Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Meghajtás (lánc, fogaskoszorú, hajtómű, monoblokk)

* * * * * 3 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
18262 hozzászólás a témában

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás
Még nem is néztem hogy alu, akkor azért viszonylag könnyû lesz a mûtét legalábbis az acélhoz képest.
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
alu zaroanya hatranyai.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás
Igen ezt a szervizes haverom is mondta :(

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
innye ilyet meg nem hallottam.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás
Tegnap este le akartam venni az xt fogsoromat elégé meg volt szorulva az anya nem baj majd hirtelen erõre meg indul gondoltam. Így is lett csak az a bibi hogy a menetes rész bent maradt kazettában míg az anya tányéros fele viszont szépen letört, ma lesz a mûtét, ha valakinek van ezzel kapcsolatban használható ötlete kérem ossza meg velem.

Kobike

Kobike

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.140 hozzászólás

Nekem pedig valami jó minõségû 8-as sort kellene vadásznom, nemkicsi downgrade van folyamatban a bringámon (7800duraace - sora-tiagra vegyes), mivel leminõsül edzõgéppé, és kenyér/víz üzemmódban lesz új bringám pár hónapon belül. Szóval azon filózok, hogy hg-50es 8 sebességes shimano sor, vagy inkább SRAM pg-850 (5.0)? 12-25 fogkiosztásban kellene...

Én használtam egy korábbi montimon HG-50-est és 5.0-t is. Egyikkel sem volt baj, a shimano talán finomabban váltott, a Sram meg könnyebb volt. Tartósságban nem tudom melyik a jobb, mert a Sramban kb. 1500km volt amikor eladtam vele együtt a bringát, akkor még semmi jelét nem mutatta kopásnak.
Failure is always an option.

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.932 hozzászólás

Nekem pedig valami jó minõségû 8-as sort kellene vadásznom, nemkicsi downgrade van folyamatban a bringámon (7800duraace - sora-tiagra vegyes), mivel leminõsül edzõgéppé, és kenyér/víz üzemmódban lesz új bringám pár hónapon belül. Szóval azon filózok, hogy hg-50es 8 sebességes shimano sor, vagy inkább SRAM pg-850 (5.0)? 12-25 fogkiosztásban kellene...

Én HG 30-as, 11-28, 7-es shimano sort használok már évek óta és meg vagyok vele elégedve. Az árával meg fõleg :)

Irritum

Irritum

vendég

• fórumtag
  • 201 hozzászólás
Én be tudtam állítani (Sram X-9 elöl és hátul is), de teljesen értelmetlen dolog amúgy kereszben terhelni a rendszert.

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.692 hozzászólás
Nem sok értelme van keresztbe váltani. Csak tönkreteszed a láncot, fogsort. A szélsõ 2-3 fokozat után már elöl kéne lejjebb váltanod és ott megtalálni a jó fokozatot. Szóval nagyjából párhuzamos mértékben haladjon a lánc elöl és hátul. Ha nagy tányéron vagy elöl, hátul is a külsõ 3 fokot használd. Elöl kistányéron hátul is a 3 legkönnyebb fokozatot próbáld használni.
Persze kicsit állítgathatsz az elsõ váltókar bowdenszabályzóján, hátha nem ér mindig hozzá a terelõ a lánchoz.
Marci

pauly

pauly

vendég

• fórumtag
  • 90 hozzászólás
Sziasztok!

A kérdésem az lenne,hogy az elsõ váltót be lehet úgy állítani hogy pl elõl,és hátul a legnagyobb lánckereken legyen a lánc és úgy is simán lehessen tekerni?tehát hogy ne érjen hozzá a lánc a terelõhöz.vagy akár a legkisebbeken?Mert minnél jobban keresztbe van a lánc ugye,annál jobban súrlódik a lánc a terelõhöz.Tehát mindig nagyjából egyenesnek kell lennie a láncnak úgy érdemes használni?mert pl ha a legnagyobb lánckerékre teszem fel elõl,akkor hátul csak a szélsõ 2-3 kerékre tudom kb még átrakni,ha beljebb viszem akkor már hozzáér a terelõhöz a lánc...
A régi mtb-men,úgy tudom ott úgy volt,hogy ahogy hajtottam a váltókart úgy mozgott a terelõ is,tehát a karral tudtam mozgatni a terelõt finoman,így tudtam állítani kicsit hogy ne érjen hozzá a lánc,de ennél az új biciklinél amikor váltok akkor csak beugrik a terelõ egy helyre...Remélem érthetõ hogy mire gondolok :)
köszi!

kiskubai

kiskubai

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.925 hozzászólás

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

És a kisebb lánckerekek mennyire hagynak nyomot a szabadonfutón? Milyen láccal éremes használni?

