Jelentkezz be Regisztrálj
Téli tekerés
Írta 2008. február 07. - 21:39
Ide meg mondja a mínusz ötöt is... Hogy a gyulladási késedelem érje el ezt a hülye idõt...
'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'
ELADÓ! http://forum.bikemag.../hirdetes-12960
Írta 2008. február 07. - 18:13
Igaz,igaz! Bár mostanság is olyan sárosan esek haza hegyröl, mint egy varacskos disznó. De azért fagy , meg hó már nincsen. Mult hétvégén még mutatóban volt Jakabhegyen 1 cm hó, de csak egy foltban fent a tetõn. Szombaton megint megyek ara, remélem napozó csajok lesznek,nem hó.De már ne tervezz, Január, Február, itt a nyár!
Írta 2008. február 07. - 17:39
'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'
Írta 2008. február 07. - 14:13
Írta 2008. február 07. - 13:33
Fékbetét 4X lett cserélve, még jó hogy 200 ftos ratyi is van a boltban Hajtás az már lett rajta cserélve, mert elkoptattam Adtam neki Sora tányérokat kmc lánccal, shimano sorral. Nembaj, tavasszal kap egy teljes felújítást, jobb lesz mint új korában Bár sokat nem költök rá, inkább beszerzek egy sora-tiagra szettes új gépet...
Írta 2008. február 07. - 12:23
Sajna már nem jön az le csak úgy olajos ronggyal...
(mekkora egy trehány ember vagyok!...)
Írta 2008. február 06. - 23:55
nekem a tél eddig egy hátsó kerék, 4 garnitúra fékpofa
egy lánc egy hátsó lánckerékbe került
viszont a felnik/agyak szine megállapithatalan
de nem sokat törõdöm vele heti 2-3 olajzás a láncra meg a ciklusos pofacsere
jah, meg egy 17es lánckereket reszeltem meg egy sram kaziból, hogy fordított forgásiránnyal is fel tudjamhasználni :-)
ja,városi SS
Írta 2008. február 06. - 19:55
De igen ,sajnos van rá okod. Ezért mindenképpen védekezz ellene. Jó féle kenõanyagok, mielöbbi tisztitás , és karbantartás használat után. A mai alkatrészek / minõségirõl beszélve / már igen jo anyagokbol készülnek, nagy a tûrõképességük, de a karbantartást azért minden igényli. Elvileg léteznek profi alkatrészek, melyek elvannak nélküle, de azért hoszabb távon nem ajánlott a mellõzése azoknál sem. Gumikat , hajtást, esetleg a pedált hamarabb éri károsodás,igy ott figyelj leginkább. Ha megfelelõ preventiv anyagokat használsz , és mielöbb letisztitod, akkor nem történik baj. A gumikat leszámitva, de az ellen nem igen lehet mit tenni sajnos.Szerintetek mennyire vágja haza a bicikli alkatrészeit az utakon hömpölygõ sótenger?
Sajnos csak egy bringám van, ezért az edzõgép = versenygép. Szóval féltem az alkatrészeket. Vagy annyira nem kell? :confused:
Írta 2008. február 06. - 19:46
Írta 2008. február 06. - 19:33
Sajnos csak egy bringám van, ezért az edzõgép = versenygép. Szóval féltem az alkatrészeket. Vagy annyira nem kell? :confused:
Írta 2008. február 02. - 13:08
Ha meg már nem lehet mit tenni vele mert ott van, akkor inkább szeressük!
Mert ha nem szeretjük akkor is ott van és nekünk okoz bosszúságot.
Végülis minden csak felfogás és nézõpont kérdése.
"egymillió légy nem tévedhet, a sz@r jó. :D"
Forrás: http://forum.bikemag.hu/showpost.php?p=676281&postcount=5399
Sohasem az a fontos mit hogy szoktak, mert az a múlt és a jelen.
Egy a lényeg: mi hogyan mûködhet még jól, még jobban mert az a jövõ !
A találmányok már csak ilyenek..
Írta 2008. február 02. - 12:17
Írta 2008. február 02. - 12:09
Amiben mentem az ilyen síkabát. Melegít is rendesen!Nem tudom mennyire hatékony, de vannak az u.n. szellõzõ kabátok, amik a test páráját kiengedik, és tud szellõzni, de a szelet meg az esõt nem nagyon engedi be.
..A síelõk ruhája rendszerint ilyen.
http://img6.tar.hu/balu-1/size2/32965515.jpg
http://img6.tar.hu/balu-1/img/32965513.jpg
Van rajta zippzáras szellõzõ is a hónaljnál, itt kitámasztottam a fotóhoz:
http://img6.tar.hu/balu-1/img/33089786.jpg
Ez ilyenkor úgy látszik sok.
Talán nem kellett volna alá két réteg nyári felsõ?
Azt hallom mindenhol, rétegesen öltözzünk.
Amint Rabbit és még más is írt, mozgás közben elég a kevesebb ruha is.
Ha bele gondolok ez tényleg igaz, akkor kimelegszünk.
Talán az is bejátszott, hogy valamikor okt.-nov. környékén
ültem utoljára bringán és edzetlenül jobban is izzad a szervezet.
Ami még érdekes, hogy a kabátom alatt száraznak tûnt,
tehát a legfelsõ rétegbõl elengedte a nedvességet.
Alatta viszont a két nyári cucc csuromvíz volt és
minden tovább egészen a bõrõmig.
Nyáron is így szokott lenni, de akkor a legfelsõ réteg olyan mintha kimostam volna,
így ez szerintem nemigazán csak a ruhának tudható be.
