Major
Jól látom, hogy az én vázaim meg nincsenek fenn? Hát ezért adtam én oda neked, komisz kölyke! ;D
DE ha már így látom a vázaitokat, egybõl helybõl beléjük is kötök, kifejezetten a cserko tervezte Mars raid-R-hez lenne pár szavam. (de a mereven kívül semmelyik nem jó)
Szóval: nézdd meg erõsen, és koncentrálj arra, amit írok!
Ha a tengelyt veszed egy pontnak, akkor az azt ért felfelé irányuló ütést kell csillapítani, igaz?
Ezen a vázon a hátsó rész nem úgy mozogna, ahogyan azt ti elterveztétek, pedig szép ötlet! Csak itt Ti arra számoltatok, hogy az ütés a hátsó rész közepét éri, mert csak akkor mozdul el felfelé. Ha mégis a tengelyt éri (mert miért ne), akkor felfelé mozdul el a monoblokkház mögötti forgásponton, de a rugóstag alatti forgáspont meg sem mozdul. Emiatt, meg amiatt, hogy ha szépen kikörzõzöd a lengõkar felsõ/hátsó forgáspontjának mozgását a monoblokkház mögöttit, mint középpontot felhasználva, akkor meglátod, hogy a banán alakú bigyó nem nyomni, hanem húzni fogja a rugóstagot.... Tanulmányozni kellett volna néhány már mûködõ vázat!
Akkor a MooN raid-X: teljesen felesleges a monoblokkház felett, és mögött is egy forgáspont!!! Oda csak egy kell (ahogy az én egyik vázamon látszik is), és az a monoblokkház fölé, kb a középsõ lánctányér magasságába.
VenuS raid-R: innen meg hiányzik egy forgáspont! Ha a láncvillára teszed, akkor Horst-Link, ha a támvillára, akkor négyforgáspontos. Körzõzdd ki szépen ezt a vázat is, és meglátod, mi a hiba!
Az olyanokat most nem számolom, hogy nem fér el bennük egy kerék, hogy milyen magasan van a monoblokkház, mekkora a nyeregcsõ/fejcsõszög, ilyesmi.....
Viszont nagy érdeklõdéssel várom Paraferee terveit, ha az az, amire én tippelek.
És Neki szól: a Workshopban van robbantott ábra rugóstagról, szép, és nagy!