Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Meghajtás (lánc, fogaskoszorú, hajtómű, monoblokk)

* * * * * 3 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
18262 hozzászólás a témában

h_geri

h_geri

törzsvendég

• fórumtag
  • 459 hozzászólás

Amennyiben H II hajtómûved van akkor ez a te csapágyad, / nekem is ez van/ csészébõl kimelegíted az eredetit ezt pedig bepréseled a helyére.

És kis csavarhúzóval simán ki tudtam kocogtatni a régit csapágyat a helyérõl. amikor eléri a peremet a csapágy széle, csavarhúzóval alányúlva kiugrik.

h_geri: Tervezek rendelni!

Akkor aki rendelni szeretne, kérem írjon nekem privátban és ott adok elérhetõséget és lebeszélünk mindent

pelz

pelz

újonc

• fórumtag
  • 7 hozzászólás
Kösz verti!
Ügyes vagy.

-Henger-

-Henger-

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.181 hozzászólás

Térj át nyolcas rendszerre, PG850es sorra,

Vegyen hozzá kereket kazettás aggyal, váltókart, váltót a fogaskoszorú+lánc mellé. Egy olyan bringára, amin 2 fokozatot (gondolom szomszédos) használ?
Légy optimista! Ha citrommal kínál meg az élet, kérj hozzá Martinit!
Race, no Rest!

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.388 hozzászólás
Térj át nyolcas rendszerre, PG850es sorra, én adom neked az alsó hármat, te a 4-5-6-os fogaskereket, áll a biznisz? :) A msot lekerülõ 830ason is újszerûek ezek a fokozatok...
Néztem én is a csere lehetõségét, de gondoltam a lõtéri kutya se foglalkozik ezzel, plusz a montisok ugyanazokat a fokozatokat koptatják jellemzõen (gondoltam).

Szóval ha vkit érdekel, 11-14 tartományban viheti az én fogaskerekeimet (a 830ast kísérleti jelleggel viszont összeraknám ha vki bont 8as rendszert :D )

"A hegyikerékpározás több mint versenysport, a természetközpontúan gondolkodó, egészségmegőrző,aktív életstílust kedvelő emberek szabadidősportja." Paripám

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.388 hozzászólás
Geri, akkor ezzel a csapággyal csatlakoznék, 2 párral, meg egy szett reva szimering ROCKSHOX 32mm ENDURO SEAL KIT .

"A hegyikerékpározás több mint versenysport, a természetközpontúan gondolkodó, egészségmegőrző,aktív életstílust kedvelő emberek szabadidősportja." Paripám

verti

verti

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.064 hozzászólás
Na tessék.... 4 perc és 32 másodperc googlizás után:

Customizing Shimano 7 Speed Freewheels | Harris Cyclery

a szerszám amivel csinálja:

http://www.jastein.c..._for_Cranks.htm

verti

verti

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.064 hozzászólás

Hát, itt a nagy alföldön csak ez van. Se egy domb se semmi... Úgyhogy nem tudom beváltani a többi sebességfokozatot, csak nagy ritkán. Erõs szembe szélben vagy erõs hátszélben.
De azért nem mondanék le a 7 sebességrõl. Mert mégiscsak jó, ha van mihez nyúlni néha napján...
Környezetvédelmi okokból mindenképp elõnyös lenne a kerék csere, de csak akkor fogok bele, ha már csere-érett lesz a racsni.
Elsõ körben veszek egy új racsnit. Szétbuherálom a régit, és meglátjuk, milyen a kerék. Lehet-e kapni stb.
A kérdésemet azért raktam fel, mert érdekelt volna a zárógyûrû leszedõ szerszám a racsnira.
Minden bicikli szerszámos oldalon csak a racsni leszedõket kínálják...

Ilyen szerszámot nem nagyon árulnak. Nem cél, hogy a júzer szétszedje otthon. Annak ellenére, hogy szét lehet szedni. Viszont ha szét is szeded csak hasonló bontott alkatrészt lehet fel hajtani és reménykedni, hogy a kolléga nem ugyanazokat a fogaskerekeket koptatta el. Viszont egy ilyen "olcsó" alkatrésznél nem éri meg a ráfordított energia. Egyébként leírták a barbár dorni, csavarhúzó kalapács kombinációt, de ha egy ilyen szerszám életed álma akkor irány egy esztergályos és csinál neked körmös kulcsot...

pelz

pelz

újonc

• fórumtag
  • 7 hozzászólás
Hát, itt a nagy alföldön csak ez van. Se egy domb se semmi... Úgyhogy nem tudom beváltani a többi sebességfokozatot, csak nagy ritkán. Erõs szembe szélben vagy erõs hátszélben.
De azért nem mondanék le a 7 sebességrõl. Mert mégiscsak jó, ha van mihez nyúlni néha napján...
Környezetvédelmi okokból mindenképp elõnyös lenne a kerék csere, de csak akkor fogok bele, ha már csere-érett lesz a racsni.
Elsõ körben veszek egy új racsnit. Szétbuherálom a régit, és meglátjuk, milyen a kerék. Lehet-e kapni stb.
A kérdésemet azért raktam fel, mert érdekelt volna a zárógyûrû leszedõ szerszám a racsnira.
Minden bicikli szerszámos oldalon csak a racsni leszedõket kínálják...

