Nagyon nem. Egy hajszállal lesz csak erõsebb, mint a gyorszár, de nagyon nem lesz tartós, 5mm-s tengelyen a menet hamar elnyalódik. Annál még az általam javasolt módszer is jobb/erõsebb.Hello!
Bocsánat a sok kérdésért, meg hülyeségért, még lenne egy utolsó kérdésem
Teljes tengely csere helyett nem lenne elég csak a gyorszár tengelyét lecserélni?
Szóval, az agyban lévõ tengely marad, a gyorszárat kidobom, esztergáltatok az agy tengelyébe illõ tengelyt, ami hosszab, és arra teszek csavarokat.
Lényegében ugyanaz, nem?
Köszi, Üdv.
Jelentkezz be Regisztrálj

Meghajtás (lánc, fogaskoszorú, hajtómű, monoblokk)
Posted 2009. August 09. - 15:28

A sebesség mindent megold.
Posted 2009. August 09. - 15:10

Bocsánat a sok kérdésért, meg hülyeségért, még lenne egy utolsó kérdésem

Teljes tengely csere helyett nem lenne elég csak a gyorszár tengelyét lecserélni?
Szóval, az agyban lévõ tengely marad, a gyorszárat kidobom, esztergáltatok az agy tengelyébe illõ tengelyt, ami hosszab, és arra teszek csavarokat.
Lényegében ugyanaz, nem?
Köszi, Üdv.
Posted 2009. August 09. - 13:57

RAUH-Welt
B E G R I F F
Posted 2009. August 09. - 11:48

Posted 2009. August 09. - 11:15

Posted 2009. August 09. - 11:09

Csak akkor ha a legkisebb tányért akarod használni. Különben kell 4db rövidebb csavar vagy alátétek.Köszi a gyors választ, gondolom csak annyi, hogy leszedek 2 tányért.
Posted 2009. August 09. - 10:58

Posted 2009. August 09. - 10:40

Igen, átalakítható.Sziasztok!
Lenne egy kérdésem. Szeretnék venni egy Shimano Hone FC-M600 nevezetû hajtókart csak az a gondom vele, hogy ezen 3 tányér van nekem pedig 1-re lenne szükségem. Ez átalakítható lenne 1 tányérosra vagy sem. Válaszotokat elõre is köszönöm.
Posted 2009. August 09. - 10:33

Lenne egy kérdésem. Szeretnék venni egy Shimano Hone FC-M600 nevezetû hajtókart csak az a gondom vele, hogy ezen 3 tányér van nekem pedig 1-re lenne szükségem. Ez átalakítható lenne 1 tányérosra vagy sem. Válaszotokat elõre is köszönöm.
Posted 2009. August 09. - 00:40

Hello mindenkinek. Van egy olyan kérdésem, hogy a biciklim alapból hátul 7sebességes, de mondjuk belemenne 8as is probléma nélkül? Szóval az mind1, hogy milyen a sín vagy a váz belemenne?
hol van sin a biciklin? :wtf:
ha 8as sort akarsz hatul, az sok bajjal fog jarni. egyreszt valoszinuleg a 7es sorod menetes, 8-asbol ilyesmit aligha fogsz talalni. kelleni fog egy uj agy hatra, befuzni a kerekbe, vagy uj komplett kerek. [neha jobban jarsz uj kerekkel] plusz uj valtokar is kell, ami 8 fokozatu.
de a vazba bele fog ferni.
RAUH-Welt
B E G R I F F
Posted 2009. August 08. - 23:29

Ha nincs a környezetedben szerszám, meg nincs hozzá csavarod akkor tényleg pénzkidobás. Nekem pl nem kerül semmibe, mindenem van hozzá.Ajánlották már, de nem hiszem, hogy jó ötlet. Ha mégsem fogja meg, akkor pénzkidobás. Egy csavaros tengely lehet, hogy drágább lesz, viszont az megfogja.
De azért annyira nem csúszkál, hogy a kerék kiesne. fél centit maximum ha elcsúszik, szóval használható, csak nem kellemes, mert folyton a kereket nézem..
Posted 2009. August 08. - 23:21

