Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Irány a Balkán,cél az Adria!

- - - - -

 • Lépj be és szólj hozzá
94 hozzászólás a témában

#21
marton

marton

  fórumfüggõ

 • fórumtag
 • 3.410 hozzászólás

Juj de jó visszanézni azt, ahol már jártam én is.  Elsőre azt mondtam, milyen fa@szság már ez a sok videózás de most átértékeltem a dolgokat. :) Az is tetszik, hogy nagyon szépen felkészülsz az útvonal körül látható dolgokból. (biztosan idegenvezető vagy itthon is :D :P )

Mi is a kempingből pont úgy mentünk fel a várba. És ott a várkapu elötti úton hagytuk a 3 karbon montit. Egy árús mondta, hogy hagyjuk csak ott, majd ő figyál rájuk. Valahogy hittünk neki. Mikor 1,5 óra múlva visszajöttünk, az árús már nem volt ott, elment több száz méterre egy nagy fa alá szieztázni. De a bringák ott voltak. Ki érti ezt .... ???

Nekem mondjuk nagyon bejött az a shkoderi főutcai közlekedési "káosz". Bár minden nap Budapesten tekerek, szóval annyira nem lepődtem meg a vezetési kultúrán.

A Theti-be vezető túrát továbbra is javaslom. Hosszú út, nem is végig aszfalt hanem dózer, van benne szint is rendesen de csodaszép az az út.

Csinálj még sok-sok videót !


marton módosította - 2017. december 22. - 11:13

Marci

#22
cobranco

cobranco

  vendég

 • fórumtag
 • 490 hozzászólás

Az albániai kalandok folytatódnak,néhány félmondat kedvcsinálónak:

 

„Mai epizódban megmutatjuk,milyen a pálmafás tengerpart,tenger nélkül,Új értelmezést nyer a „városi dzsumbuj” fogalma,betekinthetünk az albán közlekedés mélységes bugyraiba,valamint megnézzük mi van a „semmi közepén”

 

 

Útvonal:

Privat Resort Skhodra-Omaré-Grilé-Sthoj-Skhodra-Qafé-Rozafa vára-Bachallék-Stajke-Mjedé-Vau I Dejes-Gryka e Gomsiqes-SH25-Koman

 

Térkép:

http://cobranco.hu/t...lkan.2017..html

 

Fotoalbum:

https://www.facebook...=1&l=701b29214e

 

Kellemes időtöltést!


Túráim,videók itt: http://cobranco.hu


#23
cobranco

cobranco

  vendég

 • fórumtag
 • 490 hozzászólás

A Teth-be vezető út egy részét már leaszfaltozták,gondoltam egy kitérőre arrafelé is,de a fő csapás Montenegro volt,az Albán rész csak egy kostoló volt,amit végül elég szépen kibővítettünk.

Egy biztos,oda még visszamegyek :)


Túráim,videók itt: http://cobranco.hu


#24
marton

marton

  fórumfüggõ

 • fórumtag
 • 3.410 hozzászólás

Mi is tekertünk erre, nagyon jó hely Albánia. A filmed lévén lévő, a Shkoder tó parti kempingből indulva feltekertünk Theti-be, az Albán-Alpok szívébe. Ez dózerút végig, kb 90 km, jó sok szint de álomszép a túra. Thétiben van egy rakás hotel, fillérekért ott aludtunk, mennyei vacsorát és reggelit kaptunk. Aztán vissza, először dózerút, aztán az az aszfaltos szerpentin, amin ti is mentetek a film végén.

Albániát mindenkinek javaslom. Álom simaságú minden útjuk (bejártuk Shkodertől a görög határig az országot), normál árak vannak és még viszonylag kevés a turista. Abszolút nem egy elmaradott ország - mint ahogy mi gondoltuk előtte. És nem lopnak ! Legalább is biztosan kevesebbet, mint nálunk. A shkoderi vár bejárata közelében otthagytunk 3 karbon montit, lakat nuku, 1,5 óra múlva is ott voltak.

Na, ezt pl nem merném kis hazánkban megtenni.

A tengerpartjuk is nagyon szép, a hegyek is gyönyörűek, szóval csak ajánlani tudom mindenkinek.


