Ha nincs nagy eső 1000km-enként szoktam olajozni a láncot, nem hogy 50km-enként mosogatni.
Az jó, mert én úgy vettem észre, hogy már 100-150km után is könnyebb hajtani, ha megolajozza az ember...
Ha nincs nagy eső 1000km-enként szoktam olajozni a láncot, nem hogy 50km-enként mosogatni.
A sebesség mindent megold.
Tulajdonképpen mit reméltek a sok brigecioltol meg csoda kencétől?
Ha engem kérdezel, semmit, engem maga a bicajozás jobban érdekel. ![]()
Tulajdonképpen mit reméltek a sok brigecioltol meg csoda kencétől?
Én két shimano cn-7701-es láncot forgatok, sajna ez már 10k pénz/db. Ugrálni nem ugrál, van bennük vmi 3000km, majd egyszer rámérek tolómérővel, h mennyit koptak. De 50km-ként szétkapom, benzinnel kimosom, és olajozom, ha más nem, szép fényesek.
50 km, még ha átlagosan is... Az durva. Soha nem mostam le a láncot, csak letöröltem, rá az új olaj, ami túlfolyt, letöröl és kész.
Ettől eltekintve az olajos cucmák engem is eléggé zavar. Dzsuva ellen most Squirt lube-ot tesztelek. Valami wax-alapú cucc, nem olaj. Csörög-zörög a lánc, cserébe nem ken össze semmit. Száraz körülményekre való ugyan, de múltkor 7 órát/140 km-t mentem, részben terepen, abból az utolsó 3.5 órát masszív szakadó esőben és kibírta, nem nyúlt el a lánc.
Ha kicsit hamarabb is nyúlik el ezzel, mint sima olajjal, az is belefér, a hajtásláncom egyáltalán nem gyűjti a koszt.
Egyébként sokféle kenőanyagot "teszteltem" eddig, a Rohloff volt talán észrevehetően olyan, amivel több km-t tettem meg a 0.7-0.75-ös nyúlásig. (Én is 3-4 láncot forgatok, amikor a 3. vagy 4. lánc eléri a 0.7-0.75-öt, akkor jön ismét a már valamennyire megnyúlt 1. lánc és így tovább.)
Edited by zscs, 2014. June 24. - 22:01.
Én két shimano cn-7701-es láncot forgatok, sajna ez már 10k pénz/db. Ugrálni nem ugrál, van bennük vmi 3000km, majd egyszer rámérek tolómérővel, h mennyit koptak. De 50km-ként szétkapom, benzinnel kimosom, és olajozom, ha más nem, szép fényesek.
Akkor gyakran kellene megállnom bringázás közben is végrehajtani az esedékes 50km-es karbantartást, lenne olyan is egy bringázás alatt kétszer is! ![]()
50km?
Jaja. Persze, ha nagyobb túrára megyek, akkor nyilván nem állok le menet közben pucolni, hanem mikor hazaérek. Sajna nagyobbat csak hétvégén tudok menni, hétköznap csak kicsiket, szóval általában az van, h elpucolom pénteken, meg a hétvégi nagyobb után. Nekem az az 5 perc belefér, h szép csilivili legyen a bicó. És sajna idén még csak 1100km-t volt alkalmam beletekerni. Most lett volna a héten balaton kör betervezve, de vagy esőt mond, vagy szelet, és egyiket sem szeressük bicajon. ![]()
Nyilván nem outi használat, visszanézve, gyakran megy az ember 50km-t v többet (na jó, változó, de most hál'égnek 1.5 hónap alatt 1400km-t bemákoltam) és nem foglalkozom most már a lánccal. Tavaly mosogattam benzinben állandóan, idén tisztán tartom, meg áttörlöm, néha kicsit kefével rámegyek, aztán annyi.
Hibátlan, pedig cca. 3k km van a láncban. A sor valszeg az utolsó láncot viszi (HG-50-es shimano lánc, campagrec 8s sor)szerencsére sorból van egy a kis fiókomban elrejtve.. dobozban.
Outin ami probléma, gyakran fut "közelkeresztbe" a lánc (nagytányér-hátul 2. lánckerék, v kistányér, alulról 3. lánckerék) meg mivel nem túl finom a sor kiosztása (13-14-15-17-19-21-23-26) így néha agy....-t kapva kétségbeesve váltogatok 17-19 vagy 19-21 közt, annyira nem találom az ideálisan kényelmes áttétet ![]()
Én két shimano cn-7701-es láncot forgatok, sajna ez már 10k pénz/db. Ugrálni nem ugrál, van bennük vmi 3000km, majd egyszer rámérek tolómérővel, h mennyit koptak. De 50km-ként szétkapom, benzinnel kimosom, és olajozom, ha más nem, szép fényesek. ![]()
Edited by ncc1701, 2014. June 24. - 08:35.
Megdöbbentőek ezek a különbségek!!!
Hát ez az, hogy én is kíváncsi vagyok. Viszont a Sunrace rendesen leszerepelt :/
Ebből nem derül ki hogy rossz a KMC, csak hogy gyorsan nyúlik kopott sorral. Kiváncsi vagyok a KMC #2-re 200 km után.
Hát ez az, hogy én is kíváncsi vagyok. Viszont a Sunrace rendesen leszerepelt :/
Ennyivel jobb a SRAM, mint a másik kettő, vagy mi?
Ebből nem derül ki hogy rossz a KMC, csak hogy gyorsan nyúlik kopott sorral. Kiváncsi vagyok a KMC #2-re 200 km után.
PC-951 és PC-971 láncokkal jó tapasztalataim voltak nekem is.
Ellenben a PC-991 Cross Step borzalmasan vacak volt, nagyon hamar elnyúlt.
Most Campagnolo Record C9 van, ez egyelőre bíztató (600km után semmi nyúlás nem mérhető).
A kmc-től kár volt sokat várni, gagyi hulldékot gyárt csak. A Sram már minőségibb de a német tesztek szerint a felsőbb Shimano láncok (Deore, XT, XTR) bírják nagyon durván sokáig.
Haver meg a Campagnolo láncokra esküszik.
Edited by marton, 2014. June 23. - 23:12.
Alap ! :-)))
Én sok láncot cserélgetek, így nekem is sok maradékom van. Én is mindig összerakom őket csak nálam a fotón nem lennének különbözőek a láncdarabok, mert 1 féle láncból vettem egyszer 25öt. (Sram PC48)
Edited by RelakS, 2014. June 22. - 22:49.
Alap ! :-)))
Én sok láncot cserélgetek, így nekem is sok maradékom van. Én is mindig összerakom őket csak nálam a fotón nem lennének különbözőek a láncdarabok, mert 1 féle láncból vettem egyszer 25öt. (Sram PC48)