olvastam, hogy úgy kell megválasztani, hogy magasabbaknak inkább hosszú hajtókar kell, alacsonyabbaknak mehet a rövidebb,
Én meg azt olvastam, hogy magasabbaknak hosszabb szárú nadrágra van szükségük.
olvastam, hogy úgy kell megválasztani, hogy magasabbaknak inkább hosszú hajtókar kell, alacsonyabbaknak mehet a rövidebb,
Én meg azt olvastam, hogy magasabbaknak hosszabb szárú nadrágra van szükségük.
Sziasztok!
Szeretnék cserélni hajtóművet a bringámon. Kinéztem egyet, de van kétféle hajtókar hosszal is, ami 170 vagy 175mm. Na most én 186cm vagyok, viszonylag hosszú lábakkal. Azt olvastam, hogy úgy kell megválasztani, hogy magasabbaknak inkább hosszú hajtókar kell, alacsonyabbaknak mehet a rövidebb, de közben meg mindenhol írják, hogy pont a 170v175 között szinte semmi különbség nincs gyakorlatban, esetlegesen annyi, hogy a gyorsítás a fontos vagy a sebességtartás. Ha előbbi akkor hosszú, ha utóbbi, akkor rövid. Ez egy CrossCountry bicóra lenne, össztelós.
Erre így ezen szempontok alapján mit ajánlotok. A rövidebb karos hajtómű amit kinéztem olcsóbb lenne, alapból csak ezért gondolkozok rajta.
175mm
"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."
"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"
Sziasztok!
Szeretnék cserélni hajtóművet a bringámon. Kinéztem egyet, de van kétféle hajtókar hosszal is, ami 170 vagy 175mm. Na most én 186cm vagyok, viszonylag hosszú lábakkal. Azt olvastam, hogy úgy kell megválasztani, hogy magasabbaknak inkább hosszú hajtókar kell, alacsonyabbaknak mehet a rövidebb, de közben meg mindenhol írják, hogy pont a 170v175 között szinte semmi különbség nincs gyakorlatban, esetlegesen annyi, hogy a gyorsítás a fontos vagy a sebességtartás. Ha előbbi akkor hosszú, ha utóbbi, akkor rövid. Ez egy CrossCountry bicóra lenne, össztelós.
Erre így ezen szempontok alapján mit ajánlotok. A rövidebb karos hajtómű amit kinéztem olcsóbb lenne, alapból csak ezért gondolkozok rajta.
Edited by Aske, 2017. April 14. - 09:46.
miből?
bike-discount.de -n körülnéztél?
Edited by blash, 2017. April 13. - 01:33.
64 mm-es lyukkörátmérőjű 25-ös és 27-es Miche XM kistányérok. Na ugye, hogy mégis lehet páratlan fogszámút is gyártani. Azért a narrow wide XM Maxi One tányéruknál már nincs nagy választék, csak 32 és 34.
Azt a squirt lube-ot honnan veszitek? Ebayen az egyik bulgár eladótól?
miből?
"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."
"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"
64 mm-es lyukkörátmérőjű 25-ös és 27-es Miche XM kistányérok. Na ugye, hogy mégis lehet páratlan fogszámút is gyártani. Azért a narrow wide XM Maxi One tányéruknál már nincs nagy választék, csak 32 és 34.
Azt a squirt lube-ot honnan veszitek? Ebayen az egyik bulgár eladótól?
Edited by blash, 2017. April 10. - 01:58.
Nemtom, most vagyok kb 100 kilinél, már kicsit hangosabb a lánc, de még nem kell kenni szerintem. Mondjuk sarat nem kapott, azt nem tudom hogy tűri.ez a waxos cucc nálatok kb mennyi kilire elég. kb milyen időközönként végzitek el a műveletet?
Na, bajtárs!
Teljesen feltankoltam ebből az izéből. Vicces, hogy kívülről csont száraz a lánc, viszont nem nyekereg úgy, mintha tényleg nem lenne kenve
zeezoltano
Mármint vaxos cuccal kened be tekerés előtt?