Marci

#25
cobranco

cobranco

  vendég

 • fórumtag
 • 490 hozzászólás

Van egy ország,amiről nem igazán tudunk semmit,,nincs benne a híradásokban,mintha nem is lenne.Ez Albánia.Idén tavasszal úgy döntöttünk,ideje lenne feltérképezni.Mindjárt az elején a legjavába vágtunk bele.Következik az Albán-Alpok.

 

 

Útvonal:

Grabaj-völgye-Gusinje-Baskimi-SH20/Vermosh-Lepushe-Selce-Tamaré-Broje-Hani' Hotit/-Koplik-Skhodras Private Resort

 

Térkép:

http://cobranco.hu/t...lkan.2017..html

 

Fotoalbum:

https://www.facebook...=1&l=ecd6576a32

 

Kellemes időtöltést!

 

További videók,képek,túrabeszámolók itt:http://cobranco.hu/


Túráim,videók itt: http://cobranco.hu


#26
cobranco

cobranco

  vendég

 • fórumtag
 • 490 hozzászólás

Sziasztok!

 

Legelső  Balkáni túrám helyszíne felejthetetlen élmény volt,kódolva volt tehát,hogy előbb utóbb vissza kell ide térni. Ez öt év elteltével idén tavasszal következett be,az élményeket egy,a túráról készült több részből álló monumentális filmeposz keretébe foglaltam,akit érdekel,ajánlom megtekintésre:

 

 

Útvonal:

Autós rész:

Budapest-Röszke-Belgrád-Cacak-Uzsice-Nova Varos-Pripolje-Mojkovac-Kolasin

Bringás szakasz:

Kolasin-Matesovo-Komovi hegység-Tresnjevik hágó/1573m/-Andrejevica-Sutjetska-kanyon-Murino-Plav-Plavsko jezero-Gusinje-Grbaja völgy/Prokletije/

 

Térkép:

https://www.bikemap....ontenegro-2017/

 

Fotoalbum:

https://www.facebook...=1&l=73429109e6


Túráim,videók itt: http://cobranco.hu


#27
cobranco

cobranco

  vendég

 • fórumtag
 • 490 hozzászólás

Sziasztok!

 

Sajnos egyre inkább kopogtat az ősz,ezért pár perc erejéig idetolakodnék egy kis májusi mediterrán hangulattal.Fotósorozat után itt egy filmes előzetes,amolyan „best of” a teljesség igénye nélkül:

 

 

Útvonal:

Kolasin-Komovi hegység-Andrejevica-Plav-Gusinje-Grabaj-völgy-Prokletje-hegység/Vermosh-Selce-Tamare/-Koplik-Skodra-Rozafa vára-Vaut Dejes-Komani-tó-Fierze-Puke-Ucinj-Vladimir-Skodra-tó-Virpazar-Sveti Stefan-Budva-Jaz-Kotori öböl-Lovcén Nemzeti Park-Cetinje-Rijeka Crnojevica-Podgorica-Treskavac-Bukomirsko jezero-Kucka krajina-Verisa-Kolasin

 

Térkép:

https://www.bikemap....ontenegro-2017/

 

Jó szórakozást!


Túráim,videók itt: http://cobranco.hu


#28
korab

korab

  újonc

 • fórumtag
 • 16 hozzászólás

...és nem is fog változni, úgy tűnik. Pár év óta ez úgy megy, hogy ősztől tavaszig más tervben gondolkodok (pl. Csehország, Baltikum, Erdély), nyárra fordulva pedig Balkán lesz belőle.

 

Így volt idén is, röviden összefoglalom a túrát (de írtam egy 17 oldalas túranaplót is).

Van egy t-k állandó hármas csapatunk, már 10 éve tekerünk együtt, kezdtük a Balatonnál, folytattuk az Adria oda-vissza túrákon, volt Görögország is. Nem okoznak lelkiismeret furdalást azzal, hogy teljesen rám bízzák az útitervezést, mert nekik "mindegy merre csak menjünk már", nekem meg szívügyem és hobbim a feladat. Így hát kedvemre vezethetem az útvonalat az áhított természeti-kulturális-történelmi érdekességeken át, megmaradva a Balkán keretei között. Egyébként pedig a biztonságérzetet és a jókedvet erősiti a túratársak jelenléte, akik egyetemi barátaim is egyben.

