Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Meghajtás (lánc, fogaskoszorú, hajtómű, monoblokk)

* * * * * 3 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
18262 hozzászólás a témában

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.932 hozzászólás

Én mai napig négyszögtengelyes monoblokkal járok. A mostani egy XT, több mint 20ezer km van benne, télen-nyáron, hóban, városban,... használva és köszöni, jól van. Nem lötyög, kotyog, szorul.
Zsírzógomb ??? Stellaz !! Gondolkodjál már ! Akkor tartósabb lenne és az pont nem volt cél a tervezésnél.

már én is megbántam, hogy nem maradtam a négyszögtengelyesnél, igaz, nekem akkor majdnem olcsóbb volt az integrált hajtás megvenni, mint a mono+3 "beszerezhetetlen" lánctányért

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás

Már legutóbb is megnéztem, mikor javasoltad. Most, hogy Szilvás után a balos kicsit "darabosan" mozog, tennék ezzel egy próbát.
Van más beszerzési forrás (eu), vagy csak az ámerikás? Mert onnan pont annyi a postaköltség, mint a csapágy ára. :(
Jól értem ugye, hogy szét kell hozzá szedni az eredeti csapágyat, (nem baj, hogy a mûanyag belsõ rész esetleg sérül), aztán amit az RWC küld (csapágy, tömítés/fedél) azzal összerakni?

* szerk
ahogy nézem a honlapot õk használnak hozzá valami 120 dolcsis szerszámot is, anélkül is értelmesen szét és összszerelhetõ?

Kimelegíted oszt jó napot.
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.689 hozzászólás
Annyit még egy távolsági busz se megy. :)
Hogy méred ? 4 mágnes van a keréken ? :D
Marci

wiloz

wiloz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.820 hozzászólás
BBUN-52=87205 Km de már kattog. :)

gaboca1

gaboca1

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.348 hozzászólás

ENDURO BEARING KIT FOR X-TYPE BOTTOM BRACKETS
RWC legolcsóbb középcsapágy eposz. Szilvás után kitöröltem a koszos zsírt, be kentem a tisztával és kész úgy fút mint az új azaz szebben mint a shimi valaha.
Ennyi, azt hiszem lassan két éves lesz. / ennyi idõ alatt 6-8 shimit használtam el/

Én meg szét sem szedtem az Sh-t, Szilvás után, nem is kell, két éve megy, az elõzõ meg hármat ment és semmi baja csak tartalékba vonult, akkor 1 : 1... ? :D

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.689 hozzászólás
Én mai napig négyszögtengelyes monoblokkal járok. A mostani egy XT, több mint 20ezer km van benne, télen-nyáron, hóban, városban,... használva és köszöni, jól van. Nem lötyög, kotyog, szorul.
Zsírzógomb ??? Stellaz !! Gondolkodjál már ! Akkor tartósabb lenne és az pont nem volt cél a tervezésnél.
Marci

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.932 hozzászólás

RWC legolcsóbb középcsapágy eposz. Szilvás után kitöröltem a koszos zsírt, be kentem a tisztával és kész úgy fút mint az új azaz szebben mint a shimi valaha.
Ennyi, azt hiszem lassan két éves lesz. / ennyi idõ alatt 6-8 shimit használtam el/

egy sima monoblokkal mintha nem kellett volna ennyit foglalkozni

erre a shII-re meg kéne valahogy egy zsírzógomb, aztán jónapot

mgy

mgy

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.091 hozzászólás

Már legutóbb is megnéztem, mikor javasoltad. Most, hogy Szilvás után a balos kicsit "darabosan" mozog, tennék ezzel egy próbát.
Van más beszerzési forrás (eu), vagy csak az ámerikás? Mert onnan pont annyi a postaköltség, mint a csapágy ára. :(
Jól értem ugye, hogy szét kell hozzá szedni az eredeti csapágyat, (nem baj, hogy a mûanyag belsõ rész esetleg sérül), aztán amit az RWC küld (csapágy, tömítés/fedél) azzal összerakni?

* szerk
ahogy nézem a honlapot õk használnak hozzá valami 120 dolcsis szerszámot is, anélkül is értelmesen szét és összszerelhetõ?

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás

kb 20 centi elég, minek 40?

said no woman ever.

boccs :D
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.178 hozzászólás
kb 20 centi elég, minek 40?