-Henger-

-Henger-

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.181 hozzászólás

Környezetvédelmi, és gazdaságossági okokból jó lenne, ha lehetõség lenne a nevezett két lánckerék cseréjére.

Szerzel két láncoskulcsot. Eggyel ellentartasz, mikor a körmös anyát kalapács+vésõ(csavarhúzó stb.) segítségével lelazítod. Ha ez megvan, onnantól két láncoskulcs: egyikkel tartasz, másikkal tekersz. Jobb menetes.
Hogy megéri? Kapsz hozzá külön pont olyan lánckereket, ami kell? Nehogy többe kerüljön ez a mûtét, mint egy sima racsni csere. Ha amúgy csak két fokozatot használsz, helyedben elgondolkodnék egy SS racsni beszerzésén.
Légy optimista! Ha citrommal kínál meg az élet, kérj hozzá Martinit!
Race, no Rest!

pelz

pelz

újonc

• fórumtag
  • 7 hozzászólás
Hát veszett jó ez a 7 sebesség, de sajnos többségében csak kettõt, nagy ritkán még kettõt használok. Tehát valószínûleg a két gyakran használt kerék fog elkopni.
Környezetvédelmi, és gazdaságossági okokból jó lenne, ha lehetõség lenne a nevezett két lánckerék cseréjére.

pelz

pelz

újonc

• fórumtag
  • 7 hozzászólás
Nem lett törölve az sem, csak most már a második oldalra került.
A link: https://yacf.co.uk/f...p?topic=45070.0

ridelife

ridelife

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.636 hozzászólás
linkeld ujra mert torolve lett.

egyebkent ezeket egyben aruljak nem is veszes aron.nem ertem minek akarod szetszedni.(mar ha jol ertem hogy a sort akarod a racsnitol szetvalasztani)

regi/hibas agyvaltokat veszek.

stp1

stp1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.283 hozzászólás
itt látszik nagyjából:
Shimano Re-invents the Freewheel

nem hiszem, hogy lehetne ehhez kapni szerszámot. valami körmöskulcsot próbálj bele.

pelz

pelz

újonc

• fórumtag
  • 7 hozzászólás
A kazetta szétszerelését is ismerem. Én is láttam kismillió videót. Természetesen meg is tudom csinálni.
Tehát a megadott típus egy menetes racsni, nem kazettasor.

Nos a topic nyitó hozzászólásomban belinkeltem egy web oldalt, ahol látszik közelrõl egy hasonló racsni. A lánckeréksor lezárásánál van egy nyolc hornyos záróanyának tûnõ valami. Szerintem azt talán le lehetne tekerni speckó szerszámmal.
A kérdés tehát az, hogy valóban le lehet azt tekerni valamivel? Ha igen, mivel? Hol lehet olyat szerezni? Stb...

ridelife

ridelife

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.636 hozzászólás
ha kazettas akkor kell egy lancos ellentarto hogy ne forogjon el a sor mikorben a vegerol szinten specko szerszammal kitekered a sort rogzito csavart.
youtube on kismillio video van rola.
ha a regi racsnival egybeepitett menetes sorod van akkor azt szerintem nem lehet szetszedni.

tovabbiakat pedig az elottem linkelt topikban.

regi/hibas agyvaltokat veszek.

pelz

pelz

újonc

• fórumtag
  • 7 hozzászólás
Nos a kérdésemet azzal pontosítanám, hogyha nem lett volna egyértelmû, hogy nem a racsni leszedése a gondom, amit mindenki meg tud csinálni, hanem a lánckerekeket szeretném leszedni a racsniról.
Ehhez még sehol nem találtam semmit.
Remélem, lesz valaki, aki csinált már ilyet.

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás
Amennyiben H II hajtómûved van akkor ez a te csapágyad, / nekem is ez van/ csészébõl kimelegíted az eredetit ezt pedig bepréseled a helyére.
Nagyon jó tömítésû csapágyak, mikor beraktad kívülrõl bekenned zsírral és a piros korongot ráhelyezed majd berakod a hajtómûvet és összehúzod.
Ennyi. Gyakorlatilag a csapágy és a porvédõ közötti zsír tömít, amit 2 havonta kitörölsz és tisztát teszel a helyére, ha rendeltek egy két aprósággal beszállok.
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.388 hozzászólás
Atee, zeezoltano: Köszi!

Viszont nem tiszta számomra, hogy ez ENDURO BEARING KIT FOR X-TYPE BOTTOM BRACKETS milyen méret; ugyanaz-e mint az enyém? Rájuk írok...
Itt a mûanyag porvédõ helyett amilyen porvédõjük van, az már a tengelyre jön rá és úgy zár?

h_geri: Tervezek rendelni!

ncc1701

ncc1701

törzsvendég

• fórumtag
  • 580 hozzászólás
Vagy esetleg bicajozás elött érdemes áttörölni a láncot felesleges olaj letörlési célzattal.

stp1

stp1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.283 hozzászólás
olajozás után, mikor már szépen bejutott a kenõanyag a csapok közé, akkor töröld le a felesleget a lánc külsejérõl, lényegesen kevesebb koszt fog összeszedni.