Csak azért kérdezem, mert annak szerintem nem árt száradni pár órát. Legalábbis a Squirten az van, hogy első használat előtt 5 perc különbséggel kétszer átken, majd lehetőleg egy éjszakát állni hagy.
majd lehetőleg
Ez a vicces nevű "Squirt lube"
Na, bajtárs!
Teljesen feltankoltam ebből az izéből. Vicces, hogy kívülről csont száraz a lánc, viszont nem nyekereg úgy, mintha tényleg nem lenne kenve
zeezoltano
Mármint vaxos cuccal kened be tekerés előtt?
Csak azért kérdezem, mert annak szerintem nem árt száradni pár órát. Legalábbis a Squirten az van, hogy első használat előtt 5 perc különbséggel kétszer átken, majd lehetőleg egy éjszakát állni hagy.
Edited by RelakS, 2017. April 01. - 23:49.
Nem tudom, nekem a 120ml-es a montin elég egy évig úgy hogy minden tekerés előtt átkenem 2500-3000km.
Nyáron heti 1x, néha heti 2x kenem az mtb-t, akkor szinte csak azzal megyek. Ez 250-300 km/hét. Ez a vicces nevű "Squirt lube"
Mióta ajánlottad én is ezt használom, öröm ránézni a rendszerre milyen tiszta,
Kár, hogy kevés helyen kapható, most egy fél literest rendelek és egy darabig nincs gond vele.
Bár gondolom a tavaly Trophyt nem szerette a reggeli eső miatt, ugye?
Nyáron heti 1x, néha heti 2x kenem az mtb-t, akkor szinte csak azzal megyek. Ez 250-300 km/hét. Ez a vicces nevű "Squirt lube"
Edited by zscs, 2017. April 01. - 18:50.
Viasz: Aldi 50db-os mécses, kb 600 Ft
Paraffinolaj: patikából, 100ml-es üvegben adják, 200 Ft/darab körüli áron. Én lemértem súlyra 300ml olajat és ugyanannyi viaszt bedobáltam egy edénybe, majd lassú tűzön az óramutató járásával ellentétesen, bal kézzel kevergetve felolvasztottam (jobb kézben
sörporoltó készülék).Kihalászod a kanócokat, mehet bele az olaj, megkevered és beledobod a láncot. Én vártam 5-10 percet, hogy átmelegedjen, aztán mehet a szárítóra, a csaj/feleség/anyu kedvenc ruhájára.
Túrasíben/síben eléggé rajta voltam a waxoláson, de azt vettem észre, hogy sokszor a sima gyertyaviasz ugyanazt tudja, mint a 3-4 ezres toko versenywaxok, szóval láncnál nem fogom túlpörögni
A sokat emlegetett friction-fact.com-os szuperwax is asszem 5%-ban tartalmaz MoS2-t, meg talán 1%-ban Teflon port, szóval nagyon nem hiszem hogy mellé lehet lőni....
Illetve az érdekes, hogy eddie1978 kollégának lágy lett a végeredmény ugyanezzel az aránnyal, gondolom a wax más.
ez a waxos cucc nálatok kb mennyi kilire elég. kb milyen időközönként végzitek el a műveletet?
Columbus Genius: http://framebuilding.com/Genius.htm
D.S.B.=Differential Shape Butted: http://framebuilding.com/Butt.htm
Bianchi Genius: https://dl-web.dropb...jeyW8DLm0pEa_1A
Sziasztok!
Új kerékpár vásárlása előtt állok és két kerékpár hajtóműben, első váltóban és váltókarokban különbözik.
Az egyik SLX 3x10-es rendszer, a másik Deore 2x10-es.
A Deore-ral szerelt bringa jobban tetszik, annak ellenére, hogy kicsit drágább is, de nem tudom, hogy megéri-e inkább az SLX-szel szereltet venni. Mennyire nagy a minőségbeli ugrás a két kategória között?
az m8000nel 1-2-3x rendszernel elternek a hajtokarok? csak azert kerdem, mert latom, hogy az 1x rendszeren is ott van a ket tanyernak a felfogatas, illetve a harmas rendszernel sincs kulso felfogatas. csak a tanyerok ternek el, es alakitjak ki a szukseges lancvonalat?