Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Meghajtás (lánc, fogaskoszorú, hajtómű, monoblokk)

* * * * * 3 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
18262 hozzászólás a témában

silboy

silboy

törzsvendég

• fórumtag
  • 428 hozzászólás
Köszi mindenkinek a négyszög kontra integrált válaszokat,egyenlõre marad a négyszög,aztán ha cserés lesz majd meglátom.Törhetem a fejem mit kellene akkor fejlesztenem,aminek érezhetõ is a hatása...

utazoli

utazoli

vendég

• fórumtag
  • 136 hozzászólás
hali,kérdezni szeretném hogy egy sima deore szintû kb 3500ft-os hátsó fogsorba hány km lehet belerakni ?

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

szívem szerint én is visszacvserélném egy régi ötkarosra az integrált deorémat a q faktor miatt, csak egyrészt jó állapotút vagy nem kapni, vagy eszement árat kérnek érte, nem kapni normális monoblokott hozzá, és a tányérok sem olcsók hozzá, és úgy kell összevadászni õket, míg a deoréhoz 3800 egy gyári csapágy, és a középsõ gyári tányért is 2800-ért vettem nemrég a sarki boltban

Un54, un55 teljesen jók.

A sebesség mindent megold.

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.932 hozzászólás
én akkor éreztem jelentõs javulást a középrész merevségén, mikor a legyötört aluvázam helyett, egy új állapotú cr-mo vázra tértem át

haverom egyszerre hajt régi négyszöges és integrált lx karokat, de az lx-et éppen négyszögesre óhajtja visszacserélni, mert nem kényelmes vele hajtani, viszont nem érzi merevebbnek

szívem szerint én is visszacvserélném egy régi ötkarosra az integrált deorémat a q faktor miatt, csak egyrészt jó állapotút vagy nem kapni, vagy eszement árat kérnek érte, nem kapni normális monoblokott hozzá, és a tányérok sem olcsók hozzá, és úgy kell összevadászni õket, míg a deoréhoz 3800 egy gyári csapágy, és a középsõ gyári tányért is 2800-ért vettem nemrég a sarki boltban

ncc1701

ncc1701

törzsvendég

• fórumtag
  • 580 hozzászólás

ok, az oktás lx-t ha nagyon akartam bele tudtam taposni az átdobóba. csak nem zavart.

Van, akit az sem zavar, ha csörög-zörög az egész bicaj. Engem a legkissebb apróság is idegesít. Ez mondjuk annyira nem, h kapásból cseréljem. Amúgy sem praktikus ész nélkül taposni, inkább váltani kell. :)

kobormuki

kobormuki

vendég

• fórumtag
  • 192 hozzászólás
Én a Thun (made in china) négyszög középcsapágy+ SR Suntour hajtómû kombinációt bármilyen erõlködés nélkül tudtam az átdobóba hajlítani :), azóta integrált deore-t használok, de azt meg se tudom mozdítani.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.275 hozzászólás
ok, az oktás lx-t ha nagyon akartam bele tudtam taposni az átdobóba. csak nem zavart.

de amúgy 30 átlagos bringásból kb 1 érzi a különbséget.
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

ncc1701

ncc1701

törzsvendég

• fórumtag
  • 580 hozzászólás

Pedig Tig sem egy pálcikaember :)
Nekem is volt mindhárom típus de max akkor éreztem a különbséget, ha kiállva tekertem. A rugalmasabb rendszernél elõfordult, hogy a tányér hozzáért a váltó terelõjéhez. Normál használattal semmi.

Én télen 105-107kg vagyok, nyáron 100-102kg. Oktalinkes picit hajlik, amikor nagyon taposom. Ezért is fogom majd fixre cserélni, mikor lekopik. :)

sisqo

sisqo

törzsvendég

• fórumtag
  • 884 hozzászólás
Nekem az octalinkes jobban forog mint a kerámia golyós integrált csapágy. Merevségben nincs különbség. Mindkettõ xt.

imi72

imi72

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.541 hozzászólás
  • Locationa Pilis

Ez nyilván a súlyodtól is fûgg. 60 kilónál lehet nem jön ki annyira a diffi, mint amikor egy 110 kilós emberke ugrik rá a pedálra.

