Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Grammánia - a végletek nélkül

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
743 hozzászólás a témában

Mars

Mars

vendég

• fórumtag
  • 527 hozzászólás

Gyors közvélemény kútásás keretében megkérdezhetem az urakat, hogy a tubeless setup-ot mekkora nyomáson használják (plusz rájder tömege)?
(Ha már úgyis egész délután ment az off. :) )

84 kg vagyok bringás cuccban + 11 kg a bringa, az 95 kg. 

Maxxis Ikon 2,2 elől és hátul is, belsővel, 2,0 bar mindkettőben. 

Maxxis Ikon 2,2: 617g, és 626g TL de nem 3C, saját mérés szerint, hogy ne legyen teljesen OFF. 

zscs

zscs

bringás

• fórumtag
  • 3.321 hozzászólás
  • LocationBdapest - Wien - Mondsee

oúti/cx: 28-as külső elől és hátul, 3.5-3.7 bar

hardtail: elől 2.1-es Aspen, 1.4 bar. Hátul 2.1-es Aspen, ~1.6 bar

fully: elől 2.25-ös Rocket Ron, 1.3-1.4 bar. hátul Maxxis 2.2-es Ikon, ~1.6 bar

tömeg: 70-hez közelebb vagyok, mint a 80-hoz, többnyire szerintem felöltözve is:)

Apropó grammozás! Egy ismerős révén lehetséges, lesz pár érdekes mérés, amit megosztok majd. Fájintos cuccok, grammánia ultimate :)

• pajesz kedveli ezt

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.026 hozzászólás

Köszönöm, urak! Meglepődtem, azt hittem, ennél alacsonyabb nyomást használtok.

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

eddie1978

eddie1978

vendég

• fórumtag
  • 492 hozzászólás
CX 33mm széles gumival, Mitas X-road vagy X-field. Én+bringa kb 83kg menetkészen. Elöl 3.5, hátul 4bar terep és aszfalt. Néha ha csak aszfalt, akkor még plusz két tizedet nyomok bele.

eddie1978 módosította - 2018. július 18. - 07:12

pajesz

pajesz

fórumtag

• jóváhagyásra váró
  • 74 hozzászólás

Hát izé... A KOM-ot az ellenkező irányba kell ! :)

A “harder is faster” egy érdekes téma😃

gaboca1

gaboca1

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.348 hozzászólás

Csóri rider beöltözve ~94kg 2,25 mindenféle gumival xr1501 felni 20,5 ill 22,5mm 1,8-2,0, de sárban megy az 1,6-1,8. KOM vadászat nem túl köves lefelékben 1,4-1,6.

Friss élmény Newmen advanced sl x22 szigorúan 1,8-2,0. De megy ez lejjebb még.

Hát izé... A KOM-ot az ellenkező irányba kell !  :)

pajesz

pajesz

fórumtag

• jóváhagyásra váró
  • 74 hozzászólás

Gyors közvélemény kútásás keretében megkérdezhetem az urakat, hogy a tubeless setup-ot mekkora nyomáson használják (plusz rájder tömege)?
(Ha már úgyis egész délután ment az off.:) )

Csóri rider beöltözve ~94kg😃 2,25 mindenféle gumival xr1501 felni 20,5 ill 22,5mm 1,8-2,0, de sárban megy az 1,6-1,8. KOM vadászat nem túl köves lefelékben 1,4-1,6.

Friss élmény Newmen advanced sl x22 szigorúan 1,8-2,0. De megy ez lejjebb még.

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs
Az fugg a gumi meretetol es nemileg az anyagatol is (mennyire rugalmas vagy rideg, vastagfalu)

Montin 2.25 kb 90kg ossztomeg (bringa, tokkal vonoval) 1.8+2.0 bar, ez alatt nekem pogozos
Cx 30as gumival aszfalt 3.9+4.1 bar vegyes terep 3.5+3.7 bar
Cx 35os gumival fel barral kevesebb

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.026 hozzászólás
(Ha már úgyis egész délután ment az off.:) )

