Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Meghajtás (lánc, fogaskoszorú, hajtómű, monoblokk)

* * * * * 3 votes

• Please log in to reply
18262 replies to this topic

megatron

megatron

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,694 posts
segítsetek kérlek

"enduró" brigám fogaskerék szetápját cserélném. jelenleg 38 / 11-32 vel megyek. és az lenne a kérdés hogy ha egy 32/ 11-25 öt tennék fel, hogy változna a rendszer? abszolút nem vagyok ebben képbe..
A dizájndrogtól lassacskán már minden spanom mizantróp
66 rc3-ast cserélnék lyrik vagy 36ra

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8,178 posts
az "elsõ generációs" HTII-es xt-men a bolt annó eleve hosszabbra cserélte a bal kar csavarjait.

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

ZolkoW

ZolkoW

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,703 posts
a Shimano csavaroknak emlékeim szerint kisebb a feje a szokásos méreteknél.
mármint ezen a helyen, meg néhány más helyen is..

h_geri

h_geri

törzsvendég

• fórumtag
  • 459 posts

t lehet venni M6X20-as csavart, ami ugye csupán 1 mm-rel hosszabb a gyári méretnél, a menet pedig megegyezik.

Az a kérdés engem is érdekel. Kéttányérosított XT hajtókaromon beljebb kell tegyem a lánckerekeket 2 mm-el (láncvonal miatt) és kérdés, hogy ehhez milyen csavarokat használjak?

Köszi

Kocka

Kocka

vendég

• fórumtag
  • 221 posts
Sziasztok!

Shimano integrált hajtómû bal hajtókarjánál kell cserélnem a csavarokat, mivel alnyalódott az imbusz kulcsnyílás.
Néztem a technikai doksit és ott M6X19-es csavar van megadva. A gyári csavar 800-1000 HUF között mozog a neten, a csavarboltokban viszont kb. 10-20 HUF között lehet venni M6X20-as csavart, ami ugye csupán 1 mm-rel hosszabb a gyári méretnél, a menet pedig megegyezik.
Kérdésem: Használhatom a csavarboltokban kapaható példányokat vagy mindenképpen a gyárit kell, hogy megvegyem? Az max. az anyagminõségben térhet el.

Üdv,
Kocka

Pistike90

Pistike90

újonc

• fórumtag
  • 2 posts
Nem mai a lánc. A középcsapágy amúgy is cserére szorul, illetve az amúgysem nagy befektetés.
Köszönöm a választ :)

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13,648 posts
Ha nincsen elkopva a láncod akkor nem kell, váltót sem igen értem, hogy miért kéne.
Nem tudom jelenleg milyen a középcsapágy a bicajban, az lehet kellhet.

Pistike90

Pistike90

újonc

• fórumtag
  • 2 posts
Sziasztok.

Trekkingre lehet felszerelni országúti hajtómûvet? Illetve milyen egyéb átalakítás kell hozzá? Gondolom váltó... Illetve új lánc tuti kell.
Shimano RSX hajtómû Truvativ Touro országúti hajtómû tripla

Ebben a kettõben gondolkoznék, ha rátudnám rakni.

Exile

Exile

törzsvendég

• fórumtag
  • 890 posts

nem nagyon találok semmit a neten...:(
arra emlékszem régrõl, hogy az octalinkkel szemben az isis hajlamos volt lelazulni. legalábbis ilyen legenda szinten ez rémlik, sosem volt aktívan használt isis hajtásom.

Nekem van aktívan használt ISIS hajtásom, egy FSA meg egy Truva, és igen, hajlamos lelazulni, rendszeresen szoktam rángatni a hajtókarokat és utánahúzni õket. Nem is indulok sehová 8-as imbusz nélkül. Meg van egy Howitzer is, Bontrager Big Earl egy Truva monoblokkon, az is lelazult már párszor.
Ezzel együtt én is nagyon szemeztem a fenti hajtással. Annyira azért nem kritikus a dolog, pumpálni is kell néha, nem? Megnyomkodom a gumit, megrángatom a hajtókart, beavatkozom, ha kell, aztán go.
Nyekereg a láncom, mint egy részeg kórus, nem segíthet rajta, csak a tribológus!

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,280 posts
  • LocationTahitótfalu (ritkán Ózd)
S még egyszerûbb, ha egy ruhával letörölnéd a koszt és menne rá a friss olaj. :)

Vegyipari Technikus, Biológia Tanár, Specialized Epic Marathon, Lumix G80, Golden retrievers

mgy

mgy

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,091 posts
Mit gondoltok errõl a láncmosóról? Ér ennyi pénzt? Eddig nagyobb menések után szétszedtem, brigi, mosás, szárítás, vissza, olaj.
Egyszerûbb lenne a menet, csak kérdés, hogy elég hatékony-e.
BBB BRIGHT - FRESH LÁNCTISZTÍTÓ

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,854 posts
Nekem is volt Truva Firexem, le is esett a bal kar 3e km után oúton. :D
15ért inkább integrált Deore a tuti vétel, úgyis drága a spéci SS tál.

venember83

venember83

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,152 posts

arra emlékszem régrõl, hogy az octalinkkel szemben az isis hajlamos volt lelazulni. legalábbis ilyen legenda szinten ez rémlik, sosem volt aktívan használt isis hajtásom.

Truvativ FireX-em volt. A monoblokk egyik csészéje bizony hajlamos volt a lelazulásra, felszereléskor pedig nem volt ajánlatos nagyon megtépni, mivel a leszereléshez használandó szerszám elég könnyen ugrott a csészén. Valamiért elég könnyen kiugrottak a szerszám fogai a csészébe mart vájatokból, amiket ha elnyaltál (és ez nem ütközött nagy nehézségbe), szívhattad a fogad rendesen.

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8,178 posts

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8,178 posts

Ne sz@rozz ! Vedd meg gyorsan !

ezt most komolyan gondolod?

Az miért jó, hogy a hajtómû tányérokat tartó csillagot is külön kell rögzíteni?

így pl lehet rátenni csillag nélküli (vagy integrált csillagos :D) lánckereket, ss vagy 1x használathoz. ilyen volt régen az xtr is, meg sok más kar is.

imi72

imi72

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,541 posts
  • Locationa Pilis
Az miért jó, hogy a hajtómû tányérokat tartó csillagot is külön kell rögzíteni?

Trance
"Attól még, hogy egyesek szerint kevés idõnk van hátra, nem kéne szét....ni mindent magunk körül, lásd szemetelés, erdõirtások, és a tévé maci megszüntetése..."

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,689 posts

ez jó vétel lehet?
.::teljesen új::. Crankbrothers Cobalt Cro-Mo monoblokk + FSA Afterburner hajtókar (ISIS) « hajtás « MTB ALKATRÉSZ « Kategóriák tallózása

Ne sz@rozz ! Vedd meg gyorsan !
Marci

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8,178 posts
ez jó vétel lehet?
.::teljesen új::. Crankbrothers Cobalt Cro-Mo monoblokk + FSA Afterburner hajtókar (ISIS) « hajtás « MTB ALKATRÉSZ « Kategóriák tallózása

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs

48,8-asok szemben a 46-tal.

igazad van, a masikat 46.8nak irjak
http://techdocs.shim...69830746328.pdf
http://techdocs.shim...69830680375.pdf

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

az ujabbake a harmadik megoldas, 50es a lancvonal.

48,8-asok szemben a 46-tal.

A sebesség mindent megold.