Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Meghajtás (lánc, fogaskoszorú, hajtómű, monoblokk)

* * * * * 3 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
18261 hozzászólás a témában

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.025 hozzászólás

Sziasztok!

Szeretnék cserélni hajtóművet a bringámon. Kinéztem egyet, de van kétféle hajtókar hosszal is, ami 170 vagy 175mm. Na most én 186cm vagyok, viszonylag hosszú lábakkal. Azt olvastam, hogy úgy kell megválasztani, hogy magasabbaknak inkább hosszú hajtókar kell, alacsonyabbaknak mehet a rövidebb, de közben meg mindenhol írják, hogy pont a 170v175 között szinte semmi különbség nincs gyakorlatban, esetlegesen annyi, hogy a gyorsítás a fontos vagy a sebességtartás. Ha előbbi akkor hosszú, ha utóbbi, akkor rövid. Ez egy CrossCountry bicóra lenne, össztelós.

Erre így ezen szempontok alapján mit ajánlotok. A rövidebb karos hajtómű amit kinéztem olcsóbb lenne, alapból csak ezért gondolkozok rajta.

175mm

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

Wolfman8

Wolfman8

vendég

• fórumtag
  • 121 hozzászólás

Sziasztok!

Szeretnék cserélni hajtóművet a bringámon. Kinéztem egyet, de van kétféle hajtókar hosszal is, ami 170 vagy 175mm. Na most én 186cm vagyok, viszonylag hosszú lábakkal. Azt olvastam, hogy úgy kell megválasztani, hogy magasabbaknak inkább hosszú hajtókar kell, alacsonyabbaknak mehet a rövidebb, de közben meg mindenhol írják, hogy pont a 170v175 között szinte semmi különbség nincs gyakorlatban, esetlegesen annyi, hogy a gyorsítás a fontos vagy a sebességtartás. Ha előbbi akkor hosszú, ha utóbbi, akkor rövid. Ez egy CrossCountry bicóra lenne, össztelós.

Erre így ezen szempontok alapján mit ajánlotok. A rövidebb karos hajtómű amit kinéztem olcsóbb lenne, alapból csak ezért gondolkozok rajta.

Aske

Aske

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.881 hozzászólás
Köszi fiúk,

ez úri cucc. Mától parizeres zsemle a menü. :)
Először a hátsó kereket kell upgradelnem, aztán jön ez.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás

magam sem monhattam volna másképp

"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.025 hozzászólás
Aske:

https://www.google.h...0&bih=524&dpr=3

Szerintem.

Aske

Aske

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.881 hozzászólás
Sziasztok,

mi a best-buy hajtómű ezekkel a paraméterekkel?

-Hollowtech II
-acél tengely
-175 mm
-kéttányéros (29er)

Aske módosította - 2017. április 14. - 09:46

blash

blash

vendég

• jóváhagyásra váró
  • 875 hozzászólás

miből?

Nemtom, de peldaul 31-es narrow wide tanyer tecene.

bike-discount.de -n körülnéztél? :)

Na, ott epp nem, csak a bike24-en es az ebayen keresgeltem, de latom, hogy van a bike-componentsnel is: bike-components.de/en/squirt/Dry-Lube-Chain-Wax-p44658/ (most epp innen keszulnek rendelni.)

Es az ezereves, pontosabban 2006 koruli FRM CU2 isis kozepresz (5. oldal) cseszejet mivel lehet leszedeni? Mert ez a szar 6 kormos, nem pedig 8, mint ahogy arra szamitottam:

184856d1154413903-frm-isis-bb-148g-yea-n

Ahogy nezem ilyen hat kormos szerszam van Tacxbol (T4400) es Parktoolbol (BBT-4). Csak a parktool szerszamon lekerekitettek a kormok, ami miatt konnyebben ki- vagy lecsuszhat.

blash módosította - 2017. április 13. - 01:33

RelakS

RelakS

vendég

• fórumtag
  • 533 hozzászólás

xm2x9_s.jpg

Azt a squirt lube-ot honnan veszitek? Ebayen az egyik bulgár eladótól?

