Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Meghajtás (lánc, fogaskoszorú, hajtómű, monoblokk)

* * * * * 3 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
18262 hozzászólás a témában

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.932 hozzászólás

3500km alatt 2 lánc? ebben a láncomban most van 3000Km és semmi probléma a váltással...
szerintem 10K a minimum amit futnia kell egy sornak mondjuk 2 lánccal...
persze ha nagy áttételekkel mész fel mindenhol akkor jobban nyúlik a lánc, de 4000 elõtt nem cserélném....

fõleg, ha xt sor, akkor a lánc sem a leggagyibb, 3500 km alatt 2 lánc az tényleg durva, még az egy is sok lenne nekem

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás
Menj ki néhányszor sarazni esetleg egy esõs-saras Szilvás maraton és kapásból nem megy el 4000km-t.
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

Andris_savaria

Andris_savaria

read only

• fórumtag
  • 2.189 hozzászólás
3500km alatt 2 lánc? ebben a láncomban most van 3000Km és semmi probléma a váltással...
szerintem 10K a minimum amit futnia kell egy sornak mondjuk 2 lánccal...
persze ha nagy áttételekkel mész fel mindenhol akkor jobban nyúlik a lánc, de 4000 elõtt nem cserélném....
SOHA TÖBBET magyar országon!

Flickr

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.932 hozzászólás

Shimano XT fogaskoszorút hány km után érdemes cserélni? Azért kérdezem mert láncot akarok cserélni és ha már cserélem akkor azt is kicserélném. Viszont még egész szépen vált nem pattog, csak nem szeretném ha hirtelen cserélni kéne és a lánc már hozzákopott a fogaskoszorúhoz. 3500km alatt 2 láncot használtam el rajta.

egy ilyen sornak szerintem 8-10 ezres , vagy még magasabb futásteljesítményt is kéne bírnia. Szeirntem tedd rá az új láncot, és ha ugrál, vagy nem hagyja abba egy-két száz km-en belül, csak akkor cserélj.

manston91

manston91

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.013 hozzászólás
Shimano XT fogaskoszorút hány km után érdemes cserélni? Azért kérdezem mert láncot akarok cserélni és ha már cserélem akkor azt is kicserélném. Viszont még egész szépen vált nem pattog, csak nem szeretném ha hirtelen cserélni kéne és a lánc már hozzákopott a fogaskoszorúhoz. 3500km alatt 2 láncot használtam el rajta.
"Ride today, heal tomorrow"

stp1

stp1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.283 hozzászólás
vajon a truva boxguide gyári görgõje kompatibilis egy dmr/mrp/blackspier görgõvel?

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.932 hozzászólás
"3000 km meg tényleg nagyon sok egy láncnak"

Azért jobb ezt egy láncnyúlás mérõvel eldönteni, mint hasra ütni, mert ettõl jelentõsen nagyobb futásokat is el lehet érni túlzott nyúlás nélkül.

Csipisz_

Csipisz_

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.517 hozzászólás

Annyira közel kerül a fogaskoszorúhoz, hogy nem képes átdobni a láncot a két legkisebb tányérnál. Rá kéne nézni arra a láncra akkor. Meg megnézni a fület, jobbat nem tudok.

Ha túl rövid a lánc, az is lehet baj.(lásd: spiccbe áll nagy lánckeréken....) Meg az is, ha túl közel van a felsõ görgõ a fogakhoz. Sokan használnak országúti sort dh bicajon, mûködni szokott a rendszer.
3000 km meg tényleg nagyon sok egy láncnak, fõleg jóféle állva tekerõs stílusoknál.

http://skidmark.blog.hu/
"Ostobákkal ne bocsátkozz konfliktusba,mert lesüllyedsz az õ szintjükre és legyõznek a rutinjukkal."

_Alex_

_Alex_

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.086 hozzászólás

Úgyhogy bepróbálom 542-est.

Passzolt rá! Pusszantás mindenkinek!

Balance a bike right, keep the pedals turning, forget about everything except right now...
Picasa _Alex_

bringavarázs

bringavarázs

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.029 hozzászólás
Tiszta,nézd.

