Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Váz építés

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
391 hozzászólás a témában

Nolan

Nolan

törzsvendég

• fórumtag
  • 537 hozzászólás
Szerintem viszont gondold át a fejcsõ-nyeregcsõ közötti öszefüggést!
A Venus-RaidR-nél cseréld meg a fejcsõ-üléscsõ szöget, mert a nyeregcsõ sokkal merdekebb, mint a fejcsõ, ami nem túl jó!
És szerintem a láncvillahosszal is baj van, bár ez már többen is írták(nem fér bele kerék, stb...)
És a fõforgáspont nyugodtan kerülhetne a monoblock fölé is!

Ez csak ötlet!

Nolan

Major

Major

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.320 hozzászólás
Zap:
Sok igazság van abban amit mondassz és PONT ezért töltöttem fel ide ezeket a képeket, hisz sok szem többet lát, pláne az értõ szemek!!!  ;)
Nagy kérés lenne, hogy konzulájunk, akár személyesen is ? ? ?
Amúgy a megvalósítás még arrébb van!!! És addig még sok sok sok méregetés van hátra!!!

Kislust:
Nem volt rá idõm és ROB hazavitte! Aszonta Õ majd megcsinálja!!!

Kislust

Kislust

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.507 hozzászólás
Hello!

Major! Nagyon várjuk Rob terveit!!

üdv,
kislust

Zap

Zap

bentlakó

• fórumtag
  • 6.961 hozzászólás
Helló Mindenkinek!

Bocs, hogy igy belepofázok, igazából nem követem az eseményeket mostanában, csak nem szeretném ha belefognátok olyanba, amiben csak szívni fogtok.

Szóval ezek az Astronauts képek nem annyira rosszak, de nem TERVek, inkább olyan elõ-elképzelés félék. Így elsõ ránézésre: 1. ilyen "csöveket" az életben nem fogtok szerezni
2. Szerinted nem fog szétszakadni a Moon cucc háta a papucs környékén? Ez így ok, hogy mozog, de nem fogja sokáig bírni..
3. sokforgópontos vázat magyar anyagból, erõsre soha; egyenesre óriási szerencsével; stabilra aligha fogtok tudni megcsinálni. Na és az ára!? Szerintem maradjatok az egyszerû 1forgópontosnál.

persze a pontosabb tervezésnél majd elõjönnek a jó öreg problémák: az elsõ már látható a Venusnál: eszetekbe jutott, hogy egy bringában hátsókerék is van? Mert az nem nagyon fog beférni!! Egy váz 3 dimenziós, nem 2. Gondotok lesz pl. azzal, hogy ha egy láncvilla vékony akkor eltörik, ha brutál nem fér ki a hajtókar és a kerék között. Aztán: a merevítések mindenhova be fognak ütõdni, ha nem tervezitek meg õket PONTOSAN. nem mm-eket, hanem sokat kell ráhagyni, ezek házi vázak, egyszerûen kalkulálni kell a pontatlan heggesztéssel, marással. De akkor meg semmi nem fér el..  Szóval több év tervezõmunkája, beszélgetése, vázszéttörések kellenek a profi munkához.
Mindenesetre sok sikert hozzá, lehet, hogy ez egy kicsit negatív hozzászólás volt, de azért ilyen is kell, a lényeg, hogy NE KAPKODJÁTOK EL! Irány az összes DH verseny tolómérõvel, jegyzetfüzettel, pofával, hogy mindent ki tudjatok próbálni, meg tudjatok nézni: mi miért van úgy ahogy, és ezt TE, a rendelkezésre álló anyagokból hogyan tudod megcsinálni.  

Peppencs

Peppencs

vendég

• fórumtag
  • 103 hozzászólás
Bocs, : Moon-raidX

Peppencs

Peppencs

vendég

• fórumtag
  • 103 hozzászólás
Hali,engem inkább a merev vázak foglalkoztatnak,de szerintem a MoonRaidR-nek hiányzik egy forgáspontja a hátsó agy környékérõl.
+beleszámoltátok,hogy pedálozás hatására hogy fog viselkedni?(nem nyomja-e összefele a rugóstagot)

Major

Major

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.320 hozzászólás
Nolan:
Az Cserkó asztala!!!
Õ majd biztos áttarvazi, csak idõ kell neki!!!  ;)

KOOKLY:
De félünk! De ez azért lehetetlen, mert hamár odáig jutunk, hogy komolyan heggesszük az ALUt akkor már igen sokszor terhelés és minden lett számolva!!!!!!!  ;)

KOOKLY

KOOKLY

vendég

• fórumtag
  • 58 hozzászólás
Szerintem marha jók lettek!Kinézetre! Nem féltek attól hogy drága pízért megcsináljátok és életben pedíg használhatatlan lesz?

