Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Cikkek a weboldalon - észrevételek

- - - - -

 • Lépj be és szólj hozzá
148 hozzászólás a témában

#141
Kisherceg

Kisherceg

  fullamatőr kocabringás

 • fórumtag
 • 7.506 hozzászólás

Ez a cikk:

http://bikemag.hu/ma...omannyal-3-resz

 

a tárhelyet sem érdemli meg. Az pedig, hogy elolvastam, színtiszta időpocsékolás volt. Tele általánosságokkal, csúsztatásokkal és féligazságokkal. Pontosabban nem tele van velük, hanem másból sem áll.

 


"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"


#142
Kisherceg

Kisherceg

  fullamatőr kocabringás

 • fórumtag
 • 7.506 hozzászólás

Ebben a cikkben:

http://bikemag.hu/ma...t-valtorendszer

miért írja a szerző, hogy:

"A Lindarets egy érdekes cég mivel összesen négy terméket találunk a weboldalán. Egy trail és egy országúti zoknit illetve egy pólót.... Most viszont itt a GoatLink..."

 

Aztán a cikk végén egy link:

http://www.wolftooth...s/cassette-cogs

 

Érdekes... :)

 

Egyébként a cikk címe is megtévesztő, de ezt már fel sem veszem.

 

 


 • torma99 kedveli ezt

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"


#143
gren_tamas

gren_tamas

  törzsvendég

 • fórumtag
 • 696 hozzászólás

Kedves Tamás!
Meglepett a hozzászólásod, ugyanis komolyan gondoltam amit fentebb írtam.
[...]
Kérlek javítsd a linkeket a postodban, hogy mûködjön és zárjuk le itt ezt a kérdést.
köszi és üdv: kempelen

Kedves Kempelen!
A válaszod alapján megértettem, hogy a hibát, amiért panaszkodtam, magam okoztam, az ok a másolás. Amikor az így másolt BM cikket ellenõriztem (szerkesztésekor a BikeMagon), akkor jelentkezett a Server not found stb. hibajelentés - s erre panaszkodtam itt. Ismét megnézvén a (linkhibás) cikket, az ok nyilvánvaló, észrevehettem volna elõbb is: a Revomag rövidíti a linket, s a Bikemag nyilván eltérõ fórummotorja ezt (a rövidítést) nem kezeli, s az eredmény egy nemlétezõ cím, ezt véli azután nemlétezõ server-nek. Azaz a „szimbolikus hivatkozás”-t vette valóságos, csupasz linknek, s így érthetõ, hogy nem találta.
Mea culpa, a fölvont szemöldök így magamra vonatkozik.
A linkeket (az Országúti... témában) kijavítottam (s ellenõriztem is) egy újabb hozzászólásban, mert az eredeti post-hoz már nem férek hozzá.
Üdvözlettel gren_tamas

#144
kempelen

kempelen

  kvázigazda

 • admin
 • 189 hozzászólás
Kedves Tamás!
Meglepett a hozzászólásod, ugyanis komolyan gondoltam amit fentebb írtam.
Akik rajtam kívül moderátorai még az oldalnak nagyrészt a Revomagon is fórumoznak, nem gondolom, hogy bárki ilyen kisstílû gondolatrendõrt játszana, de feltettem a kérdést a többi moderátornak is, a cikkhez bejegyezve ugyanis nem látom, hogy bárki belenyúlt volna rajtad kívül.
A hozzászólásodban egyébként jelen pillanatban is hibásak a linkek, az okát nem tudom, mert az összes többi link mûködik az oldalon.
Tiltólista, gondolatrendõrség, hasonló más okosság a jövõben sem lesz nálunk, ez nem 1984-es fórum.
Kérlek javítsd a linkeket a postodban, hogy mûködjön és zárjuk le itt ezt a kérdést.
köszi és üdv: kempelen

#145
gren_tamas

gren_tamas

  törzsvendég

 • fórumtag
 • 696 hozzászólás

[...] Lépésem ebben a formában valóban felvet problémákat, így a jövõben tartózkodom a gyakorlattól.
üdv:kempelen

