Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Meghajtás (lánc, fogaskoszorú, hajtómű, monoblokk)

* * * * * 3 votes

• Please log in to reply
18261 replies to this topic

Vejne

Vejne

törzsvendég

• fórumtag
  • 4,309 posts
99%ban a lassu pedálfordulat miatt szeretnének sokan outi hajtányt trekkingekre. ezt vettem észre kb.

torma99

torma99

vendég

• fórumtag
  • 182 posts

Sziasztok!

A kerékpáromon (Cannondale Badboy 6) tervezek hajtókart és középrészt cserélni. A mostani Shimano Alivio már eléggé megviselt állapotban van. Azt szeretném kérdezni, hogy ilyenkor  mik a lehetőségeim. Megoldható egy országúti hajtókar és középrész (Shimano Ultegra 6800) kerékpáromra való felszerelése?  
(A szükségszerű első váltó cseréjével is számolok)

A kerékpár további adatai: http://www.testbike....ndale-bad-boy-6

Válaszaitokat előre is köszi.
g

Nem igazán értem, hogy miért tennél a linkelt gépre országúti hajtókart. Mi indokolna egy ilyen cserét?

• zeezoltano likes this

alkdefohij.png

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8,025 posts

Akkor van gond, ha az -0,2 mm. :)

na igen. :)

még a végén kiderül az is, hogy használt étolajjal a legjobb láncot kenni. esetleg valaki írja meg, hogy melyik kalapáccsal melyik csavart érdemes beverni...

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

polip89

polip89

újonc

• fórumtag
  • 2 posts

Sziasztok!

A kerékpáromon (Cannondale Badboy 6) tervezek hajtókart és középrészt cserélni. A mostani Shimano Alivio már eléggé megviselt állapotban van. Azt szeretném kérdezni, hogy ilyenkor  mik a lehetőségeim. Megoldható egy országúti hajtókar és középrész (Shimano Ultegra 6800) kerékpáromra való felszerelése?  
(A szükségszerű első váltó cseréjével is számolok)

A kerékpár további adatai: http://www.testbike....ndale-bad-boy-6

Válaszaitokat előre is köszi.
g

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

Kb. 3 hete haver 10es lánca elszakadt. Nagy csapat volt, vártam, hogy ki segít rajta, mert csak én járok még 8as rendszerrel. (gondoltam egy 9es v. 10es szem csak jobb neki) Természetesen senkinél nem volt patentszem, úgyhogy odaadtam neki az én 8as Sram patentszemem. Azóta is tökéletesen működik neki, nem akad, nem ugrik, hibátlan.

Remélem, valaki nálam okosabb fejből beírja ide a 10es és 8as lánc szélességét.

Na, ennyit arról, hogy kell-e 2 tized mm miatt aggódnod.

Vehetsz kb. bármit, jó lesz.

Akkor van gond, ha az -0,2 mm. :)

• Vejne likes this

A sebesség mindent megold.

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6,068 posts

Tanúsítom, ott voltam. Azóta feltöltöttem a patentszem készletemet. :)

Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,662 posts

Kb. 3 hete haver 10es lánca elszakadt. Nagy csapat volt, vártam, hogy ki segít rajta, mert csak én járok még 8as rendszerrel. (gondoltam egy 9es v. 10es szem csak jobb neki) Természetesen senkinél nem volt patentszem, úgyhogy odaadtam neki az én 8as Sram patentszemem. Azóta is tökéletesen működik neki, nem akad, nem ugrik, hibátlan.

Remélem, valaki nálam okosabb fejből beírja ide a 10es és 8as lánc szélességét.

Na, ennyit arról, hogy kell-e 2 tized mm miatt aggódnod.

Vehetsz kb. bármit, jó lesz.

Edited by marton, 2015. March 22. - 00:17.

Marci

T3v3

T3v3

újonc

• fórumtag
  • 19 posts

Köszönöm a válaszokat !

verti

verti

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,064 posts

571-es az IG lánchoz jó...

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts

Ezüst színű SRAM-ot próbálj szerezni, az biztos jó lesz.

nem lesz jó.

csak a 9es sram/shimano kompatibilis

vagy az ug51 hez való jó vagy  sunrace.

