Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Meghajtás (lánc, fogaskoszorú, hajtómű, monoblokk)

* * * * * 3 votes

• Please log in to reply
18262 replies to this topic

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts

Azt hittem a google mindenhol elérhetõ

post of the day :)

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,821 posts
Azt hittem a google mindenhol elérhetõ

LOCTITE 243 5ml csavarrögzítõ (közepes)*::*Ragasztók - tépõzár*::*Sylkamodell

Vidra581

Vidra581

törzsvendég

• fórumtag
  • 977 posts
köszi
kb milyen kiszerelésben kapható és mennyibe kerül, nem tudod véletlenül?
Tekerj egyet és feltárul elõtted a világ! :D
http://www.sports-tr...gmetjdai9sa4li9

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9,274 posts
Loctite 243 (kék színû)

Vidra581

Vidra581

törzsvendég

• fórumtag
  • 977 posts
Ááááh, elegem van már. segítsetek. Az octalinkes hajtókarban mindig meglazul a csavar, és elkezd percegni nagyobb nyomaték hatására a hajtókar. Mivel kenjen be a menetet? Milyen csavarrögzítõt ajánlotok? A gyári cucc szerintem megszáradt mire összeraktam és azért nem fogta meg. Render imbuszkulccsal meghúztam amennyire tudtam, de akkor is elkezd percegni kis használat után.
Tekerj egyet és feltárul elõtted a világ! :D
http://www.sports-tr...gmetjdai9sa4li9

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

Valaki próbált már q-factor értéken csökkenteni? XT 770 esetén ez ha jól tudom 176mm. A láncvonal csökkentésével lehet esetleg játszani? ezt találtam a neten, de jobb lenne, ha valaki a gyakorlatban csinált ilyet, azt megdiskurálnánk.
FAQLoad - XT M760/761 cranks - Shrinking the Q-Factor

Ha hazaèrtem ìrok neked ezzel kapcsolatban.

A sebesség mindent megold.

kotovics

kotovics

vendég

• fórumtag
  • 178 posts
Valaki próbált már q-factor értéken csökkenteni? XT 770 esetén ez ha jól tudom 176mm. A láncvonal csökkentésével lehet esetleg játszani? ezt találtam a neten, de jobb lenne, ha valaki a gyakorlatban csinált ilyet, azt megdiskurálnánk.
FAQLoad - XT M760/761 cranks - Shrinking the Q-Factor

kotovics

kotovics

vendég

• fórumtag
  • 178 posts
mondjuk én nem is kerestem itthoni üzletekben. 2 tányérosra szeretném átalakítani az xt hajtómûvemet (köszi a tanácsokat MJani:-)). A középre szerelhetõ 40T lánckerék meg egyáltalán nem kapható itthon, ezért egyben mindkettõt onnan rendeltem aluból.

fabian cancellara

fabian cancellara

törzsvendég

• fórumtag
  • 501 posts
Köszke:)
De teljesen megnyugtató hogy a truvához nincs semmi nálunk

kotovics

kotovics

vendég

• fórumtag
  • 178 posts
Én a bike-components.de oldalról rendeltem.

fabian cancellara

fabian cancellara

törzsvendég

• fórumtag
  • 501 posts

Amikor megvettem a hajtómûvet az volt az elsõ dolgom, hogy kicseréltem a csavarokat alura. Most egyedül a nagytányért tartó csavarok orsó része acél, mert megfelelõ rövid alut nem tudtam szerezni.

Truvához lehet nálunk egyátalán alu lánctányért kapni mert 3-4 napja hajtom vagy 100 boltot megkérdeztem és mindenhol csak a shimanot akkarják rámtuszkolni de sajna nem értik meg hogy annak teljesen más a formálya a felfogató lyuknál kissé gömbölyü és hosszab is kb másfél óra flexelés amég rendbe lehet rakni utána meg igénytelenül néz ki ha nem akkarod akkori látni hogy flexelve van:(

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

Te a truvativ 26t lánckerekedet, ezekkel az acélokkal raktad fel, vagy szereztél hozzá alukat?
Egyáltalán létezik ide is alu, és ha van, tart rendesen?

Amikor megvettem a hajtómûvet az volt az elsõ dolgom, hogy kicseréltem a csavarokat alura. Most egyedül a nagytányért tartó csavarok orsó része acél, mert megfelelõ rövid alut nem tudtam szerezni.

kotovics

kotovics

vendég

• fórumtag
  • 178 posts

Azok csavarok acélból vannak az xt-n.

Te a truvativ 26t lánckerekedet, ezekkel az acélokkal raktad fel, vagy szereztél hozzá alukat?
Egyáltalán létezik ide is alu, és ha van, tart rendesen?

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

Már levettem, úgyhogy már nem nagyon érdekel:-), szereztem truvativ alu 26T.
Egyébként a csavarok is acélok, amik a 22T felfogták (és ezek voltak bekenve azzal a bizonyos zöld színû csavarrögzítõvel), nem tudom másnál azok is alumíniumból vannak?

Azok csavarok acélból vannak az xt-n.

kotovics

kotovics

vendég

• fórumtag
  • 178 posts

Úgy vonzza hogy levetted róla vagy még fent van a hajtómûvön? Mert ha úgy, hogy vonzza, hogy levetted róla akkor nincs értelme a kérdésednek. :)

Már levettem, úgyhogy már nem nagyon érdekel:-), szereztem truvativ alu 26T.
Egyébként a csavarok is acélok, amik a 22T felfogták (és ezek voltak bekenve azzal a bizonyos zöld színû csavarrögzítõvel), nem tudom másnál azok is alumíniumból vannak?

gaboca1

gaboca1

törzsvendég

• fórumtag
  • 2,348 posts
Az enyémen nem, most néztem meg, tutira alu!

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

Hogy lehet az, hogy az xt fc-m770 hajtómû legkisebb lánckereke (22T), aminek elvileg alumíniumnak kellene lennie, vonzza a mágnest. ezek szerint acél?

Úgy vonzza hogy levetted róla vagy még fent van a hajtómûvön? Mert ha úgy, hogy vonzza, hogy levetted róla akkor nincs értelme a kérdésednek. :)

cc_rider

cc_rider

vendég

• fórumtag
  • 40 posts

Biztos, hogy a racsni szalajt? Csak azert kerdem, mert nekem volt hasonlo gondom, amirol hosszu ideig ugyanezt hittem, vegul kiderult h a hatso valto nem volt egeszen pontosan beallitva. Mert amugy tokeletes volt a valtas, de nagyritkan produkalt egy ilyesmi szalajtasszeru tortenetet. Negyed/fel fordulat feszites a tekeron megoldotta a problemat.

Most ezt próbáltam, de nem hiszem.Ez tuti racsni lesz.
Jövõ héten bedobom a bringaboltba, szedjék szét és kukkantsák meg.

kotovics

kotovics

vendég

• fórumtag
  • 178 posts
Hogy lehet az, hogy az xt fc-m770 hajtómû legkisebb lánckereke (22T), aminek elvileg alumíniumnak kellene lennie, vonzza a mágnest. ezek szerint acél?

Synthetic

Synthetic

újonc

• fórumtag
  • 8 posts
Haliho!
Ha egy 22-32-44es hajtómûvön kicserélném a középsõ tányért 36osra, (esetleg a kicsit is 26osra, de a 44es nagy marad az nem gáz? Úgy értem váltás meg mûködés szempontjából.