Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Téli tekerés

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
881 hozzászólás a témában

arcsiba no.1

arcsiba no.1

törzsvendég

• fórumtag
  • 602 hozzászólás
vasárnap tekertem 70 km-t. fújt a szél, kb 3 fok volt. a ruházatom (aláöltözet, softshell kabát, thermo nadrág) kítûnõen vizsgázott, kivéve a lábfejemet borító holmik. vastag térdzoknit húztam fel és bbb heavyduty kamáslit a cipõre. a tekerés végére beleizzadtam a zokniba és lefagytak a lábujjaim.
Mi lehet a gond? talán komolyabb túraboltos zokni, vagy bbb-bõl a hardweart kellett volna megvennem?

Pro Bike Gear

Pro Bike Gear

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.662 hozzászólás

E heti szerzemények :)

jól bevásároltál;)

Balu1

Balu1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.726 hozzászólás

A napokban kiváncsiságból benéztem egy ALDI nevû boltba, ezek mostanában nyíltak felénk..

Melyik ALDI-ban es mikor? Ma a budaorsiben nem lattam.

Az említett bolt Paks környékén nyílhatott, ha megnézed a tartózkodási helyet.
Az új boltokban mindíg van néhány extra jó kínálat, hogy lelkesedjenek a vásárlók.
Ezen kívül hetente rendszeresen vannak akciós ajánlatok. Az is biztosan ilyen lehetett.

Itt lehet nézelõdni ALDI ügyben.
http://hungary.aldi....m?WT.z_src=main

Sohasem az a fontos mit hogy szoktak, mert az a múlt és a jelen.

Egy a lényeg: mi hogyan mûködhet még jól, még jobban mert az a jövõ !

A találmányok már csak ilyenek..

plusssuni

plusssuni

vendég

• fórumtag
  • 16 hozzászólás
Melyik ALDI-ban es mikor? Ma a budaorsiben nem lattam.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
Errõl a nadrágról volt szó egy másik topikban. A fél fórumnak már ilyen van :) , köztük nekem is.

A sebesség mindent megold.

Bigtibi

Bigtibi

törzsvendég

• fórumtag
  • 392 hozzászólás
A napokban kiváncsiságból benéztem egy ALDI nevû boltba, ezek mostanában nyíltak felénk, és legnagyobb meglepetésemre bringás ruhákat is árultak. Ami ide vág. Téli bringás nadrág, fekete elasztikus anyagból, elõl dupla szélálló, hátul sima termo, betétes, alul a két szárán cippzár. A terméken kis cimkék lógtak koolmax, 3M, meg még valami. Ja és az ár, nincs 2000 Ft... Megkockáztattam, vettem egyet. Ma ki is próbáltam. Nulla fok, barátságtalan hideg erõs széllel. A nadrág mûködik, tényleg szél álló,a másik új szerzeményemmel a BBB kamáslival párban kellemes komfortot bíztosítottak.
Sapka: A dechatlonban vettem, direkt sisak alá ,szélálló vékony anyagból van 3000 párzász Ft. Tök jó, a hidegbõl és szélbõl nem éreztem semmit, annak ellenéra, hogy amikor otthol levettem csavarni lehetett belõl az ízzadtságot.

Grande

Grande

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.328 hozzászólás

Egy kérdés Grande-nak!

-Mennyiért dobnak meg egy ilyen maszkal?

www.bringavilag.hu
Campagnolo maszk 5 790.- Ft a listaára.

Ez elírtam, illetve elnéztem a blokkot, bocsánat!
Campagnolo Balaclava TG Thermo 8.490 Ft.

Nagyon jó maszk, tényleg fogja a szelet, egyetlen hátrányát tapasztaltam, szerintem kicsit nehéz benne levegõt kapni. Párom már használja egy ideje, õ teljesen elégedett, nekem viszont annyira nem jött be. Ezért én az eggyel vékonyabb változatra szavazok, ami színes is ráadásul (klikk ide, a fenti sorból a piros sapi az). Kényelmes, teljesen elég a szél ellen, melegen tartja az ember nyakát, csak kívülrõl kicsit ijesztõ. :D

Nekem nem volt gond a levegõvétellel. Hozzáteszem, erre még felveszem Pesten a Respro Techno védõmaszkot is. Akkor már viszont megállásnál elõjön a szemüvegpárásodás problémája. Egyébkánt tényleg ijesztõen nézek ki :)

