Giant Expedition, Koga Miyata World Traveller.
Ezekkel bárhová. Nekem egy régebbi, kicsit leszakadt Giant Expedition-om van, de annak ellenére, hogy mindig valami elhalálozik rajta a lehasználtságtól, tudom ajánlani. Nyilván az ütött-kopott gép egyik típusból se jó.
Szerintem ami lényeg, hogy egy jó merev villás trekking legyen, lehetõleg elöl is csomagtartóval, jóféle Crosso táskákkal, jó hatásfokú könnyû agydinamóval, hozzá elöl LED-es reflektorral.
Ha Shimano cuccokkal van szerelve, akkor én Deore alá nem mennék, az alatt hosszú távon inkább szemét kategória. Persze nem minden, de ha az ember sokezer km-t megy, akkor olyat kell venni, ami viszonylag sokáig húzza, de persze hajtásban fölösleges megvenni szerintem a csúcs darabokat, azt úgy is cserélni kell.
Hajtásnak én szeretem a 44-32-22 sort hátul egy 11-32 8s-el, de nyilván sokan jobban szeretik inkább a 26-36-48-as sort. Nekem a kisebb is elég, kb. 50km/h-ig lehet tekerni.
Gumi szélességnek én határozottan a 37mm-est ajánlom, volt 32mm-esem is, de sok csomaggal nem szereti, fõleg ha rossz az út. Ellenállásban nem érzek nagy különbséget, de a 37-es sokkal komfortosabb, nem rázza úgy szét a bringát, és ész nélkül megpakolható 6bar nyomás mellett.
Mintának aszfaltra valami Continental Contact, vagy Marathon, Marathon Dureme, ha kicsit terepesebb, akkor hátra egy Marathon XR/Mondial.
Nekem hátul most XR van, egy kicsit kevésbé gurulós, de nagyon megvan a mindentjárós érzés. (Ultimate freedom, vagy hogy monnyák - az agydinamót is ezért szeretem a legjobban.)
Féknek én szeretem a Magura HS 33-ast, de lehet hogy ez csak valami sznobizmus...

(meg mazochizmus

)
Mindenesetre nagyon jó, de egy V-fék sokkal egyszerûbb.
Ez csak egy vélemény, de az eddigi túratapasztalatok alapján nekem bevált.
Jó Trekkinget Hollandiából lehet hozatni, nagyon olcsón vannak jobbnál jobb alig használt gépek.