Na ha már itt tartunk: nagykerben simán lehet venni 6061-es csöveket, lemezeket, tömböket, amit csak akarsz. Csak ezek nem húzott csövek, és Major kolléga szerintem ilyeneket szeretne. Marad Yasec...

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
                    Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!Jelentkezz be Regisztrálj

Váz építés
		 Started by 
	Major
, 2001. November 23. 17:36

Posted 2001. December 03. - 11:52

Posted 2001. December 03. - 11:52

Posted 2001. December 01. - 20:58

Posted 2001. December 01. - 20:58

OKOK!!!
Sok kép meg minden, de még gyántalán nem biztos, hogy nem csak egy rejz lesz kész összesen......... ;D

Sok kép meg minden, de még gyántalán nem biztos, hogy nem csak egy rejz lesz kész összesen......... ;D

Posted 2001. December 01. - 20:54

Posted 2001. December 01. - 20:54

Szerintem inkább vegyél jobb cuccokat + jó vázat, mint 1 db valamilyen egyedit.... Meg aztán közel sem biztos, hogy jobb is lesz az az egyedi, egy Ruckusnál, de az biztos, hogy drágább....
De mind1... Ha gondolod.
;D (Aztán majd küldeni a képeket, hogy készült meg minden ! ;D )

De mind1... Ha gondolod.

;D (Aztán majd küldeni a képeket, hogy készült meg minden ! ;D )

Posted 2001. December 01. - 18:19

Posted 2001. December 01. - 18:19

Hát az nincs benne ezekben ami pont nekem kell!!!  ;D
Az, hogy lássam ahogy tervezem, naagy nehezen megszerzem sz anyagot, legyátetom, lefestetem, tesztelem, vigyázok rá, meg ilyenek....
Nekem az úgy túl kész van!!! Meg olyat mindenki vehet magának, de ilyet............ ;D

Az, hogy lássam ahogy tervezem, naagy nehezen megszerzem sz anyagot, legyátetom, lefestetem, tesztelem, vigyázok rá, meg ilyenek....
Nekem az úgy túl kész van!!! Meg olyat mindenki vehet magának, de ilyet............ ;D

Posted 2001. November 30. - 20:35

Posted 2001. November 30. - 20:35

JÓL meggondoltad te ezt a dolgot? Szerintem elég király egy GT Ruckus, vagy Hitec Dual is. És ha építesz biztos nem lesz olcsó...
De tényleg, mi az a dolog ami ezeken a high end vázakon nincs meg, és nem tudsz nélküle élni??? Sztem már a PolarX sem rossz, Gulyás Misi is azzal nyomja....

De tényleg, mi az a dolog ami ezeken a high end vázakon nincs meg, és nem tudsz nélküle élni??? Sztem már a PolarX sem rossz, Gulyás Misi is azzal nyomja....

Posted 2001. November 30. - 18:50

Posted 2001. November 30. - 18:50

Bebellagok az ALU nagykerbe!!! Vagy megkérem APU-t, hogy nézzen már körül, hátha ûk xégre tudnak rendelni 100 Kg alatt is!!! Vagy YASEC!!! Még nemtudom!!! Elõször legyen meg a pontos terv, aztán meglátjuk!!!!  
Az alap gond nem is ez, hanem, hogy nem igazán sztenderd csövekbõl lenne a jószág, és ezeket beszerezni, vsag esetleg legyártetni lesz gáz....... 

Az alap gond nem is ez, hanem, hogy nem igazán sztenderd csövekbõl lenne a jószág, és ezeket beszerezni, vsag esetleg legyártetni lesz gáz.......

Posted 2001. November 30. - 17:06

Posted 2001. November 30. - 17:06

Honnan akarsz anyagot szerezni? A gyártók egyéni igényeket nem szolgálnak ki. Az egyik ismerõsöm Yasectól kért egy alu tömböt, amikor elsõ agyat tervezett. Ha pedig tõle kéred, akkor eccerûbb ha vele is hegeszteted meg.

Posted 2001. November 29. - 19:52

Posted 2001. November 29. - 19:52

Köszi rob!!!!
Majd nagyon vigyázunk, és számítok a segítdégedre!!! De tényleg!!!
Meg mindenki másíra is aki konyít a témához!!!!!!!!

Majd nagyon vigyázunk, és számítok a segítdégedre!!! De tényleg!!!
Meg mindenki másíra is aki konyít a témához!!!!!!!!