De azért annyira nem csúszkál, hogy a kerék kiesne. fél centit maximum ha elcsúszik, szóval használható, csak nem kellemes, mert folyton a kereket nézem..
Posted 2009. August 08. - 23:17

Annyit megtehetsz, hogy fúrsz 6os menetet a tengelybe és oldalanként egy 6os csavarral és egy alátéttel rögzíted a kereket. De ez gyengébb, mintha új tengelyt csináltatnál, de a gyorszárnál azért jóval erõsebb.Értem. Új agyat nem szeretnék, csak ha már nincs más megoldás.
Novatech agy. Megkérdezem, mennyiért lehetne új tengelyt csináltatni bele aztán eldõl.
Még arra gondoltam, hogy vékonyabb tengelyt bele, mármint a gyorszár helyett, ami hosszabb, és arra csavart. Szóval, akkor a tengely marad, csak a gyorszár tengelye lesz más.
Shimano gyorszárral próbáltuk, azzal sokkal jobban a helyén maradt. De akkor is eltudott mozdulni egy kicsit.
Az én hibám is, ilyenre nem gondoltam, mikor a vázat vettem, sosem volt csúszópapucsos vázam..De a boltban is szólhatott volna, mivel ugyanott vettem a kereket is..
Mindegy, vagy tengely csere, vagy hosszabb tengely.
Köszönöm mindenkinek!
Posted 2009. August 08. - 23:08

semmit nem oldana a problémán.szétbarmolod a vázat is.felszólítalak hogy ne tedd!!két használható megoldás van(azért ekkora a pofám mert nekem is csúszós a vázam ismerem a témát)1.:új agy 2.:aszem ha szétszeded az agyat kikapod a tengelyt és teszel bele egy átmérõben, menetben stimmelõ tengelyt (esztergályosnál 3 ropi) a két végére egy anyát akkor az máris használható.a második megoldásban nem vagyok biztos látni kellene az agyat vagy tudni a tipusát de nován ez végrehajtható. (aki jobban ért az agytuninghoz az még felülbírálhatja a megoldásom.)
Értem. Új agyat nem szeretnék, csak ha már nincs más megoldás.
Novatech agy. Megkérdezem, mennyiért lehetne új tengelyt csináltatni bele aztán eldõl.
Még arra gondoltam, hogy vékonyabb tengelyt bele, mármint a gyorszár helyett, ami hosszabb, és arra csavart. Szóval, akkor a tengely marad, csak a gyorszár tengelye lesz más.
Shimano gyorszárral próbáltuk, azzal sokkal jobban a helyén maradt. De akkor is eltudott mozdulni egy kicsit.
Az én hibám is, ilyenre nem gondoltam, mikor a vázat vettem, sosem volt csúszópapucsos vázam..De a boltban is szólhatott volna, mivel ugyanott vettem a kereket is..
Mindegy, vagy tengely csere, vagy hosszabb tengely.
Köszönöm mindenkinek!
Posted 2009. August 08. - 21:53

Posted 2009. August 08. - 21:16

Ez sem rossz ötlet.Még mindig van alatt festék, szóval lehet segítene. megpróbálom, Köszi!
semmit nem oldana a problémán.szétbarmolod a vázat is.felszólítalak hogy ne tedd!!két használható megoldás van(azért ekkora a pofám mert nekem is csúszós a vázam ismerem a témát)1.:új agy 2.:aszem ha szétszeded az agyat kikapod a tengelyt és teszel bele egy átmérõben, menetben stimmelõ tengelyt (esztergályosnál 3 ropi) a két végére egy anyát akkor az máris használható.a második megoldásban nem vagyok biztos látni kellene az agyat vagy tudni a tipusát de nován ez végrehajtható. (aki jobban ért az agytuninghoz az még felülbírálhatja a megoldásom.)
Posted 2009. August 08. - 21:02

Posted 2009. August 08. - 20:08

Posted 2009. August 08. - 20:04

Posted 2009. August 08. - 18:59

A csavarokért bocsi mindenkitõl, akinek fáj..

Szóval, semmilyen megoldás nem létezik ezekszerint alkatrésszel...Rendben, Köszönöm!