un. ipari viaszt, ami tökéletes volt a célra. Most nem találtam sehol. Ipari faggyút sikerült vennem, de nem tökéletes a dolog. Túl alacsony az olvadáspontja, és nagyon vastag réteg marad a láncon.

:wtf: kifõzni? :wtf: de minek azt "kifõzni" jobb lesz tõle a leves vagy mi a szösz? :D

takarításhoz ott a brigéciol ;)

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.280 hozzászólás
  • LocationTahitótfalu (ritkán Ózd)

kend be menetrögzítõvel a csavart, aztán húzd rá jól.

...majd tekerj vele újabb 1 km-t és dobd ki a kukába. Na jó, vicceltem. Add vissza és kérd vissza a pénzed. Az már nem lesz jó.

MaTT

MaTT

bentlakó

• fórumtag
  • 8.649 hozzászólás

Sziasztok!

Nem rég vettem egy Truvativ hajtást monoblokkal, mindennel használtan, és az a probléma vele, hogy tekerek kb 1 kilómétert és leesik a bal hajtókar. Visszarakom, meghúzom a csavart és kb 1 kilóméter után megint teljesen kilazul a csavar. Mi lehet a probléma? Olyan, mintha a hajtókar kihajtaná a csavart.. Remélem tudtok valami megoldást, mert nagyon idegesítõ. :cry:

kend be menetrögzítõvel a csavart, aztán húzd rá jól.

hop

hop

vendég

• fórumtag
  • 19 hozzászólás
Szokott még vki láncot kifõzni, és ha igen, miben?
Régebben tudtam szerezni un. ipari viaszt, ami tökéletes volt a célra. Most nem találtam sehol. Ipari faggyút sikerült vennem, de nem tökéletes a dolog. Túl alacsony az olvadáspontja, és nagyon vastag réteg marad a láncon.

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5.592 hozzászólás
Négyszöges a hajtás? Nem húztad meg rendesen a hajtókarcsavart, egyszer lelazult, mentél még vele, kinyaltad a négyszöget/ISIS-t/Powerspline-t belõle.

Új balos hajtókar szerintem ha olyan már a helyzet.

'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'

ELADÓ! http://forum.bikemag.../hirdetes-12960