bike-discount.de -n körülnéztél? :)

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.025 hozzászólás

xm2x9_s.jpg

64 mm-es lyukkörátmérőjű 25-ös és 27-es Miche XM kistányérok. Na ugye, hogy mégis lehet páratlan fogszámút is gyártani. Azért a narrow wide XM Maxi One tányéruknál már nincs nagy választék, csak 32 és 34.

miből?

blash

blash

vendég

• jóváhagyásra váró
  • 875 hozzászólás

xm2x9_s.jpg

64 mm-es lyukkörátmérőjű 25-ös és 27-es Miche XM kistányérok. Na ugye, hogy mégis lehet páratlan fogszámút is gyártani. Azért a narrow wide XM Maxi One tányéruknál már nincs nagy választék, csak 32 és 34.

blash módosította - 2017. április 10. - 01:58

• dzsonhee kedveli ezt

Paul Vitti

Paul Vitti

fróumfggüõ

• fórumtag
  • 2.025 hozzászólás

ez a waxos cucc nálatok kb mennyi kilire elég. kb milyen időközönként végzitek el a műveletet?

Nemtom, most vagyok kb 100 kilinél, már kicsit hangosabb a lánc, de még nem kell kenni szerintem. Mondjuk sarat nem kapott, azt nem tudom hogy tűri.
  • donciccio kedveli ezt
Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó.

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás

Na, bajtárs!

Teljesen feltankoltam ebből az izéből. Vicces, hogy kívülről csont száraz a lánc, viszont nem nyekereg úgy, mintha tényleg nem lenne kenve B)

zeezoltano

Mármint vaxos cuccal kened be tekerés előtt?

Csak azért kérdezem, mert annak szerintem nem árt száradni pár órát. Legalábbis a Squirten az van, hogy első használat előtt 5 perc különbséggel kétszer átken, majd lehetőleg egy éjszakát állni hagy.

majd lehetőleg 

Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

RelakS

RelakS

vendég

• fórumtag
  • 533 hozzászólás

Ez a vicces nevű "Squirt lube"

Na, bajtárs!

Teljesen feltankoltam ebből az izéből. Vicces, hogy kívülről csont száraz a lánc, viszont nem nyekereg úgy, mintha tényleg nem lenne kenve B)

zeezoltano

Mármint vaxos cuccal kened be tekerés előtt?

Csak azért kérdezem, mert annak szerintem nem árt száradni pár órát. Legalábbis a Squirten az van, hogy első használat előtt 5 perc különbséggel kétszer átken, majd lehetőleg egy éjszakát állni hagy.

RelakS módosította - 2017. április 01. - 23:49

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás

Nem tudom, nekem a 120ml-es a montin elég egy évig úgy hogy  minden tekerés előtt átkenem 2500-3000km.

Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

dzsonhee

dzsonhee

törzsvendég

• fórumtag
  • 687 hozzászólás
  • LocationBad Goisern

Nyáron heti 1x, néha heti 2x kenem az mtb-t, akkor szinte csak azzal megyek. Ez 250-300 km/hét. Ez a vicces nevű "Squirt lube"

Mióta ajánlottad én is ezt használom, öröm ránézni a rendszerre milyen tiszta,
Kár, hogy kevés helyen kapható, most egy fél literest rendelek és egy darabig nincs gond vele.
Bár gondolom a tavaly Trophyt nem szerette a reggeli eső miatt, ugye? 

zscs

zscs

bringás

• fórumtag
  • 3.321 hozzászólás
  • LocationBdapest - Wien - Mondsee

Nyáron heti 1x, néha heti 2x kenem az mtb-t, akkor szinte csak azzal megyek. Ez 250-300 km/hét. Ez a vicces nevű "Squirt lube"

zscs módosította - 2017. április 01. - 18:50

• donciccio kedveli ezt

donciccio

donciccio

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.333 hozzászólás

Viasz: Aldi 50db-os mécses, kb 600 Ft :)

Paraffinolaj: patikából, 100ml-es üvegben adják, 200 Ft/darab körüli áron. Én lemértem súlyra 300ml olajat és ugyanannyi viaszt bedobáltam egy edénybe, majd lassú tűzön az óramutató járásával ellentétesen, bal kézzel kevergetve felolvasztottam (jobb kézben sör poroltó készülék).

