Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Meghajtás (lánc, fogaskoszorú, hajtómű, monoblokk)

* * * * * 3 votes

• Please log in to reply
18262 replies to this topic

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

Ok azt hiszem megtaláltam, tehát akkor csak egy 10-es imbusz kell hozzá, egyébként ugye önlehúzó?

Hamar kiderül, ha elkezded kihajtani.

A sebesség mindent megold.

guni

guni

újonc

• fórumtag
  • 5 posts

Ok azt hiszem megtaláltam, tehát akkor csak egy 10-es imbusz kell hozzá, egyébként ugye önlehúzó?

guni

guni

újonc

• fórumtag
  • 5 posts
Sziasztok!

Tányért akarok cserélni a 2003-as Octalinkes XT hajtómûvemen, de nem tudtam a leszedni, mert az eddig használt (azt hiszem 8-as) imbusz túl kicsi hozzá. Tudja valaki, mekkorát kell vennem? Hajtómû lehúzóm van, az ugye ugyanaz, mint a négyszögesnél? Más szerszám kell még? Az a körmös anya picit aggaszt, kell avval valamit csinálnom?

Köszi szépen!

Guni

alakin

alakin

vendég

• fórumtag
  • 16 posts
Hát tényleg nekem is igy csinálja. Hirtelen és nem rendszeresen ugrik. kalapácsok teljesen tiszták semmi zsir nincs rajtuk,de már kopottak de istenért se találok a novatechez külön kalapácsokat és rúgót pedig egyik nagykerbe létezik csak nincs épp raktáron. ha minden jól megy akkor héten cserélem a régi lx váltóm slx-re. Ha akkor is csinálja tutti a hátsó agy a ludas. Váltófülem egyenes már azt is megnéztem,tekertem a bowden csavart fel le,néha azt hittem na most jó mert napokig nem jelentkezett aztán mégis tök váratlan helyzetbe. És tényleg mióta új fogas és lánc van fent. Érdekes

Gardner03

Gardner03

törzsvendég

• fórumtag
  • 260 posts
A Shimano press fit csapágyazás a monoblokkhoz hasonlóan szintén egyedi méretû? Mármint ,lehet mással helyettesíteni? Úgy néz ki sikerült egy bibiset kifogni:mad:.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts

Kolegám is szembesült ezzel a problémával anno egy Haro Mary-n. A gond forrása az volt, hogy hiána tolta át a hajtómûvet a csészéken át, nem ült fel rendesen, gumi kalapáccsal meg kellett kicsit ütögetni, azután rögzíteni a bal oldalon, hogyha jól emlékszem.

mondjuk ez eleg alapveto dolog[nak kellene lennie]. plusz ha elkezded huzni a csavart akkor az behuzza a helyere a tengelyt, szal akarki rakta ossze azt a bringat igen pocsek munkat vegzett.

itt amugy nem az a baj, hanem az hogy truvativ. firex, stylo, elita, stb mind ilyenek voltak sajnos. a megoldas pedig ugy nez ki hogy csereled shimanora...
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

czanga

czanga

törzsvendég

• fórumtag
  • 563 posts

Lenne egy kérdésem. Van egy Magellan bringám rajta egy 3-4 évvel ezelõtt vásárolt Truvativ FireX GXP 3.3-as integrált hajtómûvel. A probléma az, hogy a bal oldalon lévõ egyetlen hajtómû csavar állandóan kilazul tekerés közben. Mindig meghúzom, de újra kitekeredik.

Mi lehet a gond?! Ha veszek egy új csavart azzal orvosolhatom a problémát? Mit javasoltok?

Válaszokat elõre is köszönöm. Szép napot!

Kolegám is szembesült ezzel a problémával anno egy Haro Mary-n. A gond forrása az volt, hogy hiána tolta át a hajtómûvet a csészéken át, nem ült fel rendesen, gumi kalapáccsal meg kellett kicsit ütögetni, azután rögzíteni a bal oldalon, hogyha jól emlékszem.

Indiematic

Indiematic

újonc

• fórumtag
  • 2 posts
Köszi, megpróbálom azzal.

gaboca1

gaboca1

törzsvendég

• fórumtag
  • 2,348 posts

Lenne egy kérdésem. Van egy Magellan bringám rajta egy 3-4 évvel ezelõtt vásárolt Truvativ FireX GXP 3.3-as integrált hajtómûvel. A probléma az, hogy a bal oldalon lévõ egyetlen hajtómû csavar állandóan kilazul tekerés közben. Mindig meghúzom, de újra kitekeredik.

