Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Meghajtás (lánc, fogaskoszorú, hajtómű, monoblokk)

* * * * * 3 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
18262 hozzászólás a témában

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás

Rob,fentebb valaki mondott egy programot,ami megmutizza,melyik hajtókarra,melyik tányér passzol.
Van ilyen?

én nem tudok róla, de engem is érdekel ha van. (aki megtalálja, kap egy csokit, plusz kitesszük a weblapunkra)

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

bringavarázs

bringavarázs

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.029 hozzászólás
Egyébként tapasztalat szerint a 4 lánctányér csavar is eleget fog rajta.

Rob,fentebb valaki mondott egy programot,ami megmutizza,melyik hajtókarra,melyik tányér passzol.
Van ilyen?

Ne támadj, jót akarok! Tanulni nem szégyen...nekem se.

Funki

Funki

vendég

• fórumtag
  • 147 hozzászólás
Helló.
Nekem is 760-as hajtómûven van..
Kistányér egy acél truva,reszelni sem kellett..
Középtányér pedig valamilyen szérián kívüli deore szintû,ott is simán passzolt.
Majd nagytányér cseréjekor leszek gondban.

Üdv,Péter

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Az XT 44-es viszont 20e körül van, az már annyira nem vicces. Úgyhogy bepróbálom 542-est.

Köszi köszi mindenkinek!

Mondom jó lesz az. :) És ha minden igaz reszelni sem kell.

A sebesség mindent megold.

_Alex_

_Alex_

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.086 hozzászólás

Nekem erre azt magyarázta a boltos, hogy az a rész ami felfekszik a csillagra, abban lehet pici eltérés, amit vagy lehet reszeni, vagy nagyobb egy picit. Ha reszelni kell annyira nem para, csak nem szabad túl sok anyagot kivenni, ha meg nagyobb, vagy nem fekszik fel teljesen, akkor a hajtómû csavar ugyan megfogja, de csak az fogja tartani, és az a felfekvõ váll már nem. Így megnõ az esélye, hogy valami törni fog benne.
Mondjuk nekem nem volt nagy dilemma, mert a deore gyári 32-es tányérja 2500 Ft (nekem az kellett).

Az XT 44-es viszont 20e körül van, az már annyira nem vicces. Úgyhogy bepróbálom 542-est.

Köszi köszi mindenkinek!

Balance a bike right, keep the pedals turning, forget about everything except right now...
Picasa _Alex_

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.932 hozzászólás

Na, közben beszéltem felhívtam boltot és azt mondták megnézték a progiban ami kiköpi hogy milyen tányérok jók a az enyémhez és az eredmény az hogy semmi. Tehát csak az az egyféle ami alapból rajta van.
Ne foglalkozzak ezzel és rendeljem az 542-est?

Nekem erre azt magyarázta a boltos, hogy az a rész ami felfekszik a csillagra, abban lehet pici eltérés, amit vagy lehet reszeni, vagy nagyobb egy picit. Ha reszelni kell annyira nem para, csak nem szabad túl sok anyagot kivenni, ha meg nagyobb, vagy nem fekszik fel teljesen, akkor a hajtómû csavar ugyan megfogja, de csak az fogja tartani, és az a felfekvõ váll már nem. Így megnõ az esélye, hogy valami törni fog benne.

Mondjuk nekem nem volt nagy dilemma, mert a deore gyári 32-es tányérja 2500 Ft (nekem az kellett).

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Na, közben beszéltem felhívtam boltot és azt mondták megnézték a progiban ami kiköpi hogy milyen tányérok jók a az enyémhez és az eredmény az hogy semmi. Tehát csak az az egyféle ami alapból rajta van.

Igen, jó lesz az.

A sebesség mindent megold.

_Alex_

_Alex_

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.086 hozzászólás

Alex mié nem alszol?
A szérián kivûli azt jelenti,hogy nem nevesített=Deore vagy Xt,vagy SLX.
Tipus számmal van csak ellátva.

Na és te? :)
Köszi!

Kösz szépen!
Rob, még egy kérdés: Van nálatok most ilyen? Vagy a szérián kívüli azt jelenti hogy bontott?