Xtr-rel vagy más shimanoval. KMC-vel és sunrace-szel nem túl jó. Sram láncot nem próbáltam hozzá, de többen használják hozzá ést azt mondják nem rossz.
Leginkább csak tõled és a szabadonfutó anyagától függ, hogy mennyire hagy nyomot. A 3 kicsi van külön, ezek akkora felületen fekszenek fel, mint bármely shimano vagy sram sor lánckerekei.

A sebesség mindent megold.

drotos.toth

drotos.toth

vendég

• fórumtag
  • 201 hozzászólás
És a kisebb lánckerekek mennyire hagynak nyomot a szabadonfutón? Milyen láccal éremes használni?

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Hasonló cipõben járunk :)
Nézegettem ezt, a SunRace úgy oldotta meg, hogy kettesével van egy-egy alu tartón a felsõ 6 lánckerék (3x2). A gyártó szerint 273g.
Van valakinek tapasztalata?

A súlya tényleg annyi. Van egy ilyenem. Annyi a baja, hogy nem minden lánccal vált jól és a kidolgozás minõsége nem a legjobb, az eleján kell pár km, hogy összekopjon a lánccal.

A sebesség mindent megold.

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7.605 hozzászólás
Sunrace CS-MZ69 9s alu bak (Hajtás | Fogaskoszorú | Kazetta - 9 seb.) | Kerékpár Webshop

"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."

"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]

Kobike

Kobike

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.140 hozzászólás

A 11-32-es alu bakos fogaskoszorúkat nézegetem... Shimano SLX-en, XT-n, XTR-en és a SRAM PG990-esen kívül elérhetõ itthon valami értelmes alternatíva, ami 300g alatt van és nem kell érte bankot rabolni? :D

Hasonló cipõben járunk :)
Nézegettem ezt, a SunRace úgy oldotta meg, hogy kettesével van egy-egy alu tartón a felsõ 6 lánckerék (3x2). A gyártó szerint 273g.
Van valakinek tapasztalata?
Failure is always an option.

drotos.toth

drotos.toth

vendég

• fórumtag
  • 201 hozzászólás
A 11-32-es alu bakos fogaskoszorúkat nézegetem... Shimano SLX-en, XT-n, XTR-en és a SRAM PG990-esen kívül elérhetõ itthon valami értelmes alternatíva, ami 300g alatt van és nem kell érte bankot rabolni? :D

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.692 hozzászólás
A 2. variáció az esélyesebb. Hajtsd, amíg bírod.
A mostani lánccal azért jó, mert kb. egyforma mértékben vannnak kopva.
Marci

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.932 hozzászólás
Szerintetek ha egy 32-es acél lánctányér kap 11-12000 kilcsit, akkor esélyes, hogy utána már ugrani fog az új lánc rajta? Szemre már kicsit cápafogas, de a mostani láncal még hibátlan (abban is kb. 4300-van, de még a 0,75 sem esik bele).

Csak azért érdekel a dolog, mert ha esélyes, hogy ugrani fog a majdani új lánccal már, akkor inkább addig hajtom amíg lehet, és nem ameddig a lánnyúlás mérõ szerint egészséges.

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13.254 hozzászólás
  • LocationSvájc

Nem feltétlen. A híd és a váll között kidobálja a sarat, amibe Te nagy tempóval belemész. Fura egy kicsit elképzelni, de tényleg így van.
Értelem szerint ez a sárvédõ meg az elõbbieket akadályozza meg.

nem alulról kapod az arcodba az áldást...

gimibelsõböl tuningolhato könnyen

fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->

https://www.veloinfanger.ch/