"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

sisqo

sisqo

törzsvendég

• fórumtag
  • 884 posts

Sziasztok !

Párom montiján lévő 8as rendszerbe (HG40) szeretnék patentszemet betenni a (számomra) könnyebb tisztítás/karbantartás miatt.
A boltban a KMC missling link CL571-et adták, hogy az jó a 8as shimano láncokhoz (be is tankoltam belőle 3db-ot még akkor). Mostanában szerettem volna megbontani a láncot de most néztem a neten,hogy a KMC missinglink 571-es változata az elméletileg csak a KMC láncokhoz való mivel azoknak 7,1mm a csapszélessége, a 8-as shimano-é viszont 7,3mm amihez a KMC-nek a CL573-as pattentszeme való. Számít ez a 2 tizedmilliméter ?

Ezüst színű SRAM-ot próbálj szerezni, az biztos jó lesz.

T3v3

T3v3

újonc

• fórumtag
  • 19 posts

Sziasztok !

Párom montiján lévő 8as rendszerbe (HG40) szeretnék patentszemet betenni a (számomra) könnyebb tisztítás/karbantartás miatt.
A boltban a KMC missling link CL571-et adták, hogy az jó a 8as shimano láncokhoz (be is tankoltam belőle 3db-ot még akkor). Mostanában szerettem volna megbontani a láncot de most néztem a neten,hogy a KMC missinglink 571-es változata az elméletileg csak a KMC láncokhoz való mivel azoknak 7,1mm a csapszélessége, a 8-as shimano-é viszont 7,3mm amihez a KMC-nek a CL573-as pattentszeme való. Számít ez a 2 tizedmilliméter ?

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6,068 posts

Oh mea culpa.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

És? Campa record láncot használok a montin XTR sorral Sram XO hátsó váltóval XT első váltóval XO markolatváltóval. Cyclocross: ultegra sor, record lánc, shimi váltók váltókar és hajtás.

Sorban a fogak távolsága a lánc szabvány és nem gyártó függök. A váltók bovden húzása már más kérdés.

A sorban a fogak távolsága nem szabvány, ezért nem fog megfelelően működni a campa sor a shimano váltókkal. Fordítva egyébként gond nélkül működik.

A sebesség mindent megold.

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6,068 posts

..de ez nem monti! :P Koszi!!

És? Campa record láncot használok a montin XTR sorral Sram XO hátsó váltóval XT első váltóval XO markolatváltóval. Cyclocross: ultegra sor, record lánc, shimi váltók váltókar és hajtás.

Sorban a fogak távolsága a lánc szabvány és nem gyártó függök. A váltók bovden húzása már más kérdés.

Edited by zeezoltano, 2015. March 20. - 15:15.

Vejne

Vejne

törzsvendég

• fórumtag
  • 4,309 posts

https://www.bike-com...enlager-p28118/

Ezt hol tudom beszerezni itthon pár napon belül? ) :)

Illetve: használható a sh-campa páros, de nem lesz egy élmény.

http://en.wikibooks....ess_and_Spacing

de ha csak hajtókar ultegra, minden más 10s campy, akkor nem lesz gond. Hajtókarból kb. mndegy, mi van fent.

simon23

simon23

törzsvendég

• fórumtag
  • 949 posts

Persze.

..de ez nem monti! :P Koszi!!

Ridley Noah Fast 

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6,068 posts

Persze.

simon23

simon23

törzsvendég

• fórumtag
  • 949 posts

Sziasztok!!

Tudja valaki, h Campa sor használható Shimano hajtással? (Record sor Ultegra 6700-al)

THX!!

Ridley Noah Fast 

Vejne

Vejne

törzsvendég

• fórumtag
  • 4,309 posts

sőt, van, aki tovább redukálta a csészéket, még csapágyat se ad a csészével! :) 

Campy Ultra Torque. A csapágy a hajtókaron csücsül a tengely-kar kapcsolatnál, a csésze meg üres. És drága. Drágább a csésze, mint egy 105-ultegra shi középrész. Hogy a rossebb enné meg őtet.

PT-nél a hajtásoldali csapágy a hajtókaron, az ellenoldali meg a csészében van.

Olaszok..