Reményeim szerint a 1295/1299es soron legalább 4-5 új láncot elvásítok anélkül, hogy a sorhoz kellene nyúlnom. 11-es X01 sornál ez simán ment, hogy 0.7-0.75-nél új láncra cseréltem a régit, az 5. lánc még nem ugrott sehol.12-es rendszeren 0.5-nél cserélek majd láncot. Az már egyértelmű, hogy jó 25-30%-kal is tartósabb lehet a 12-es lánc még versenyfelhasználással együtt is, mint a 11-es láncok voltak.
A magam részéről GX Eagle XG-1275 soron futott eddig egy NX Eagle lánc, ez most, 1220 km után érte el a 0,5%-ot így feltettem a következő láncot, ami most egy GX Eagle. Kíváncsi vagyok, hogy lesz-e különbség. Illetve ezzel, az 1220 km-el mondhatni, elégedett vagyok, ez egy nagyon olcsó lánc, és sokat futott sárban (élete 40%-át legalább.) A tervem az lesz, hogy eljárok 3 darab láncot 0,5-ig, utána visszateszem őket 0,75-ig, és ha még jó lesz a váltásminőség, akkor 1,0-ig. Ezt követően cserélek sort, láncot és lánctányért is, valamint ha kell, váltógörgőt. Kíváncsi leszek, hogy mennyit megy majd el minőségromlás nélkül összesen. Jelenleg úgy vált, mint új korában, de ez azt hiszem, még elvárható.
De remélem a régebbi láncokat nem kidobjátok hanem szépen vetésforgóban újra és újra visszarakjátok? Mars úgy látom így csinálja de Zsoltinál nem látom hogy így tervezné.
Én 4 Shimano láncot forgatok 5-600km-enként, XT soron (10es rendszer), most 15ezer km felett (50-50% aszfalt-mtb) járok és kb tökéletes.
Viszont arra kíváncsi lennék, ha nem cserélgetnék láncot hanem csak egyetlen egy lánc lenne fent végig (sokan így csinálják) akkor az vajon mennyi km-t menne el?