Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Meghajtás (lánc, fogaskoszorú, hajtómű, monoblokk)

* * * * * 3 votes

• Please log in to reply
18262 replies to this topic

verti

verti

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,064 posts
Találtam egy elég jó oldalt teli hasznos dologgal, hátha valakinek jó lesz valamikor...

Wheels Manufacturing, Inc.

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6,068 posts

Salz után ue volt, mire hazaértünk, belekötött. 2 órán át mostam, és próbáltam tekerni. Az elsõ órában meg se moccant, a második óra a picit mozdultól a szépen körbeforogig kellett (szintén 1-2 hetet kellett áthidalnom, aztán majd egy év lett belõle :) )

zeezoltano: Mindegy nekem honnan veszek a BB51 csészéjébe csapágyat, nekem jó az enduroforkseals-es is, sõt; de amíg nem tudom melyik való bele, nem tudom megrendelni :(

De, megtudod BOTTOM BRACKET BEARINGS FOR HOLLOWTECH 2 AND X-TYPE CRANKSET
egyébként belsõ átmérõ 25.3mm, külsõ átmérõ 37.3mm szélesség 7mm pontosabban nem tudom lemérni mert ahhoz ki kéne melegíteni. A belsõ átmérõ a nem a szabvány méret, mert az kicsit bõvebb. Paul ezt úgy oldotta meg hogy vett bele szabvány 300ft-os csapágyat és esztergáltatott hozzá mûanyag porvédõt.
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,932 posts

Régi gondolatom, hogy kár, hogy a régi szovjet mérnökök nem terveznek bringaalkatrészeket. ;)
Azok biztosan tartósak lennének, nem úgy mint ezek a béna imperialista hulladék cuccok. Egy kis sár meg sem kottyanna nekik.:)

nekemvolr ruszki verseny keróm és amit elmondhatok róla az az, hogy egy nagy rakás szar volt, a váza úgy törött ketté, hogy öröm volt nézni

de ha kell, akkor most tudok egy szinte használatlan orosz bringát pár mátyásért :D

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,689 posts
Régi gondolatom, hogy kár, hogy a régi szovjet mérnökök nem terveznek bringaalkatrészeket. ;)
Azok biztosan tartósak lennének, nem úgy mint ezek a béna imperialista hulladék cuccok. Egy kis sár meg sem kottyanna nekik.:)
Marci

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,388 posts
Salz után ue volt, mire hazaértünk, belekötött. 2 órán át mostam, és próbáltam tekerni. Az elsõ órában meg se moccant, a második óra a picit mozdultól a szépen körbeforogig kellett (szintén 1-2 hetet kellett áthidalnom, aztán majd egy év lett belõle :) )

zeezoltano: Mindegy nekem honnan veszek a BB51 csészéjébe csapágyat, nekem jó az enduroforkseals-es is, sõt; de amíg nem tudom melyik való bele, nem tudom megrendelni :(

"A hegyikerékpározás több mint versenysport, a természetközpontúan gondolkodó, egészségmegőrző,aktív életstílust kedvelő emberek szabadidősportja." Paripám

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts

Akkor félre értettem,szóval valaki megmondaná mi való ide??

vagy esetleg be kellene vinni egy bicikliboltba, ahol kb 2perc alatt kiderul hogy mi valo bele, mert bele tudjak probalni. Es nem kell talalgatni meg tippelgetni. Az egesz tortenet meglesz vagy 300forintbol, ilyesmit kar lenne interneten venni.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

Rabbit

Rabbit

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,030 posts
  • LocationKelenföld

Például lehet sima, szutyok ú.n. Z hajtómû, így ránézésre.
Ilyen:
Feltöltött kép

Közben ezt is találtam:
http://cruiserfun.bl...kiszereles.html

mgy

mgy

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,091 posts
WD 40 volt a nyerõ, kipuceváltam amennyire tudtam, megszárítottam, bezsíroztam, összeraktam. Nem jár olyan finoman, mint a jobbos.
Mivel még a fékbetétek sem érkeztek meg, így lóg a garázsban felakasztva bringástól, kipróbálni nem sikerült. Azt tervezem, járok vele kicsit, legalább látom, milyen az, mikor teljesen tönkremegy. ;)

lacikiru

lacikiru

újonc

• fórumtag
  • 4 posts
Sajnos a vázon semmi sincs egy városi váz a kormányból ítélve.
Hogy keressem a gugliban van esetlegötleted??

egy atmero sokat segitene.
ha jol latom eleg szeles a a lyuk (a tobbi csohoz kepest) ezert valami integralt usa bb-re tippelnek.bar integraltat ebbol meg nem lattam.

esetleg aruld el milyen vazrol van szo ha tudod.

verti

verti

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,064 posts
Gázolaj, petróleum(wd40), kerozin.... áztatás utána forgatás lötybölés.... arra a három napra jó lesz.