 

Szombathelyről indulva az Őrségen át Rédics, Muraközön át Ludbreg, Krizevci volt az első napi táv, szőlők között aludtunk 184km után. Napközben 37 fok volt.

 

Éjjel megjött a front, fele annyi fok volt mint előző nap. Jórészt síkon kanyarogtunk el az Una völgyéig, Sziszekig esőben. Egy kis sziget-kempingben aludtunk, amit (utólag vettük észre) a sárga színű Bosznia-útikönyv is ír (Bosasnski Otok). 158km

 

Harmadik nap beteltünk az Una-völgy hangulatával, majd Bihac pezsgésével, azután nem volt többé menekvés a hegyek elől. A közeli Plitvicét már megtekertük tavaly, így Bosznia belső része felé folytattuk, az Una majd Unac völgyében. Martin Brod az utolsó falu a völgyben, fenséges, de elfelejtett táj, Nemzeti Park. A falu felett aludtunk a karsztfennsíkon, ügyelve az aknaveszélyre.

 

A negyedik napon tartottuk végig a délkeleti csapásirányt, sivár, szegény vidék, az egykori harcok lepusztították, élükön Drvar várossal. Glamoc-ig átvergődtünk egy jó 40 km-es szinte lakatlan, nyomasztó vidéken, az 1000m tszf.-en kanyargó murvás út komoly kihívás volt. Ezután Livnoban keltünk életre, a Busko jezero partján háltunk.

 

Az eredeti cél Montenegro és Shkodra lett volna, de a társakkal szövetséget kötöttem, és letettem róla az Adria kedvéért, amit elég erősen kívántak már addigra. Letámadtunk hát Makarskáig, majd másnap végigbringáztunk Hvar szigetén, onnan komppal Brac, komppal Split, Trogir, és az esti vonattal haza.

 

9 nap alatt 987 km lett (júl. 8.-16.), megvolt a tekerés új tájakon, és a nyaralás is.

 

Hello Korab!

 

Jó hallani felöled,gondoltam,az idén is a Balkán a cél nálad is.

A Plitvicei-tavak és a Velebit,meg persze a tengerparti sáv nálam is a tervek között van.

 

Az emlitett útszakasz Boszniában tényleg rázós a forgalom miatt,egymásba érnek a kamionok,de bringával teljesen más mint autóval,szinte alig haladtunk,örökké meg kellett állni fényképezni,nézelödni.

 

Megpróbálom belátható idön belül feldobni a videókat.


korab módosította - 2015. november 26. - 10:55


#29
cobranco

cobranco

  vendég

 • fórumtag
 • 490 hozzászólás

Nem kell utánanézned,át tudsz menni,a Monti oldalon aszfalt a határig,az albán oldal gyalázatos makadámszerüség végig,amennyiben az SH20-asra gondolsz,és még dúrva szintek is vannak.Taáltam két bringás videót is erröl a neten,szinte végig tolták.

Én jövöre tervezek egy hasonló kört,a Cakor is benne lett volna,nem tudom mennyire vannak aknák az úton,a határ egy betontömbbel el van torlaszolva.

Úgyhogy  Pec felöl csillagtúra-szerüen gondoltam üres bringával fel a hágóig,majd vissza,ezt még átgondolom,meg egyáltalán Kosovot bevállaljam-e,elég rizikósnak tünik.

 

Egy privát elérhetőséget átdobhatnál,érdekelne majd,hogy mire jutottál.


Túráim,videók itt: http://cobranco.hu


#30
Futura

Futura

  újonc

 • fórumtag
 • 1 hozzászólás

Hello Cobranco!

 

A nyári fő túrámat általában már télen megálmodom, de most valahogy lassabban ment.  A másik oldalról kezdtem a dolgot vizsgálni, méghozzá az oda utazással. A saját kocsi mellett már mentem mindennel ami mozog, tehát átnéztem a menetrendeket. A Volán járatokat silabizálva beugrott: MONTENEGRO!!!

Heti egy járat Budváig és nagyon olcsó. BIcajért nem kell fizetni. Persze rögtön eszembe jutott az filmed a saját túrádról, amit akkor már láttam, de most többször is megnéztem. Kösz a filmet, ami önmagában is szórakoztató, és kösz a rengeteg infót.

