Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Meghajtás (lánc, fogaskoszorú, hajtómű, monoblokk)

* * * * * 3 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
18262 hozzászólás a témában

Troy

Troy

törzsvendég

• fórumtag
  • 252 hozzászólás
Koszi a valaszt, akkor jol gondoltam! A valto adott egyelore ( hosszu kanal ), szoval az most targytalan :)

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
mindkettovel mukodni fog, de ha merev vazas geped van akkor a rividebb kanalas is eleg lesz. igy hasznalhatsz rovidebb lancot, es nem fog annyira csapkodni a valto
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

Troy

Troy

törzsvendég

• fórumtag
  • 252 hozzászólás
XT-M772 Shadow valtonal szamit-e az, hogy rovid vagy hosszu kanalas-e, abban az esetben ha egy 12-27es koszorut terveznek kiprobalni vele?

manston91

manston91

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.013 hozzászólás
Nekem 6,5 % jött ki:D
"Ride today, heal tomorrow"

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás
Köszi
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

Gabe84

Gabe84

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.248 hozzászólás
Szerény számításaim szerint kb. 6 %-kal,de a fizika sosem volt az erõsségem :)
"A fordulóig nyélen, utána ing, gatya"

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás
Kérdésem lenne egy 180mm-es hajtókar 24-es kistányérral keményebb áttétel mint 175-ös 22-es tányérral, ha igen mennyivel?
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

manston91

manston91

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.013 hozzászólás
Milyen hosszú 15 szem egy új 9 sebességes láncon?
"Ride today, heal tomorrow"

Ðave

Ðave

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.011 hozzászólás

Hali!

Valakinek esetleg van felesleges rommákopott 9-es tartóbakos fogaskoszorúja, amitõl szeretne megszabadulni? Minden bringaboltot végigkérdeztem, de mindenhol azonnal kidobták, még ha volt is náluk.

Egy Jeff Jones nevû fickónak sikerült egy ilyet, egy egysebességes hátsóagyra ráaplikálni. Valami hasonlót szeretnék én is elkövetni.

Elõre is köszi

Szia!

Lenne egy XT-m! minden foga kell, vagy csak a tartóbak része?

Ðave

Ðave

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.011 hozzászólás
meg, 15centint ha van 1 mm nyúlás(szemek belsõ részén) akkor kopott a lánc!

silboy

silboy

törzsvendég

• fórumtag
  • 428 hozzászólás
Lánc nyúlását meg lehet mérni spéci eszköz nélkül?Mondjuk tolómérõvel?

Tsipet

Tsipet

vendég

• fórumtag
  • 108 hozzászólás
Hali!

Valakinek esetleg van felesleges rommákopott 9-es tartóbakos fogaskoszorúja, amitõl szeretne megszabadulni? Minden bringaboltot végigkérdeztem, de mindenhol azonnal kidobták, még ha volt is náluk.

Egy Jeff Jones nevû fickónak sikerült egy ilyet, egy egysebességes hátsóagyra ráaplikálni. Valami hasonlót szeretnék én is elkövetni.

Elõre is köszi

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs
ez 760as lefestve? :) jo otlet...

Rebell-78

Rebell-78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.977 hozzászólás
Fekete "házi" XT hajtókar. Kellene ;-)
Feltöltött kép

jocek03

jocek03

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.125 hozzászólás

Sziasztok, Canfield Crampon pedalt keresek.Szerintetek itthon teljesen remenytelen?

nincs forgalmazója,ezért reménytelen!

k u t y a

k u t y a

vendég

• fórumtag
  • 32 hozzászólás
Sziasztok, Canfield Crampon pedalt keresek.Szerintetek itthon teljesen remenytelen?

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.932 hozzászólás
Hát ja, dühítõ az ilyen.

Én a négyszöges hajtást cseréltem tavaly egy integrált deoréra, 12 ropi volt (alig használt állapotban).

Haveromnak lx-e van, tekerés közben tökugyanolyan mint a deore, de ennek acél a középsõ tányérja is, ezért valamivel tartósabb is.

Én megtartottam volna a négyszöges hajtást is, de anyagilag ez olcsóbb volt, mint venni 3 új lánctányért + monót.

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás

Persze hogy szétszedtem. A csapágyházakat nem szedtem ki a vázból, de a baloldali hajtókart ami lötyög azt már többször is leszedtem, megnéztem, kitisztitottam, csináltam mindent, meghúztam ráhúztam, ugyanúgy lötyög, ez epic kampó :) A jobboldalának semmi baja egyébként.

holnap csörgess meg, lehet van egy bal karom, meg kell nézni.
30/nyolctizen9huszon3huszon3

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

Rémhörcsög

Rémhörcsög

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.108 hozzászólás

Azt ugye belátod, hogy nem minden ami nehezebb merevebb is? és fordítva is a súlycsökkentés nem feltétlen megy a merevség rovására!(extra cuccoknál persze, de átlag kategóriában nem...)

Nyilván anyagminõség és kialakítás kérdése is, persze.

AS_Pauly: minden relatív. Egy évben sokkal-sokkal többet el lehet költeni kerékpárra mint 35-40/3 ezer...
Ugyanolyan, mint minden más ami aktívan használva van. Kocsit vinni kell szervizre? Igen. Olaj-légszûrõ, olajszûrõ csere stbstb... Ez nem olyan hogy megveszed és örök élet...
High5 ->A világ leggyorsabb sportitala

AS_Pauly

AS_Pauly

vendég

• fórumtag
  • 110 hozzászólás

Ilyenkor mi megy benne tönkre? A tengely csatlakozás elnyalódik?

Más nem nagyon lehet. Vagy a tengely, vagy a hajtókar, vayg mindkettõ. Az egészben csak az zavar, hogy egy ha jól emlékszem 35-40ezres alkatrész azért bírja már tovább 3évnél, *ssza meg. Most megint költhetek rá a nagy csóriság közepette. Mindent használtan vettem 3éve a bringára, csak a hajtást nem (lánc, hmû, fogsor) és eddig minden bírja is, és minimum 4-5évesek, ez a szar meg, a világ egyik legtutibb CC h.mûve meg beszarik. Lehet inkább futni kéne, a cipõ ócsóbb buli lenne :)
"No pain - No gain"