Pedig Tig sem egy pálcikaember :)
Nekem is volt mindhárom típus de max akkor éreztem a különbséget, ha kiállva tekertem. A rugalmasabb rendszernél elõfordult, hogy a tányér hozzáért a váltó terelõjéhez. Normál használattal semmi.

Trance
"Attól még, hogy egyesek szerint kevés idõnk van hátra, nem kéne szét....ni mindent magunk körül, lásd szemetelés, erdõirtások, és a tévé maci megszüntetése..."

ncc1701

ncc1701

törzsvendég

• fórumtag
  • 580 hozzászólás

de minek költeni rá feleslegesen, erre a terhelésre ?
(amúgy én pl nem érzem a merevség különbséget a 98-as vas magellan 4szöges acerája meg az integrált xt és a nem üreges de integrált deore között)

Ez nyilván a súlyodtól is fûgg. 60 kilónál lehet nem jön ki annyira a diffi, mint amikor egy 110 kilós emberke ugrik rá a pedálra.

Vidra581

Vidra581

törzsvendég

• fórumtag
  • 977 hozzászólás

azt hittem, csak halucinálom, hogy az octalink finomabban, könnyebben pörög.

vagy ugyanazt szedjük... :)

Hmm, én pedig haverom Deore xt integráltját éreztem "könnyedebbnek" az én octalinkesemnél. Pedig neki az alap integrált csapágy volt benne, nekem pedig a csúcs octás monoblokk, ami most talán 7e forint körüli áron fut. :)

placebó is lehet az egész persze.
Tekerj egyet és feltárul elõtted a világ! :D
http://www.sports-tr...gmetjdai9sa4li9

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.178 hozzászólás
azt hittem, csak halucinálom, hogy az octalink finomabban, könnyebben pörög.

vagy ugyanazt szedjük... :)

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.932 hozzászólás
van itthon octalinkes alivio, meg integrált deore, de én nem érzek különbséget

illetve az octalinkes sokkal finomabban forog

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.275 hozzászólás
jó, én már kibõvítettem arra hogy van é értelme cserélni :)
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "

gaboca1

gaboca1

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.348 hozzászólás
Nem írtam, hogy vegyen újat, arra válaszoltam van e érzésbeli különbség, szerintem van.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.275 hozzászólás
de minek költeni rá feleslegesen, erre a terhelésre ?
ráér akkor gondokodni mikor ez szétkopott, és 1ébként is cserés. (amúgy én pl nem érzem a merevség különbséget a 98-as vas magellan 4szöges acerája meg az integrált xt és a nem üreges de integrált deore között)

gaboca1

gaboca1

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.348 hozzászólás

Szerintetek van értelme egy Alivio FC-M442 négyszög tengelyes hajtómûvet integrált,maximum Deore szintûre cserélni?A bringa egy 2009-es Magellan Polaris Deore Disc,amit valamennyire már fejlesztgettem: Dart 2 helyett Recon SL Solo Air,Alivio helyett SLX olajos fék.Évente kb. 10-szer megyek vele közepes távokat igazi hegyi terepeken.Van értelme az integráltnak,éreznék különbséget?

Különbséget éreznél, az integrált nem hajlong annyira.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.275 hozzászólás
nincs

silboy

silboy

törzsvendég

• fórumtag
  • 428 hozzászólás
Szerintetek van értelme egy Alivio FC-M442 négyszög tengelyes hajtómûvet integrált,maximum Deore szintûre cserélni?A bringa egy 2009-es Magellan Polaris Deore Disc,amit valamennyire már fejlesztgettem: Dart 2 helyett Recon SL Solo Air,Alivio helyett SLX olajos fék.Évente kb. 10-szer megyek vele közepes távokat igazi hegyi terepeken.Van értelme az integráltnak,éreznék különbséget?