Viszont ha egy csapágyba ilyen szinten bele megy a sár az kuka, hiába áztatod meg zsírozod újra. A csapágypálya és a golyók köszörültek, ha ezeket megtaposod egy kis sárral azok menthetetlenek onnantól... egyrészt a golyók és a gyûrûk felülete tönkre megy és a golyó már nem golyó hanem tojás. Vagy olyan csapágy kell amibe nem megy bele, vagy bele törõdni, hogy ez egy ilyen játék és kuka utána. Szerintem....

Vidra581

Vidra581

törzsvendég

• fórumtag
  • 977 posts

Szétszedtem a Szilváson beállt csapágyat (BB70), kb olyan, mintha ragasztóval lenne kiöntve, egy mikront nem mozdul. Már megrendeltem az utódját, illetve egy fórumtárs rendelt nekem is egy RWC kittet, de míg azok megérkeznek, itt állok csapágytalanul.
Pár napot áthidalni van ötletetek? Mibe áztassam, mivel próbáljam meg a beleszáradt koszt kitakarítani? Jobb híján brigibe raktam éjszakára, szép tiszta lett tõle - ami nem meglepetés -, de nem mozdul. Most próbálkozok valamilyen hígítóval, nem tudom, azzal elõrébb leszek-e.
Más tipp?

Benzinben áztatni, ecset stb, aztán féktisztítóval fémtisztára, majd újrazsírozni. Mostam már ki így ilyen kis méretû csapágyat, de olyannal még nem találkoztam ami úgy beállt volna mint a szög. Elvégre max sár, meg zsír maradvány lehet benne.
Tekerj egyet és feltárul elõtted a világ! :D
http://www.sports-tr...gmetjdai9sa4li9

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

Shimano BB shell fail...causes?

Gyártási hiba vagy egyszerûen nem bírta terhelést (ez olyan lehet, mint amikor az xtr vagy a duraace kar eltörik).

A sebesség mindent megold.

ridelife

ridelife

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,636 posts
egy atmero sokat segitene.
ha jol latom eleg szeles a a lyuk (a tobbi csohoz kepest) ezert valami integralt usa bb-re tippelnek.bar integraltat ebbol meg nem lattam.

esetleg aruld el milyen vazrol van szo ha tudod.

regi/hibas agyvaltokat veszek.

lacikiru

lacikiru

újonc

• fórumtag
  • 4 posts

Üdv,meg tudnátok mondani milyen középrész kell nekem ide??

http://kepfeltoltes....ltoltes.hu_.jpg

piszta

piszta

törzsvendég

• fórumtag
  • 612 posts
  • LocationEger

Szétszedtem a Szilváson beállt csapágyat (BB70), kb olyan, mintha ragasztóval lenne kiöntve, egy mikront nem mozdul. Már megrendeltem az utódját, illetve egy fórumtárs rendelt nekem is egy RWC kittet, de míg azok megérkeznek, itt állok csapágytalanul.
Pár napot áthidalni van ötletetek? Mibe áztassam, mivel próbáljam meg a beleszáradt koszt kitakarítani? Jobb híján brigibe raktam éjszakára, szép tiszta lett tõle - ami nem meglepetés -, de nem mozdul. Most próbálkozok valamilyen hígítóval, nem tudom, azzal elõrébb leszek-e.
Más tipp?

BB70 Balcsészélye nekem is beállt szilvás után. Tegnap kaptam szét. Brigéciolba áztattam, s közben próbálam mozgatni. Kis csavarhúzót dugtam a kosárba s úgy, aztán mikor megindult kézzel mozgattam, mindaddig míg szépen nem futott. Mikor jól kiázott forró vízzel jól kiöblítettem, majd olaj s zsír bele, így is forgattam, majd ismét kiáztattam. Aztán pici olaj, s zsír. Megjárattam mahd összeraktam. Hajtókart megpörgetve jobban szalad, mint gyárilag, de nem lóg. Egyenlõre így marad. :D

mgy

mgy

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,091 posts
Direkt kiemeltem, hogy ne legyen belõle félreértés. Két-három napot menjen el, míg a másik ideér.

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,689 posts
Most mond már meg frankón, mit remélsz egy ilyen szinten beállt csapágytól ? Az kuka és kész.
Ha van esetleg másik bringád, vedd elõ azt !
Marci

mgy

mgy

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,091 posts
Más tipp?

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8,178 posts
Shimano BB shell fail...causes?

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6,068 posts
Én még egyet eltudok képzelni, amit már láttam is a rossz irányba tekerte és simán eltörte a csavart. Mókás volt kiszedni a csésze maradványát.
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!