Nem 2x10-hez készült, de Shimano, SLX és alu, nagytányérként használva. 10-es rendszerrel használtam a 9-es Shimano SLX FC-M665 típust, 36-os méretben, Legalább 6-7e km-t futott, de már csereérett. 3-4e km után már elég vacakul váltott, de fent hagytam. Kb. ennyit bírt. Egy szintén 9-es, 36-os Deore FC-M590-est cseréltem vele anno és bizony az SLX nem hozta az acél Deore szintjét, csak hát ugye az az átkozott grammozás. Inkább szívtam vele még fél évet, mint hogy visszategyem az acélt és 20 grammal többet cipeljek...
ezek szerint nem sokat javult a helyzet a 760 óta. köszönöm az infót!
az általad említett deore (vagy hasonló szintű) acél tányérral volt 2*9-em, gyakorlatilag még most is kopásmentesnek néz ki.
Azt fontos megemlítenem, az első átdobó pontos beállítása ezeknél kritikus, pláne, ha nem 2-es, hanem 3-tányéros rendszer átdobóját használja az ember. Utóbbival nehezebb a megfelelő beállítás, az átdobó hosszanti benyúlásai a 22-24/32/42-44-hez készültek, egy 36-os vagy 38-as nagytányérnál elég sok kísérletezést igényel, hol a megfelelő távolság az átdobó és a nagytányér közt. Ezt azért írom, mert egy olcsón beszerzett alap Deore (már ha van már Deore szinten) vagy Deore SLX 2-es átdobóval sok bosszúságtól kímélheted meg magad.
volt 2*9-em, 3-as XT átdobóval, aztán 2-es SLX átdobóval, utóbbival könnyen be tudtam állítani és jól is működött, pont ahogyan írod.
Tisztán kell tartani és akkor sokkal többet elmennek az alu tányérok. Ha mindig a sáros olajos retekben áll akkor hamar elvékonyodnak a fogak. Ha ez nyúlott lánccal párosul akkor cápafogas is lesz. A leg tutibb megoldás a patentszem+benzin+flakon+rendes láncolaj...szerintem
na igen, ha nem viszem ki a szabadba, sosem kopik el. itt nálunk hiába pucolom ki minden tekerés előtt-után, 1-2km után tele lesz homokos szmöttyel újra az egész. ezért van egy ideje 1x1.
idén szeretnék több időt tölteni hegyek között, ezért a váltósítás gondolata. elvileg 1x1-el is menne, de 2015. két hónapnyi kihagyással indult, illetve a tavalyi év is gyengébben sikerült, mint szerettem volna, ami meglátszik az erőnlétemen. a másik elképzelés 1x10, úgy tűnik, maradok annál.