Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Meghajtás (lánc, fogaskoszorú, hajtómű, monoblokk)

* * * * * 3 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
18262 hozzászólás a témában

BluElefantino

BluElefantino

törzsvendég

• fórumtag
  • 364 hozzászólás
A gumi szélessége nagyban befolyásolja a végsebességet is! Egyébként nekem is 42-14 és bõven 40Km/h-ás sebességet lehet produkálni de hosszasan tartani ezt a sebességet képtelenség pedig nekem 1.9 széles semi-slick van rajta.

DannyL81

DannyL81

Dancó a hegyről...

• fórumtag
  • 1.373 hozzászólás
  • LocationVeresegyház
Nem a gyorsulással van gondja ha jól értem (ezen segítene a vékonyabb gumi), hanem a végsebességgel amihez nagyobb áttétel kéne.

"Olcsón, könnyűt, erõset. De csakis kettőt választhatsz!" - Keith Bontrager

BluElefantino

BluElefantino

törzsvendég

• fórumtag
  • 364 hozzászólás
Szerintem vegyél 1.75 széles gumikat és érezhetõbb lesz a különbség, esetleg 1,5 széleset!

johnwillow

johnwillow

újonc

• fórumtag
  • 1 hozzászólás
Üdv! Mûszaki kérdésem lenne.

Van egy KTM Country Sport 26" bicajom. ( Íme: Country Sport 26" ) Fõként sík terepen és bicajúton használom és kevésnek találom egyenes haladáskor a nyomatékot. Erõmbõl még futná, de lassúnak találom. Szeretném a bicajt egy kicsit haladósabbá tenni ( ... tudooooom ez nem országúti bicaj, és ha száguldozni akarok azt vegyek... de nagyon megszerettem és eladásával bukni sem akarok rajta túl sokat... ) és elgondolásom szerint elsõ és hátsó lánckerekeket szeretnék cserélni. Elõl ezt : Shimano M131 42-34-24 mit Schutzring erre: Shimano M171 48-38-28 mit Schutzring. Hátul ezt: Shimano MF-TZ37-7 14-34 (Freeewheel) erre:Shimano HG31-8 11-32.

Egyik kérdésem, hogy jó-e az elgondolásom és a 11-32 / 48-38-28 párosítás valóban haladósabbá teszi a bicajt nélkül, hogy kerékméretet váltanék? Jó lesz ez 26"-os kerekekhez?

Másik kérdésem, hogy mást kell-e ehhez cseréljek? Váltók / középagy / hátsó agy, lánc? Lehetnek kompatibilitási problémáim? Ma az a (Freeewheel) a hátsónál?

Várok mindenféle tanácsot, hozzászólást... Elõre is köszi!

forest

forest

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.146 hozzászólás

Y1ML98030 és 23990 huf - ez 28-as kistányérhoz kell, és belülre való a középsõ helyére - tehát szvsz nem lesz jó tripla rendszerben.
tudunk rendelni ilyet, ha kell

Köszi,de írtam,h sajnos nem tudok két tányéros rendszert használni,mert a láncvillánál nem fér el egy ekkora tányér. :(

ultio

ultio

TARC

• fórumtag
  • 1.169 hozzászólás

hanem a tobbi szem? :D

"..a SRAM Powerlink patentszem olyan erõs, mint a lánc többi erõs szeme."
Szóval most már nincs leggyengébb láncszem a láncomban.

Canyon Spectral 29 AL 5

rasti rusti

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs
hanem a tobbi szem? :D

ultio

ultio

TARC

• fórumtag
  • 1.169 hozzászólás

Igen.

Nekem nem volt sikeres, így maradt a patentszem.
Mikor kiszedtem a szorult szemet, látható volt, hogy semmilyen feszegetés hatására nem lett volna jó, mert a szem egyik oldalán volt egy kis egyenetlenség, amiatt szorult. És azt le is kellet csiszolnom, mert a patentszemek se mentek össze. De most már jó a lánc és remélem a Sram szövege is beválik, hogy nem a patentszemük a leggyengébb láncszem.

Canyon Spectral 29 AL 5

rasti rusti

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás

ROB!Ha valahonnan mondasz egy árat,akkor azt megköszönném. Elgondolkodnék rajta,h olyat veszek. De attól,h az 2 tányéroshoz való még mûködik 3 tányéros verzióban is? Úgy értem nem lesznek túl alacsonyan a váltássegítõk?

38-ast nem akarok. Azt már kipróbáltam és nekem túl pörgetõs már.De a 42 meg már a túlsó véglet felé mozdul. Ezért szeretném a 40-eset.

Y1ML98030 és 23990 huf - ez 28-as kistányérhoz kell, és belülre való a középsõ helyére - tehát szvsz nem lesz jó tripla rendszerben.
tudunk rendelni ilyet, ha kell

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

És sikeres szokott lenni az ilyen mûvelet?
Megpróbálom még fogóval is, de ma már jobban szorult.

Igen.

A sebesség mindent megold.

ultio

ultio

TARC

• fórumtag
  • 1.169 hozzászólás

Nem rángattad meg eléggé. :D Így kell pedig orvosolni a problémát. Fogóval is neki szabad menni.

És sikeres szokott lenni az ilyen mûvelet?
Megpróbálom még fogóval is, de ma már jobban szorult.

Canyon Spectral 29 AL 5

rasti rusti

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás

Nem segített. Mi van ha beteszek a szorult szem helyére patentszemet?

Nem rángattad meg eléggé. :D Így kell pedig orvosolni a problémát. Fogóval is neki szabad menni.
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

dirobi

dirobi

vendég

• fórumtag
  • 139 hozzászólás
Teljesen jó az is.

ultio

ultio

TARC

• fórumtag
  • 1.169 hozzászólás

Markold meg a szorult láncszem két oldalán a láncot és feszegesd meg a szorult láncszemet oldalirányban.

Canyon Spectral 29 AL 5

rasti rusti

ultio

ultio

TARC

• fórumtag
  • 1.169 hozzászólás

Markold meg a szorult láncszem két oldalán a láncot és feszegesd meg a szorult láncszemet oldalirányban.

Kipróbálom.

Canyon Spectral 29 AL 5

rasti rusti

dirobi

dirobi

vendég

• fórumtag
  • 139 hozzászólás

Szorul egy láncszem a láncomban, szerencsére tekerési irányban még egész jól megy, nem akad annyira. Lehet ezzel valamit kezdeni?
2 700 km van a fogaskoszorúban és a láncban is, ha lecserélem a láncot, vajon ugrál a fogaskoszorún majd?

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs
egy meg nem nyult lanc utan???

sisqo

sisqo

törzsvendég

• fórumtag
  • 884 hozzászólás