Nolan

Nolan

törzsvendég

• fórumtag
  • 537 hozzászólás
Mi lett a MarS Raid-R-rel?
Azt is átrajzoltad?

Nolan

Major

Major

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.320 hozzászólás
Rob kollégával való alapos kommunikáció után ezek az áttervezett vázak, valszószínûleg már tutira mûködnének élõben is:

.:AstronautS:. MooN Raid-X : (DS)
Feltöltött kép

.:AstronautS:. VenuS Raid-R : (DH, FR)
Feltöltött kép

Ras

Ras

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.021 hozzászólás
ez már volt egy régi Bikkmakkban :)

Kislust

Kislust

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.507 hozzászólás
SZiasztok!

ezt találtam, hátha segít nektek
http://www.bikefores.../CAD/fsCAD.html

üdv,
kislust

Paraferee

Paraferee

bentlakó

• fórumtag
  • 7.001 hozzászólás
Ahhh...
rob kollega..
Meg vagyok lepve... és hatódva...
Fátyolos szemmel olvastam soraid... ;D

vázak:
no igen... fõleg a PEGASUS az, amelyiknél alapból nem a házi elkészíthetõséget figyeltem... De nem szép? :) Egy smartbar-ral... hmmm...

Az APOLLOt ha sikerül megfelelõ csöveket szereznem megpróbálom elkészíteni...
(szerszám háttér hál'istennek adott...-maró-eszterga-gyalugépek-)

A ZEUSnál jól látaod... a MERIDÁknál használt LRS rendszerhez hasonló lenne, csak mindkét oldalt... és elöl is...

A merev vázaknál méretileg a MAGELLAN POLAR X adott alapot... csak néhány méretben van eltérés...
az pici...

Vázgyártókhoz elküldeni?
hm...
Õszintén?
Szerinted nyernék vele valamit?
;)
Nemhiszem...
Ha annyira méltatnák, hogy megnézzék is, már örülnék...
De ha tetszik is, úgy lenyúlják szó nélkül, ahogy meg van írva az a nagykönyvbe... :(

Vagy tévedek?

Na most ennyit...
Csõváz és hátszél...
A vázak titka, a Joghurt ereje...  :P ;D Pf

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
Az én terveim meg elvesztek a semmiségben. Szerintem Major irígységbõl széttépte, és megetette a kutyájával  ;D ;D

Mindegy. Remélem azok is meglátszanak egyszer itten! Én törekedtem a megvalósíthatóságra, meg az egyszerû sablonra, könnyen hegeszthetõségre, kevés marási munkára, stb. Ez mind hibalehetõség, és ha lehet, spóroljunk vele, nem igaz?

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
Nohát kedves Paraferee kolléga:

Igen nagyon szépek, és minden. Csakhát ugye van egy nagy komoly baj velük: hazai viszonyokat ismerve vagy megvalósíthatatlanok, vagy kb 5-ször annyiért, ami még az elfogadható kategóriába tartozik.

Mindemellett:

Szép, árulkodik a sok éjszakás tervezõmunka, meg a nagy szépérzék, az újítási hajlam. El vagyok ragadtatva. Mostmár csak olyan sarokadatokra vagyok kíváncsi, ami minden vázat befolyásol:
  • felsõcsõhossz
  • láncvillahossz
  • monoblokkház-magasság
  • fejcsõszög
  • n
    yeregvázcsõszög
  • valamint, hogy milyen magas villára tervezted õket? (a mereveket)

A freeride biciklid az elképzelés magasfoka, szép is, meg jó is, csak a rugóstag legyártását is Te tervezed? Az baromi bonyolult. Jövõ hétre hozok egy robbantott ábrát egy Fox Float-ról, ha kell. Ez olyan LRS-féle vékony rugóstag lenne egyik oldalt? Máshogy nem tudom elképzelni.

