Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Meghajtás (lánc, fogaskoszorú, hajtómű, monoblokk)

* * * * * 3 votes

• Please log in to reply
18262 replies to this topic

simon23

simon23

törzsvendég

• fórumtag
  • 949 posts

Szia!

Megértõ figyelemmel kísértem végig a problémád.
Én mindenképp vennék a helyedben egy lánctányért.
Addig úgy sem leszel nyugodt. Ha nem oldja meg a problámád, akkor lehet tovább keresgélni.

Tényleg nemtom mi legyen, és valszeg igazad van, megrendelem az újat. Az sem elképzelhetetlen, h a kissé megnyúlt lánc okozta már a törést. Nem igazán emlékszem, h mindegyik tányéron ugrott-e. Az biztos, most nem olyan nagy mértékû az ugrás mint a lánc és a racsni cserélése elõtt.

nekem volt h ket fog egymas mellett sokkal jobban (szinte teljesen) letort sziklahoz csapodas miatt, de nem okozott semmi problemat

Elméletileg nem szabadna, h problémát okozzon, hisz nem egyetlen fog viszi át a nyomatékot. DE AKKOR MI MIATT UGRIK?????!!! Õrület!!

ha tényleg csak az az egy fog a baja, akkor egy reszelõvel szedd le a csorbulást és kész, ezért nem kell komplett hajtásláncot cserélni

Nem igazán értelek, a letört fog helyét miként szedjem le? Arra gondolsz, h ne legyenek sarkos élek? Tegyek rá egy pár tizedes letörést? Valóban lassan az egész hajtáslánc csere lesz :-), a racsni és a lánc kipipálva. :-))

Ridley Noah Fast 

coffein

coffein

vendég

• fórumtag
  • 129 posts

Itt az eredeti, kérlek Titeket, h a váltássegítõ szemek melletti fogakat nézzétek meg. Ezen is meg az enyémen is.
Képfeltöltés.hu - korlátlan ingyen tárhely képeidnek, regisztráció nélkül
általam töröttnek vélt darab:

Szia!

Megértõ figyelemmel kísértem végig a problémád.
Én mindenképp vennék a helyedben egy lánctányért.
Addig úgy sem leszel nyugodt. Ha nem oldja meg a problámád, akkor lehet tovább keresgélni.

sanker

sanker

vendég

• fórumtag
  • 244 posts

nekem volt h ket fog egymas mellett sokkal jobban (szinte teljesen) letort sziklahoz csapodas miatt, de nem okozott semmi problemat

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,932 posts
ha tényleg csak az az egy fog a baja, akkor egy reszelõvel szedd le a csorbulást és kész, ezért nem kell komplett hajtásláncot cserélni

simon23

simon23

törzsvendég

• fórumtag
  • 949 posts
Itt az eredeti, kérlek Titeket, h a váltássegítõ szemek melletti fogakat nézzétek meg. Ezen is meg az enyémen is.
http://kepfeltoltes....ltoltes.hu_.jpg

Ridley Noah Fast 

sanker

sanker

vendég

• fórumtag
  • 244 posts
remeljuk mostmar tenyleg megvan a bunos!

simon23

simon23

törzsvendég

• fórumtag
  • 949 posts

Az nem csorbulás, hanem váltáskönnyítõ fog. Mindegyiken látszik az anyag szerkezete, mert nem forgácsolt, hanem présgéppel készült.

Szívesen megmutatnám, amikor egy fémet sajtolnak, vágnak vagy esetleg törik, más-más a felülete az adott ponton. A többi fog egészen más struktúrájú. Már azon gondolkodom, hogy a MÜ egyetemre beviszem egy felületvizsgálatra. :-) Nem vagyok konok és önfejû, de nagyon érdekel a történet

en sem kekeckedni akarok, de megnezve a linkelt kepet, szinte kizart h az a fogletores okozza a lancugrast. csak azert irom mert, veszel egy uj tanyert, es marad a hiba, csak meg idegesebb leszel.

viszont ki ne dobd a tanyert ha nem kell, nalam lenne helye..:)

Nem dobom ki, ha megjött a másik ez a Tied! Egyetlen probléma miatt nem tudok leszakadni errõl a törés ideámról. Pontosan azért, mert egyik lánckeréken sem ugrik a lánc csak ezen a középsõn. Tegnap a nejem kicitáltam, h ugyan nézze már mi történik, és határozottan állította, az elsõn ugrik meg, míg a racsnin stabilan rajta marad a lánc. Ami persze így nem igaz, de akkorát ugrott, h le is esett az ominózus tányérról. Voltam bent egy kerékpárüzletben, bevittem. Kedvelem Õket mert nem buták és mindig sikerült a problémáim orvosolniuk. Szóval számomra autentikusak. Elõször Õk is azt vallották, h nincs semmi baja, majd miután megnéztek egy pár hasonló tányért, már elbizonytalanodtak. De legyen igazatok, akkor mi a sz@..r miatt ugrik, és csak a középsõn???? A Szabadonfutó jó, mert egy másik kerékkel ua. a helyzet. A váltóm? Görgõi jók, nem kopottak, feszít rendesen, nincs eldeformálva. Szóval talány.

Ridley Noah Fast 

sisqo

sisqo

törzsvendég

• fórumtag
  • 884 posts

Ne tegyétek már velem!! Az egyik fogon látszik a törés, határozott éles elváltozás van rajta, látszik a fém szerkezete. No meg alapvetõen egyik keréken sem ugrik a lánc csak azon, pontosabban a középsõn. Nézegettem képeket és egyiken sincs ilyen drasztikus, szembetûnõ változás. Most akkor mi legyen???
Ráadásul nem csorbulás, cc. 3mm le van pattanva a fog csúcsáról! Mit reszeljek ezen?

