Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Téli tekerés

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
881 hozzászólás a témában

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás
Okosabb lettem. Látszik, hogy évek óta nem foglalkozom már vele.

zsizsi

zsizsi

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.939 hozzászólás
Nem, a MDD, mint katonai fejlesztõ - a USAF beszállítója - kb. 15-20 éve /nemtom pontosan/ fejleszt spec. ejtõernyõs rucikat. Mivel a cég valóban megszûnt, mint repülõgép gyártó, de mint fejlesztõ iroda továbbra is létezik. A GD-vel közösen pedig azóta fejlesztenek, mióta a MDD iroda elnyert egy tendert, amihez nekik megvolt a szellemi tõkéjük, de az anyagi az foghíjas volt.

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás
És ebben a két cégben te biztos vagy? Csak mert a McDonnell-Douglas "már nem létezik," sok-sok évvel ezelött megvette a Boeing. Az meg furcsa lenne, ha egyik legnagyobb versenytársukkal állna össze a General Dynamics.
Ha tréfának szántad, nem szóltam.

zsizsi

zsizsi

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.939 hozzászólás
A megoldás már megszületett. A McDonald Douglas és a Genera Dinamics közös szüleménye. Légkodicionált kezes-lábas. Ahol láthattátok, a F1, McLaren Mercedes csapata.
Nincs új a nap alatt, csak gondolkodó emberek! ;)

Balu1

Balu1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.726 hozzászólás

Balu, Te mindenáron légkondit akarsz építeni az ember köré? :)

Ha az segít.. :)
Nati leírta a lényegét, már csak el kell készíteni.

Inkább a hideg levegõt kellene áramoltatni a tested körül abból van elég és még megoldható is lenne.

Persze, leveszed a kabátod, már áramlik körülötted mindenütt. :D

Sohasem az a fontos mit hogy szoktak, mert az a múlt és a jelen.

Egy a lényeg: mi hogyan mûködhet még jól, még jobban mert az a jövõ !

A találmányok már csak ilyenek..

lensver

lensver

bentlakó

• fórumtag
  • 5.944 hozzászólás
Gyerekkori olvasmányok egyike. Szigorúan kötelezõ. :D
Kérlek SEGÍTSETEK!!! Ellopták Giant Anthem 1 (2008-as) 18 colos bringámat. Fekete/bronz színben - ebbõl csak ez az egy volt MO-on! Ez a bringa volt az: http://bikemag.hu/teszt/giant-anthem-1 Ha láttok ilyet apróban, légyszi szóljatok! Megtalálónak jutalom.

hozé

hozé

bentlakó

• fórumtag
  • 5.747 hozzászólás
Aki ismeri a "katona fehérben"-t, az rossz ember nem lehet.
Hány ujjat látsz Kala?
:D

"Nem szeretném megmondani, hogy a függöny mögötti nõ jó-e.
De néha elhúzom a függönyt, hogy el tudd dönteni magad."

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11.904 hozzászólás

Az izzadságot meg visszacirkulálná ivóvíz formájában a kulacsodba, a kioldott ásványi anyagokat pedig tablettákba préselve megtalálnád utána a zsebedben. Na ha ezt kombinálod még egy katéteres megoldással is...:D

Itt mindenki megjárta a Dûnét? :D
Vagy ez csak a katona fehérben ruhája? :-/

Zed

Zed

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.693 hozzászólás
A meleg levegõ test körüli áramoltatása könnyen megoldható feladat, akksi sem kell hozzá. Csak egy repülõjegy ;)
Ausztria, Kenguruk földje!

987

987

vendég

• fórumtag
  • 119 hozzászólás
Inkább a hideg levegõt kellene áramoltatni a tested körül abból van elég és még megoldható is lenne.

lensver

lensver

bentlakó

• fórumtag
  • 5.944 hozzászólás
Na, meg is van a megoldás, most már csak kivitelezõt kell találni! :D
Kérlek SEGÍTSETEK!!! Ellopták Giant Anthem 1 (2008-as) 18 colos bringámat. Fekete/bronz színben - ebbõl csak ez az egy volt MO-on! Ez a bringa volt az: http://bikemag.hu/teszt/giant-anthem-1 Ha láttok ilyet apróban, légyszi szóljatok! Megtalálónak jutalom.