Talán az segíthet még ha majd az õszbõl folyamatosan és rendszeresen bele tekerek a télbe.
Akkor az edzettség adott, talán úgy kevésbé izzadok meg.
Írta 2008. február 02. - 09:00
Testhezálló, frankó nyúlós anyagból van. Teljesen szélálló, hó és vízlepergetõ, nyaknál és deréknál összehúzható és nagyon jól szellõzik. 0-(-5°C) környékén egy aláöltözetet meg egy hosszúújjú õszi/tavaszi mezt veszek alá és tökéletes.
Balance a bike right, keep the pedals turning, forget about everything except right now...
Picasa _Alex_
Írta 2008. február 02. - 02:23
Nem tudom mennyire hatékony, de vannak az u.n. szellõzõ kabátok, amik a test páráját kiengedik, és tud szellõzni, de a szelet meg az esõt nem nagyon engedi be. Errõl nem tudom írt-e már valaki. Ha érdekel, bõvebben nem tudok segíteni, mivel jómagam nem vettem még, mivel drága. De kérdezz meg pár ismerõst, hátha van valakinek, vagy valaki beír, aki tapasztalt már vele valamit. A síelõk ruhája rendszerint ilyen.
u.i. tegnap (1:22 van) én is kimelegedtem, amikor kicsit jobban odaléptem neki méghozzá városban. Alapból kellemes volt a viselet
Üdv, és jó tekerést!
Írta 2008. február 02. - 02:16
Akkor még hiányzik egy-két dolog a téli öltözékeim közül.Balu ha nem esik az esõ, ne vegyél fel vízálló kabátot! Sokkal jobb kívülre egy szélálló téli mez, sokkal jobban szellõzik. Felefele se izadsz bele, és ilyen 10°C körüli dõben elég alá egy hosszúujjú aláöltözet.
Írta 2008. február 02. - 02:10
Lassan talán megtanulom és inkább a csomagban viszem a felesleget.
A térdemre és a vádlimra is felhúztam melegítõ rétegeket.
Az nem is fázott, de azért majd megnézem külön is.
Kössz, remélem majd kialakul.
Írta 2008. február 02. - 01:51
Balance a bike right, keep the pedals turning, forget about everything except right now...
Picasa _Alex_
Írta 2008. február 02. - 01:37
Talán ennyi instrukciót még:
-felsõtestre kevesebbet vegyél mint amúgy szoktál.
- ha az elsõ pár percben nincs meleged, az nagyjából jó, de pont ezért: lelked megnyugtatására vigyél magaddal plusz réteget a pakkban. Ez lehet akár az esõcucc is, az is szélálló és egyben ha leszakad az ég is jól jöhet.
-ha hazaértél tapogasd meg a térded, kihûlt-e. Ezt menetközben akár észre sem veszed...
A MagneB-s buli hasznos lehet, de nem kell neki valami felszívódási idõt hagyni? Azt hiszem azt inkább kúraszerûen szokták szedni.
Annyira kell kimelegedni felfelé, hogy lefelé ne fázz. Folyamatosan kell haladni, a zippzárt meg igényt szerint húzkodni a meze(ke)n.
Írta 2008. február 02. - 01:17
Igazán nem is tudtam pontosan hány fok van kint de már nagyon ki akartam próbálni
a téli cuccot. Attól tartottam, hogy lefelé hideg lesz vagy közben is hül az idõ.
Ezt a téli öltözést még jócskán kell tanulnom próbálgatnom.
Nekem ez még új. Majdnem annyi idõ volt mire magamra húztam mindent itthon
mint az egész kör összesen. ..na azért nem..
Eléggé edzetlen vagyok mert a Szépvölgyin felfelé hamar elkezdett görcsölni a lábam.
Néhány kör, pihenõ majd egyre hosszabb körök után ez el szokott múlni tavasszal,
amikor el szoktam kezdeni. Fõleg hosszabb kihagyás után jelentkezik nálam izomgörcs.
Készültem is rá magne-B6 -ot vettem be indulás elõtt de csak annyit segített
ha igaz, hogy kicsit húzogatta az izmaimat de nem állt bele teljesen.
Régebben jártam úgy, amikor nem voltak téli cuccaim akkor +10 fokban indultam a
Jani hegyre hasonló öltözékben mint ami most alul volt.
Kivéve a felsõ kabát és a nadrág nem és a sapka volt vékonyabb.
Felfelé haladás közben egyre csökkent a hõmérséklet (volt nálam hõmérõ).
Amikor +7 fokra csökkent a hõfok akkor még kellemesen éreztem felfelé.
Aztán befordult az út egy olyan szakaszra ahol nagyobb a szélátfújás és +6 ra esett a hõfok.
Ott már erõsen kezdtem fázni és felvettem egy közönséges mackó melegítgõ felsõt.
A kilátó alatt a nyomós kútnál +4-5 fokban már nagyon fáztam és felvettem a nadrágját is.
Azután tovább mentem de hamarosan vissza fordultam és igyekeztem lejutni mielõtt nagyon megfázok.
Mire leértem a +10 fokos városba addigra teljesen megfázott a mellkasom és szinte fájt levegõt venni.
Utána még néhány napig éreztem, mire lassan elmúlt.
Most ez jutott eszembe amikor jól felöltöztem, hogy milyen lesz lefelé.
Ezek a ruhák azért melegítenek rendesen.
A hõmérséklet is alacsonyabb lehetett.
Azt viszont nem tudom mit kell ilyenkor felvenni, hogy
felfelé ne legyen melegem és lefelé ne fázzak..
Vagy télen erre nincs igazán jó megoldás?
Esetleg csak a twikemobil