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

pajesz

pajesz

fórumtag

• jóváhagyásra váró
  • 74 hozzászólás

A tubolito kilyukadt több helyen?
Nem hangzik jól. :/

Mint a szita, felni oldalon, én ilyet még életemben nem láttam. Vettem foltot is, gondoltam megragasztom, de annyira aprók a lyukak, hogy csak fürdetéssel és nyomkodva kezd el ereszteni + nagyon sok helyen. És pont az első keréken?? Kb 70km alatt? Csak arra tudnék gondolni, hogy a tej maradéka csiszolta ki, de nem volt maradék, lemostam, letöröltem háromszor. Az exceed gyári szinte 0km-es conti xkingeket raktam fel, ezek eleve nem TL-ek, tiszták voltak. Nem is értem.
De ha tényleg a tej maradéka csinálja, akkor nem szabad tubot venni tartaléknak, mert se ragasztani se hazaérni nem lehet vele.
A hátsó kerék egyébként egyszer csak úgy leeresztett, újrafújtam, azóta tart. Az valószínüleg a b.zi szelep kialakítás miatt eresztett le. Sose tudod, hogy eléggé be van-e tekerve, ha meg betekered csontig, akkor gondolom kuka a szelep “ház” vagy mi.
Nem lennék jó reklámember😃.
Vettem az outihoz is egy szettet, de ezek után nem mertem átszerelni.
Úgyhogy most rocket ronok elől-hátul TL.

joshua

joshua

vendég

• fórumtag
  • 225 hozzászólás

Ahogy Zscs írta a Maxxis gumit nagyon jók! ebben az évben ilyeneket használok Ikon 2.25 Exo+Tr 670g/saját mérésem/ illetve Aspen Exo+Tr 2.25 /650g/ saját mérés,ahogy az okosok mondták nekem is nem kell a 3C  illetve hiába 60tpi de több benne a gumi ezáltal nehezebben is kopik!Tökéletes maratonozásra!

zscs

zscs

bringás

• fórumtag
  • 3.321 hozzászólás

Szerettem volna egy könnyű szettet/kombót, amivel meg is tudok állni + nem rakom le a kormány végét a kanyarokban. A Conti xking + tubolito majdnem jó, de mivel mindenki RoRon vagy RoRon/RaRa (ezek a rövidítések...) kombót használ gondoltam kipróbálom kimondottan liteskin + tubo megoldást. Kicsit elbizonytalanodtam.
A tubo is nagyon érdekes, első verseny után az első keréken szita lett, a felni oldalon ráadásul. Előtte tubeless volt, a külső vadi új, mielőtt felraktam lemostam + tisztára töröltem a felnit és a szalagot is, de úgy látszik ez sem elég. Megpróbálom majd mégegyszer új szalaggal, hátha.
Mindenesetre pótbelsőnek tubolitot vinni nem nagy ötlet.

A tubolito kilyukadt több helyen?

Nem hangzik jól. :/

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs
Olyan nagy csodak nincsenek, inkabb erdemesebb kiismerni. En pl az aspent utaltam :) a contik anyaga nagyon tetszett, mk, rk, xk jo gumik. De mindenesnek a roro+rara valoban az egyik legjobb gyors gumi kombo xc bringakra - sokoldalu es gyors.

Az utobbi probalkozasom volt a thunder burt, ami kb annyival gyorsabb, amennyivel szarabbul tapad. Igazabol jol hasznalhato, de meredek felfeleken is lefeleken is konnyu elerni a korlatait, amit nekem a ralphal nem sikerult,

pajesz

pajesz

fórumtag

• jóváhagyásra váró
  • 74 hozzászólás

ez az én mérésem Addix 29 SnakeSkinre: https://gewichte.mtb...p-snakeskin-tlr
618g-ot mértem, gyári spec 610g, teljesen jó.

Idén ez van elől, versenyzek vele, 4. versenyem volt hétvégén ezzel, egészen korrekt.

A régi SnakeSkin verzió könnyebb volt. Szintén saját mérés, 574 gramm: https://gewichte.mtb...n-rocket-ron-ii

Maxxis gumik piszkosul jók, Schwalbe azért van most, mert "kaptam". Maxxis Aspen 2.1x29 2C EXO TR-em van, még előre is szuper, bármennyire meglepő. EXO miatt 620g körül mozog ez is, azért azt fontos tudni. Ikon jó még előre, 2.2x29 640g körül mozog (EXO TR 3C Speed)

Szerettem volna egy könnyű szettet/kombót, amivel meg is tudok állni + nem rakom le a kormány végét a kanyarokban. A Conti xking + tubolito majdnem jó, de mivel mindenki RoRon vagy RoRon/RaRa (ezek a rövidítések...) kombót használ gondoltam kipróbálom kimondottan liteskin + tubo megoldást. Kicsit elbizonytalanodtam.
A tubo is nagyon érdekes, első verseny után az első keréken szita lett, a felni oldalon ráadásul. Előtte tubeless volt, a külső vadi új, mielőtt felraktam lemostam + tisztára töröltem a felnit és a szalagot is, de úgy látszik ez sem elég. Megpróbálom majd mégegyszer új szalaggal, hátha.
Mindenesetre pótbelsőnek tubolitot vinni nem nagy ötlet.

zscs

zscs

bringás

• fórumtag
  • 3.321 hozzászólás

ez az én mérésem Addix 29 SnakeSkinre: https://gewichte.mtb...p-snakeskin-tlr

618g-ot mértem, gyári spec 610g, teljesen jó.

