Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Meghajtás (lánc, fogaskoszorú, hajtómű, monoblokk)

* * * * * 3 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
18262 hozzászólás a témában

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Mondjuk én sárban viszonylag ritkán megyek, de esõben, meg télen rendszeresen.Lehet, hogy ez ennyit számít, de az enyémben van kb. 10 000 km és semmi baja.

Igen, ez ennyit számít. A város össze sem hasonlító a sáros tereppel, brutális amortizációra képes.

A sebesség mindent megold.

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.932 hozzászólás
Mondjuk én sárban viszonylag ritkán megyek, de esõben, meg télen rendszeresen.Lehet, hogy ez ennyit számít, de az enyémben van kb. 10 000 km és semmi baja.

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás
Általában én is, de ez van.
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
Én minden sáros verseny után szétszedem és kitakarítom a csapágyat, így kibír egy szezont.
De lehet venni olyat is ami nem ázik be, csak sokkal többe kerül.

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás
Én már a sokadik középcsapágyamat fogyasztottam el ( átlag évi 3 db a sok sár miatt) a H II-bõl elõször vettem Xt-t mert az a hajtómû aztán Lx-utoljára szérián kívülit tapasztalatom szerint tartósság beli különbség nincs vagy nem észrevehetõ. Tegnap a rossz csapágyat kiszedtem a helyérõl melegítéssel be battyogtam vele egy csapágy boltba és vettem 2 db jó minõségût 2500ft-ért. Kipróbálom hogy ezek a csapágyak meddig bírják ha beválnak akkor 1500ft körüli összeget spórolok meg cserénként mivel mindig csak a csapágyak mennek tönkre a csészéknek és a többi alkatrésznek kutyabaja.

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.932 hozzászólás
Tény, hogy én pörgetõsebb stílusban megyek, kizárólag középtányérral hajtok, a nagyra max. csak lejtõn teszem fel.

stp1

stp1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.283 hozzászólás
nálam az alap Shimano négyszöges meg a Hussefelt isis között ég és föld volt a különbség.
a mostani int. SLX meg a '92-es négyszöges Deore LX között is van egy csöpp merevségbeli eltérés. :)

Irritum

Irritum

vendég

• fórumtag
  • 201 hozzászólás
Valahogy nálam kimaradt az octalinkes megoldás, de a négyszöges (régi Alivio) és az integrált között szerintem már érezni a különbséget azonos felhasználás mellett, amennyiben 'rendesen' terhelve van, például nagytányéron darálás emelkedõn, vagy ha nem szeretsz pörgetni, ilyesmik. :-)

Amúgy tényleg olcsón hozzá lehet jutni 3 tányéros integrált Deore hajtómûvekhez, néhol bõven 20k pénz alatti áron.

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.932 hozzászólás

Lenne hozzátok egy kérdésem: mekkora különbség van ténylegesen az újabb és újabb generációs Shimano hajtómûvek között, nem verseny, hanem hobbi körülmények között? A marketingszövegeket ismerem, de nem gyõztek meg, azért vagyok kiváncsi a tapasztalaitotokra. Példának okáért vegyük mondjuk a
M761 (XT, integrált, hollowtech 2)
M521 (Deore, octalink, hollowtech 1)
M443 (Alivio, négyszögtengyely)
hajtómûveket. Meddig érdemes elmenni? A kérdés érdekes lehet két szempontból is: ár/érték arányból, illetve akkor, ha az árat nem nézzük.
Kiváncsian várom a véleményeiteket!

Én tavaly váltottam négyszögesrõl (stx-rc) integrált deoréra. Annyira nem katarzis a különbség (talán emelkedõn érezni, hogy mintha merevebb lenne), viszont a középcsapágya is tartós darab, és ahhoz most már normális áron hozzá lehet jutni. Adott esetben olcsóbban kijössz vele (de nem drágább), mint egy négyszöges, vagy octás deore + minõségi középcsapágy.

