Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Meghajtás (lánc, fogaskoszorú, hajtómű, monoblokk)

* * * * * 3 votes

• Please log in to reply
18261 replies to this topic

T3v3

T3v3

újonc

• fórumtag
  • 19 posts

Rendben. Köszönöm szépen az infót ! Ha semmi nem jön össze akkor ez lesz a végső megoldás.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts

Én belföldi viszonylatban sehol, külföldön egy helyen láttam 20 Font + postáért ....

5490 a listaára, bármelyik kerékpárbolt megrendeli , kb 1 hét mert kintről jön, nincs készleten itthó.

Y46R98080 a cikkszáma egyébként.

Edited by Bikertigger, 2015. February 02. - 17:21.

"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

T3v3

T3v3

újonc

• fórumtag
  • 19 posts

Én belföldi viszonylatban sehol, külföldön egy helyen láttam 20 Font + postáért ....

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts

Megnéztem, de úgy tűnik, hogy csak egyben van komplett az egész tengely. Azt meg annyiért árulják mint magát a pedált :S

legalábbis 5500 ft.

"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

T3v3

T3v3

újonc

• fórumtag
  • 19 posts

Megnéztem, de úgy tűnik, hogy csak egyben van komplett az egész tengely. Azt meg annyiért árulják mint magát a pedált :S

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

Sziasztok !

1 hete teljesen szétkaptam a Saint pedáljaimat,hogy a fekete iszapra hasonlító valamit teljesen kipucoljam. Kissé fáradt voltam, így későn esett le,hogy a jobb oldali pedálnál a tengelytest külső végén is balmenet van. A tengelyvégen lévő csapágykónuszt rögzítő anyából sikerült a menetet kikapni.
Ismeretek valami szakit aki távmunkában tudna egy ilyen anyát készíteni ? (balos finommenet)
(már megpróbálkoztam nálunk egy esztergályossal de 2 hete ül rajta, nekem ennyi időm nincs)
Esetleg van-e más mód a beszerzésre ? Pl. más shimano pedálok kompatibilitása,esetleg valakinek használhatatlan bontott pedálból alkatrész stb.

Köszönöm !

A shimano honlapján a technikai dokumentumok között megkeresed a pedált, amiben ott lesz a robbantott ábra a cikkszámokkal. Aminek van cikkszáma, azt lehet kapni. Egyébként esélyes, hogy más pedálé is jó lesz bele.

A sebesség mindent megold.

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8,025 posts

9es sram kar gondtalanul viszi a 10es shimano váltót. 

országútis vagy montis a váltó?

mondjuk végülis mindegy, nincs itthon sram cucc.

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

T3v3

T3v3

újonc

• fórumtag
  • 19 posts

Sziasztok !

1 hete teljesen szétkaptam a Saint pedáljaimat,hogy a fekete iszapra hasonlító valamit teljesen kipucoljam. Kissé fáradt voltam, így későn esett le,hogy a jobb oldali pedálnál a tengelytest külső végén is balmenet van. A tengelyvégen lévő csapágykónuszt rögzítő anyából sikerült a menetet kikapni.
Ismeretek valami szakit aki távmunkában tudna egy ilyen anyát készíteni ? (balos finommenet)
(már megpróbálkoztam nálunk egy esztergályossal de 2 hete ül rajta, nekem ennyi időm nincs)
Esetleg van-e más mód a beszerzésre ? Pl. más shimano pedálok kompatibilitása,esetleg valakinek használhatatlan bontott pedálból alkatrész stb.

Köszönöm !

mof

mof

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,297 posts

10-es fogsoroknál mi most a best-buy? az olcsó shimano sorokat meg szabad venni?

illetve még egy kérdés: 9-es kar+9-es sor és lánc működhet 10-es váltóval?

9es sram kar gondtalanul viszi a 10es shimano váltót. 

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8,025 posts

nem akarok hlyén hangzani, de Sh MTB váltóknál a 10-eseknél nem volt valami variálás a bowdenhúzás-áttéttel? Országútinál nem gond a 10s-9s rendszerek "keverése", de montinál mintha a 10s váltók húzásaránya más lenne. ? :\

ja, ezt kérdezem én is. :)

Csak országúti váltóval.

kösz!

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

10-es fogsoroknál mi most a best-buy? az olcsó shimano sorokat meg szabad venni?

Csak országúti váltóval.

A sebesség mindent megold.

Vejne

Vejne

törzsvendég

• fórumtag
  • 4,309 posts

nem akarok hlyén hangzani, de Sh MTB váltóknál a 10-eseknél nem volt valami variálás a bowdenhúzás-áttéttel? Országútinál nem gond a 10s-9s rendszerek "keverése", de montinál mintha a 10s váltók húzásaránya más lenne. ? :\

ncc1701

ncc1701

törzsvendég

• fórumtag
  • 580 posts

A váltó két szélső pozícióját be lehet szabályozni, kérdés, h a 9s lánc befér-e a görgőkhöz, de gondolom nem szélesebb annyival, mint a 10s lánctól, h ne férjen be.

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8,025 posts

Edited by Kisherceg, 2015. February 01. - 17:23.

ncc1701

ncc1701

törzsvendég

• fórumtag
  • 580 posts

Dettó!

Keresek:

CS-6500-as ultegra 9s sorhoz 15-17/19 lánckereket.

Bár, ahogy elnéztem, elég kellemesen lement a 9s sorok/láncok ára. :)

Mtbsrác

Mtbsrác

vendég

• fórumtag
  • 263 posts

Talán tudtok segíteni!

Keresek:
- Truva Hussefelt hajtáshoz 83mm-es vázba tengelyt!

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8,025 posts

Sziasztok !

Egy amatőr kérdés : Annál a monoblokknál amelynél a bal oldali csésze műanyagból van, azt szabad/ nem szabad vagy csak kevésbé szabad bezsírozni összerakáskor ?
Azért kérdezem mert kétféle tanácsot lehet találni a neten fellelhető szerelési cikkekben.
Az egyik azt írja, hogy ha a csésze műanyag akkor csak kicsit kell bezsírozni, a másik meg azt, hogy műanyag csésze esetén TILOS zsírozni . Most akkor melyik ?

pici zsír sosem árt. ;)

T3v3

T3v3

újonc

• fórumtag
  • 19 posts

Sziasztok !

Egy amatőr kérdés : Annál a monoblokknál amelynél a bal oldali csésze műanyagból van, azt szabad/ nem szabad vagy csak kevésbé szabad bezsírozni összerakáskor ?
Azért kérdezem mert kétféle tanácsot lehet találni a neten fellelhető szerelési cikkekben.
Az egyik azt írja, hogy ha a csésze műanyag akkor csak kicsit kell bezsírozni, a másik meg azt, hogy műanyag csésze esetén TILOS zsírozni . Most akkor melyik ?

Vejne

Vejne

törzsvendég

• fórumtag
  • 4,309 posts

Szóval ajánlották a kompakt hajtást, ha gyenge vagyok, de nem szeretnék triplát. :D 

Oké, maga a supertype sem olcsó, de ezekkel a tányérokkal meg végképp nem. :) Kész borzalom belegondolni, milyen árakon vesztegethetik a 110-es 39-53 kiosztást.

gllo

gllo

vendég

• fórumtag
  • 146 posts

Szevasztok,

Valaki meg tudná mondani, hogy az m970-es XTR hajtóműhöz milyen kompatibilis nagy lánctányér passzol? Cserélni szeretném a 44-est, 42-re..

Vagy bármilyen 104-es lyukkört fel lehet tenni? 

Köszi a segítséget!