Kedves Kempelen illetve Bikemag Felelõs!
Az idézett mondatod alapján (2011 nov. 5-én írtad ide) ma be akartam linkelni egy másik hosszú, összefogaló, többeket érdeklõ cikket egy másik weboldalról. Valaki - nyilván nem te, Kempelen, hisz ilyesmit feltehetõleg nem tennél - (más személy? program?) a fõ hivatkozást elrontotta, így kényszerûségbõl, de a BM Országúti ... téma olvasóinak érdekében bemásoltam oda saját magam, nyilván ez volt a rejtõzködõ pedagógus célja, tanuljam meg magam a helyes magatartást, ne mindig a felsõbbségtõl várjak utasítást. Megjegyzem, a bujkáló felügyelõ írhatott volna nekem személyes e-mail-t is, ahelyett, hogy az üzeneteimmel bûvészkedik - ismét, egyenes tiltás vagy figyelmeztetés nélkül történt mindez. Egy r e v o m a g hivatkozás benne maradt a cikkben, erre kattintva azonban Server not found üzenetet kapok. Ezt még ki lehetne bírni (ugyan nem etikus így elvágni), azonban a cikk végén van több egyéb (külföldi, szakmai web címekre mutató) üzenet is, a cikk forrásai, ha valaki utána akarna olvasni, s ezekre is ugyanazt a Server not found üzenet érkezik (Firefox 8). Nem nálam van a hiba, Safari-val is hasonló (Safari can't find the server), miközben ugyanezt kimásolva egy böngészõbe persze azonnal elérem. Tiltólista továbbra sincs. Magyarázatot illetve hibajavítást szeretnék mielõbb, azt hiszem, ez érthetõ: a Bikemag értékének jórészét jelentik - sokaknak - a Fórum hozzászólások. Megjegyzem, más, ugyane fórumban hivatkozott linkek mûködnek (pl. Campagnolo...), azaz személyemhez illetve az üzenetemhez (mai, hosszú...) köthetõ a zavar. Ha az autómat rontaná el valaki, az rongálás lenne, még akkor is, ha valaki más helyére parkoltam volna: tiszta sor, följelentem, megbüntetik. Itt az üzenetemet rongálja valaki vagy valami. Kérem, tartózkodjon tõle. Ha valamit rosszul csinálok, tiszteljen meg azzal, hogy magyarázatot ad. Ismerek 4-5 különbözõ magyar kerékpáros Fórumot, senkinek sincs szüksége arra, hogy ezeken kétes tulajdonosi gyakorlatokról szóló véleményháború kezdõdjön. Kérem, ezt az üzenetet fontolja meg a szóbanforgó felelõs. Magánüzenetre válaszolok, magánlevelet nem teregetek ki, de ha azt tapasztalom, hogy tudtom és ismert ok nélkül rontják a szövegem, akkor fölvonom a szemöldököm. Technikailag, az ide (BM) máshonnan bemásolt cikkek minõsége alatta marad az eredetinek, ezért részesítem elõnyben a hivatkozást. Hozzá kéne szokni - vagy explicite tiltani.
Márton-napi és Fegyverszüneti (Armistice, F) kegyelemteljes üdvözlettel gren_tamas

#146
kempelen

kempelen

  kvázigazda

 • admin
 • 189 hozzászólás
Kedves Tamás,
Az admin aki elõzékeny volt, konkrétan én voltam. A bejegyzésedben azt írtad, idemásolhatnám a hozzászólást, én pedig konkrétan meg is tettem.
Az ok egyszerû: az elmúlt 10 évben jónéhány oldal épült és épül a fórumunkon és a fórumunkból, konkrét esetben nem szeretnénk katalizátorok lenni.
Lépésem ebben a formában valóban felvet problémákat, így a jövõben tartózkodom a gyakorlattól.
üdv:kempelen

#147
gren_tamas

gren_tamas

  törzsvendég

 • fórumtag
 • 696 hozzászólás
Tisztelt Bikemag Fórum felelõsök!
A minap egy másik biciklis listára vonatkozó linkemet az „admin” elõzékenyen behelyettesítette a linken található szövegemmel. Magyarázatul valami olyasmi volt, hogy
Az üzenõfalon leírtak szerint”.
Javasolnám, hogy a Szabályzat - Bikemag FAQ - tartalmazza explicite, hogy mire nem szabad linkelni, mert kissé fárasztó volt visszabogarászni az Üzenõfalon a (feltehetõleg) vonatkozó üzenetet. Kezdem érteni, harc van valahol: kenyérharc, testvérharc? Nem akarok találgatni, nem is érdekel - persze sajnálom.
Mindez kissé elkedvetlenítõ a kölcsönösen kedélyes „megnemtámadási” nyilatkozatok fényében, sõt számomra azok szellemével ellentétes.
Egyik csapatot sem ismerem, sõt a személyek egyikét sem, így remélem, nem érhet elfogultság vádja (ráadásul külföldrõl fórumozgatok). Épp ezért szeretnék olyan listára írni, ahová kedvem tartja, sõt urambocsá' többre is, homályos ellentétekbõl eredõ pillanatnyi és implicit szabályok nélkül. A regisztrációkor tudomásul vettem a szabályokat, ha ezekben változás van, igyekszem követni, de hogy valaki esetleg talán inkább nem javasolná, hogy valami neki nem tetszõre linkelek, az számomra kívül esik az ilyen fórumokon szokásos eljárásokon.
Megjegyzem, hogy még a Népszava is hivatkozik néha a Magyar Nemzetre (és viszont), így ez a link-eltávolítási stratégia nem tûnik számomra távlatosnak - sõt, a célszerûségét illetõen is kételyeim vannak.
Hátszelet...

#148
bringavarázs

bringavarázs

  törzsvendég

 • fórumtag
 • 1.029 hozzászólás
Miért nem lehet hozzászólni a cikkhez?

Ne támadj, jót akarok! Tanulni nem szégyen...nekem se.


#149
Valeria Victrix

Valeria Victrix

  Isten ostora

 • fórumtag
 • 9.274 hozzászólás
http://bikemag.hu/te...-one-ujdonsagok

Mivel hozzászólni nem lehet a cikkhez...

Az "Identi" jó lesz Identitinek.;) De legalább következetesek vagytok, mert a cikkben a gyártói oldal webcímén kívül mindenütt hibásan szerepel.:)