Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Meghajtás (lánc, fogaskoszorú, hajtómű, monoblokk)

* * * * * 3 votes

• Please log in to reply
18262 replies to this topic

stp1

stp1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,283 posts
DT vagy Sapim (50-80ft/db) a jó minõség. ha fûzeted ott úgyis kiszámolják mekkora kell.
Spoke length calculator for calculating spokelengths itt egy küllõhossz számító, de szerintem ne ugorj neki egyedül, a fûzés amúgy is gyakorlatot igényel.

Mag1C

Mag1C

vendég

• fórumtag
  • 62 posts

Ha ebbõl jól veszem ki,akkor a hátsó agy Joytec.
Jó eséllyel ehhez nem fogsz kapni,külön kazetta testet.
Szóval,hogy visszatérjünk az elejére :),marad komplett agy csere.
Lehetõség szerint legalább egy Deore szintût javasolnék.
...
most akkor melyik agy?
Joy vagy shimano?

shi fh-rm30 az agy

stp1

stp1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,283 posts
hogyaszongya: "Agy elsõ/hátsó Shimano RM30/Joytech "

szal akkor a hátsó lenne a joytech... de ha benézel a küllõk közt az agyra kell lenni ott valami feliratnak.

bringavarázs

bringavarázs

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,029 posts

Látszik nem értek hozzá :)
Kazettás fogaskoszorú volt cserélve igen.
Kazetta test milyen kell nekem ? Ha minden igaz akkor ez a Shimano RM30/Joytech hátsó agy van nekem

Ha ebbõl jól veszem ki,akkor a hátsó agy Joytec.
Jó eséllyel ehhez nem fogsz kapni,külön kazetta testet.
Szóval,hogy visszatérjünk az elejére :),marad komplett agy csere.
Lehetõség szerint legalább egy Deore szintût javasolnék.
...
most akkor melyik agy?
Joy vagy shimano?

Ne támadj, jót akarok! Tanulni nem szégyen...nekem se.

Gardner03

Gardner03

törzsvendég

• fórumtag
  • 260 posts
Pont idevág: R-500-as aggyal a Deore kazettatest elketyeg? (épp az van idehaza..)

Mag1C

Mag1C

vendég

• fórumtag
  • 62 posts
Látszik nem értek hozzá :)
Kazettás fogaskoszorú volt cserélve igen.
Kazetta test milyen kell nekem ? Ha minden igaz akkor ez a Shimano RM30/Joytech hátsó agy van nekem

bringavarázs

bringavarázs

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,029 posts
Jól mondod,arra gondoltam.

venember83

venember83

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,152 posts

Köszönöm a válaszokat. Agy csere lesz akkor mivel kazettát most cseréltem az nem lehet rossz.

Szerintem bringavarázs kazettatestre gondolt, azt nem cserélték. Ha kapsz a hátsó agyadhoz való kazettatestet, akkor sok költségtõl és plusz munkától kíméled meg magad. Ha tévednék, majd kijavítanak a hozzáértõk.

stp1

stp1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,283 posts
kazettás fogaskoszorút cseréltél, nem?
a kazetta maga az a dob ami az agyon van. annak a belsõ kilincs mechanikája mehetett tönkre.

szerk.:
amit venember is mond... ha új agyat veszel akkor ahhoz számold hozzá az új küllõ, küllõanya, fûzés árát is. nem túl költséghatékony.
vidd vissza, hogy bontsák szét az agyat. van esély, hogy javítható csere nélkül.

Mag1C

Mag1C

vendég

• fórumtag
  • 62 posts
Köszönöm a válaszokat. Agy csere lesz akkor mivel kazettát most cseréltem az nem lehet rossz.

bringavarázs

bringavarázs

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,029 posts
Vagy az vagy csak kazetta csere.

Mag1C

Mag1C

vendég

• fórumtag
  • 62 posts
Reccsenõ hang az már szervizelés után is jelentkezett.Kisebb ugrások meg fokozatosan idõ elteltével jelentek meg. Ma meg az amit írtam korábban hogy néha csak pörög tekerésre. Nem igazán tom fent tárolni a lakásban azért enélkül is mûködnie kéne a bicajnak.

Tehát akkor agy csere kell ?