Van itthon egy octalinkes alivio hajtókaros bringa is, ma pont használtam, és ugyan nem spd van rajta (mint a deorén), de nekem egy cseppet sem tûnt fel, hogy ez nem integrált cucc. Talán a q faktora magasabb, mint a fölötte lévõknek.

Ismerõsömnek integrált lx karja van, és nemrég vett egy városi bringát négyszöges stx (deore) karral. Kérdeztem, hogy érez-e különbséget, de azt mondta, hogy nem.

Szóval összeségében én is egy integrál deore kart javaslok, azzal nemigen lehet mellé lõni.

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás
Megoldódott könnyen kitekertük egy kis kalapács és kis vésõ segítségével. A menetrögzítõ a létezõ leggyengébb tényleg csak arra van hogy ne rohadjon össze a csavar alu-vas szerkezetek esetén. A problémát egy kis repedés okozta tehát mikor nyitottam a csavart az a repedéstõl indulva végig szakadt valószínû gyári hibás volt most kapott egy szép acél záróanyát.

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás

Sziasztok!

Hogyan kell a lánc hosszát pontosan beállítani?

Középen, alul: http://techdocs.shim...69830677284.pdf

motyoo

motyoo

törzsvendég

• fórumtag
  • 689 hozzászólás

Vegyél integrált Deora hajtókart, és jó súly/ár/tartósság/merevség/kinézet/májerfaktor arányú cuccod lesz :) Rosszat még nem hallottam róla.

Nem is gondolkodnék, ha nem olasz menetes csapágyházam lenne, amibe trekking hajtómûvet keresek... ez berhelést igényel (korábban már volt róla szó).
Szóval ezért merül fel, hogy ne integrált tengelyes hmû legyen. Azt szeretném most megtudni, hogy ez mennyire fog nekem fájni ;)

verti

verti

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.064 hozzászólás
Sziasztok!

Hogyan kell a lánc hosszát pontosan beállítani?

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás
Nem lehet, hogy pillanatragasztó volt? :)

(amúgy minek menetrögzítõ? nektek mikor lazult le a záróanya magától?)
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Nem húztam túl a menetre Gyenge könnyen oldható menetrögzítõ került amit gyakorlatilag arra használunk hogy ne rohadjon össze a menet. Volt 4 saras versenyem és 2 saras túrám Április végén takarítottam ki. Ennyi. Az alátét is a helyén volt.

A menetrögzítõ ragadhatott hozzá jobban a kelleténél.

kiskubai

kiskubai

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.925 hozzászólás

Lenne hozzátok egy kérdésem: mekkora különbség van ténylegesen az újabb és újabb generációs Shimano hajtómûvek között, nem verseny, hanem hobbi körülmények között? A marketingszövegeket ismerem, de nem gyõztek meg, azért vagyok kiváncsi a tapasztalaitotokra. Példának okáért vegyük mondjuk a
hajtómûveket. Meddig érdemes elmenni? A kérdés érdekes lehet két szempontból is: ár/érték arányból, illetve akkor, ha az árat nem nézzük.

Vegyél integrált Deora hajtókart, és jó súly/ár/tartósság/merevség/kinézet/májerfaktor arányú cuccod lesz :) Rosszat még nem hallottam róla.

motyoo

motyoo

törzsvendég

• fórumtag
  • 689 hozzászólás

pauly

pauly

vendég

• fórumtag
  • 90 hozzászólás
Oké,köszi!

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás
Nem húztam túl a menetre Gyenge könnyen oldható menetrögzítõ került amit gyakorlatilag arra használunk hogy ne rohadjon össze a menet. Volt 4 saras versenyem és 2 saras túrám Április végén takarítottam ki. Ennyi. Az alátét is a helyén volt.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
De mit csináltál vele, túlhúztad, nem zsíroztad be a menetet, az alátétet hagytad ki?