Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Meghajtás (lánc, fogaskoszorú, hajtómű, monoblokk)

* * * * * 3 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
18262 hozzászólás a témában

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Hello!
Bocsánat a sok kérdésért, meg hülyeségért, még lenne egy utolsó kérdésem :)
Teljes tengely csere helyett nem lenne elég csak a gyorszár tengelyét lecserélni?
Szóval, az agyban lévõ tengely marad, a gyorszárat kidobom, esztergáltatok az agy tengelyébe illõ tengelyt, ami hosszab, és arra teszek csavarokat.
Lényegében ugyanaz, nem?
Köszi, Üdv.

Nagyon nem. Egy hajszállal lesz csak erõsebb, mint a gyorszár, de nagyon nem lesz tartós, 5mm-s tengelyen a menet hamar elnyalódik. Annál még az általam javasolt módszer is jobb/erõsebb.

A sebesség mindent megold.

Mark001

Mark001

vendég

• fórumtag
  • 48 hozzászólás
Hello!
Bocsánat a sok kérdésért, meg hülyeségért, még lenne egy utolsó kérdésem :)
Teljes tengely csere helyett nem lenne elég csak a gyorszár tengelyét lecserélni?
Szóval, az agyban lévõ tengely marad, a gyorszárat kidobom, esztergáltatok az agy tengelyébe illõ tengelyt, ami hosszab, és arra teszek csavarokat.
Lényegében ugyanaz, nem?
Köszi, Üdv.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
nem tudom, nem vagyok tisztaban az otthoni arakban, es most csak ezert nem fogom felturni az arlistakat. ebike.hu bikemarket.hu mittudomen. vagy besetalsz a kedvenc bringaboltodba es eloadod a sracoknak hogy mit szeretnel aztan majd megmondjak mennyibe fog kerulni
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

-roli

-roli

vendég

• fórumtag
  • 7 hozzászólás
Tamaska, köszönöm, sín-t a kerékre értettem, nub vagyok még bicikli téren de olvasgatok mindennek utána ha idõm engedi. de mondjuk egy új kar meg kerék meg így komplett csere az mennyibe fájna kb?

vedola

vedola

újonc

• fórumtag
  • 3 hozzászólás
Értem, köszönöm szépen.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Köszi a gyors választ, gondolom csak annyi, hogy leszedek 2 tányért.

Csak akkor ha a legkisebb tányért akarod használni. Különben kell 4db rövidebb csavar vagy alátétek.

vedola

vedola

újonc

• fórumtag
  • 3 hozzászólás
Köszi a gyors választ, gondolom csak annyi, hogy leszedek 2 tányért.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Sziasztok!
Lenne egy kérdésem. Szeretnék venni egy Shimano Hone FC-M600 nevezetû hajtókart csak az a gondom vele, hogy ezen 3 tányér van nekem pedig 1-re lenne szükségem. Ez átalakítható lenne 1 tányérosra vagy sem. Válaszotokat elõre is köszönöm.

Igen, átalakítható.

vedola

vedola

újonc

• fórumtag
  • 3 hozzászólás
Sziasztok!
Lenne egy kérdésem. Szeretnék venni egy Shimano Hone FC-M600 nevezetû hajtókart csak az a gondom vele, hogy ezen 3 tányér van nekem pedig 1-re lenne szükségem. Ez átalakítható lenne 1 tányérosra vagy sem. Válaszotokat elõre is köszönöm.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás

Hello mindenkinek. Van egy olyan kérdésem, hogy a biciklim alapból hátul 7sebességes, de mondjuk belemenne 8as is probléma nélkül? Szóval az mind1, hogy milyen a sín vagy a váz belemenne?

hol van sin a biciklin? :wtf:

ha 8as sort akarsz hatul, az sok bajjal fog jarni. egyreszt valoszinuleg a 7es sorod menetes, 8-asbol ilyesmit aligha fogsz talalni. kelleni fog egy uj agy hatra, befuzni a kerekbe, vagy uj komplett kerek. [neha jobban jarsz uj kerekkel] plusz uj valtokar is kell, ami 8 fokozatu.

de a vazba bele fog ferni.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Ajánlották már, de nem hiszem, hogy jó ötlet. Ha mégsem fogja meg, akkor pénzkidobás. Egy csavaros tengely lehet, hogy drágább lesz, viszont az megfogja.
De azért annyira nem csúszkál, hogy a kerék kiesne. fél centit maximum ha elcsúszik, szóval használható, csak nem kellemes, mert folyton a kereket nézem..

Ha nincs a környezetedben szerszám, meg nincs hozzá csavarod akkor tényleg pénzkidobás. Nekem pl nem kerül semmibe, mindenem van hozzá.

Mark001

Mark001

vendég

• fórumtag
  • 48 hozzászólás
Ajánlották már, de nem hiszem, hogy jó ötlet. Ha mégsem fogja meg, akkor pénzkidobás. Egy csavaros tengely lehet, hogy drágább lesz, viszont az megfogja.
De azért annyira nem csúszkál, hogy a kerék kiesne. fél centit maximum ha elcsúszik, szóval használható, csak nem kellemes, mert folyton a kereket nézem..