Még kiforratlan a dolog, de a te útvonaladat követném nagyrészt, ellenben a Prokletijét is belevenném. Egy Cakor hágó mászást szerettem volna nosztalgiából,  nagyon sok éve menetrendszerű busszal jöttem át rajta Pec-ből, ami életem egyik legizgalmasabb útja volt.(A kalauz induláskor fekete zacskókat osztott szét, érkezéskor a fele utasnak volt a zacskójába ez-az) Sajnos lezárták tíz éve, az aknák még mindig ott vannak.  Most annak nézek utána, hogy tudok átmenni Gusinjéből Albániába, ahol egy nehéz de gyönyörű út vezet a határ mellett a Skhodrai tóig.
Mégegyszer had köszönjem meg a filmjeid!

Juhász Géza#31
cobranco

cobranco

  vendég

 • fórumtag
 • 490 hozzászólás

Üdv mindenkinek!

 

Itt az Adriai túránk utolsó része,olyan amilyen,van az,mikor a természet is belekontárkodik a forgatókönyvbe:

 

 

Útvonal:
Prozor-Ramsko jezero-Makljen hágó /1123m/-Gornji Vakuf-Rastovo hágó/1025m/-Novi Travnik-Travnik-Turbe-Ugar szurdok-Knezevo/Skender Vakuf/-Banja Luka

 

Térkép:
http://users.atw.hu/...ria6.2014..html

 

Fotóalbum:
https://plus.google....794015585034257

 

Írásos /immár teljes/ túrabeszámoló:
http://users.atw.hu/...o_14_adria.html

 

Kellemes időtöltést!

 


Túráim,videók itt: http://cobranco.hu


#32
cobranco

cobranco

  vendég

 • fórumtag
 • 490 hozzászólás

Sziasztok!

 

Tavaly nyári balkáni túránk újabb epizódját fogadjátok szeretettel:

 

 

Útvonal:

Neum-Klek-Opuzen-Metkovic-Capljina-Pocitelj-Mostar-Jablanica-Jablanicko Jezero-Rama völgye-Prozor

 

A szokásos kapcsolódó linkek, akik nemcsak tévézni szeretnek:

 

Térkép:

http://users.atw.hu/...ria5.2014..html

 

Írásos túrabeszámoló /8-9 nap/:

http://users.atw.hu/...o_14_adria.html

 

Fotóalbum:

https://plus.google....794015585034257

 

Slideshow:

https://plus.google....41f114b0e31dafc

 

Üdv   Cobranco


Túráim,videók itt: http://cobranco.hu


#33
cobranco

cobranco

  vendég

 • fórumtag
 • 490 hozzászólás

Van az a mondás,hogy „jobb később,mint hamar”

Tehát, Adria-küldetés újratöltve,bár az előző epizód olyan régen volt,hogy lehet,írnom kéne egy kis ismertetőt a korábbi részekből…

Szóval a történet úgy kezdődik: nyár van,40 fok,tengerpart…akit érdekel,jó szórakozást!

 

 

Útvonal:

Brist-Gradac-Bacinska jezera-Ploce-Trpanj-Orebic-Peljesac riviera-Viganj-Janjina-Drace-Prapatno-Ston-Neum

 

Van itt még néhány haszontalan link,ami szegről-végről a túrához kapcsolódik,bár valószinűleg senki nem kattint rá,de hátha:

 

Térkép:

http://users.atw.hu/...ria4.2014..html

 

Írásos túrabeszámoló /tengerparti rész: 4-8 nap/:

http://users.atw.hu/...o_14_adria.html

 

Fotóalbum:

https://plus.google....035352827563537

 

Slideshow:

https://plus.google....85ab14aa2eae13c


Túráim,videók itt: http://cobranco.hu


#34
cobranco

cobranco

  vendég

 • fórumtag
 • 490 hozzászólás

Üdv mindenkinek!

 

Elkészült a nyári balkáni bringatúránk harmadik epizódja,a tengerparti rész,látványban nem lesz hiány és aki kemény hegyi szakaszra vágyik,az sem fog csalódni.

