Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Meghajtás (lánc, fogaskoszorú, hajtómű, monoblokk)

* * * * * 3 votes

• Please log in to reply
18262 replies to this topic

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6,068 posts
Pontosan nyomkod meg rendesen a vázat és meglátod hogy mennyivel hosszabb lánc kell a fullyra (ezért kell rá hosszú kanalas váltó is mert az több lánccal tud gazdálkodni).
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

repasibalint

repasibalint

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,627 posts

Talán egy szem eltérés (+) van a régi és az új lánc között. Holnap visszarakom a régit és megnézem, hogy ez jelent-e valamit.
Köszi a tippet!

mármint arra gondoltam,lehet hogy rövid a lánc,ha egy az egyben raktátok át merev vázról a dolgokat össztelósra,és az bemozgáskor már rövid

zjuhaszq

zjuhaszq

vendég

• fórumtag
  • 45 posts
"eloszor gyozodjunk meg rola hogy a lanc le lett-e cserelve. "

igen lánccsere megvolt, azt írtam is. anno az elõzõ bicómon (ellopták) hasonló felszereltséggel és használati stílussal 3000km után csak lánc csere elég volt. Most talán annyival kapott többet, hogy 2 telet is ki kellett bírnia. A nagytányér pedig azért kopott (a többi meg nem) mert mostanában szinte mindig síkon, nagytányéron tekerek, 80%ban ott fut a lánc

Kocka

Kocka

vendég

• fórumtag
  • 221 posts
Talán egy szem eltérés (+) van a régi és az új lánc között. Holnap visszarakom a régit és megnézem, hogy ez jelent-e valamit.
Köszi a tippet!

repasibalint

repasibalint

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,627 posts
lánchosszt változtattatok?

Kocka

Kocka

vendég

• fórumtag
  • 221 posts

Hosszúkanalas a hátsó váltód?

Igen.

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6,068 posts
Hosszúkanalas a hátsó váltód?
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

Kocka

Kocka

vendég

• fórumtag
  • 221 posts
Sziasztok!
A merev vázú bringámról átpakoltuk az alkatrészeket az új össztelósra és a hétvégén a Zemplénben
azt tapasztaltam, hogy ha elõl a középsõ tányéron van a lánc (a lánc most lett cserélve) nem tudom
használni hátul a három legnagyobb lánckereket. Nagyobb terhelés esetén egyszerûen magától ledobja elõl a láncot
a kis tányérra. A merev vázas bringánál ilyen problémával soha sem találkoztam. Okozhatja a jelenséget az új váz?
Eddig annyit próbáltam meg, hogy a hajtómûnél a hajtás oldalára elõírt 2,5 mm-es hézagoló alátétet kivettem.
Így elvileg nem áll annyira keresztben a lánc, igaz az átdobó beállítása ebben az esetben kicsit necces, de ez
sem oldotta meg a problémát.
Van valami ötletetek, hogy mi lehet a gond? Talán kopott elõl a középsõ tányér ?

Kánya

Kánya

törzsvendég

• fórumtag
  • 846 posts
  • LocationMecsek
Azt belõttem, és elég kényelmes volt tekerni vele!

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,821 posts

Üdv mindenkinek!
Egy hülye kérdés :)
Eddig 175-ös hajtõmûvem volt, de most vettem egy 170mm-est!
Tegnap voltunk egy szokásos 45km-es tekerésen és semmi változást nem vettem észre, hegyre nagy sárban meglepõen jól mentem ,talán annyit hogy pörgõsebben lehet lefelé menni!
Viszont az utolsó haza felé vezetõ 5-6Km-en eléggé bedurrant a combom amit utoljára 10éve éreztem elsõ tekeréseim során!
Ez a tudható a lábmozgás megváltoztatásának???
Remélem hozzászokok mert nem szeretném lecserélni az új hajtómûvemet!

175-rõl 170-re elég nagy váltás. Én 172.5-rõl cseréltem 175-re, és azt is szokni kellett. A nyeregmagasságot beállítottad az új hajtókarhoz?

