Jelentkezz be Regisztrálj

Meghajtás (lánc, fogaskoszorú, hajtómű, monoblokk)
Posted 2013. June 01. - 12:31

Wheels Manufacturing, Inc.
Posted 2013. May 31. - 06:44

De, megtudod BOTTOM BRACKET BEARINGS FOR HOLLOWTECH 2 AND X-TYPE CRANKSETSalz után ue volt, mire hazaértünk, belekötött. 2 órán át mostam, és próbáltam tekerni. Az elsõ órában meg se moccant, a második óra a picit mozdultól a szépen körbeforogig kellett (szintén 1-2 hetet kellett áthidalnom, aztán majd egy év lett belõle
)
zeezoltano: Mindegy nekem honnan veszek a BB51 csészéjébe csapágyat, nekem jó az enduroforkseals-es is, sõt; de amíg nem tudom melyik való bele, nem tudom megrendelni
egyébként belsõ átmérõ 25.3mm, külsõ átmérõ 37.3mm szélesség 7mm pontosabban nem tudom lemérni mert ahhoz ki kéne melegíteni. A belsõ átmérõ a nem a szabvány méret, mert az kicsit bõvebb. Paul ezt úgy oldotta meg hogy vett bele szabvány 300ft-os csapágyat és esztergáltatott hozzá mûanyag porvédõt.
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!
Posted 2013. May 31. - 06:36

Régi gondolatom, hogy kár, hogy a régi szovjet mérnökök nem terveznek bringaalkatrészeket.
Azok biztosan tartósak lennének, nem úgy mint ezek a béna imperialista hulladék cuccok. Egy kis sár meg sem kottyanna nekik.
nekemvolr ruszki verseny keróm és amit elmondhatok róla az az, hogy egy nagy rakás szar volt, a váza úgy törött ketté, hogy öröm volt nézni
de ha kell, akkor most tudok egy szinte használatlan orosz bringát pár mátyásért

Posted 2013. May 30. - 23:41

Azok biztosan tartósak lennének, nem úgy mint ezek a béna imperialista hulladék cuccok. Egy kis sár meg sem kottyanna nekik.

Posted 2013. May 30. - 23:19

zeezoltano: Mindegy nekem honnan veszek a BB51 csészéjébe csapágyat, nekem jó az enduroforkseals-es is, sõt; de amíg nem tudom melyik való bele, nem tudom megrendelni

"A hegyikerékpározás több mint versenysport, a természetközpontúan gondolkodó, egészségmegőrző,aktív életstílust kedvelő emberek szabadidősportja." Paripám
Posted 2013. May 30. - 22:48

Akkor félre értettem,szóval valaki megmondaná mi való ide??
vagy esetleg be kellene vinni egy bicikliboltba, ahol kb 2perc alatt kiderul hogy mi valo bele, mert bele tudjak probalni. Es nem kell talalgatni meg tippelgetni. Az egesz tortenet meglesz vagy 300forintbol, ilyesmit kar lenne interneten venni.
RAUH-Welt
B E G R I F F
Posted 2013. May 30. - 21:41

Akkor félre értettem,szóval valaki megmondaná mi való ide??
Például lehet sima, szutyok ú.n. Z hajtómû, így ránézésre.
Ilyen:

Közben ezt is találtam:
http://cruiserfun.bl...kiszereles.html
Posted 2013. May 30. - 21:34

Mivel még a fékbetétek sem érkeztek meg, így lóg a garázsban felakasztva bringástól, kipróbálni nem sikerült. Azt tervezem, járok vele kicsit, legalább látom, milyen az, mikor teljesen tönkremegy.