Kihalászod a kanócokat, mehet bele az olaj, megkevered és beledobod a láncot. Én vártam 5-10 percet, hogy átmelegedjen, aztán mehet a szárítóra, a csaj/feleség/anyu kedvenc ruhájára.

Túrasíben/síben eléggé rajta voltam a waxoláson, de azt vettem észre, hogy sokszor a sima gyertyaviasz ugyanazt tudja, mint a 3-4 ezres toko versenywaxok, szóval láncnál nem fogom túlpörögni :)

A sokat emlegetett friction-fact.com-os szuperwax is asszem 5%-ban tartalmaz MoS2-t, meg talán 1%-ban Teflon port, szóval nagyon nem hiszem hogy mellé lehet lőni....

Illetve az érdekes, hogy eddie1978 kollégának lágy lett a végeredmény ugyanezzel az aránnyal, gondolom a wax más. 

ez a waxos cucc nálatok kb mennyi kilire elég. kb milyen időközönként végzitek el a műveletet?

• Paul Vitti kedveli ezt

Columbus Genius: http://framebuilding.com/Genius.htm

D.S.B.=Differential Shape Butted: http://framebuilding.com/Butt.htm

Bianchi Genius: https://dl-web.dropb...jeyW8DLm0pEa_1A

Vasinger

Vasinger

fórumtag

• fórumtag
  • 57 hozzászólás

Sziasztok!

Új kerékpár vásárlása előtt állok és két kerékpár hajtóműben, első váltóban és váltókarokban különbözik.

Az egyik SLX 3x10-es rendszer, a másik Deore 2x10-es.

A Deore-ral szerelt bringa jobban tetszik, annak ellenére, hogy kicsit drágább is, de nem tudom, hogy megéri-e inkább az SLX-szel szereltet venni. Mennyire nagy a minőségbeli ugrás a két kategória között?

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs

az m8000nel 1-2-3x rendszernel elternek a hajtokarok? csak azert kerdem, mert latom, hogy az 1x rendszeren is ott van a ket tanyernak a felfogatas, illetve a harmas rendszernel sincs kulso felfogatas. csak a tanyerok ternek el, es alakitjak ki a szukseges lancvonalat?

donciccio

donciccio

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.333 hozzászólás

Viasz: Aldi 50db-os mécses, kb 600 Ft :)

Paraffinolaj: patikából, 100ml-es üvegben adják, 200 Ft/darab körüli áron. Én lemértem súlyra 300ml olajat és ugyanannyi viaszt bedobáltam egy edénybe, majd lassú tűzön az óramutató járásával ellentétesen, bal kézzel kevergetve felolvasztottam (jobb kézben sör poroltó készülék).

Kihalászod a kanócokat, mehet bele az olaj, megkevered és beledobod a láncot. Én vártam 5-10 percet, hogy átmelegedjen, aztán mehet a szárítóra, a csaj/feleség/anyu kedvenc ruhájára.

Túrasíben/síben eléggé rajta voltam a waxoláson, de azt vettem észre, hogy sokszor a sima gyertyaviasz ugyanazt tudja, mint a 3-4 ezres toko versenywaxok, szóval láncnál nem fogom túlpörögni :)

A sokat emlegetett friction-fact.com-os szuperwax is asszem 5%-ban tartalmaz MoS2-t, meg talán 1%-ban Teflon port, szóval nagyon nem hiszem hogy mellé lehet lőni....

Illetve az érdekes, hogy eddie1978 kollégának lágy lett a végeredmény ugyanezzel az aránnyal, gondolom a wax más. 

köszi

Columbus Genius: http://framebuilding.com/Genius.htm

D.S.B.=Differential Shape Butted: http://framebuilding.com/Butt.htm

Bianchi Genius: https://dl-web.dropb...jeyW8DLm0pEa_1A