Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Meghajtás (lánc, fogaskoszorú, hajtómű, monoblokk)

* * * * * 3 votes

• Please log in to reply
18262 replies to this topic

nagylaci32

nagylaci32

vendég

• fórumtag
  • 178 posts
Sziasztok!
Most cseréltem sort és láncot a bringámon ami régebbi (négyszögtengelyes) Truvativ Firex hajtómûvel rendelkezik.
Észrevettem, hogy a középsõ lánctányéron eléggé felkúszik a lánc nagyobb erõ hatására. Gondolom cserélni kellene.
Segítségeteket kérném a választásban. Bármilyen 32 fogas, 4 karos, 104mm-es lyukkör átmérõvel rendelkezõ lánctányér felszerelhetõ (reszelõ segítségével)?
Légyszíves írjátok le milyenre lenne szûkségem ha a tartósság, precíz futás, alacsony ár, jó váltás a cél (ilyen sorrendben).

BluElefantino

BluElefantino

törzsvendég

• fórumtag
  • 364 posts
Szerintem nélküle sokkal jobban néz ki, természetesen(gondolom) a nadrágod már nem annyira!;)
Én a helyedben az apróhirdetés megfelelõ részébe "meghirdetném" azaz hogy Shimano láncvédõ mûanyagot keresek ehhez és ehhez.........egy próbát megér!

torjekg

torjekg

újonc

• fórumtag
  • 1 posts
Sziasztok!

Olyan problémám van, hogy a Shimano M361-es hajtõmûvemrõl letört a láncvédõ mûanyag. Felhívtam több környékbeli és fõvárosi boltot, hogy tudnak-e nekem ilyet rendelni, de eddig mindenhol elûztek. Fontos lenne számomra, mert így egyrészt esztétikailag sérül a bringa, másrészt a gatyám szára is :D Tud nekem valaki segíteni abban, hogy honnan tudnék ilyet beszerezni vagy kitõl érdeklõdjek? Egyáltalán lehetséges külön megvenni?

Ezen a linken megtekinthetõ, hogy mirõl van szó:
http://techdocs.shim...69830646648.pdf

A "10"-es számú elem!

Várom a segítséget!

Köszönettel,
Gábor

Szabii

Szabii

törzsvendég

• fórumtag
  • 349 posts

http://techdocs.shim...69830689603.pdf

második oldal közepe.

Köszi!

stp1

stp1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,283 posts
http://techdocs.shim...69830689603.pdf

második oldal közepe.

Szabii

Szabii

törzsvendég

• fórumtag
  • 349 posts
Sziasztok, ha veszek egy új láncot honnan látom hogy milyen hosszúra kell hagynom?

Kobike

Kobike

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,140 posts

kösz! és akkor ha ezzel berögzíti, akkor azért ki is lehet szedni, ha szeretné?

Különbözõ erõsségû menetrögzítõk vannak, szerintem egy kerékpáron mindenhol megfelel bármelyik gyártónak a közepes erõsségûje, ami általában kék (az erõs meg általában piros).
Pl. Loctite 243.

Menetrögzítõ használatával sok esetben könnyebben oldható lesz a csavar, mert
1. nem kell akkora nyomatékkal meghúzni
2. nem rohad össze
Failure is always an option.

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs
ez a hajtomuvon mulik - a mostani kettanyerosak 50esek, a korabbiaknal meg a 3as hajtomurol szedtek le a nagytanyert (szinten 50es lancvonal eredendoen), ezert modosul. amugy az utobbi esetben jobb a lancvonal, viszont a vaz behatarolja, hogy mekkora a felteheto max tanyer, ezert csinaljak az uj hajtomuveket szelesebb lancvonallal, hogy kompatibilisek maradjanak a vazakkal.

nalam pl kozepen valszeg ez a 36os tanyer a max, a 38as mar kis esellyel ferne el. ha eddig jol mukodott a meglevo, akkor maradj annal. arban is jobban jossz ki, es lancvonalban is.

h_geri

h_geri

törzsvendég

• fórumtag
  • 459 posts

ott valtozik a lancvonal is.

Most is kéttányéros rendszer van fent, csak 9-es. Így is?

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs
ott valtozik a lancvonal is.

h_geri

h_geri

törzsvendég

• fórumtag
  • 459 posts

persze

Thx. gondolkodom egy X9-es, 10-es rendszeren. X0 az már marha drága...

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs

Sziasztok!

A van egy 9-es hajtómûvem. 22-es XT tányér és egy TA Special... tányérral. Jérdés, hogy ez elmenne 10-es szettel is?

persze

h_geri

h_geri

törzsvendég

• fórumtag
  • 459 posts
Sziasztok!

A van egy 9-es hajtómûvem. 22-es XT tányér és egy TA Special... tányérral. Jérdés, hogy ez elmenne 10-es szettel is?

ridelife

ridelife

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,636 posts
gyarilag a lanctanyer csavarokat is ezzel kenegetik.(aszem)
ha nem marokszerszammal esel neki akkor bonthato.

nicecleanpot

nicecleanpot

vendég

• fórumtag
  • 158 posts

ez majd segit.

kösz! és akkor ha ezzel berögzíti, akkor azért ki is lehet szedni, ha szeretné?

ridelife

ridelife

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,636 posts

Nekem volt egy ilyen régebben. A jobb oldali egybe volt a tengellyel, azzal együtt lehetett kihúzni.

ezek szerint 40 evvel ezelott mar letezett az integralt hajtas:D

nicecleanpot:
http://www.google.hu...XHsf3sga3munNAQ

ez majd segit.

nicecleanpot

nicecleanpot

vendég

• fórumtag
  • 158 posts
üdv, haveromnak valami ISIS -es race face hajtómûve van, és a bal oldali hajtókart odafogó csavar hajlamos a normál!! tekeréstõl kitekeredni, még ha nagyon meghúzza, akkor is. van valakinek ötlete, hogy mi lehet a gáz? meg olvastam itt valahol valami olyat, hogy hasonló helyzetben valami csavarrögzítõt használtak, az mi? meg van-e értelme?

dirobi

dirobi

vendég

• fórumtag
  • 139 posts
Nekem volt egy ilyen régebben. A jobb oldali egybe volt a tengellyel, azzal együtt lehetett kihúzni.

van egy ekes hajtokarom a futkosos bringaban.
a bal oldalt ugye ott van az ek.ez rendben.de a jobb oldalt semmi.egy csavar sem.
masra nem tudok gondolni minthogy ez integralt:Dmas kulonben hogy rogzul a kar a tengelyhez.
latott mar valaki hasonlot?

ridelife

ridelife

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,636 posts
van egy ekes hajtokarom a futkosos bringaban.
a bal oldalt ugye ott van az ek.ez rendben.de a jobb oldalt semmi.egy csavar sem.
masra nem tudok gondolni minthogy ez integralt:Dmas kulonben hogy rogzul a kar a tengelyhez.
latott mar valaki hasonlot?

dirobi

dirobi

vendég

• fórumtag
  • 139 posts
A hátsó fogaskeréknél nem olyan egyszerû a csere.
A mostani menetes racsni amit meg kinéztél az kazettás agyra való, így szükséges a hátsó agy cseréje is.
A freewheel szabadonfutót vagy köznapi nevén racsnit jelent. van még a freehub az bedig a kazettás hátsóagy.

http://sheldonbrown....wheel-vs-k7.jpg