Posted 2013. May 30. - 21:29

Hogy keressem a gugliban van esetlegötleted??
egy atmero sokat segitene.
ha jol latom eleg szeles a a lyuk (a tobbi csohoz kepest) ezert valami integralt usa bb-re tippelnek.bar integraltat ebbol meg nem lattam.
esetleg aruld el milyen vazrol van szo ha tudod.
Posted 2013. May 30. - 21:02

Viszont ha egy csapágyba ilyen szinten bele megy a sár az kuka, hiába áztatod meg zsírozod újra. A csapágypálya és a golyók köszörültek, ha ezeket megtaposod egy kis sárral azok menthetetlenek onnantól... egyrészt a golyók és a gyûrûk felülete tönkre megy és a golyó már nem golyó hanem tojás. Vagy olyan csapágy kell amibe nem megy bele, vagy bele törõdni, hogy ez egy ilyen játék és kuka utána. Szerintem....
Posted 2013. May 30. - 20:43

Szétszedtem a Szilváson beállt csapágyat (BB70), kb olyan, mintha ragasztóval lenne kiöntve, egy mikront nem mozdul. Már megrendeltem az utódját, illetve egy fórumtárs rendelt nekem is egy RWC kittet, de míg azok megérkeznek, itt állok csapágytalanul.
Pár napot áthidalni van ötletetek? Mibe áztassam, mivel próbáljam meg a beleszáradt koszt kitakarítani? Jobb híján brigibe raktam éjszakára, szép tiszta lett tõle - ami nem meglepetés -, de nem mozdul. Most próbálkozok valamilyen hígítóval, nem tudom, azzal elõrébb leszek-e.
Más tipp?
Benzinben áztatni, ecset stb, aztán féktisztítóval fémtisztára, majd újrazsírozni. Mostam már ki így ilyen kis méretû csapágyat, de olyannal még nem találkoztam ami úgy beállt volna mint a szög. Elvégre max sár, meg zsír maradvány lehet benne.
Posted 2013. May 30. - 20:43

Gyártási hiba vagy egyszerûen nem bírta terhelést (ez olyan lehet, mint amikor az xtr vagy a duraace kar eltörik).
A sebesség mindent megold.
Posted 2013. May 30. - 19:59

ha jol latom eleg szeles a a lyuk (a tobbi csohoz kepest) ezert valami integralt usa bb-re tippelnek.bar integraltat ebbol meg nem lattam.
esetleg aruld el milyen vazrol van szo ha tudod.
regi/hibas agyvaltokat veszek.
Posted 2013. May 30. - 19:54

Üdv,meg tudnátok mondani milyen középrész kell nekem ide??
http://kepfeltoltes....ltoltes.hu_.jpg
Posted 2013. May 30. - 17:04

Szétszedtem a Szilváson beállt csapágyat (BB70), kb olyan, mintha ragasztóval lenne kiöntve, egy mikront nem mozdul. Már megrendeltem az utódját, illetve egy fórumtárs rendelt nekem is egy RWC kittet, de míg azok megérkeznek, itt állok csapágytalanul.
Pár napot áthidalni van ötletetek? Mibe áztassam, mivel próbáljam meg a beleszáradt koszt kitakarítani? Jobb híján brigibe raktam éjszakára, szép tiszta lett tõle - ami nem meglepetés -, de nem mozdul. Most próbálkozok valamilyen hígítóval, nem tudom, azzal elõrébb leszek-e.
Más tipp?
BB70 Balcsészélye nekem is beállt szilvás után. Tegnap kaptam szét. Brigéciolba áztattam, s közben próbálam mozgatni. Kis csavarhúzót dugtam a kosárba s úgy, aztán mikor megindult kézzel mozgattam, mindaddig míg szépen nem futott. Mikor jól kiázott forró vízzel jól kiöblítettem, majd olaj s zsír bele, így is forgattam, majd ismét kiáztattam. Aztán pici olaj, s zsír. Megjárattam mahd összeraktam. Hajtókart megpörgetve jobban szalad, mint gyárilag, de nem lóg. Egyenlõre így marad.

Posted 2013. May 30. - 15:44

Posted 2013. May 30. - 15:38

Ha van esetleg másik bringád, vedd elõ azt !
Posted 2013. May 30. - 15:22

Más tipp?
Posted 2013. May 30. - 14:34

Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!