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Értem. Új agyat nem szeretnék, csak ha már nincs más megoldás.
Novatech agy. Megkérdezem, mennyiért lehetne új tengelyt csináltatni bele aztán eldõl.
Még arra gondoltam, hogy vékonyabb tengelyt bele, mármint a gyorszár helyett, ami hosszabb, és arra csavart. Szóval, akkor a tengely marad, csak a gyorszár tengelye lesz más.

Shimano gyorszárral próbáltuk, azzal sokkal jobban a helyén maradt. De akkor is eltudott mozdulni egy kicsit.

Az én hibám is, ilyenre nem gondoltam, mikor a vázat vettem, sosem volt csúszópapucsos vázam..De a boltban is szólhatott volna, mivel ugyanott vettem a kereket is..
Mindegy, vagy tengely csere, vagy hosszabb tengely.
Köszönöm mindenkinek!

Annyit megtehetsz, hogy fúrsz 6os menetet a tengelybe és oldalanként egy 6os csavarral és egy alátéttel rögzíted a kereket. De ez gyengébb, mintha új tengelyt csináltatnál, de a gyorszárnál azért jóval erõsebb.

Mark001

Mark001

vendég

• fórumtag
  • 48 hozzászólás

semmit nem oldana a problémán.szétbarmolod a vázat is.felszólítalak hogy ne tedd!!két használható megoldás van(azért ekkora a pofám mert nekem is csúszós a vázam ismerem a témát)1.:új agy 2.:aszem ha szétszeded az agyat kikapod a tengelyt és teszel bele egy átmérõben, menetben stimmelõ tengelyt (esztergályosnál 3 ropi) a két végére egy anyát akkor az máris használható.a második megoldásban nem vagyok biztos látni kellene az agyat vagy tudni a tipusát de nován ez végrehajtható. (aki jobban ért az agytuninghoz az még felülbírálhatja a megoldásom.)

Értem. Új agyat nem szeretnék, csak ha már nincs más megoldás.
Novatech agy. Megkérdezem, mennyiért lehetne új tengelyt csináltatni bele aztán eldõl.
Még arra gondoltam, hogy vékonyabb tengelyt bele, mármint a gyorszár helyett, ami hosszabb, és arra csavart. Szóval, akkor a tengely marad, csak a gyorszár tengelye lesz más.

Shimano gyorszárral próbáltuk, azzal sokkal jobban a helyén maradt. De akkor is eltudott mozdulni egy kicsit.

Az én hibám is, ilyenre nem gondoltam, mikor a vázat vettem, sosem volt csúszópapucsos vázam..De a boltban is szólhatott volna, mivel ugyanott vettem a kereket is..
Mindegy, vagy tengely csere, vagy hosszabb tengely.
Köszönöm mindenkinek!

pali kj

pali kj

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.505 hozzászólás
xt gyorszár. cc-s singlespeedes kolegák használják nagy megelégedéssel. amúgy jó drága az esztergályosod.

:chin: Két kéz, és csak egy száj... ez a probléma az ivással!

http://tiszatavitekerok.hu/:bell:

ridelife

ridelife

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.636 hozzászólás

Ez sem rossz ötlet.Még mindig van alatt festék, szóval lehet segítene. megpróbálom, Köszi!

semmit nem oldana a problémán.szétbarmolod a vázat is.felszólítalak hogy ne tedd!!két használható megoldás van(azért ekkora a pofám mert nekem is csúszós a vázam ismerem a témát)1.:új agy 2.:aszem ha szétszeded az agyat kikapod a tengelyt és teszel bele egy átmérõben, menetben stimmelõ tengelyt (esztergályosnál 3 ropi) a két végére egy anyát akkor az máris használható.a második megoldásban nem vagyok biztos látni kellene az agyat vagy tudni a tipusát de nován ez végrehajtható. (aki jobban ért az agytuninghoz az még felülbírálhatja a megoldásom.)

-roli

-roli

vendég

• fórumtag
  • 7 hozzászólás
Hello mindenkinek. Van egy olyan kérdésem, hogy a biciklim alapból hátul 7sebességes, de mondjuk belemenne 8as is probléma nélkül? Szóval az mind1, hogy milyen a sín vagy a váz belemenne?

Mark001

Mark001

vendég

• fórumtag
  • 48 hozzászólás
Ez sem rossz ötlet.Még mindig van alatt festék, szóval lehet segítene. megpróbálom, Köszi!

pali kj

pali kj

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.505 hozzászólás
szerintem ha fémig csiszolod a gyorszár alatt a festéket, és úgy húzod meg, akkor segíthet valamit. de ne barmolj, hanem szép is legyen, elég abban a kis csíkban csiszolni, ahol felfekszik a gyorszár, és a kerék kónuszanyája. nem kell az egész papucsot szénnécsiszolgatni.

:chin: Két kéz, és csak egy száj... ez a probléma az ivással!

http://tiszatavitekerok.hu/:bell:

Mark001

Mark001

vendég

• fórumtag
  • 48 hozzászólás
Igen, csavaros tengelyt mondták már, valószinû az lesz akkor..új agyra nincs pénz..:)
A csavarokért bocsi mindenkitõl, akinek fáj..:) Most lett felrakva, a fék használt, és csavarokat nem kaptam hozzá. De már úton vannak, szóval nem rémisztgetek senkit vele az utcán.. :)(nekem sem tetszenek.

Szóval, semmilyen megoldás nem létezik ezekszerint alkatrésszel...Rendben, Köszönöm!