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

CMX

CMX

vendég

• fórumtag
  • 159 hozzászólás

Nem próbáltam még, azért kérdezlek titeket, veszek láncos kulcsot is inkább. Úgyis miszlikbe lesz aprítva a gép, nem kell sietnem :(

Ne vegyél. Felesleges.
Fogsz egy kb. 300 x 20 x 2 lemezt, csinálsz a szélére 3 db akkora furatot amibe a lánc csapja belemegy. Kell még egy használt lánc, meg 3 db SH pótcsap.
A régi láncból egy kb. 10 centis darabot rögzítesz 2 furatba, ehhez tudod majd támasztani a sort. A legvégén lévõ 3 lyukba a megmaradt csappal rögzítesz kb. 40 centi láncot.
Kész a szerszám.

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.388 hozzászólás
Nem próbáltam még, azért kérdezlek titeket, veszek láncos kulcsot is inkább. Úgyis miszlikbe lesz aprítva a gép, nem kell sietnem :(

"A hegyikerékpározás több mint versenysport, a természetközpontúan gondolkodó, egészségmegőrző,aktív életstílust kedvelő emberek szabadidősportja." Paripám

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás

Arra a régi/leszedett lánc nem jó hogy annyira megfogjam hogy ne forduljon el (tûreszelõt/nyúzót átszúrok rajta oszt másik kézzel lazítok)? Elsõre annak tûnik, de ha azt mondjátok szopás, akkor egy láncos kulcsot is hozzácsapok...

szopas. tureszelot csudalatosan eltorned, a sor meg meg se mozdulna. ha nagyon nem akarsz venni lancoskulcsot akkor meg lehet eroszakolni egy kinyult lanccal meg egy satuval, de rohadtul nem esik kezre, szerintem nem er annyit a mutatvany.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.388 hozzászólás
Kipróbálom akkor majd, de idáig mindig együtt mentek (montin a középsõk, outin az középtõl lefele koptak meg). Montin 830as van most, outin meg egy filléres vacak. Sõt, attól félek hogy a középsõ tányér (mtb) is kuka lehet már :(

Szerk: Tegnap megtekertem, úgy érzem be vannak állva a középcsapágyak. BB50-es helyett is ez ENDURO BEARING KIT FOR X-TYPE BOTTOM BRACKETS való? (hogy következõleg ne cserélgessem/szedjem atomjaira esõs versenyenként)

"A hegyikerékpározás több mint versenysport, a természetközpontúan gondolkodó, egészségmegőrző,aktív életstílust kedvelő emberek szabadidősportja." Paripám

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.932 hozzászólás

Fákk, rámértem az aszfaltbetyárra is, cserés szintén a sor :mad:
Fitness gépre PG850(11-28 v 12-26)+PC870, montira PG850+PC890, mindkettõhöz PC1es sram patentszem kellene pluszban ha nem patentszemesek(?), bár sram honlap szerint no tools needed, aszerint nem kéne...

sort akkor cserélj, ha már ugrik

ha kicserélted a láncot, kipróbálod és vagy ugrik vagy nem, ha nem, akkor elrakod a sort egy következõ lánccseréhez

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.178 hozzászólás
vegyél egyet, egyszerûbb lesz a dolog és nem fogsz szitkozódni sem. ;)

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.388 hozzászólás
Arra a régi/leszedett lánc nem jó hogy annyira megfogjam hogy ne forduljon el (tûreszelõt/nyúzót átszúrok rajta oszt másik kézzel lazítok)? Elsõre annak tûnik, de ha azt mondjátok szopás, akkor egy láncos kulcsot is hozzácsapok...

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.178 hozzászólás
láncos kulcsot házilag is lehet gyártani, még nekem is sikerült. :)

gaboca1

gaboca1

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.348 hozzászólás

Cseréhez elég ez a szerszám? Gondolom letekerem egy záróanyát vele és lehúzom az agyról...
Posted Image

Márkától függetlenül inkább ilyen karosat.
XLC TO-S12 FOGASKERÉKSOR LESZEDÕ SHIMANO HG - NYELES - Bringa Butik Webáruház

XLC TO-S11 LÁNCOS KULCS 9-SEBESSÉGES FOGASKERÉKSOROKHOZ - Bringa Butik Webáruház