Szóval mindent összevéve: Igazán szépek, ezeket valamelyik gyártónak kellene elküldeni, mert itthon erre nincs se kapacitás, se anyag, se hegesztõ, aki megcsinálja... Meg nem mellékesen csak a sablon többe lenne majdnem, mint egy most kapható brutál merev váz. És az mégy csak a sablon!!!

Paraferee

Paraferee

bentlakó

• fórumtag
  • 7.001 hozzászólás
Hali Geri Koma!

A rugós tagok helyét szaggatottal jelöltem...
Lásd elöl felül, a kormánytengelyen lévõ csuklónál+a villakönyöknél, ill. hátul a villa közepénél+a nyeregcsõ-felsõcsõ csatlakozásnál...

A kicsikocsit...vagyis a BMWt töltöm...csak lassú..

cs&h+tsai

GerMan

GerMan

törzsvendég

• fórumtag
  • 445 hozzászólás
javitás: http://www.bmwaccess...3S bike-364.jpg

GerMan

GerMan

törzsvendég

• fórumtag
  • 445 hozzászólás
paraferee,
nekem teccik a zeus, de a hátsó rugóstag hol lenne ? na meg az elsõ.

a BMW Telelever elsõ telóját nem nézegetted ?
pl. itt http://www.bmwaccess...3S bike-364.jpg

szerintem az még jobb lehet, mint a Whyte, mert a fékezésre semlegesen viselkedik,  nem bukik le az orra.

nekem kétségeim vannak, hogy olyan könnyûre lehet épiteni házilag egy vázat, hogy az cc-re, maratonra jó legyen. de valami keménykedõs nehéz vázat biztos jól össze lehet hozni. nekem ez foglalkoztatja a fantáziám..

Paraferee

Paraferee

bentlakó

• fórumtag
  • 7.001 hozzászólás
Éééééés...!
Hatalmas fanfárok... duda szó...ének...
;D

Akkor jöjjön aminek nem kéne...
;D

A Paraferee Graphics bemutatja 2002es modelljeit, az
PEGASUSt,
APOLLOt,
és a
ZEUSt (mely még kicsit csiszolásra visszafeküdt a tervezõasztalra...)

Hááát lássuk õket egyenként!
Függöny szét...

[glow=yellow,3,300]PEGASUS[/glow]
www.extra.hu/paraferi/kerekpar/frames/pegasus.jpg

mûfaját nézve trekking a kicsikém, kielégítve minden óhaját egy túrázni vágyónak... extra designosan ívelt csövek, vázzal egybe hegesztett kisebb csomagtartó, mely ha úgy adódik hogy egy hátizsáknál több cuccnak ad helyet... Mint azt egy trekking biciglitõl elvárjuk, ez is alkalmas könnyedterepre, így nem kell visszariadnunk egy-egy utunkba akadó ösvénytõl.
A csövek ovál kerezstmetszetûek...

[glow=yellow,3,300]APOLLO[/glow]
www.extra.hu/paraferi/kerekpar/frames/apollo.jpg

Na Õ már egy brutál kategória... Négyszögletes felsõ és alsócsövek, illetve láncvillák... Egymásba fonódó alsó és felsõ, felsõ és nyereg, alsó és fejcsövek... Minden ízében, azaz csövében a keménykedésre termett...

[glow=yellow,3,300]ZEUS[/glow]
www.extra.hu/paraferi/kerekpar/frames/zeus.JPG

Hááát szóval... Õ az, akit azért kezdtem el alkotni, hogy egy maximálisan merev, keménykedésre alkalmas gépezetet hozzak létre... Speciális elsõ villája nagy mértékben hasonlít a WHITE bizonyos gépére... De bizonygathatnám, hogy melyik volt elõbb... a tyúk... vagy a tojás... Hátsó felfüggesztésével sokáig gondok akadtak... Talán ez a legjobb idáig...
Ha nem említettem volna: elöl 120, hátul 200mm a mozgás...

Õ most is a tervezõasztalon fekszik...egy béta verziójával, ami kifejezetten marathonra lenne majd...

Nahhh...
Jöhetnek a vélemények...
;D

Csõváz és hátszél...
Joghurtos Vázak Alkotója, Pf

Major

Major

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.320 hozzászólás
Szóval!

A csövekben ROB kolléga a mester!!! Ütei vágja a cuccok nevét árát mindent!!!

Capágy: Az SKF-el a szüleim kereskedelmi koapcsolatban álklan, szóval ha prosit akartok nézni. vagy valakinek kell valami szóljon!!!