Ne támadj, jót akarok! Tanulni nem szégyen...nekem se.

bandyta

bandyta

törzsvendég

• fórumtag
  • 319 hozzászólás
Annyira közel kerül a fogaskoszorúhoz, hogy nem képes átdobni a láncot a két legkisebb tányérnál. Rá kéne nézni arra a láncra akkor. Meg megnézni a fület, jobbat nem tudok.

bringavarázs

bringavarázs

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.029 hozzászólás

a távolság állitó csavart akár ki is veheted....

Hiába veszi ki sala,úgyis felütközik.
Illetve 3000 kilcsi nálam már erõsen kopott lánc.

"Teljesen nem szedhetem ki, mivel akkor nem vált át a két legkisebb között ... "
Ez mit jelent?

bandyta

bandyta

törzsvendég

• fórumtag
  • 319 hozzászólás

A váltókar is 8 sebességes? A lánc állapota is jelentõsen befolyásolja a váltás minõségét. "szerintem"

Perszehogy 8 sebességes. A láncban lehet összesen 2 max 3e km. Pc68. Ha valaki esetleg dh/fr/4x kategóriában tolja és nincs szüksége 25tõl felfele tányérra, akkor az így járt vagy mi? El nem hiszem, hogy nem lehet belõni pengére.

Teljesen nem szedhetem ki, mivel akkor nem vált át a két legkisebb között ...

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13.254 hozzászólás
  • LocationSvájc

Új a váz, új a bowden, új a bowdenház, a görgõ közel van a fogsorhoz. Valszeg az lesz a gond, hogy monti váltó országúti sor, de ezesetben tökönszúrom magam, meg az összes gyártót. Pedig még rá is kédeztem itt a fórumon, hogy megy-e országúti sor monti váltóval. :@

a távolság állitó csavart akár ki is veheted....

fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->

https://www.veloinfanger.ch/

laciklon

laciklon

törzsvendég

• fórumtag
  • 969 hozzászólás

Van egy x7es hosszúkanalas 8 sebességes hátsóváltó és egy Sram pg850es 12-23as fogaskoszorú. Be van lõve szépen fut minden sebsségnél, láncfeszesség, két végpont is jó, ellenben van egy gondom vele. Valamiért nem akarja gyorsan felkapni a láncot ha kisebbrõl nagyobb tányérra váltok. Akárhogy állítgatom van mindig 1-2 váltási pozíció, ahol nem veszi fel szépen a láncot, hanem kicsit "szöszmötöl" recseg aztán felvált. Ez miért lehet szerintetek?

A váltókar is 8 sebességes? A lánc állapota is jelentõsen befolyásolja a váltás minõségét. "szerintem"
Élj a mának! Nem baj ha a pokolra jutsz, mert ott egy csomó haverral fogsz találkozni......

http://laciklon.fotoalbum.hu/index

bringavarázs

bringavarázs

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.029 hozzászólás
Új vázon is lehet ferde a papucs.

bandyta

bandyta

törzsvendég

• fórumtag
  • 319 hozzászólás
Új a váz, új a bowden, új a bowdenház, a görgõ közel van a fogsorhoz. Valszeg az lesz a gond, hogy monti váltó országúti sor, de ezesetben tökönszúrom magam, meg az összes gyártót. Pedig még rá is kédeztem itt a fórumon, hogy megy-e országúti sor monti váltóval. :@

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13.254 hozzászólás
  • LocationSvájc
vagy görbe a papucs, vagy állitsd közelebb a felsõ görgõt a fogsorhoz. MIvel monit váltó országuti sor sosem lesz 100%

fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->

https://www.veloinfanger.ch/

bringavarázs

bringavarázs

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.029 hozzászólás
...nem egyenes a váltó papucs vagy a felsõ görgõ messze van a fogsortól vagy a bowdenház rossz minõségû.

bandyta

bandyta

törzsvendég

• fórumtag
  • 319 hozzászólás
Áhh már fél napja feszítgetem. Aztán akkor alul mondjuk jó, felül ugyanez van vagy fordítva mindegy.