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás
Az izzadságot meg visszacirkulálná ivóvíz formájában a kulacsodba, a kioldott ásványi anyagokat pedig tablettákba préselve megtalálnád utána a zsebedben. Na ha ezt kombinálod még egy katéteres megoldással is...:D
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

H.Zoli

H.Zoli

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.857 hozzászólás

Thy, pont ez a problémám, hogy már igy is nagy a hátizsákom!

Az miért baj? Netán kényszeresen telerakod rúzzsal, szemfestékkel és más kencékkel és így már nem fér bele a ruha?:D

lensver

lensver

bentlakó

• fórumtag
  • 5.944 hozzászólás

Ezzel nincs egyedül. Az én fejemben már régóta él egy olyan ruha képe, amely meleg levegõt keringet a szövetek közti speciális rétegben. Az izzadságot behatolna ebbe a rétegbe és a ruha egy lyukán keresztül az izzadság kipréselõdne a szabadba. Közben a meleg levegõ (mely természetesen egy miniatûr akksiról megy) megszárítaná a bõrödet. Tehát ha egy órán át tekersz felfele télen, és megizzadsz, akkor mondjuk a csúcson eszel egy szenyát és mire belekezdesz a déhába, már csak feleannyira vagy vizes, vagy még annyira sem! Tehát, sokkal jobb esélyed van arra, hogy nem fagy meg rajtad az izzadság.

lensver

lensver

bentlakó

• fórumtag
  • 5.944 hozzászólás
Hát, azt elfelejtettem odaírni, hogy nálam ez jött be annak idején, továbbá akkor egy konkrét dologra készültem és az edzés egy konkrét fázisában tartottam. Tehát ez egy speciális dolog.

Na mindegy. Azért utálom a fórumot, mert az emberek itt csak félreértik egymást.

MaTT

MaTT

bentlakó

• fórumtag
  • 8.649 hozzászólás

Rémhörcsög

Rémhörcsög

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.108 hozzászólás
Hja, amúgy nem kötekedésbõl írtam, olyat sosem tennék :)

Igen, jó a görgõ, egy szükséges dolog ilyenkor, csak azzal nem értek egyet, hogy 1.5-2 óránál többet menjen az ember, Te viszont 3-5 órákról beszéltél...
High5 ->A világ leggyorsabb sportitala

lensver

lensver

bentlakó

• fórumtag
  • 5.944 hozzászólás
Nézd, szerintem elbeszélünk egymás mellett. Hiszen te ugyanúgy használod a görgõt edzésnek, mint sokan mások, ráadásul sokat is edzel. Volt is olyan idõszakod, emlékszem, amikor írtad, hogy annyira sokat görgõztél, hogy most már jólesik végre kimenni a szabadba. Szerintem kb. ugyanazt gondoljuk.

Rémhörcsög

Rémhörcsög

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.108 hozzászólás

Hogy a görgõ mennyire hatékony edzésre, arról talán elõbb meg kéne kérdezni néhány igazi versenyzõt.

Pl. kit :D?
Görgõ/sp. közel sem a legjobb módja az edzésnek, de Te tudod...
High5 ->A világ leggyorsabb sportitala

Balu1

Balu1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.726 hozzászólás

:D :D :D ...úgy vizualizáltam az úszást, hogy kint.

Szia Nati! Nekem is az jött be elsõnek, hogy a Balatont hosszába.
Viszont abból legfeljebb jégen kúszás lenne :D

Az izzadságelszívó nem is rossz ötlet!
legalább 20 fokos száraz levegõt kellene befújni a ruha alá, hasonlóan mint egy hajszárítóval.
Az minden egyéb nyíláson réseken kipréselné a párát és a nedves levegõt.

Ez most megreked elméleti síkon, mert a fagypont körüli levegõ ilyen gyors folyamatos
felmelegítéséhez nem sokáig lenne elég egy akku.
A cipõfûtés egyszerûbb.

Sohasem az a fontos mit hogy szoktak, mert az a múlt és a jelen.

Egy a lényeg: mi hogyan mûködhet még jól, még jobban mert az a jövõ !

A találmányok már csak ilyenek..