Kánya

Kánya

törzsvendég

• fórumtag
  • 846 posts
  • LocationMecsek
Üdv mindenkinek!
Egy hülye kérdés :)
Eddig 175-ös hajtõmûvem volt, de most vettem egy 170mm-est!
Tegnap voltunk egy szokásos 45km-es tekerésen és semmi változást nem vettem észre, hegyre nagy sárban meglepõen jól mentem ,talán annyit hogy pörgõsebben lehet lefelé menni!
Viszont az utolsó haza felé vezetõ 5-6Km-en eléggé bedurrant a combom amit utoljára 10éve éreztem elsõ tekeréseim során!
Ez a tudható a lábmozgás megváltoztatásának???
Remélem hozzászokok mert nem szeretném lecserélni az új hajtómûvemet!

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
eloszor gyozodjunk meg rola hogy a lanc le lett-e cserelve.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

DannyL81

DannyL81

Dancó a hegyről...

• fórumtag
  • 1,373 posts
  • LocationVeresegyház
Deore tányéros SLX-et már láttam adás-vételiben.

"Olcsón, könnyűt, erõset. De csakis kettőt választhatsz!" - Keith Bontrager

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,932 posts

sziasztok, 3500km után elkopott a nagy lánctányérom, ugrik az új lánc rajta. 2009-es SLX 3*9seb. FC M660 44 fog. Lehet kapni valahol újonnan csak lánctányért hozzá? XT például jó rá? Vagy Deore?
köszi elõre is.

valami nem stimmelhet, mert 3500 km az nagyon karcsúnak tûnik, ahogy olvasom itt min. 10 ezer körül mindenkinek elmennek a tányérok

nekem a 32-es deore tányér (ami kissebb, viszont acél) már vagy 14 ezret kapott és még nem ugrik a régi lánccal

imi72

imi72

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,541 posts
  • Locationa Pilis
No és a hátsó sorral együtt lecserélted a láncot is?

Trance
"Attól még, hogy egyesek szerint kevés idõnk van hátra, nem kéne szét....ni mindent magunk körül, lásd szemetelés, erdõirtások, és a tévé maci megszüntetése..."

zjuhaszq

zjuhaszq

vendég

• fórumtag
  • 45 posts
Köszönöm a választ.
most cseréltem a hátsó sort is, úgyhogy az jó. Reméltem, hogy megúszom a tányércserét, dehát... Tegnap odaléptem neki és akkor ugrott, oda is vertem a térdem a kormányhoz rendesen. aztán már direkt próbáltam megtépni és többször sikerült is leugratnom, egészen a hajtókarra esik a lánc, mint pl egy túlváltásnál.

imi72

imi72

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,541 posts
  • Locationa Pilis
Lehet kapni. Ha stimmel a lyukkör átmérõje és a karok száma, akkor stimmelni fog.
Amúgy biztos, hogy elõl ugrik a lánc? A hátsó soron hamarabb szokott (az gyorsabban kopik). Az ne tévesszen meg, hogy akkor ugrik a lánc, amikor nagy tányéron van a lánc, olyankor ugyanis nagyobb a nyomaték.

Trance
"Attól még, hogy egyesek szerint kevés idõnk van hátra, nem kéne szét....ni mindent magunk körül, lásd szemetelés, erdõirtások, és a tévé maci megszüntetése..."

zjuhaszq

zjuhaszq

vendég

• fórumtag
  • 45 posts
sziasztok, 3500km után elkopott a nagy lánctányérom, ugrik az új lánc rajta. 2009-es SLX 3*9seb. FC M660 44 fog. Lehet kapni valahol újonnan csak lánctányért hozzá? XT például jó rá? Vagy Deore?
köszi elõre is.

verti

verti

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,064 posts
NOS Shimano 7 speed 11-28 Hyperglide Freewheel "Mega 7" - eBay (item 160554498998 end time Mar-13-11 22:09:42 PDT)

löpapp

löpapp

törzsvendég

• fórumtag
  • 406 posts

van bizony. sot, en lattam 4 tanyeros hajtomuvet is.

Beteg dolgok vannak!