Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Meghajtás (lánc, fogaskoszorú, hajtómű, monoblokk)

* * * * * 3 votes

• Please log in to reply
18262 replies to this topic

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

Én személy szerint ilyennel még nem találkoztam, mindig szépen felcsúszott a helyére, de tény hogy azért mindig megnézem abból baj még nem lett.

Pedig nagyon nagy százalékban jól a helyére kell kalapálni. Emlékszem, 3 évvel ezelõtt amikor vettem a második integrált karomat, a boltos azzal kezdte hogy van-e gumikalapácsom.

A sebesség mindent megold.

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6,068 posts
Én személy szerint ilyennel még nem találkoztam, mindig szépen felcsúszott a helyére, de tény hogy azért mindig megnézem abból baj még nem lett.
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,821 posts

A tengelyben lévõ mûanyag rögzítõ anyát a hozzá való spec mûanyag szerszámmal kézzel meg húzod és kész annyi a jelentõsége hogy a helyére húzza bal hajtókart mielõtt meghúzod a két rögzítõ csavarját aminek az értéke emlékeim szerint 7Nm.
Az új xt hajtómûnek is a középsõ tányérja amit a legtöbbet van használva carbon belsõ, acél fogsorral.

Ehhez annyit tennék hozzá, hogy az az icipici elõírt nyomaték nem húzza a helyére a kart, ha nincs rendesen rajta. Én úgy vettem a bringám, hogy szakületben felszerelt integrált hajtómû volt rajta, és volt kb fél centi holtjátéka, pont ezért. Tehát szépen a helyére kell pofozni elõbb a kart.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
2tanyeros Stronglight hajtomure lenne othon igeny? eleg profi cucc, olyan 30e korul.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

kimy

kimy

törzsvendég

• fórumtag
  • 600 posts

A tengelyben lévõ mûanyag rögzítõ anyát a hozzá való spec mûanyag szerszámmal kézzel meg húzod és kész annyi a jelentõsége hogy a helyére húzza bal hajtókart mielõtt meghúzod a két rögzítõ csavarját aminek az értéke emlékeim szerint 7Nm.
Az új xt hajtómûnek is a középsõ tányérja amit a legtöbbet van használva carbon belsõ, acél fogsorral.

Köszönöm szépen a válaszod! Akkor Deore 2010 lesz.

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6,068 posts

kimy

kimy

törzsvendég

• fórumtag
  • 600 posts

Aczél

hm... Ezen most kicsit meglepõdtem, mivel a drágább hajtómûvek gyártói alu tányért preferálják. Hajtás hatékonyság, nagyobb merevség, vagy csak a súly miatt? Másik kérdés, képek alapján azt a mûanyag záró anyát/hajtókar csavarokat mennyire kell meghúzni?

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6,068 posts
Aczél

kimy

kimy

törzsvendég

• fórumtag
  • 600 posts
Szeretném megúszni az integrált hajtómû vásárlást 20 alatt. Kettõ alternatíva van, a szérián kívüli FC-M542 és a Deore 2010. A különbség annyi, hogy az elõbbi alu nagy/középsõ tányérokkal rendelkezik, míg az utóbbi acél középsõ/kicsi. Ha a súly nem érdekel csak a tartósságot nézzük, melyik a tartósabb tányér? Alu, acél?

sanker

sanker

vendég

• fórumtag
  • 244 posts

sajna ebay-en 11-34es van, mondjuk az lehet tényleg túlzás aszfaltra :)

nem biztos hogy tulzas, 20 % vagy afeletti meredeksegu budai utcakban edzve nalam pl jol jon az.

Williams

Williams

vendég

• fórumtag
  • 79 posts

Nekem a 11-28 az pont ideális lenne

Vagyis nem, épp az lenne a legrosszabb, most hogy számolgatok, alsó 3 fogat szinte sose használnám, vagy csak nagyon nagy haladásnál meg lejtõn, felsõ 2 fog meg nagytányérról már nem egészséges, szóval nagytányérról kb. 4 hasznos fokozat lenne hátul. Ugyanez egy 11-34es sornál 6.. nem mindegy. Értitek a parámat, ugye. :)
12-34 sor volt a legjobb, kár hogy az már nincsen.

Williams

Williams

vendég

• fórumtag
  • 79 posts

én tavaly slx-et használtam, elötte xt-t.
Én nem éreztem különbséget.
Csak annyit hogy sokszor kevés volt a 11-28.
De az már az én f.ságom volt hogy pár gramm spórolás miatt bevállaltam a kevesebb fogat.

Oks király, köszi a választ. :)
Nekem a 11-28 az pont ideális lenne, sajna ebay-en 11-34es van, mondjuk az lehet tényleg túlzás aszfaltra :)
Talán még valami 12-25 vagy 12-27, 13-27 stb. országúti sor játszik, de ilyenben ami 9es csak régi ultregra van, jó drágán. Vagyis van 105 is de ezek már régi cuccok szóval vadászni kéne rá.

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6,068 posts
Ez tényleg súlyos felismerés lehetett.

The Face

The Face

vendég

• fórumtag
  • 251 posts
én tavaly slx-et használtam, elötte xt-t.
Én nem éreztem különbséget.
Csak annyit hogy sokszor kevés volt a 11-28.
De az már az én f.ságom volt hogy pár gramm spórolás miatt bevállaltam a kevesebb fogat.

Williams

Williams

vendég

• fórumtag
  • 79 posts
Mert elöl csak két tányérom lesz, és azért kell kis áttétel is mert járok meredeken, meg punnyadt is vagyok :)
Na meg országúti sorral igazából nekem az a bajom, pont ott kicsik az ugrások a fogak között amiket csak lejtõn használnék, 11-12-13 stb..
Meg tovább tudok nagytányéron maradni, ugyanazzal a láncvonallal nem mindegy hogy hátul egy 14-es vagy 18-as fogaskeréken van a lánc..
Na szóval montis sor lesz.

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6,068 posts
Országútra minek monti sor? Nem értem akkor már inkább egy kisebb lépcsõs outi sor.

Williams

Williams

vendég

• fórumtag
  • 79 posts
Országúton használnám, tehát sártûrés nem szempont. XT-hez képest van valakinek tapasztalata merevségben/váltásteljesítményben mit számít, hogy csak a felsõ 3 tartóbakos? Bár logikus, hogy ott kell legjobban a merevség. Ebayrõl 9500-ért lenne új, sztem az jó ár, nem?
Alapvetõen annyira nem szoktam minimális különbségeken szarozni, de most XTR váltókar elsõ/hátsó váltóhoz lenne,
szóval ha már minden a top akkor nem szívesen vennék olyan sort, ami rontja az összteljesítményt, mert ennyi erõvel akkor deore is lehetne minden. :)
Szóval ha valakinek vannak tapasztalatai szívesen fogadom.

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6,068 posts
Jó.

Williams

Williams

vendég

• fórumtag
  • 79 posts
Hello.

Slx fogaskoszorúról mik a tapasztalatok?

savanyugabi

savanyugabi

bentlakó

• fórumtag
  • 6,707 posts
flex
ódon, kismotoralkatrészeket forgalmazó boltban találsz még tuti ilyesmit
pl
Mobilette Alkatrész Bolt Eger, Heves megye - Arany Oldalak