Boros_Mókus

Boros_Mókus

vendég

• fórumtag
  • 217 hozzászólás

melegen tartja az ember nyakát, csak kívülrõl kicsit ijesztõ. :D

Nem lett volna az, ha leveszed, mielõtt bemész a postára feladni a csekkeket..:D

tegnap én is beszereztem pár cuccot a télre.
vettem egy ilyen hosszúujjú felsõt
80€-ról volt leárazva 45-re, de az egyetlen L-es méretûn észrevettem, hogy a cipzár alján elengedte a varrás az anyagot. Nem nagy dolog 2 perc alatt megvarrható, de mégis elszomorodott képpel kérdeztem a srácot, hogy nincs-e mégis másik. Õ felajánlotta, hogy mivel ez az utolsó és másikat nem tud adni helyette, elvihetem 30€-ért (bevallom genyó módon erre számítottam). Naná, hogy elhoztam!
Vettem még egy F.LLI campagnolo téli nadrágot, nem találtam róla képet, de nem a harisnyaszerû, hanem lezser fazon. Víz-, és szélálló, thermo belül. És ami a legjobb benne, hogy nem csak bringázáshoz hordhatom, hanem túrázni is. Kipróbáltam még a boltban, egy jégeralsó is aláfér, ha hidegebb van. 70€ volt :S

És végül egy specialized neoprén fekete kamáslit vettem, 30€ról 20-ra leárazva.

Remélem ezekkel már nem lesz gond hidegben tekerni.
Persze a mez fölé veszek fel mást is.
Az az igazi legény, aki a tizenkilencre lapot kér!

Ariadne

Ariadne

törzsvendég

• fórumtag
  • 303 hozzászólás

Egy kérdés Grande-nak!

Nagyon jó maszk, tényleg fogja a szelet, egyetlen hátrányát tapasztaltam, szerintem kicsit nehéz benne levegõt kapni. Párom már használja egy ideje, õ teljesen elégedett, nekem viszont annyira nem jött be. Ezért én az eggyel vékonyabb változatra szavazok, ami színes is ráadásul (klikk ide, a fenti sorból a piros sapi az). Kényelmes, teljesen elég a szél ellen, melegen tartja az ember nyakát, csak kívülrõl kicsit ijesztõ. :D
"In mountain biking, there is no destination - just a bike, a rider, and a place to ride" (The Collective : Roam)

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás

Télen,szutykos,esõs idõben ne kanyarodjatok a "sávválasztón",,mert hatalmasat zakóztok,ezt tapasztalatból mondom.Most jelen pillanatban tele vagyok horzsolásokkal,zúzódásokkal.Asszem téli tekeréstõl elment a kedvem:)

Minden útfestés iszonyatosan csúszik, teljesen más a felülete, mint az aszfaltnak. Ügyi vagy. :) És még "olcsón" megtanultad, mert ha egy kamion alá sodródsz, akkor helló.

Amúgy téli tekerésnek van két megközelítése: az egyik, ha élvezed, s fun-ride-ra mész ki. Ez esetben nagyon fontos a jó ruházat, s akkor nem lesz gond. A másik, az ún. edzés - na itt már fordul a téma, van olyan idõjárás, hogy nem éri meg kimenni, mert edzéshatékonysága minimális és/vagy a balesetveszélye meg nagy. Inkább edzeni kell egy "gyengébbet" a szobában, minthogy 3 hétre ágybatedd magad egy hülye jégfolt miatt. Tapasztalat szerint 0 fok alatt aszfaltot felejtsd el, túl nagy a balesetveszély. Terepen jobb a helyzet, oda ki lehet menni havazni, de a terepig vezetetõ aszfaltúton azért próbáljatok nem elhasalni.
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

arcsiba no.1

arcsiba no.1

törzsvendég

• fórumtag
  • 602 hozzászólás
én akkor elég drágán vettem a maszkomat, egy northwave 7500-ért

Grande

Grande

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.328 hozzászólás

Egy kérdés Grande-nak!

www.bringavilag.hu
Campagnolo maszk 5 790.- Ft a listaára.

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5.592 hozzászólás
Én egy Zienert vettem, nagyon jó. 3000 Ft. Annyi a baj vele, hogy nyomja az orrom. :)

Sálat akkor veszek fel, ha még nincs annyira veszett hideg, de abból meg valami pamut cucc kellene, mert beleizzadok nagyon a nejlonba.