 

 

Útvonal:

Cetina-szurdok-Omis-Makarska riviera/Brela,Baska Voda,Makarska,Tucepi,Podgora,Drvenik,Zaostrog,Podaca,Brist,Gradac/-Biokovo Nemzeti Park: /Sveti Jure(1762m)

 

Térkép:

http://users.atw.hu/...ria3.2014..html

 

…ja igen,bár kicsit megkésve,de van itt még egy,a túrához tartozó,fotókkal illusztrált írásos beszámoló is,igaz egyenlőre még csak a Boszniai szakaszról,…ha valakit érdekel,megtekinthető itt:

http://users.atw.hu/...o_14_adria.html

 

Kellemes időtöltést!


Túráim,videók itt: http://cobranco.hu


#35
simon23

simon23

  törzsvendég

 • fórumtag
 • 929 hozzászólás

Köszi Zoli!!

 

Lesz egy nyugodt pár órám míg a nejem "utazik veletek"  :)

 

Üdv: Joe


Ridley Noah Fast / Winora Sirius ix 11 


#36
cobranco

cobranco

  vendég

 • fórumtag
 • 490 hozzászólás
picture-10003.jpg

Balkáni bringatúránk második része megtekinthető,akit érdekel:

Útvonal:
Jajce-Pliva-tó-Vinacka klisura-Donji Vakuf-Bugojno-Kupreska Vrata/1384m/-Kupres-Kupresko polje-Malovan hágó/1184m/-Krug planina-Livno-Busko jezero-Arzano-Zadvarje-Gubavica vizesés-Cetina kanyon

Térkép:
http://users.atw.hu/...ria2.2014..html

Nem „apróztam el”,remélem lesz aki végigüli:)

Hátszelet!

 


 • simon23 kedveli ezt

Túráim,videók itt: http://cobranco.hu


#37
cobranco

cobranco

  vendég

 • fórumtag
 • 490 hozzászólás

Sajnos az idei nyár időjárás szempontból katasztrófális volt,ciklon ciklon hátán,a balkáni régió meg különösen sok esőt kapott,mi direkt úgy indultunk,hogy be volt lőve az anticiklon,sajnos nem tartott ki végig,az utolsó két nap igencsak felejthetővé sikeredett,ami a körülményeket illeti,sőt még utána is,mivel egy kétoldali tüdőgyuszi emlékeztetett rá,hogy nincs olyan öltözet amiben 24 órát lehet szakadó esőben tekerni,következmények nélkül.


Túráim,videók itt: http://cobranco.hu


#38
Tekergek

Tekergek

  🚲

 • fórumtag
 • 1.257 hozzászólás

A videóim képminőségre tökéletesek lettek, de a narráció minősége nagyon gyenge lett, ezért majd talán legközelebb lehet szó megosztásról.

 

Akkor rakj alá zenét és feliratokat, vagy új narráció track-et (a szélsüvités nem feltétlen szükséges :)). Ha nem tetszik a zene azt el lehet tekerni.#39
freddyke

freddyke

  törzsvendég

 • fórumtag
 • 2.261 hozzászólás

Tegnap megnéztem, nagyon tetszett, el tudom képzelni milyen volt a hangulat. Várom a folytatást.

 

Nekem három naposra rövidült a horvát-szlovén túrám, az eső miatt csonkítottam meg teljesen. Az Adria, a magas hegyek kimaradtak, azért így is élvezetes volt, csak sajnos 16 órát áztam brutális viharban/esőben egy szlovén kempingben (a sátor kibírta, de vizesen raktam el..). A videóim képminőségre tökéletesek lettek, de a narráció minősége nagyon gyenge lett, ezért majd talán legközelebb lehet szó megosztásról.#40
cobranco

cobranco

  vendég

 • fórumtag
 • 490 hozzászólás

Üdvözlet mindenkinek!

Az idén nyáron tettünk egy kis bringást kirándulást a Balkán-régióban,az erről készült filmes útibeszámoló első részét fogadjátok nagy szeretettel:Útvonal:
Banja Luka-Ducipolje-Vrbas kanyon-Krupa na Vrbasu-Grebenska klisura-Bocacko jezero-Podmilac-Jajce

Térkép:
http://users.atw.hu/...ria1.2014..html

Kellemes időtöltést!


Túráim,videók itt: http://cobranco.hu