Mi lehet a gond?! Ha veszek egy új csavart azzal orvosolhatom a problémát? Mit javasoltok?

Menetrögzítõ, kék színû.

Indiematic

Indiematic

újonc

• fórumtag
  • 2 posts

mhorpheus

mhorpheus

újonc

• fórumtag
  • 6 posts
Hát köszönöm, de sztem akkor halasztom a témát egy ideig. igazából nem vágom a kerékpár szerelést ilyen mélységben, aztán nem akarok vmit elrontani, mert akkor világgá megyek ha nem tekerhetek:)
De köszönöm a választ!

Aske

Aske

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,881 posts

Egyszer mi is szívtunk így monoblokkal, ott az volt a problem, hogy a menet nem volt elég tiszta homokfúvás után, drótkefével jól át kellett pucolni, letörölni, aztán bõ zsírral felcsusszant.

Igen, pont most akartam írni, hogy ez volt a gáz, aztán olvasom, hogy közben megválaszoltad.
Ugyanez: ki kellett szedni az apró darabokat a menetbõl. Utána izomból belehajtottuk oldalról erõsen nyomva a gyári acélcsészéset, majd az alu simán kézzel belement bõ zsírral.

Monnyuk most a láncvonal para, durván keresztbenáll a lánc, de ott még van esélyem a belsõ helyre rakni a tányért.

suhanc

suhanc

törzsvendég

• fórumtag
  • 301 posts

OK, köszi a válaszokat. Ami biztos, én már nem nyúlok hozzá, kárt nem akarok csinálni.

Egyszer mi is szívtunk így monoblokkal, ott az volt a problem, hogy a menet nem volt elég tiszta homokfúvás után, drótkefével jól át kellett pucolni, letörölni, aztán bõ zsírral felcsusszant.

Aske

Aske

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,881 posts
OK, köszi a válaszokat. Ami biztos, én már nem nyúlok hozzá, kárt nem akarok csinálni.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

Bele sem kap rendesen. Mert ahogy elkezdem betekerni, rögtön elferdül a csésze és megszorul.
Ha nem nyomom befelé, csak simán rá akarom kapatni, akkor meg megy egy fordulatot kb. és kiugrik.

Arra gondoltam, hogy valami párhuzamszorítóval kellene nyomni, miközben behajtom.

Párhuzamosítóra van ötletem. Négyszögtengelyes monoblokk jobb oldalát betekered, bal oldalra ráteszed a szerszámot és azt valahogy alátétekkel rögzíted a tengelyhez szorosan és így kezded behajtani. Persze csak acél csészés monoblokkal.

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13,254 posts
  • LocationSvájc
SZervizbe be, átvágni menetfúróval

fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->

https://www.veloinfanger.ch/

Aske

Aske

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,881 posts
Bele sem kap rendesen. Mert ahogy elkezdem betekerni, rögtön elferdül a csésze és megszorul.
Ha nem nyomom befelé, csak simán rá akarom kapatni, akkor meg megy egy fordulatot kb. és kiugrik.

Arra gondoltam, hogy valami párhuzamszorítóval kellene nyomni, miközben behajtom.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

Sziasztok

Mi van olyankor, ha az egyik oldalt nem tudom behajtani a monoblokkot?
Kifele még kijött szépen. Utána ment egy kis átalakításra (szinterezés, papucscsere, láncvilla összehúzás 120-ra).
Most meg nem megy bele a baloldali csésze. Festék nincs benn, semmilyen elváltozást nem látok a meneteken. Másik monoblokkal is próbáltam.

Ötlet?

Nem kap bele a menet vagy valahol behajtás közben megszorul? Egy csavarhúzóval menj végig a meneten, hátha meglesz, hogy hol a hiba. Legrosszabb esetben beviszed egy boltba ahol van középcsapágyház menetfúró és ott megjavítják.

Aske

Aske

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,881 posts
Sziasztok

Mi van olyankor, ha az egyik oldalt nem tudom behajtani a monoblokkot?
Kifele még kijött szépen. Utána ment egy kis átalakításra (szinterezés, papucscsere, láncvilla összehúzás 120-ra).
Most meg nem megy bele a baloldali csésze. Festék nincs benn, semmilyen elváltozást nem látok a meneteken. Másik monoblokkal is próbáltam.

Ötlet?

czanga

czanga

törzsvendég

• fórumtag
  • 563 posts
Utóbbi.

Egy barátom nézett ki egy LX hollowtech 2-es hajtómûvet, amin cserés a nagytányér és egy FSA monoblokkot ad hozzá a fazon.