Az nem csorbulás, hanem váltáskönnyítõ fog. Mindegyiken látszik az anyag szerkezete, mert nem forgácsolt, hanem présgéppel készült.

sanker

sanker

vendég

• fórumtag
  • 244 posts

Ne tegyétek már velem!! Az egyik fogon látszik a törés, határozott éles elváltozás van rajta, látszik a fém szerkezete. No meg alapvetõen egyik keréken sem ugrik a lánc csak azon, pontosabban a középsõn. Nézegettem képeket és egyiken sincs ilyen drasztikus, szembetûnõ változás. Most akkor mi legyen???
Ráadásul nem csorbulás, cc. 3mm le van pattanva a fog csúcsáról! Mit reszeljek ezen?

en sem kekeckedni akarok, de megnezve a linkelt kepet, szinte kizart h az a fogletores okozza a lancugrast. csak azert irom mert, veszel egy uj tanyert, es marad a hiba, csak meg idegesebb leszel.

viszont ki ne dobd a tanyert ha nem kell, nalam lenne helye..:)

simon23

simon23

törzsvendég

• fórumtag
  • 949 posts

ha te latod a torest akkor csereld le egy masikra es probald ki.
de ezt ne dobd ki.

vagy lehet el kene vinned egy szervizbe mert ez a tavgyogyitas ugy tunik nem segit rajtad.

Már a zsebemben van és megyek 1 servicébe. :-) Ha véget ért a procedúra, szívesen elküldöm neked, h saját szemeddel lásd. :-))

Ridley Noah Fast 

ridelife

ridelife

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,636 posts
ha te latod a torest akkor csereld le egy masikra es probald ki.
de ezt ne dobd ki.

vagy lehet el kene vinned egy szervizbe mert ez a tavgyogyitas ugy tunik nem segit rajtad.

simon23

simon23

törzsvendég

• fórumtag
  • 949 posts

Ridley Noah Fast 

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,932 posts
így van, az a tányér hibátlan állapotban van. És ha egy fog ki van csorbulva, akkor egy reszelõvel neki kell menni és kész.

sisqo

sisqo

törzsvendég

• fórumtag
  • 884 posts
Az általad linkelt képen látható tányérnak nincs semmi baja. Ez így néz ki. A nyomaték ellenõrizgetésnek sincs sok értelme max. az ultrakönnyû, vékonyfalú dolgoknál.

simon23

simon23

törzsvendég

• fórumtag
  • 949 posts
...már kezdtem reménykedni, h esetleg én is kifordíthatom. :-) Elolvastam a "handbúkot" amit a Shimi írt a hajtómûrõl és sajnos csak megerõsíthetem az elõttem szólót. Azért vannak itt furcsa dolgok is. Meghatározza a meghúzási nyomatékot, h melyik tányért mekkora nyomatékkal kell meghúzni. Hát ez nem igazán jött össze. A nagy és középsõ tányérok alu csavarjai úgy pattantak el a kívánt nyomaték már az alsó határán is mint a ropi. :-(

Ridley Noah Fast 

ridelife

ridelife

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,636 posts
ezt mondtam en is:D

de anyos bringajan ki lehet probalni

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs

oszinten szolva nem ertek a valtokhoz.illetve tudom hogy kb hogy smint de mindig is utaltam.agyvaltokal is most ismerkedem.
elvileg ha megforditod azon az oldalon nincsenek valtas segito szir szarok.ez nem tudom hany % ban markeding de lehet hogy azok miatt ugrik at a lanc masik tanyerra.

meg ugye ha jol emlekszem van egy par tanyer amin a csavaroknal hajlitva/kiemelve van az a szakasz (ezt nem tudom ertelmesen leirni) ahol a csavar rafog.es lehet forditva felrakva mar tul szeles/keskeny a tanyerok kozti res.
puding probaja az eves.

valtosnal az sem mindegy, hogy a hajtokarhoz kepest hogyan rakod fel. nem szimmetrikusak, es a valtorampak nem marketing :) beesne a lanc a ket tanyer koze.

donciccio

donciccio

törzsvendég

• fórumtag
  • 4,381 posts

Szóval szerinted/szerintetek ez a fordítós trükk váltós gépnél nem biztos, hogy mûködik ?

ez a fordítós trükk elég régi. a kazettás shimano UG soroknál,és az exa drive elõtti kazettás campa soroknál is meg lehetett csinálni. elõl,váltós rendszereknél nem nagyon tudod megoldani.

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,932 posts

Húúú, basszus! Mit tettél Te ezekkel?? Mennyit és milyen körülmények között tekertél és tudtad így leamortizálni?

napi használat, semmi extrém dolog, egyszerûen csak addig kell használni egy alkatrész amíg lehet

ridelife

ridelife

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,636 posts
oszinten szolva nem ertek a valtokhoz.illetve tudom hogy kb hogy smint de mindig is utaltam.agyvaltokal is most ismerkedem.
elvileg ha megforditod azon az oldalon nincsenek valtas segito szir szarok.ez nem tudom hany % ban markeding de lehet hogy azok miatt ugrik at a lanc masik tanyerra.

meg ugye ha jol emlekszem van egy par tanyer amin a csavaroknal hajlitva/kiemelve van az a szakasz (ezt nem tudom ertelmesen leirni) ahol a csavar rafog.es lehet forditva felrakva mar tul szeles/keskeny a tanyerok kozti res.
puding probaja az eves.