'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'

ELADÓ! http://forum.bikemag.../hirdetes-12960

DaniKing

DaniKing

törzsvendég

• fórumtag
  • 622 hozzászólás
Egy kérdés Grande-nak!

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.688 hozzászólás

tegnapi szerzemény:
Feltöltött kép

19e, dobozban. :D

nagyon kíváncsi vagyok.:)

Ezért nem értem, miért kell kamáslit venni 8-10ezer Ft-ért (ami tök könnyen szakadhat), és még a hótól, nedvességtõl, hidegtõl sem úgy véd.
Szerintem jó beruházás 1 téli cipõ. Igazi örömmé teszi a tekerést. És (elvileg) kevesebbet van használva, mint 1 nyári cipõ, szóval 1 igen hosszú távú befektetés.
Igenis, utána kell járni, keresni-kutatni. Igen, ez már munka. Én GoreTex-es Shimano-t találtam 22ezer-ért. (nyár közepén lõttem :-)
Marci

Grande

Grande

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.328 hozzászólás
E heti szerzemények :)
Feltöltött kép
Feltöltött kép
Feltöltött kép

Tegnap hajnali egykor tekertem haza Tatabányáról Tatára, rohadt nagy szembeszél és persze másoknak hideg.

Öltözet:
Arcom és fejem a Campa maszk védte, abszolút nem éreztem a szelet és hideget. Felül egy sima Levi's poló+Adidas karmelegítõ+Adidas Climawarm szélálló, vízálló kabát+Campagnolo TGS kesztyû. Lent: Adidas Climaproof nadrág+Northwave Celsius J cipõ egy sima Adidas zoknival. Csak egy zavaró tényezõ volt, amit utálok: rohadt nagy szembeszél. Egyébként pedig nagyon jól mûködtek a ruhák, abszolut nem fáztam. A cipõt még szoknom kell. savanyugabi említette az SPD topikban, hogy az SPD csatlakozásnál "hüt" a szél és a hideg, valószínûleg ezt éreztem Én is a lábfejemen, de nem volt vészes.

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.169 hozzászólás
tegnapi szerzemény:
Feltöltött kép

19e, dobozban. :D

nagyon kíváncsi vagyok.:)

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

zsizsi

zsizsi

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.939 hozzászólás
Én nem modhatnám, hogy felhagyok a bringázással, ha jön a tél. Szerencsére mindig van olyan õrült, aki tekerni jön velem, még a legnagyobb hóban, terepre is. Ellenberger, H.Zolinak ezer köszönet! Tavaly egy szuper téli felsõt hozott nekem, kemény 1200 magyar forintért! (Turis cucc, de mintha vadi új lenne!) Vávávávúúúúú.... tök jól szuperál a cucc!

adamszeged

adamszeged

törzsvendég

• fórumtag
  • 274 hozzászólás
Télen,szutykos,esõs idõben ne kanyarodjatok a "sávválasztón",,mert hatalmasat zakóztok,ezt tapasztalatból mondom.Most jelen pillanatban tele vagyok horzsolásokkal,zúzódásokkal.Asszem téli tekeréstõl elment a kedvem:)

newbiker

newbiker

törzsvendég

• fórumtag
  • 520 hozzászólás
Én télen is a Deuter Hydro Lite 3.0-át viszem magammal egy 2 literes folyadék tárolóval. Ez egy szigetelõ fólia "béléssel" van ellátva, ami elvben télen melegen, nyáron hûvösen tartja a folyadékot. És mivel a kisebb tárolót viszem, még befér egy szendvics, vagy banán, keksz, stb....

Feltöltött kép

Arc, nyak és fül védelemre meg beszereztem idén egy ilyen Cannondale maszkot. Bár még nem volt olyan hideg, hogy használnom kellett volna. Opcionálisan lehet a száj és orrfedõt elõre hajtani ha nagyon hidegvan. Ha nincs, akkor meg csak fej és fülvédõként dukál...

Ruházat: Van 2 thermo nadrágom is. Egy Merida Team nadrág ami õszi és tavaszi idõszakra tökéletes. Illetve egy van egy Pearl Izumi AmiFib gatyám is, igazi télre. Ez pl olyan meleg, hogy amikor nincs rendesen hideg, akkor fel sem veszem, mert megfõlök benne.

Felülre meg van egy PI és egy The North Face hosszú ujjú aláöltözetem, erre rövidújjú mez, erre vagy egy PI Kodiak felsõ vagy ha igazán zima van, akkor egy Merida Thermo dszeki, ami -10 C-fokig jó.