Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Meghajtás (lánc, fogaskoszorú, hajtómű, monoblokk)

* * * * * 3 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
18262 hozzászólás a témában

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
körkérdés, merre lazul az integrált xt középcsapágy a bal és a jobb oldalon?

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Iggeen? Még nincs vele tapasztalatom, csak gyengébbnek tûnt, mint a Hone, ezért írtam, amit írtam. Szerinted miben jobb?

Mondjuk az nagy pozitívuma, hogy 48 fogas a nagycucc rajta, ezért nem kell rá külön azt is vennem.

Hone az ugyanaz volt, mint az lx. Az slx meg kb az lx helyére jött.
Már többször említetted a 48as nagytányért. Minek neked az, trekkingre rakod?

A sebesség mindent megold.

LonGleY

LonGleY

vendég

• felfüggesztett
  • 92 hozzászólás

pedig az slx jobb mitn a Hone...szerintem

Iggeen? Még nincs vele tapasztalatom, csak gyengébbnek tûnt, mint a Hone, ezért írtam, amit írtam. Szerinted miben jobb?

Mondjuk az nagy pozitívuma, hogy 48 fogas a nagycucc rajta, ezért nem kell rá külön azt is vennem.

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
pedig az slx jobb mitn a Hone...szerintem

LonGleY

LonGleY

vendég

• felfüggesztett
  • 92 hozzászólás
Mint múltkor kiderült, nem létezik 3 tányéros, cserélhetõ pedálperselyes hajtókar - bár jó lenne, ha ezt még cáfolni tudnátok. Nekem mégis pótolnom kellene a Hone hajtókarom, egy legalább olyan könnyû és remek darabra, még ha nem is lesz cserélhetõ ez a pedálmenet rész. Pont megszûnt idén a típus, az SLX meg szerintem alatta van némileg (súly/merevség). Mi lehetne mégis a Hone alternatívája? (Az eleve 48 fogas nagytányér elõny).

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.272 hozzászólás

ezüst sram való 8as lánchoz, annak jónak kell(ene) lennie

nekem úgy rémlik a 8-as simi láncba nem jó a sram patentszem
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

rbalint88

rbalint88

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.387 hozzászólás

de legjobb, ha csekkolod, mi van a patentszemekre írva, pl.
mert van ezüst 9 seb sram is!

hmm. én úgy tudtam, hogy már csak silverlink (8s), meg goldlink (9s) van. oszt kész.

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11.904 hozzászólás
de legjobb, ha csekkolod, mi van a patentszemekre írva, pl.
mert van ezüst 9 seb sram is!

rbalint88

rbalint88

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.387 hozzászólás

Shimano Hg 40-es lánchoz miféle patentszem kell?3 féle van itthon,egyik se jó bele

ezüst sram való 8as lánchoz, annak jónak kell(ene) lennie

repasibalint

repasibalint

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.627 hozzászólás
Shimano Hg 40-es lánchoz miféle patentszem kell?3 féle van itthon,egyik se jó bele

Exile

Exile

törzsvendég

• fórumtag
  • 889 hozzászólás

Hát nem teljesen értelek.
Ha négyszögtengelyes a hajtómûved akkor csak 1 hosszabb monoblock-ot kell venned és egyszerûen meg van oldva a kérdés.
Ez nem jutott eszedbe ?

Akkor a láncvonal is elmegy.
Nyekereg a láncom, mint egy részeg kórus, nem segíthet rajta, csak a tribológus!

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.688 hozzászólás

Sziasztok!

Az a furcsa kérdésem van, hogy van-e ötletetek, hogy hogyan lehetne egy országúti bringán növelni a pedálok egymáshoz viszonyított távolságán (q faktor)?

Az országútimon karbon négyszögtengelyes FSA hajtómûvem van, a ....

Hát nem teljesen értelek.
Ha négyszögtengelyes a hajtómûved akkor csak 1 hosszabb monoblock-ot kell venned és egyszerûen meg van oldva a kérdés.
Ez nem jutott eszedbe ?
Marci

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás

Köszi, ezt is megfontolom. Tény, hogy ennél egyszerûbb megoldás nem nagyon lehet, bár ezzel max pár mm nyerhetõ...
Kérdés, hogy nem veszélyes-e ezzel gyengíteni a kapcsolatot a pedál és a hajtókar között? Vajon mennyi az a minimális menetméret, amennyinek be kell tekerednie a hajtókarba (vagyis mennyivel rövidíthetem le a pedál végét alátétekkel), hogy egy kiállva sprintnél ne csopfadjon le és ne essek szájra?

Ha elolvastad, amit linkeltem, láthatod, hogy 3-3 mm alátétet használ, csak ismételni tudom megam, ha egy profinál jó, biztos nálad is jó lehet. Ezenkívûl nem tudom, milyen pedálod van, nekem Time, és ott ha meg van cserélve a két stopli, növelhetõ ill. csökkenthetõ a távolság.

Sebi001

Sebi001

vendég

• fórumtag
  • 21 hozzászólás
1 tányér van elõl

Morph

Morph

vendég

• fórumtag
  • 26 hozzászólás

Ha egy profi bringáján mûködik, neked is jó lehet:

http://www.cyclingne...s_United_pedals

Köszi, ezt is megfontolom. Tény, hogy ennél egyszerûbb megoldás nem nagyon lehet, bár ezzel max pár mm nyerhetõ...
Kérdés, hogy nem veszélyes-e ezzel gyengíteni a kapcsolatot a pedál és a hajtókar között? Vajon mennyi az a minimális menetméret, amennyinek be kell tekerednie a hajtókarba (vagyis mennyivel rövidíthetem le a pedál végét alátétekkel), hogy egy kiállva sprintnél ne csopfadjon le és ne essek szájra?

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
plusz ha ilyesmit akarsz feltenni a bringadra akkor csak egy lanctanyerod lehet elol. [esetleg ketto, de az sokkal ritkabb]
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

MaTT

MaTT

bentlakó

• fórumtag
  • 8.649 hozzászólás
amilyen felhasználásra láncterelõ kell, ott NEM szempont az, hogy koszos lesz a gatyád.

Sebi001

Sebi001

vendég

• fórumtag
  • 21 hozzászólás
de védi is a nadrágot lábszárat:d köszi nemtudtam hogy keressem:)

MaTT

MaTT

bentlakó

• fórumtag
  • 8.649 hozzászólás
az nem védõ cucc, hanem láncterelõ, és arra szolgál, hogy ne essen le a lánc.
meglepõ módon biciklis boltokban lehet ilyet kapni :P
pl: http://ebike.hu/term...ito/hajtomuhoz/

Sebi001

Sebi001

vendég

• fórumtag
  • 21 hozzászólás
sziasztok
http://m.blog.hu/en/.../bringa 002.jpg
ezen a képen van elõl a hajtómû fölött valami védõcucc:) na én ilyet akarok:D hogy a lénc neba***on össze mindig:P hollehet kapni ilyen cuccost? vagy másmegoldás?