Balance a bike right, keep the pedals turning, forget about everything except right now...
Picasa _Alex_

bringavarázs

bringavarázs

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.029 hozzászólás

Kösz szépen!
Rob, még egy kérdés: Van nálatok most ilyen? Vagy a szérián kívüli azt jelenti hogy bontott?

Alex mié nem alszol?
A szérián kivûli azt jelenti,hogy nem nevesített=Deore vagy Xt,vagy SLX.
Tipus számmal van csak ellátva.

Ne támadj, jót akarok! Tanulni nem szégyen...nekem se.

_Alex_

_Alex_

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.086 hozzászólás
Kösz szépen!

Picasa _Alex_

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
lehet reszelgetni kell majd, de a csavarok lyukköre azonos

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.276 hozzászólás

XT (FC-M760) hajtómûn kéne lánctányérokat cserélnem, de amilyenek eredetileg rajta voltak horror áron vannak, az most nem fog menni.
Vajon ezek passzolnak rá?

igen
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

_Alex_

_Alex_

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.086 hozzászólás
XT (FC-M760) hajtómûn kéne lánctányérokat cserélnem, de amilyenek eredetileg rajta voltak horror áron vannak, az most nem fog menni.
Vajon ezek passzolnak rá?

Picasa _Alex_

Revoke

Revoke

vendég

• fórumtag
  • 45 hozzászólás

voltak próbálkozások 10-es kar 9-es rendszerbe illesztését illetõen (mûködik, de nem tökéletes) forditva viszont még nem
10-es lánchoz 10-es elsõváltó kell az biztos
a 10-es hajtómû 42-es nagytányérral van, a 9-es meg 44-essel, innen adódik egyféle eltérés, a másik meg onnan, hogy a 10-es elsõváltó két kanala közelebb van egymáshoz.

Nagyon köszönöm a segítséged! Maradok a 9es rendszernél,eldöntöttem.

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
voltak próbálkozások 10-es kar 9-es rendszerbe illesztését illetõen (mûködik, de nem tökéletes) forditva viszont még nem
10-es lánchoz 10-es elsõváltó kell az biztos
a 10-es hajtómû 42-es nagytányérral van, a 9-es meg 44-essel, innen adódik egyféle eltérés, a másik meg onnan, hogy a 10-es elsõváltó két kanala közelebb van egymáshoz.

Revoke

Revoke

vendég

• fórumtag
  • 45 hozzászólás

most tényleg nem kompatibilis.
nem kicsit, hanem nagyon. a 10-es monti szettek csak önmagukkal kompatibilisek, az egyenes kormányos 10-es dura ace váltókar SEM mûködik a 10-es SLX-el pölö. (vagy bármelyik 10-es montis szettel)

Sziasztok!

rob: Olyan kérdésem lenne tõled,hogy hajtómûben sem kompatibilis az xt 9es h.mû a 10essel? Ott is lehetnek eltérések a 9es és a 10es között,mint a váltónál? S ugyanez a kérdésem az elsõ váltónál is! Ott is dyna-sys.es kell fetétlenül a 10es rendszerhez?

Köszönöm válaszod!

epyc

epyc

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.317 hozzászólás

kell egy olcsón? :D

Így karácsony és szilveszter táján esély nincs erre :D

"Télen nagyon hideg van, nyáron nagyon meleg van, soha sincs jó idõ, mindig esik az esõ!"

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.932 hozzászólás
köszönöm az infót

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
az alfine kar megegyezik egy integrált sora-val felépitésre.
mivel mind dupla láncvédõ kompatibilis, nem hiszem, hogy sokkal kisebb lenne, mint a sora-nak.

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.932 hozzászólás

Nekünk azért volt könnyû a döntés, mert volt gyárilag így szerelt gép is, így nem maradt fölös alkatrész, meg nem kellett szerelni sem.

hát igen, az úgy egyszerûbb

meg a hetes rendszert üzemeltetni nem is jelentõsen drágább, nekem egy komplett renoválás shimano cuccokból (lánc, sor, hajtómûtányér) megvan 8 000 Ft-ból, és ez így mostanában elmegy minimum 7-8 ezer km-t (a tányér többet is). Ez ss hajtásnál sem sokkal olcsóbb.

Amúgy azt tudja valaki, hogy pl. az alfine hajtókarnak milyen a q faktora? Mert ez még egy szempont lenne az agyváltó mellett.