Posted 2001. November 28. - 11:56

Posted 2001. November 28. - 11:56

Gyerekek!
Nem úgy megy ám a vázhegesztés, hogy fogom, oszt szétfürészelem, majd valakimeg összehegeszti, oszt jóvan!
Elõször is: ha veszel egy vázat, tudnod kell, milyen anyagból van, és ugyanolyan anyagot kell hozzá szerezned. Majd a hegesztéshez vivõanyagot is kell venni, mert anélkül nincs hegesztés (mint cin nélkül forrasztás), és ha ez nem megfelelõ, akkor több, mint valószinü, hgy a gyönyörü varrat mentén kihüléskor szépen szétpattan a vázad! Ha ennyire egyzserüen menne, már én is megtettem volna a Mambával!!!! És ha még meg is van minden anyag, van hegesztõd is, aki tud awi-val hegeszteni (remélem senki nem gondolta komolyan, hogy apuci trafójával lehet vázet hegeszteni!), akkor még mindig egy valamire kell baromira ügyelni: egy egészen komoly segédvázat kell csinálni, amibe befogatod, hogy a hegesztés végén is a szögek, és a méretek az elképzelésnek megfelelõek legyenek!!!! egy mm elnézés elég sok szögnyi torzulás lehet a fejcsõszögnél, ami komolyan befolyásolja az irányithatóságot! Szóval ez az egész nem egyszerü cucc!
Csak óvatosan!

Nem úgy megy ám a vázhegesztés, hogy fogom, oszt szétfürészelem, majd valakimeg összehegeszti, oszt jóvan!
Elõször is: ha veszel egy vázat, tudnod kell, milyen anyagból van, és ugyanolyan anyagot kell hozzá szerezned. Majd a hegesztéshez vivõanyagot is kell venni, mert anélkül nincs hegesztés (mint cin nélkül forrasztás), és ha ez nem megfelelõ, akkor több, mint valószinü, hgy a gyönyörü varrat mentén kihüléskor szépen szétpattan a vázad! Ha ennyire egyzserüen menne, már én is megtettem volna a Mambával!!!! És ha még meg is van minden anyag, van hegesztõd is, aki tud awi-val hegeszteni (remélem senki nem gondolta komolyan, hogy apuci trafójával lehet vázet hegeszteni!), akkor még mindig egy valamire kell baromira ügyelni: egy egészen komoly segédvázat kell csinálni, amibe befogatod, hogy a hegesztés végén is a szögek, és a méretek az elképzelésnek megfelelõek legyenek!!!! egy mm elnézés elég sok szögnyi torzulás lehet a fejcsõszögnél, ami komolyan befolyásolja az irányithatóságot! Szóval ez az egész nem egyszerü cucc!
Csak óvatosan!

Posted 2001. November 26. - 16:45

Posted 2001. November 26. - 16:45

Ezu sem rossz 5let, de mostmár leállíthatatlanul elindult a fantáziám és egy egészen egyedi és különleges vázzal fogom meglepni magam, ha minden jól megy!!!  ;D
Majd ha kész a ter, meg ahogy halad az építés leírom a apasztalataimat!!! ;D ;D ;D

Majd ha kész a ter, meg ahogy halad az építés leírom a apasztalataimat!!! ;D ;D ;D

vendég__*

Posted 2001. November 26. - 13:51

vendég__*

Posted 2001. November 26. - 13:51

vendég__*

vendég__*

Én is hasonló hejzetben vagyok de én egy kicsit máshogy állok a dologhoz.
Nekem van egy Mali Wiperem .
Ennek fogom egy kicsit átalakítani a geometriáját.
Így olcsóbb is és az apró részletekkel(Fejcsõszög,papucs stb)nem kell szarakodni.
Szerintem vegyél egy jó alu vázat sérült hátsó résszel.Vágd le a lánc és a támvillát,csináltats egy joke-ot és alu zárt szelvénybõl egy új lánc és támvillát.(a papucsot újra fel lehet használni a törött vázból.)
Ezek után egy - két merevítõ lap ide-oda és kész a dual váz.

Nekem van egy Mali Wiperem .
Ennek fogom egy kicsit átalakítani a geometriáját.
Így olcsóbb is és az apró részletekkel(Fejcsõszög,papucs stb)nem kell szarakodni.
Szerintem vegyél egy jó alu vázat sérült hátsó résszel.Vágd le a lánc és a támvillát,csináltats egy joke-ot és alu zárt szelvénybõl egy új lánc és támvillát.(a papucsot újra fel lehet használni a törött vázból.)
Ezek után egy - két merevítõ lap ide-oda és kész a dual váz.

Posted 2001. November 23. - 17:36

Posted 2001. November 23. - 17:36

Szeretnék egy egyéni vázat építeni Dual-ra!
Ha valaki épített már egyéni vázat az kárem írja meg nekem ide a tapasztalatait, tanácsait!
Aki meg tudja, hogy hol lehet ilyet legyértatni, leheggesztetni!
Nomeg komolyabb (Easton Alu) alapanyagokat vásárolni!
Elõre is köszi!

Ha valaki épített már egyéni vázat az kárem írja meg nekem ide a tapasztalatait, tanácsait!
Aki meg tudja, hogy hol lehet ilyet legyértatni, leheggesztetni!
Nomeg komolyabb (Easton Alu) alapanyagokat vásárolni!
Elõre is köszi!

Sign In
 Sign In Create Account
 Create Account

Back to top
 Back to top