Idén ez van elől, versenyzek vele, 4. versenyem volt hétvégén ezzel, egészen korrekt.

A régi SnakeSkin verzió könnyebb volt. Szintén saját mérés, 574 gramm: https://gewichte.mtb...n-rocket-ron-ii

Maxxis gumik piszkosul jók, Schwalbe azért van most, mert "kaptam". Maxxis Aspen 2.1x29 2C EXO TR-em van, még előre is szuper, bármennyire meglepő. EXO miatt 620g körül mozog ez is, azért azt fontos tudni. Ikon jó még előre, 2.2x29 640g körül mozog (EXO TR 3C Speed)

pajesz

pajesz

fórumtag

• jóváhagyásra váró
  • 74 hozzászólás

https://gewichte.mtb.../search?q=addix

a +24%os elteres nah az meg viccesebb...

Én jelenleg ezekkel gazdálkodom, na ezek mellé vásároltam be a LiteSkin RoRon-t (nem kellett volna):

Conti xking racesport 2.2 520g
tubolito 80g = 600g

Conti raceking protection 2.2 630g
+120g conti = 750g

nobby nic 29x2.25 : 710 g
+60ml doc blue = 770g

Rocket Ron Evo TLE SnakeSkin 29x2.25 628g + 60ml doc blue = 688g

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs

https://gewichte.mtb.../search?q=addix

a +24%os elteres nah az meg viccesebb...

arn módosította - 2018. július 17. - 17:49

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs

Egy friss bike-discount-os vásárlás és idegbaj: Schwalbe Rocket Ron Evo 29 x 2,25" Addix LiteSkin Speed (Red) gyári 520g, mért 608g.

Összehasonlítás képpen: Rocket Ron Evo 29 x 2,25" Addix SnakeSkin TL-Easy SpeedGrip gyári 610g, mért 628g, ez még elmegy, bár ez sem fair.

Azért a +88g egy kicsit már pofátlanság sztem. Tényleg nem szabad már Schwalbe-t venni? Ezeket a LS-eket nem pont a súlyuk és jobb gördülési ellenállásuk miatt veszik az emberek?

en ezen bosszankodtam mar eleget... egyszer meg irtam is nekik idegessegemben, hogy egy csomot koltok a bringara, ok meg rapakolnak nekem +100got, amiert lehet 100-200 eurot fizettem (jo esetben) mashol. igazabol annyira nem is lenne idegesito, ha egy olcso vmirol lenne szo, de egy 40-50 euros gumit tessek mar rendesen legyartani.

erdekes, hogy a conti meg tudja pontosra csinalni.

nezd meg itt is az osszevetest :D bar a gordulessel nem ertek egyet, szerintem jobban gurul a speed, mint a korabbi gumik, vagy akar a conti (xking, race king).

https://www.bicycler...ddix-speed-2017

arn módosította - 2018. július 17. - 17:37

pajesz

pajesz

fórumtag

• jóváhagyásra váró
  • 74 hozzászólás

Egy friss bike-discount-os vásárlás és idegbaj: Schwalbe Rocket Ron Evo 29 x 2,25" Addix LiteSkin Speed (Red) gyári 520g, mért 608g.

Összehasonlítás képpen: Rocket Ron Evo 29 x 2,25" Addix SnakeSkin TL-Easy SpeedGrip gyári 610g, mért 628g, ez még elmegy, bár ez sem fair.

Azért a +88g egy kicsit már pofátlanság sztem. Tényleg nem szabad már Schwalbe-t venni? Ezeket a LS-eket nem pont a súlyuk és jobb gördülési ellenállásuk miatt veszik az emberek?

zscs

zscs

bringás

• fórumtag
  • 3.321 hozzászólás

Nincs új a nap alatt; mégis, aki most ismerkedik a grammozás témával, ez egy hasznos cikk lehet számára. Kis fizika! :)

https://www.mtb-news...ierende-massen/

• Procolus kedveli ezt