Szóval azt mondod, hogy a lánc csere-bere csak annyiból jó, hogy a lánckereket később fogják a megnyúlt láncok elbarmolni?
Mindenesetre akkor vagy brigéciolban csak gyors átkefe lesz, vagy trisóban egy 5-10 perces ázás, hogy a külsejéről tuti lejöjjön minden genya. (bár a fene tudja, lehet, hogy ezzel is kimosom majd a csapágyakat)
Mind1, meglátjuk.
A Sunrace + SRAM összekötő szemes történetre külön kíváncsi leszek
Nem, a tisztítás módjára értettem. Bár én épp az ellenkezőjét tanácsoltam, hogy ártalmatlan anyaggal (szappanos víz) érdemes mosni. Ha már mindenképp vegyszerbe rakod, akkor én már teljesen kiáztatnék belőle mindent, mert ha a régi kenőanyaggal keveredik, kitudja milyen kutyvalék lesz. Brigéciolos mosás után ajánlatos szappanos vízzel többször nagyon alaposan kiöblíteni a láncot (a csapok között is) és úgy leszárítani, mert a benne maradt oldószer újra feloldódhat kenésnél. (Itt jön a benzin, ami elpárolog, de mindkettő nagyon káros.) Ha pedig nem rozsdamentes a lánc, akkor a víztől rozsdásodni fog, ami nem jó (nekem csak rozsdamentesek vannak), ezért írtam, hogy a száraz tisztítás sokszor a legyorsabb és legcélravezetőbb.
A lánc cserebere alatt gondolom a láncok forgatását értetted. Elvileg igen, most fogom megpróbálni 3-3 lánccal mindkét bringámon. A kilométer alapján történő csere helyett azzal a különbséggel, hogy nyúlás alapján fogom cserélni.