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

Õ azt hiszem kazettás annyira nem értek hozzá.Ilyen kerékpárom van Merida crossway tfs 300 (2009 évjárat) Shimano HG70 lánc,sh hg30-re lett kicserélve

Kazettás. Az agy szabadonfutójával van gond.

Rosszul írtam mert 2008-as évjárat. Szinte biztos hogy kazettás lesz :)
Ez jó lenne Shimano Deore 2010 (FH-M590) (Kerék | Kerékagy - Hátsó | V-fékes) | RideBike / Kerékpárüzlet és szervíz 32L és 36 között mi a különbség ?

Igen, jó. 32 lyuk, 36 lyuk.

A sebesség mindent megold.

Mag1C

Mag1C

vendég

• fórumtag
  • 62 posts
Rosszul írtam mert 2008-as évjárat. Szinte biztos hogy kazettás lesz :)
Ez jó lenne Shimano Deore 2010 (FH-M590) (Kerék | Kerékagy - Hátsó | V-fékes) | RideBike / Kerékpárüzlet és szervíz 32L és 36 között mi a különbség ?

bringavarázs

bringavarázs

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,029 posts
Azzal nincs baj,
Akkor a kazetta test adta meg magát.
Bár lehet még egy dolog.HA csak MOSTANÁBAN kezdte csinálni,az is lehet,hogy a csapágyakban levõ zsír benyomódott a kazetta testbe,a hidegebb idõben bedermed és nem tud rendesen reteszelni.
Bár erre kicsi esély van.Meleg kéróban is csinálja?

Mag1C

Mag1C

vendég

• fórumtag
  • 62 posts
Õ azt hiszem kazettás annyira nem értek hozzá.Ilyen kerékpárom van Merida crossway tfs 300 (2009 évjárat) Shimano HG70 lánc,sh hg30-re lett kicserélve

bringavarázs

bringavarázs

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,029 posts

Hi

Olyan problémám lenne hogy a fogaskoszorúm csak pörög tekerésnél néha meg mûködik rendesen.
Most volt cserélve lánc meg fogaskoszorú.Rosszul lett megcsinálva vagy valami más bibi van ? Csere óta 100km mentem kb de már szervizelés után voltak ilyen reccsenõ hangok de ugrani nem ugrott a lánc.Ez a 2 tulajdonság volt szervizelés elõtt ezért lett cserélve lánc meg fogas. Azt pár napja már ugrott kisebbeket ma már pedig néha nem is lehet tekerni mert csak forog koszorú.
Ötlet ?

Az is egy gyökér szerviz lehet,aki egy ilyet nem vesz észre.
Csak annyit kellett volna tennie,hogy miután megcsinálta,megy vele egy kört.
...ami javítás után a legtermészetesebb dolog kellene,hogy legyen.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

Hi

Olyan problémám lenne hogy a fogaskoszorúm csak pörög tekerésnél néha meg mûködik rendesen.
Most volt cserélve lánc meg fogaskoszorú.Rosszul lett megcsinálva vagy valami más bibi van ? Csere óta 100km mentem kb de már szervizelés után voltak ilyen reccsenõ hangok de ugrani nem ugrott a lánc.Ez a 2 tulajdonság volt szervizelés elõtt ezért lett cserélve lánc meg fogas. Azt pár napja már ugrott kisebbeket ma már pedig néha nem is lehet tekerni mert csak forog koszorú.
Ötlet ?

A szabadonfutó romlott el. Kazettás vagy menetes agyad van? Ha menetes akkor rossz az új fogaskoszorú, ha nem akkor az agynak van baja.

A sebesség mindent megold.

Mag1C

Mag1C

vendég

• fórumtag
  • 62 posts
Hi

Ötlet ?

daniel.jozsef

daniel.jozsef

törzsvendég

• fórumtag
  • 348 posts
El fog menni kétségtelenül, de a 10-es lánc jóval vékonyabb mint a 8-as, és legalábbis a Shimano esetén a 10-es hajtómûveken közelebb vannak egymáshoz a lánctányérok mint a 8-asokon vagy 9-eseken. Így elõfordulhat hogy bizonyos áttéteknél beleér a vastagabb, nyolcas lánc a nagyobbik lánckerékbe...